• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynanamın eşyalarını kimse almaz. 4 koca poşet et vardı. Dondurucudan bi ton şey yolladı. Kaynanamda otobüsle gönderirdi zaten. Bayılır gelin dinlemeye🤣
Tamamda siz bu kafada oldukca hicbisey halledenezwiniz ozaman kaynananin soyledigi sekilde yasamaya devam :)

Ya kusura bakmayın ama babanız bana sanki güdülecek hayvanmışım gibi hafi hadi hadiii dese ben de laf ederim. Üslup bu değil. Kızmanız da umrumda olmaz. Yaşlılar her şey her Üslup mübah değil
Güdülücek hayvan gibi muamele yaptılar. Baba dur noluyor üstümü değişcem daha terledim dedim değişmedin mi daha diye tersledi. Ee napayım ? Ateş mi aldın noluyor dedim bende.

Bende çözemedim Muhtelif. 3 kişilerdi 700 liradan 2100 lira yapıcaktı gidiş benzin 1400 falan tuttu giderken. Biz de dönerken koyduk. Görmen lazımdı ya sana yemin ediyorum küçük bardak yeni çay koydum adam o çay bitene kadar 3 kere hadi dedi. Ben manyakmıyım adamı tersliyim durduk yere ? Eşim kızmadı bile ben babamı uyarıcaktım haklısın birazdaha kalıcaktım üzgündüm canımı sıktın dedi. Kendiside farkında durumun hoş olmadığının. Daha gelmeden kaynanam arayıp uyardı adamı ya ateş alır gibi ayıp değilmi abime ?
Eşin üzgün olmasa da laf etmezdi
Eşinin bahaneleri > tarihteki tüm bahaneler

Mesele ailenin yanında bunları söyleyerek çözülmez burda konu açtığında da herkes aynı şeyi söyledi bu kadar oturacağı belliydi . Aradaki saygıyı bitiriyor malesef
Söylemedim mi papatyam ? Eşim istemedi ona da dedim gördün mü bak ne oldu zehir oldu bayram diye. Ben de çok dedim rahat edemicem biliyorum farkındaydım ama bazen istenilen herşey o an olmuyor.

Söylemedim mi papatyam ? Eşim istemedi ona da dedim gördün mü bak ne oldu zehir oldu bayram diye. Ben de çok dedim rahat edemicem biliyorum farkındaydım ama bazen istenilen herşey o an olmuyor.
Ama sen böyle olacağını bilerek olay çıkarmaya gittin burdaki herkes diyor ki bu şekilde sorun çözülmez . Senin eşin zaten ailesinden bu tavra alışık sanıyorsun ki bir kere böyle olunca herşey çözülecek. Hayır bu şekilde çözüm olmaz bu sene he he diyen eşin seneye de aynı tavirda olacak

O zaman iş tamamen değişir.
Adam keyfinden benzine ortak olmamıştır ki etlerini getireceği için benzin parası vermiştir.
Hayır geçen sene bizim akşamına otobüsle gidicekleri halde etleri yine biz getirdik. Benzin falanda yoktu yani bu seferde gelirken peşimize damat takıldı o koydu gelirkende karıısnı çocuğunu aldı ellemedi benzine ben yine gidemedim. Hoşgörüde bi yere kadar bu böyle 30 sene sürsün istemiyorum aslında bilerekte abim diye tutturdum.

Adam zaten benzine keyfinden ortak olmamıştır eti getireceği için ortak olmustur.
Baştan böyle konuşulduysa tabi ki banane diyemez .

Yanlız burada hatayı ben eşte ararım Tahin.
Adam hem pastam dursun hem karnım doysun diyor.
Babasına diyebilirdi “Baba bizim başka planlarımız var sen benzin parası galan verme” ya da “Kanarya babamdan benzin parası aldık , bu durumda götüremem diyemem.” gibi gibi..
5 kuruşta vermese o eti bize vericekleri aksini düşünmez zorundalar derler.

Kayınpederim ve kayınvalidem için başlarının çarelerine baksınlar ne halleri varsa görsünler diyemedim. Aynı gün yola çıkılıcaktı birlikte gidelim benzin koyalım dediler. Şimdi ben neye göre hayır efendim kabul etmiyorum diyebilir ki ? Birlikte gidilip abime gidemeyeceksem dönüşte uğrarım etinizden rahat edemeyeceksem beni bırak dedim eşime. Gelmiyorum da dedim. Ayrı valiz hazırlıcam da dedim. Eşim dönüşte gidicez güven bana dedi.
Geçen senede damadı vardı arabada gidemedim. Dönüşte kızları vardı gidemedim. Bu senede başka şeyler. Alın etinizi neyle getirirseniz getirin demem mi gerekiyordu ?
Kanarya esin yine seni 2 tatlı sözle, bir yemekle kandırmış.Insallah gelecek bayram için anlaşmanı yapmışsındır şimdiden.Ayrica kv ne biz program yaptık bu sene esimle albümlere gideceğiz demek başınızın çaresine bakin,ne haliniz varsa görün demek değil.Bu şekilde düşündüğün için belki açıkca konuşamıyorsun onlardan.Artik belliki esin bu görevi üstlenemiyor o halde sen söyleyeceksin güzel bir şekilde.. Benzin konusunda da neye göre hayır diyebilirsin biliyor musun.Calisan insan olarak 4 gün eminim senin için çok kıymetlidir.1 günün zaten yolda geçiyor.Bunu tercih edip etmemek senin hakkın.Bu sene gitmek istemiyorum abime gideceğim veya esimle tatile gideceğiz veya evde oturup hiçbirşey de yapmak istemeyebilirsin bu da hakkin.Bunu söyle rahat et.Kv sana laf bile söylese daha iyi ya, ona göre daha da mesafeli olursun.Bu aile sanki yetim öksüz bir kiz almış da ailesi yokmuş gibi sürekli onlarla birlikte olmanı istiyor..Zaten altlı ustlusun bari böyle günlerde nefes al yoksa yakında yeter diye cinnet gecireceksin.Gecen sene damadı varmış,dönüşte kızları varmış nasil eşinin ben sensiz kalamam diye seni manipüle etmesine izin verebiliyorsun.Esin köyde kuzenleriyle gezince sen evde yalnız kaldığında köye gitmeden ben de sizinle gelirsem köye gelirim dediginde o zaman nasıl esin sensiz ayri kalabiliyordu.Ayrica kalamiyorsa o senin programına uyar,her zaman sen çözüm üretmek zorunda değilsin.
Kaynanamın eşyalarını kimse almaz. 4 koca poşet et vardı. Dondurucudan bi ton şey yolladı. Kaynanamda otobüsle gönderirdi zaten. Bayılır gelin dinlemeye🤣
O kaynananın problemi.Otobus almıyorsa yaşadığı ilde keser.Ayrica 2 senedir evlisiniz sizden önce sanirim arabalari yoktu o zaman nasıl yapiyorlardiysa aynısını yapsınlar.Sen herkesin yerine düşünme.Birak onlar bulsun çaresini..
Evet evet eşim suçlu. Aslında keşke et alamayız diyebilseydim ama yapamadım. Anne babadır otobüsle mi getirsinler koca poşet kadın tek gelicek dedim. Seninde var annen baban yapma dedim. Demekki yapılması gerekiyormuş. Ne etten vazgeçti ne benden. Neyse ki son. Seneye bayramda direk köydeler. Bu seferde kızımla damadımla gelin arabayla dicekler. Ben bunun önünü kesmek istedim
Kanarya her yasadigin problemin sonunda onlar da anne babadır diye düşündüm diyorsun.Yani afedersiniz seviştiler ürediler diye neden ekstra saygı duymak zorunda hissediyorsun kendini.Birbirimize anne baba olduğumuz için değil insan olduğumuz için saygı duyalım.Senin de annen baban var,onlar da anne baba kızlarını özler ama senin es ailesi bunu neden düşünmeyip bütün planı programı kendilerine göre yapıyor o zaman.Kendi kızları sürekli onlarla birlikteyken sen neden kendi ailene o kadar gidemiyorsun.
e kayınpederime bi dakka baba dememe rağmen hadi diyorsa suçlu değil midir ?
Hayır kp nin bir suçu yok çünkü siz planı etlere gore yapmışsınız.Benzin parasının da yarısını vermiş tabiki hadi hadi der..
Bir de tepkilerin kv'ne hep öff anne fln şeklinde.Istemedigin şeyleri açıkça konuşmalısın kv ile.Öff fln diyince söyleniyor gibi oluyorsun kimse dikkate almaz.Istemedigin şeyleri kendinden emin bir şekilde konuş.Bak ben de senin gibiyim ilk konumda rahatsız olduğum bir konu için burda fikir alırken ayıp olur mu acaba,kirmadan nasil yapabilirim diyorsun ama şu geldiğim noktada artik bana ayıp edildiğini görünce tamamen tarzım değişti.. Artik açıkça istediğim istemediğim her seyi söyleyebiliyorum.Bu beni kötü gelin veya saygısız yapmaz,tam tersi arkalarından konuşmak istemiyorum.Sen de esimle tartışayım belki kp anlar onlar rahatsiz ediyorum fln diye düşünme,O kadar nezaketli olsalar zaten çalışan gelini 4 günlük izninde köye götürmeden önce sorarlardı.

5 kuruşta vermese o eti bize vericekleri aksini düşünmez zorundalar derler.
Alıntılamalarına toplu cevap olsun kanarya :)
Şimdi adam benzin parasına keyfinden ortak olmamış , etlerini götürmek için olmuş.
İşte zorundalar diyemez , eşinizin bunu engellemesi gerekirdi en basından .
Diyecekti ki “Baba siz işinizi halledin bizim başka planlarımız var” demiş mi hayır dememiş.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor işte.
Seneye de değişeceğini zannetmiyorum .
Benim edindiğim izlenim eşin pasif biri sana da hayır diyemiyor , ailesine de 🤷🏻‍♀️

Hayır geçen sene bizim akşamına otobüsle gidicekleri halde etleri yine biz getirdik. Benzin falanda yoktu yani bu seferde gelirken peşimize damat takıldı o koydu gelirkende karıısnı çocuğunu aldı ellemedi benzine ben yine gidemedim. Hoşgörüde bi yere kadar bu böyle 30 sene sürsün istemiyorum aslında bilerekte abim diye tutturdum.
Bak Kanarya inatla anlamıyorsun gibi geliyor bana. Senin tutturup tutturmaman onların umrunda değil. Yine borularını öttürüyorlar. Bu iş kavga ile çö-zül-mez. Senin sınır çizmen lazım. Onu da yapmıyorsun. Sen zaten en baştan abime şöyle bir uğrarım demişsin. Şöyle uğrarım ne demek? Sen net olacaksın. Abimde 6 saat oturacağım. Abimde akşama kadar kalacağım gibi. Eşini de hiç savunma. Adam seni manipüle etme derdinde. Bağırır bağırır istediğimizi yapar diyor. Bir de ben eşinin ailesinin köye yerleşince rahat edeceğini de sanmıyorum. Bu sefer gelin gelin diye tutturacaklar. Bence o evden çıkın siz çok ciddiyim. Böyle davranmalarının bir sebebi de sizin o evde kira vermeden oturuyor olmanız. Ev verdik dediğimiz olacak diyorlar. Sen nasıl araba benim benim kurallarım geçerli olmalı diyorsun. Aynı şekilde onlar da düşünüyor.

Kanarya bak senin aileden önce eşini halletmen lazım. Sen eşinin de her dediğini yapmaya çalışıyorsun. Olmaz. Eşine de tatlı tatlı mesafe koyman lazım. Eşin senin istemediğin bir şeyi yapmayacağını anlamalı. Eğer bunu kabul ettirirsen o da ailesine o istemediği hiçbir şeyi yapmaz der. Böyle sadece inat ediyorsun çünkü. Bak mesela benim eltim inanılmaz sakin bir kadındır. Yani görsen hiçbir şeye hayır diyemez dersin ama sınırları o kadar net ki. En baştan da öyleydi hala da öyle. Eşi o yüzden zorlamıyor. Biliyor ki çabası boşuna. Senin bunu yapman lazım. Öyle bağırıp çağırarak bu iş olmaz. Olmadığını görüyorsun.

Diğer seçenekleri de sundum mümkün olmadı. 3 güne hepsini sığdıramadım. Geçerken gece 3 dü sabah bayram namazı. Eşim de istemedi madem öyle görsün gözüyle görünce birdaha yapmaz dedim.
Bir daha yapacak ama. Şuanda günü kurtardığı için şükrediyor muhtemelen. Seneye benzer sorunlar gelecek yine önüne.

Bende eşi haksız buluyorum zaten. Eşi iki tarafa da net olmadan iş yürütmeye çalışıyor.
Ama artık Kanaryanın da gerçekleri görerek hareket etmesi lazım. İşin sonunda sinir küpüne dönen o. Kayinpeder ve etlerle yola çıkıp kafasına göre davranamayacağı çok açık. Ona göre hareket edecek ya da hiç kabul etmeyecek baştan.
İnat edip orada da değişik değişik davranmasına gerek yok.
Tahin böyle çok iyi oldu biliyor musun. Eşim bir daha 2 kişinin planına anne babada olsa dahil ettiğinde ne olduğunu gördü. Gerekirse yıllık izinde gideriz kimse yokken dedi.

Eşi babasına başka planımız var diyebilecek biri değil, bayramın 2., 3. günü biz kayınbiradere gidiyoruz deyip yola çıkmak yerine annesi beni bırakıp gidemezsin deyince söylenerek de olsa köyde kalan bir adam çünkü.

Kimse dır dır etmesin başı ağrımasın diye köye birlikte gidelim diyen ailesine he diyor, abime uğrayalım diyen eşine he diyor, sonuçta herkesin istediğini yaptı mı yaptı🙄

Kayınpedere kızamıyorum çünkü evet bazıları lafını bilmiyor, yaşlılar diye her dedikleri sineye çekilmez, laf söz bilmediklerinde gerekeni söylersiniz fakat genelde yaşlılar kafalarında bir iş varken hemen olsun bitsin isterler, abinin evinde kayınpeder hadi kalkalım dediğinde geline direktif vermek için dememiştir muhtemelen, Sunshine genç olduğundan kayınpederin kalkalım lafını güç gösterisi gibi gördü bence, karşılık olarak da hayır sizin değil benim sözüm geçecek tavrına girdi, burada biraz eşim benim lafımı dinleyecek sizin değil mesajı var gibi sanki, köyde sesi çıkmadı asıl köyde eşine abimlere gidecektik hadi bugün gidiyoruz, dönüşte baban bizimle gelecek etler de var, ailemle istediğim kadar vakit geçiremem diye açıklayacaktı, eş gelmiyor mu ben otobüsle gidiyorum dönerken beni alırsın diyecekti, köyde yapamadıklarının, eşinin pasifliğinin acısını kendi ailesi yanında kayınpederden çıkarması yanlış oldu.
Aklı başında biri gibi hareket edemedim. Amacım güç gösterisi de değildi bi yarım saat daha oturmaktı. Yeniyiz diyemi böyle Mune ? Hani eşim zamanlamı bilincine varıcak ? Birden hadi anne baba herkes yoluna diyebilir mi ? Her sene kurbanda böyle olurmuş etler eşimin arabasıyla gelirmiş. 60 yaşındaki adam babamı görücem oğlum götür beni diyor senin babamda istese yaparım ben ne yapayım 3 güne bu kadar oldu dedi. Tecrübe oldu bize de arada yanan ben oldum.

Sunshine da nasıl davranacağını bilmiyor ki, onun da net tavrı yok, diğer konusunda dönüşte etlerim de etlerim derlerse ben abime giderim diyordu, istediğini yapamıyor sonra acısı toplu çıkıyor, hem eşine hem kayınpedere laf sokuyor, abisine gitmek istemekte haklı lakin izlediği yol yanlış, kayınvalide kayınpeder bayram planını yapmış mı yapmış, köye oğullarıyla gidecekleri, dönüşte etleri arabaya yükleyip yine oğullarıyla dönecekleri belli, eş deseniz pasif.
Her şey ortadayken şahsen ben olsam işimi şansa bırakmazdım, köye gittim mi gittim, bayramın 1. günü de kurbandı, ailesiyle bayramlaşmaydı yaptım mı yaptım, 2. günü eşim benimle gelirse eşimle, gelmiyorsa otobüsle abimlere giderdim, 3 saat yol bir şey değil, İstanbul’da bir ilçeden diğerine geçişte o kadar zaman harcadığımızdan bana 3-5 saatlik yol fazla gelmiyor, otobüsle gitmek de ağır gelmiyor, hazır annemde oradaymış yengemin doğum vakti de yakınmış, bir güzel gider anamın koynunda yatar, yengemin yapılacak işi gücü varsa onları da yapar, 2 güler sohbet eder gönlümce zaman geçirirdim.
Munem gücüm yetmedi. Ben yola 17 hasta bakıp çıktım. Yorgunum 2. Günü anneanne dedeye gidildi. Görüceksin zaten dedim kendime ki sorunda yoktu gördüm tavır hoşuma gitmedi sadece.

Kanaryacım tahminime göre gençsin , toysun.
İnanki restleşmeye hiç birsey halledemezsin.
Daha akılcı davranmalısın.

Eşine gelince ben tüm suçu eşinde buldum.
Baştan benzin parasını almayacaktı , bizim başka planlarımız var diyecekti.
Hem babamın işi görülsün hem hanım mutlu olsun olmamış malesef.

Madem bu et mevzusu belliydi keşke bir gün önceden gitseydin abinlere , seni de geçerken alsalardı.
En azından daha fazla vakit geçirmiş olurdun.
Kız belli olmaz mı gitmeden madem et var beni bırak gelmiyor da dedim eşime. Küçüğüm 24 yaşındayım yinede yaşıma göre kendimden ödün vermemeye çalışıyorum. Kaynanam yardımcı ablaya temizletti evi eşim 2 gün geliyoruz iş mi yapcaz dedi.
Adamlara da laf yetişmiyor 1 kere olmuş hakkını yiyormuşum🤣🤣🤣

Aile yapıları farklı değil kayinvaliden kendi annesi ve ablasıyla geçirmiş bayramını baksana
Ben köyü sevmiyorum oğlun seviyor dedim kaynanama. Mecbur gelcen kocanın köyü dedi bana. Öylemi anne sende mecbur gitcen kayınpederine o zaman söylene söylene gitme dedim. Kendi işleri olunca aslan kesiliyorlar kadın selam söyle bile demedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back