Seridina benim kafamda allak bullak. Siz etleri halledin diyemedim çünkü benimde annem babam var evlat olarak görevidir eşimin karışma dedim. Bizde anne baba olucaz dedim. Görücem abimleri o zaman dedim sadece eşime ben tek gitmeyeceksem. O da senin için yaparım rahat ol dedi. Yüz göz oluyorum evet bir yanım hala çok uysal ve saf.Kanarya ben senin diğer konuna da yorum yapmadim çünkü kafam karıştı. Senin sorunun mesafe koyamamak. Mesafe de böyle bağır çağır konulmaz ama. Bir kere sen madem mesafeli olmak istiyorsun onlarla ne işin var arabada? Araba benim diyebilirsin. O zaman en baştan ben araba ile gidiyorum siz etleri halledin diyecektin. Diyemediğini varsayalım; ben o zaman biletimi alır önceden abimde veya annemde rahat rahat kalırdım. Sonra da satardim arabayı. Eşim yalnız kalamam deyince de yumuşak bir şekilde abimde kalacağımi ve biletimi aldığımı söylerdim. Sen böyle davranarak mesafe koymayı bırak iyice yüz göz oluyorsun.
İşin diğer tarafından bakarsak iyi olmuş mu yani biraz ayarı kaçmakla birlikte iyi olmuş diyebilirim. Artık eşinde, eşinin ailesi de sana eski kanaryaya baktıkları gibi bakmazlar ama bu tavır devam ederse eşine itici gelebilirsin. Bu seferde yanında hiç durmaz. O yüzden mesafe mesafe ve mesafe...
Bu defa geri adım atmış gibi sanki ama. Ben sözümü tuttum, başkalarının faturasını bana kesme demeyi de ihmal etmemiş ama. Yine manioülasyonu yapmış. Başkaları dediği de sanki sokaktan geçenler, kendi müdahale etmesin, kimse ile kötü olmasın ve fatura ona kesilmesin.Eşin yine kendini acındırmış , bu adam senin bam telini öyle iyi biliyor ki , valla eşini yolasım vartanımam etmem ama çok sinir bozucu, bir yemeğe çıkarıp iki güzel laf edip sonra aynı terane ...
Birdaha birlikte hareket etmeyeceğim kafam ağrıdı olmuyor böyle anlıyorum ben seni sözümü tuttum gittik zamanımız az bende istemezdim böyle olsun dedi. Başkalarının faturasını bana kesme dedi.
Yemeğe mutfağı dağıtmamak için çıktım onun için değilEşin yine kendini acındırmış , bu adam senin bam telini öyle iyi biliyor ki , valla eşini yolasım vartanımam etmem ama çok sinir bozucu, bir yemeğe çıkarıp iki güzel laf edip sonra aynı terane ...
Valla ben direk eşimin ne yapmaya çalıştığını anladığım için böyle şeyleri görünce ayrıca sinir oluyorum, adam ailesinin her dediğini yapabilmek için resmen kırk takla atıyor ve bunu da öyle profesyonelce yapıyor ki kanarya kendi dediğini yaptırdığını sanıyor her defasında, eşi yine günah çıkarıp aynı tas devam edecek ailesiyleBu defa geri adım atmış gibi sanki ama. Ben sözümü tuttum, başkalarının faturasını bana kesme demeyi de ihmal etmemiş ama. Yine manioülasyonu yapmış. Başkaları dediği de sanki sokaktan geçenler, kendi müdahale etmesin, kimse ile kötü olmasın ve fatura ona kesilmesin.
Arabada babasının yanında terslemiştim onu bi dakka alla alla öf diye. Zoruna gitmiş beni büyüten adamın yanında bağırıyorsun dedi. Sabrettim keyfim yoktu ben senin hep arkandayım bir kereliğine oldu diye yapma bana böyle dedi. Seninde oluyor çevrende canımı sıkanlar sen önemliisn benim için sen bana bak boşver farkındayım dedi. 2 saate yakın konuştuk gitmeden önce anasının cırladığınıda söylemeyi ihmal etmedim.Bu defa geri adım atmış gibi sanki ama. Ben sözümü tuttum, başkalarının faturasını bana kesme demeyi de ihmal etmemiş ama. Yine manioülasyonu yapmış. Başkaları dediği de sanki sokaktan geçenler, kendi müdahale etmesin, kimse ile kötü olmasın ve fatura ona kesilmesin.
Kız valla sinir oldum, kız kardeşim de nişanlandı eşi böyle biri olursa kendimi nasıl tutarım bilmiyorumYemeğe mutfağı dağıtmamak için çıktım onun için değil
eşin yine hikayesini uydurmuş,acındırma tekniklerini oynamış sen de çabucak kanıyorsun düşünmeden .. kimin suçuymuş ,benim etlerim arabadaysa max 40 dk oturturum ben ,o da özenli paketlemişsemMunem ablam seni çok seviyorum biliyorsun yorumun için teşekkür ediyorum evet çok haklısın. Benzin parasını verdiler sağolsunlar tabi beni de sıkıştırdılar izin konusunda kaynanam bi zahmet hasta alma akşam bile dedi. Biz planımızı söyledik 15 saat kalmayacaktım kayınpederime bi dakka baba dememe rağmen hadi diyorsa suçlu değil midir ? Eşimle konuştuk az önce yemeğe çıkardı beni çok üzülmüş arabada onu tersleyinde tek kelime etmedin bana canım sıkıldı birşey diyemedim yoksa babamı uyarırdım kalırdım dedi. Birdaha birlikte hareket etmeyeceğim kafam ağrıdı olmuyor böyle anlıyorum ben seni sözümü tuttum gittik zamanımız az bende istemezdim böyle olsun dedi. Başkalarının faturasını bana kesme dedi.
Arabaları kendi malları gibi kullanıyorlar çok rahatsız oluyorum. Aldığımız günden beri plan yapmalar kızımla gelceksiniz biz önden gidicez demeler oğlumun arabası demeler emri vaki yapıp taksi gibi kullanmaları ve beni hiçe saymaları canımı sıkıyor. İyi oldu birdaha da plan yaparken eşim 2 kez düşünücek olmuyor dicek bazı şeyler yaşanmadan çözülmüyor.
Eğer eşi gibi politik ve manipüle etmede ustalaşırsa, eşi kendi kazdığı kuyuya düşer. Eşi net ve açık değil, net ve açık olmak bir işe yaramaz, hala duygu sömürüsü yapıyor ben sana sözümü tuttum diye. Bu kız haftalarca her ihtimali sundu eşine, hiçbirini kabul etmedi eşi. Ben olsam yola çıkılmadan bir gün önce iki parça giysi alıp yanıma ben abimlere gidiyorum yarın geçerken beni alırsın derdim. Ama bu benim yapım, kanarya bu yapıda değilValla ben direk eşimin ne yapmaya çalıştığını anladığım için böyle şeyleri görünce ayrıca sinir oluyorum, adam ailesinin her dediğini yapabilmek için resmen kırk takla atıyor ve bunu da öyle profesyonelce yapıyor ki kanarya kendi dediğini yaptırdığını sanıyor her defasında, eşi yine günah çıkarıp aynı tas devam edecek ailesiyle
Bende direk abime gider kalırdım rahat rahat asla onların planına dahil olmazdım, bak ben inatla eşimin köylerine uzun süre ( 3 yıl) gitmedim diye en son eşim millet laf ediyor seni soruyor falan deyince ha söyle dürüst ol dedimEğer eşi gibi politik ve manipüle etmede ustalaşırsa, eşi kendi kazdığı kuyuya düşer. Eşi net ve açık değil, net ve açık olmak bir işe yaramaz, hala duygu sömürüsü yapıyor ben sana sözümü tuttum diye. Bu kız haftalarca her ihtimali sundu eşine, hiçbirini kabul etmedi eşi. Ben olsam yola çıkılmadan bir gün önce iki parça giysi alıp yanıma ben abimlere gidiyorum yarın geçerken beni alırsın derdim. Ama bu benim yapım, kanarya bu yapıda değil
Kanarya şimdi gördüm konunu, yorumlara gelişmelere de bakamadım. kpye ağzının payını vermişsindir mutlaka, gelecek bayram kendini abinlere bıraktırıp onları köye yolcu et. Hiç akıl ahlak saygı yok bunlarda.İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.
Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.Kurban bayramı konusu.
Selam kızlar iyi geceler. İçimi döküp uyumak istedim eski konu nasıl ekleniyor bilmiyorum ama özet geçmek gerekirse 2 senelik evliyim ve eşim memleketini çok seviyor ailesi burda. Kendi adına köye gitmeye karar verdiği için biraz rest çekmiştim özür dileyip düzelttik. Abimler yolumuzun üstü 1...www.kadinlarkulubu.com
Esasında ben de direkt abime giderdim, geçerken beni bırak dönüşte al derdim. Ama konuşulmuş köye gideceğiz dönüşte uğrayacağız filan diye, gerçi haftalar önceden beri sürüyor gerginlik o yüzden köye filan gitmez direkt abime giderdim. Gidene kadar gerginlik olmasaydı dönüş için yan çizmeler başlasaydı da bir gün önce çıkıp giderdim.Bende direk abime gider kalırdım rahat rahat asla onların planına dahil olmazdım, bak ben inatla eşimin köylerine uzun süre ( 3 yıl) gitmedim diye en son eşim millet laf ediyor seni soruyor falan deyince ha söyle dürüst ol dedimyani beni manipüle edemeyince direk durumu itiraf etmek zorunda kaldı , kanaryanın eşi manipüle edebildiğini görünce aynen devam ediyor...
adam yemeğini yemiş çayını içmiş 2 saatte oturmuş ,etler arabada bekliyor sıcakta, pardon nerede ahlaksızlık acaba ?Kanarya şimdi gördüm konunu, yorumlara gelişmelere de bakamadım. kpye ağzının payını vermişsindir mutlaka, gelecek bayram kendini abinlere bıraktırıp onları köye yolcu et. Hiç akıl ahlak saygı yok bunlarda.
Dondurucu çok mantıklı. Gerçi kaç kilo et olacak, onlar dondurucuya nasıl sığacak onu şu an düşünemiyorum ama illa ki uzak yerlerde kurban kesen ve memleketine götüren insanlar vardır. Dondurucu alınırdı, sonra o dondurucu da Kanaryada kalırdı. Gayet mantıklı benceDönüşte etlerle ve kayınpederle uzun uzadıya oturulamayacağı açıkça belliymiş, sonrasında olanlar gerçekten rezalet. Çemkirmeler, itişmeler, inatlaşmalar, birilerinin birilerini yatıştırma çabası falan, bunlar nasıl ortamlar, nasıl ilişkiler gerçekten?
Abim de abim ise mevzu, ayrı da kalmayız diyorsanız, 1 gün erken gidilip abilerde kalınsaydı (arefe günü), gece de devam edilip ertesi gün eşin memleketinde kurban kesilseydi veya madem dönüşte gidilecek, dondurucu falan bi şey düşünülseydi, durum her yerden falso.
adamlar etini götürmek için benzine ortak oldular zaten kendilerince götürme yöntemi bulmuşlar ,konu sahibi de 2 aaat oturmuş yemek yemiş çay içmiş ,yatıya mı kalacaktı adam ,adamın bi suçu yok ,dondurucuya da gerek yoktu en baştan bizim planımız var deseydi adam da ondan sonra kendince plan yapardı ,küfür mü edilmiş saygısızlık mı yapılmış ,hakaret mi etmiş kp ? hepsine hayır , konu sahibi prenseslik sendromundaDondurucu çok mantıklı. Gerçi kaç kilo et olacak, onlar dondurucuya nasıl sığacak onu şu an düşünemiyorum ama illa ki uzak yerlerde kurban kesen ve memleketine götüren insanlar vardır. Dondurucu alınırdı, sonra o dondurucu da Kanaryada kalırdı. Gayet mantıklı bence
İşte planımız varı o söyledi de eşi sıkıntı. Eşinin bastıra bastıra söylemesi gerekiyordu.adamlar etini götürmek için benzine ortak oldular zaten kendilerince götürme yöntemi bulmuşlar ,konu sahibi de 2 aaat oturmuş yemek yemiş çay içmiş ,yatıya mı kalacaktı adam ,adamın bi suçu yok ,dondurucuya da gerek yoktu en baştan bizim planımız var deseydi adam da ondan sonra kendince plan yapardı ,küfür mü edilmiş saygısızlık mı yapılmış ,hakaret mi etmiş kp ? hepsine hayır , konu sahibi prenseslik sendromunda
Sizi hakli bulamadim. arabada en az 25kg et varken(hisseli kestiginizi varsayiyorum) kimse o kadar etin bozulmasını goze alip fazladan 1 saat daha abinizde oturmanizi istemez. Ben olsam bende istemem, bastan anlasmisiz, o kadar et ihtiyac sahibine ve komsulara bolunecek, ne diye heba edelim ki? Gunah degil mi? Bunun problem olacagini bile bile abinizi gormek icin baska bir alternatif kullanmamanizin sebebi tartisma cikarmak olarak görüyorum.
On koltuk mevzusundaki tavrinizi korkunc buldum. Midem bulaniyor, onde oturmak istiyorum deyip müsaade alabilirdiniz. Su sisesini ezip, "lan"li konusmak saygı sınırlarını aşmış.
ayni yere 2 aile birden gidecek ve yakiti ortak karsilayacaklarsa arabanin sahibinin siz olmanizin ne onemi var? Ben arabayla memlekete giderken, ailemin otobusle dönmesi mantikli mi?
Son olarak eşiniz size düşkün degil. Hem gözü çıkmıyor hem ayrani dökülmüyor iki tarafida idare ediyor. Yalniz kalamam diye sevimlilik yapmasinin sebebi köydeki millete gelin hanim bu bayramda gelmiş diye göstermek. sayet orada olmasaniz bir ton dedikodu dönecekti. Etler varken abinizde cok vakit geciremeyeceginiz asikar oldugu icin esiniz agziniza bir parmak bal calarak kısıtlı gorusme plani yapmis. Su kadar sure orada kaliriz demedigi icin verdiği sözü tutmus oldu.
Senin diğer konularını biliyorum Kanarya. Bu konunu ve bazı yorumlarını okuyunca açıkçası şaşırdım. Kayinailenin yapmış olduğu senin de rahatsız olduğun tavırları bu kez sen sergilemişsin. Mesela eşinin annesinin herkesin içinde eşine bağırıp tepki verdiğini yazmıştın diğer konularında. Şimdi sen herkesin içinde eşine bu şekilde tepki vermişsin.Munem ablam seni çok seviyorum biliyorsun yorumun için teşekkür ediyorum evet çok haklısın. Benzin parasını verdiler sağolsunlar tabi beni de sıkıştırdılar izin konusunda kaynanam bi zahmet hasta alma akşam bile dedi. Biz planımızı söyledik 15 saat kalmayacaktım kayınpederime bi dakka baba dememe rağmen hadi diyorsa suçlu değil midir ? Eşimle konuştuk az önce yemeğe çıkardı beni çok üzülmüş arabada onu tersleyinde tek kelime etmedin bana canım sıkıldı birşey diyemedim yoksa babamı uyarırdım kalırdım dedi. Birdaha birlikte hareket etmeyeceğim kafam ağrıdı olmuyor böyle anlıyorum ben seni sözümü tuttum gittik zamanımız az bende istemezdim böyle olsun dedi. Başkalarının faturasını bana kesme dedi.
Arabaları kendi malları gibi kullanıyorlar çok rahatsız oluyorum. Aldığımız günden beri plan yapmalar kızımla gelceksiniz biz önden gidicez demeler oğlumun arabası demeler emri vaki yapıp taksi gibi kullanmaları ve beni hiçe saymaları canımı sıkıyor. İyi oldu birdaha da plan yaparken eşim 2 kez düşünücek olmuyor dicek bazı şeyler yaşanmadan çözülmüyor.
Evet biliyorum kavga etmedik yanlarında tabikide ama öfkemi de dışarıya vurdum. Aslında biraz anlamalarını istedim onlar yüzünden huzursuz olduğumu. Belki çocukları rahat bırakalım gelin rahatsız oldu derler.Senin diğer konularını biliyorum Kanarya. Bu konunu ve bazı yorumlarını okuyunca açıkçası şaşırdım. Kayinailenin yapmış olduğu senin de rahatsız olduğun tavırları bu kez sen sergilemişsin. Mesela eşinin annesinin herkesin içinde eşine bağırıp tepki verdiğini yazmıştın diğer konularında. Şimdi sen herkesin içinde eşine bu şekilde tepki vermişsin.
Aynı şekilde diğer konularında kayinvalidenin birkaç kez size verdikleri ve şuan oturduğunuz ev için birkaç söz dediğini yazmıştın (direkt dememisti yanılmıyorsam) bu konuda ise sen de benzer şeyi yapmışsın sürekli benim arabam demişsin. Eşler arasında benim senin olayı pek mantıklı gelmiyor bana. Ki düğünden gelen takılarla alınmış bir araba için. Kayinvalidenin yaptığından farkı yok bunun.
Ayrıca ailelere tartışmalarınızı tasirsaniz yarın öbür gün evliliklerinizde tartışmalarınızda onlara da söz hakkı tanımış oluyorsunuz. Ayrıca bak sen eşinle sorunu akşam hallettin ama aileler öyle hemen unutamıyor bu tartışmayı. Durduk yere ailenin huzursuz olmasına sebep olur bu tarz durumlar.
Tepkilerini yerinde verip doğru yönetmek konusunda daha dikkatli olmalısın bence. Eşinin ailesi tarafından sayılmak isterken inatlasip saygıyı zedeleyecek şekilde davranman bence doğru ve kalıcı bir çözüm değil.
Yemekle hallolmadı kızlar konuştuk. Ben söylenmesi gereken herşeyi söyledim. Hiç boşuna konuşma en mağduru benim ben gitmeden önce söyledm bu durumu o zaman beni bırakıcaktın bırakmadıysanda müdahele edicektn dedim. Dilinin ucuna gelmiş canı sıkkınmış yoksa oturturmuş babasını. Konuşması gerektiğini planımın içine edildiğini de söyledim. Bak her ağızdan ses çıkıyor olmuyor herkes bakıcaktı o zaman başının çaresine herkes için çabalarsan evin huzuru kalmaz dedim. Öyle bi adam değilmiş ailesne zaten evlendiğini ayrı bi hayatının olduğunu söylemiş hakkını yememeliymişim bla bla. Sonuç olarak yapılan hoş değildi bireysel hareket etmeyeceksem baba evinde kalırdım da dedim. Buraya 2 saat konuşmayı aktaramıyorum.eşin yine hikayesini uydurmuş,acındırma tekniklerini oynamış sen de çabucak kanıyorsun düşünmeden .. kimin suçuymuş ,benim etlerim arabadaysa max 40 dk oturturum ben ,o da özenli paketlemişsem
Normalde kp iyidir kötüdür ben tanımam ama burada en suçsuzu kp ,suçlu siz ve eşiniz ,asıl siz faturayı kimseye kesmeyin ,bi yemekle halloluyor madem boşa üzmeyin kendinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?