Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kastettiğim şey de tartışmaydı. Bu tartışmalar da ailelere yansımamalı bence. Amacın ailelerin sizin buyudugunuzu, evlendiginizi idrak ettirip bağımsız olmaksa tartışmalarınızı da onların yanında yapmayın. Çünkü bu olgunlukla hiç bağdaşmayan bir durum. Çocukları rahat bırakalım gelin rahatsız oldu demek yerine bunlar idare edemiyor deyip olaya el atabilirler bir sonrakinde. Benim en hassas olduğum konulardan biri olduğu için ailelerin yanında tartışmak sebebi ne olursa olsun(çok büyük konular, boşanma vb şeyler dışında) kabul edebileceğim bir şey değil.
Arabanın kontrolünden ziyade hayatının kontrolü onların elinde olmasın yeterli değil mi? Aynı apartmanda oturuyorsunuz, oturduğunuz evi eşinin ailesi verdi. Şimdi böyle bir durumda çıkıp araba benim, ben kontrol edeceğim dediğin takdirde nasıl desem bu pek hoş görünmeyebilir. Kendini boş yere dolduruyorsun böyle. Seni kabul etmelerini, fikirlerine saygı duymalarını istiyorsun ki olması gereken de bu. Ama tepkilerinin yeri yanlış bence. Aksine bu şekilde eşinle aradaki saygıyı da zedeleyip huzurunun kaçmasına sebep olabilir.

Yani kayınbabagil emrivaki yapmış gerçekten ama bu sıcakta eyler cidden bozulurdu

Hic onlarla donmeyecektin, en bastan kabul etmeyecektin. Herkesin ayri plani olur, sen abini senede 1 kere goruyormussun, etleri dusunmezsin dogal olarak. Yani aslinda cok bos isler bu bayram gezmeleri. Hep bir sorun cikar, sorun cikmasa da dedikodu malzemesi cikar illaki. Farkli planlar yapin, esinizin koyune gitmek zorunda degilsiniz her sene. Esiniz gitsin cok istiyorsa.

Bin nasihat bir musibet derya ya muvahhis aynı öyle. Ben anladım da bazen bazı erkeklerin görmesi gerekiyor.

Kayınvalidemin problemi benim değil ki. Kurbanını yaşadığı şehirde kesseymiş 800 km uzakta değil.

Diğer seçenekleri de sundum mümkün olmadı. 3 güne hepsini sığdıramadım. Geçerken gece 3 dü sabah bayram namazı. Eşim de istemedi madem öyle görsün gözüyle görünce birdaha yapmaz dedim.

Diğer seçenekleri de sundum mümkün olmadı. 3 güne hepsini sığdıramadım. Geçerken gece 3 dü sabah bayram namazı. Eşim de istemedi madem öyle görsün gözüyle görünce birdaha yapmaz dedim.
Emin misin bir daha yapmayacağına
Seni bir seneliğine pohpohladı
Senin sorunun daha tecrübeli insanların yorumlarını kaale almıyorsun kanarya
Herkes aynı şeyi söylüyor
Seneye bayramda yine konu açacaksın

Çok doğru söylüyorsunuz hatamın farkındayım ama 2 aydır bununla uğraşıyorum bunaldım bende. Kayınpederim ve kayınvalidem için başlarının çarelerine baksınlar ne halleri varsa görsünler diyemedim. Aynı gün yola çıkılıcaktı birlikte gidelim benzin koyalım dediler. Şimdi ben neye göre hayır efendim kabul etmiyorum diyebilir ki ? Birlikte gidilip abime gidemeyeceksem dönüşte uğrarım etinizden rahat edemeyeceksem beni bırak dedim eşime. Gelmiyorum da dedim. Ayrı valiz hazırlıcam da dedim. Eşim dönüşte gidicez güven bana dedi.
Geçen senede damadı vardı arabada gidemedim. Dönüşte kızları vardı gidemedim. Bu senede başka şeyler. Alın etinizi neyle getirirseniz getirin demem mi gerekiyordu ? Ben şuan bu tepkiyi verebilirim. Birlikte gidince pürüz çıktı istemiyorum diyebilirim ama bunu yaşamadan diyemedim.

Kaynanamın eşyalarını kimse almaz. 4 koca poşet et vardı. Dondurucudan bi ton şey yolladı. Kaynanamda otobüsle gönderirdi zaten. Bayılır gelin dinlemeye

Kız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Bu durumda etler kızı bağlamaz ki
Eş suçlu. O yapacaktı orta yolu
Söyledim Muhtelif. Abimler gelmiyor görücem es geçemem dedim ki abimler 600 km yol gittiler kaynanam davet etti diye memlekete. İnsan der ki kız tabikide uğrayacak çocuklara engel olmayalım. Kaynanam yanımda etlerimi bozmayın diye bağırdı kadın etleri otobüsle mi gönderir ? İyi o zaman giderken uğrarız benim için sorun yok dedim. Olmaz giderken diyor. Eşime de dedim beni bırakıcaksın etler var madem sıkıntı oluyor diye olmaz sen boşver çıkarız erkenden gideriz abine dedi ben napayım ? Ya giderken yol üstü konum açtım aa abim 1 saat dedim kayınpederim bağırıyor nereye gidiyoruz diye. Sakin ol baba biyere değil dedim. Ailemle derdiniz ne ?

Kayınvalidemin problemi benim değil ki. Kurbanını yaşadığı şehirde kesseymiş 800 km uzakta değil.
İşte o zaman eşin yakıtı bölüşüruz diyince olmaz diyecektin. Kayinvalidene de açıkça dönüşte abime ugrayacagim , aklımız etlerde kalir onceki seneler gibi otobüse koyarsanız iyi olur ,et bozulursa üzülürüm diyecektiniz. Çünkü eşiniz size de onlara da olur diyor.

Valla kanarya iş eşinde bitiyor. Giderken ugrayacagiz , abisine gideceğiz baba kararımız bu dese hiçbiri karışamaz. Horozu çok olan tavuğun burnu b.ktan çıkmazmis derler. hepsi söz sahibi olunca böyle oluyor işte.

Evet evet eşim suçlu. Aslında keşke et alamayız diyebilseydim ama yapamadım. Anne babadır otobüsle mi getirsinler koca poşet kadın tek gelicek dedim. Seninde var annen baban yapma dedim. Demekki yapılması gerekiyormuş. Ne etten vazgeçti ne benden. Neyse ki son. Seneye bayramda direk köydeler. Bu seferde kızımla damadımla gelin arabayla dicekler. Ben bunun önünü kesmek istedim

Ben o fedakarlığı yaptım geçen sene. 6 günlük tatilde arabada damat var diye uğramadım. Neyse dedim seneye uğrarım. Seneyede başka şey çıkarıyorlar.

Ne yalan söyleyim eşinin ailesinin tamamen köye yerleseceklerini sanmıyorum. Yerlesirlerse de git gel yapıp sizden de bekleyip daha çok yorarlar gibi geliyor bana.

Et olduğunun farkındayım amacım 10 saat kalmak değildi ama karşılıklı abimle 1 bardak daha çay içebilirdim. 1 dakika baba birazdaha göreyim abimi dediğimde müsade edebilirdi.

O zaman bu durumda ben kocama tek gitme fikrimi söylemiştim o kabul etmedi sorun onda. Söylediğinizi eşimede söyledm madem duramayacaktık çocuğu parka götürür gibi götürürdünüz ne diye bırakmadında geleyim çok mu iyi oldu dedim. Biliyordum böyle olucağını bende ama eşim kabul etmedi inat edip gidicem banane bilet aldım hadi işinize gelirse yapamadım. Eşimede söyledim sende senede 1 abine gittiğinde babam 3 kere hadi dese sen git baba dersin yalansa yalan de dedim. Bu kabul edilemez biz bireyiz dedim. Anladığını söyledi bakalım hata yapa yapa yolumuzu bulucaz sanırım.

Ah bu görümceler

Dönüşte mi almışlat benzini ortak yoksa giderken mi?

Yine de benzin almakla abide ateş alıp kalkma arasındaki doğrudan ilişkiyi çözemedim.
Bende çözemedim Muhtelif. 3 kişilerdi 700 liradan 2100 lira yapıcaktı gidiş benzin 1400 falan tuttu giderken. Biz de dönerken koyduk. Görmen lazımdı ya sana yemin ediyorum küçük bardak yeni çay koydum adam o çay bitene kadar 3 kere hadi dedi. Ben manyakmıyım adamı tersliyim durduk yere ? Eşim kızmadı bile ben babamı uyarıcaktım haklısın birazdaha kalıcaktım üzgündüm canımı sıktın dedi. Kendiside farkında durumun hoş olmadığının. Daha gelmeden kaynanam arayıp uyardı adamı ya ateş alır gibi ayıp değilmi abime ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…