3 kere kalkalım demeseydi bende bi dakka baba demicektim. Çayın boğazıma dizilmesine gerek yoktu kiValla bu tür yorumları okudukça fikrim değişiyor. Kpe de üzülmeye başladım neredeyse...
Kastettiğim şey de tartışmaydı. Bu tartışmalar da ailelere yansımamalı bence. Amacın ailelerin sizin buyudugunuzu, evlendiginizi idrak ettirip bağımsız olmaksa tartışmalarınızı da onların yanında yapmayın. Çünkü bu olgunlukla hiç bağdaşmayan bir durum. Çocukları rahat bırakalım gelin rahatsız oldu demek yerine bunlar idare edemiyor deyip olaya el atabilirler bir sonrakinde. Benim en hassas olduğum konulardan biri olduğu için ailelerin yanında tartışmak sebebi ne olursa olsun(çok büyük konular, boşanma vb şeyler dışında) kabul edebileceğim bir şey değil.Evet biliyorum kavga etmedik yanlarında tabikide ama öfkemi de dışarıya vurdum. Aslında biraz anlamalarını istedim onlar yüzünden huzursuz olduğumu. Belki çocukları rahat bırakalım gelin rahatsız oldu derler.
Eşimin yüzüne benim arabam demiyorum elbette ama kendi arabamla da otobüs gibi yolculuk yapmak istemiyorum. Arabanın kontrolününde başkasında olmasında.
Bin nasihat bir musibet derya ya muvahhis aynı öyle. Ben anladım da bazen bazı erkeklerin görmesi gerekiyor.Tüm yorumları okumadım ama diğer konunda sana söyledik kanarya. Dönerken uğramaya kalkarsan o iş sıkıntı olur, kp ile abine gitmen hamile yengene ayıp olur, senin kırk yılda bir abinde geçireceğin bir kaç saat zehir olur başka çözüm bul abine uğrama işini dönüşe bırakma dedik. Dediğimiz gibi de oldu.
Başından beri uğrayacağını vakit geçirmek istediğini söylediğin halde eşin dahil kimse seni takmadı. El evi gibi yolda 10 dakika uğrayıp kalkıp uğradığını için de çeneni kapatmanı istediler beklediler. Açıkçası çok umutlu değilim ama şu saatten sonra ne yapsan hak görürüm.
Kayınvalidemin problemi benim değil ki. Kurbanını yaşadığı şehirde kesseymiş 800 km uzakta değil.Araba benim diyorsunuz ama eşiniz yakıtı ortak alacağız diyince o zaman yok diyecektiniz. Hem yakıtı ortak alıp hem de siz otobüsle gidin olmaz ki.
Ayrıca o kadar uzun yolda et nasıl bozulmuyor bu havada çözemedim. Dondurulmuş olsa bile gidene kadar çözülür. Ee çözülmüş şeyi tekrar mi donduruyorlar
Diğer seçenekleri de sundum mümkün olmadı. 3 güne hepsini sığdıramadım. Geçerken gece 3 dü sabah bayram namazı. Eşim de istemedi madem öyle görsün gözüyle görünce birdaha yapmaz dedim.Sizin amacınız bir dahaki sefere elinizde koz olsun diye olay cıkarmakti zaten. Diğer konunuzda bir çok alternatif sunuldu ama siz sonucun böyle olacağını bile bile bu seçeneği kullandınız. Olayı güç savaşı olarak görüyorsunuz ama zamanlamanız yanlış. O arabaya etler konulduktan sonra banane ne olursa olsun deme hakkınız kalmıyor. Etleri gotureceginiz kesinlesince bir gece önceden geçecektiniz abinize ertesi gün sizi alacaklardı. Esiniz tabiri caizse ağzınıza bir parmak bal çalıyor ve dediğini yaptırıyor. Etleri götüremeyiz deme hakkınızı da yol parasını ortak ödeyelim teklifine atladiginiz da kaybettiniz. Ben yol parası falan istemiyorum herkes etini neyle taşırsa taşısın diyebilirdiniz. Ama işin içine maddiyat girince sus pus oluyor gibisiniz. Arabaya da fazla anlam yukluyorsunuz. tamam sizin altinlarinizla alınmış olabilir ama bir araç sonuçta iki kişi fazla binse ne olur yani. Ön koltuk için eşinizle konuşma tarzınız falan çok itici. Benim eşim yapsa al senin olsun tepe tepe kullan der atarım anahtarı suratına.
Emin misin bir daha yapmayacağınaDiğer seçenekleri de sundum mümkün olmadı. 3 güne hepsini sığdıramadım. Geçerken gece 3 dü sabah bayram namazı. Eşim de istemedi madem öyle görsün gözüyle görünce birdaha yapmaz dedim.
Çok doğru söylüyorsunuz hatamın farkındayım ama 2 aydır bununla uğraşıyorum bunaldım bende. Kayınpederim ve kayınvalidem için başlarının çarelerine baksınlar ne halleri varsa görsünler diyemedim. Aynı gün yola çıkılıcaktı birlikte gidelim benzin koyalım dediler. Şimdi ben neye göre hayır efendim kabul etmiyorum diyebilir ki ? Birlikte gidilip abime gidemeyeceksem dönüşte uğrarım etinizden rahat edemeyeceksem beni bırak dedim eşime. Gelmiyorum da dedim. Ayrı valiz hazırlıcam da dedim. Eşim dönüşte gidicez güven bana dedi.S Sunshine1 üslubunuz aşırı hırs ve kin içeriyor, eşinize ve ailesine sinir koyamayip kendinizi yiyip bitiriyorsunuz resmen. Diğer konunuza da yazmıştım, siz nerede nasil davranacağınızi bilmiyorsunuz.
Abinizin evinde anlattığınız kadarıyla kp e olan davranışınız şımarık bir kız çocuğu edasında, yine orada eşinize yaptığınız konuşma yallah demeler falan saygısızca, haklıyken haksız durumuna düşersiniz bu sekilde.
Trip atmayın, bağırıp çağırmayın, cool olun biraz ve olgun davranın. Eşinizle açık ve net konuşun, sözlerinizin arkasında durun ve adım atmaktan korkmayın, her seferinde manipule ediliyorsunuz hayret ediyorum.
Geçen sene kv ile aramda tartışma yaşandı, bir süre konuşmadık falan, çocuğum oldu hayırlı olsun bile demedi, her fırsatta eşime buraya gelin bebeği görecem dedi. Eşime bir kere söylemem yetti "annen hayırlı olsun bile demedi, bir de bebeği görsün diye ayağına gidemem, çok görmek istiyorsa o bize gelsin, sonra memleketine gidip gitmemeyi tekrar düşünürüm" dedim. Aradan 1 seneden fazla geçti ve ben hala eşimin memleketine gitmedim. Bunun gibi net olun, sözünüzün arkasında durun, gereksiz tepkiler vermeyin.
Kaynanamın eşyalarını kimse almaz. 4 koca poşet et vardı. Dondurucudan bi ton şey yolladı. Kaynanamda otobüsle gönderirdi zaten. Bayılır gelin dinlemeyeEtleri otobusle gonderin ben abimde kalicam iki gece diyemediyseniz yolda sorun cikarmanin manasi ne esiniz soyleseydi yada sizi biraksaydi siz kalsaydiniz pasif direnisler bizim planimiz var et goturemeyiz bitti bunu diyemiyosaniz etler arabadayken oturmak istemeyin yani etler tabiki kokar
Söyledim Muhtelif. Abimler gelmiyor görücem es geçemem dedim ki abimler 600 km yol gittiler kaynanam davet etti diye memlekete. İnsan der ki kız tabikide uğrayacak çocuklara engel olmayalım. Kaynanam yanımda etlerimi bozmayın diye bağırdı kadın etleri otobüsle mi gönderir ? İyi o zaman giderken uğrarız benim için sorun yok dedim. Olmaz giderken diyor. Eşime de dedim beni bırakıcaksın etler var madem sıkıntı oluyor diye olmaz sen boşver çıkarız erkenden gideriz abine dedi ben napayım ? Ya giderken yol üstü konum açtım aa abim 1 saat dedim kayınpederim bağırıyor nereye gidiyoruz diye. Sakin ol baba biyere değil dedim. Ailemle derdiniz ne ?Kız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Bu durumda etler kızı bağlamaz ki
Eş suçlu. O yapacaktı orta yolu
İşte o zaman eşin yakıtı bölüşüruz diyince olmaz diyecektin. Kayinvalidene de açıkça dönüşte abime ugrayacagim , aklımız etlerde kalir onceki seneler gibi otobüse koyarsanız iyi olur ,et bozulursa üzülürüm diyecektiniz. Çünkü eşiniz size de onlara da olur diyor.Kayınvalidemin problemi benim değil ki. Kurbanını yaşadığı şehirde kesseymiş 800 km uzakta değil.
Valla kanarya iş eşinde bitiyor. Giderken ugrayacagiz , abisine gideceğiz baba kararımız bu dese hiçbiri karışamaz. Horozu çok olan tavuğun burnu b.ktan çıkmazmis derler. hepsi söz sahibi olunca böyle oluyor işte.Söyledim Muhtelif. Abimler gelmiyor görücem es geçemem dedim ki abimler 600 km yol gittiler kaynanam davet etti diye memlekete. İnsan der ki kız tabikide uğrayacak çocuklara engel olmayalım. Kaynanam yanımda etlerimi bozmayın diye bağırdı kadın etleri otobüsle mi gönderir ? İyi o zaman giderken uğrarız benim için sorun yok dedim. Olmaz giderken diyor. Eşime de dedim beni bırakıcaksın etler var madem sıkıntı oluyor diye olmaz sen boşver çıkarız erkenden gideriz abine dedi ben napayım ? Ya giderken yol üstü konum açtım aa abim 1 saat dedim kayınpederim bağırıyor nereye gidiyoruz diye. Sakin ol baba biyere değil dedim. Ailemle derdiniz ne ?
Evet evet eşim suçlu. Aslında keşke et alamayız diyebilseydim ama yapamadım. Anne babadır otobüsle mi getirsinler koca poşet kadın tek gelicek dedim. Seninde var annen baban yapma dedim. Demekki yapılması gerekiyormuş. Ne etten vazgeçti ne benden. Neyse ki son. Seneye bayramda direk köydeler. Bu seferde kızımla damadımla gelin arabayla dicekler. Ben bunun önünü kesmek istedimBaştan arabaya et alamam ben abime gidecem diyecekti.
Direk söyleyecekti kv kp de
Ozaman onlara diyecekti etden banane diye
Arabaya koyduktan sonra etden banane denirse böyle kaaleye alınmaz
Benzin parasının yarısınıda alıp adamlar otobüsle gelsin demek ayrı saçma
Ama haklısınız eş suçlu
Ailesine karşı çıkamiyor, bizim başka planımız var siz başka çözüm bulun diyemiyor. Karısınada bak ben senin her dediğini yapiyorum ayağına yatıyor.
Ben o fedakarlığı yaptım geçen sene. 6 günlük tatilde arabada damat var diye uğramadım. Neyse dedim seneye uğrarım. Seneyede başka şey çıkarıyorlar.Kurban kesmenin bir amacı var hayıra geçmek ihtiyacı olanlara dağıtmak. Havalar çok sıcak insanlar tedirgin olmuş olabilir, etler bozulacak diye. Hayatta hepimiz canımızın istediği şeyi yapmıyoruz bazen eşimiz için ailemiz için fedakarlık yapıyoruz. Siz zaten en başından beri kendinizi kurup kurup duruyorsunuz ki şu anda biri bişey dese de ağzına yapıştırsam diye bekliyorsunuz. Ama böyle devam edin. Bakalım sonunda bu evlilik nasıl olacak…
Ne yalan söyleyim eşinin ailesinin tamamen köye yerleseceklerini sanmıyorum. Yerlesirlerse de git gel yapıp sizden de bekleyip daha çok yorarlar gibi geliyor bana.Evet evet eşim suçlu. Aslında keşke et alamayız diyebilseydim ama yapamadım. Anne babadır otobüsle mi getirsinler koca poşet kadın tek gelicek dedim. Seninde var annen baban yapma dedim. Demekki yapılması gerekiyormuş. Ne etten vazgeçti ne benden. Neyse ki son. Seneye bayramda direk köydeler. Bu seferde kızımla damadımla gelin arabayla dicekler. Ben bunun önünü kesmek istedim
Et olduğunun farkındayım amacım 10 saat kalmak değildi ama karşılıklı abimle 1 bardak daha çay içebilirdim. 1 dakika baba birazdaha göreyim abimi dediğimde müsade edebilirdi.Orta yol yola çıkmadan bulunur, arabada yaz günü et ne kadar duracak? Göz göre göre kimse o etlerin bozulmasına müsade etmez.
Eşi de babasına etler bozulsun baba biz oturacağız mi diyecek beraber yola çıkıp yol parasını da ortak öderiz diye anlaştıktan sonra? Sonuçta tüm bunlar olurken Kanarya da orada o da bir şekilde kabul etmiş oluyor. Sonra beni ilgilendirmez etler diye bir kenara çekilemez.
O zaman bu durumda ben kocama tek gitme fikrimi söylemiştim o kabul etmedi sorun onda. Söylediğinizi eşimede söyledm madem duramayacaktık çocuğu parka götürür gibi götürürdünüz ne diye bırakmadında geleyim çok mu iyi oldu dedim. Biliyordum böyle olucağını bende ama eşim kabul etmedi inat edip gidicem banane bilet aldım hadi işinize gelirse yapamadım. Eşimede söyledim sende senede 1 abine gittiğinde babam 3 kere hadi dese sen git baba dersin yalansa yalan de dedim. Bu kabul edilemez biz bireyiz dedim. Anladığını söyledi bakalım hata yapa yapa yolumuzu bulucaz sanırım.Kusura bakmayın Sunshine1 ama sizin de eşinizin de söylenmeleri dilinizde sadece, eşiniz biz sunshine’nın abisine gidiyoruz deyip arabaya binse annesi arabanın önüne mi atacaktı kendini ya da siz ben bugün abimlere gidiyorum deyip otobüsle gitseydiniz, eşinizin suratı bundan daha fazla mı on karış olacaktı?
Karı-koca organize olamıyorsunuz, eş ailesine kızıyorsunuz.
Bayram içerikli ilk konunuzda belliydi böyle olacağı ama siz ılımlıyım, ılımlı şekilde çözeceğim dediniz, sonuç uğradınız uğramasına ama yine sinir oldunuz.
Kayınvalideniz baştan beri bayram programında netti, planı belliydi sizinle gelecek sizinle döneceklerdi, oğlunun arabası varken otobüsle gidip gelmeyecekleri aşikardı, sizde abinize uğramak istiyordunuz, eşinizinde ailesine etleriniz de siz de otobüsle dönün diyemeyecekti, o vakit yapacağınız belliydi, ya bayramın 2., 3. günü eşinizle abinize gidecektiniz veya siz otobüsle abinize gidecektiniz, eşinizde evinize dönerken yarım saat 1 saat artık ne kadarsa babasıyla birlikte abinize gelecek sizi de alıp yola çıkacaktı.
Ilımlı olayım derken olacakları tahmin etmiyor veya göremiyorsunuz sonra kayınpeder kalkalım deyince ona patlayıp haklıyken haksız konuma düşüyorsunuz, şimdi eşiniz diyecek ki abine uğrarız dedim uğradık ama sen ailenin içinde babamı azarladın.
Haklı mı evet haklı, bazı şeyler kayınpeder azarlamakla olmadık yerde olmadık zamanda çıkışarak hallolmaz.
Ah bu görümcelerIlk konumunda size hak vermiştim su an malesef veremiyorum kayin babanizi terslemek falan olmamış abinizin evinde en kötü 5bine girmişlerdir kurbana yazık değilmi ayrıca bende bi gorumceyim evlendiniz diye eşiniz kardeşini nj yere goturemeyecekmi sonuçta ölene kadar kardesi
Bende çözemedim Muhtelif. 3 kişilerdi 700 liradan 2100 lira yapıcaktı gidiş benzin 1400 falan tuttu giderken. Biz de dönerken koyduk. Görmen lazımdı ya sana yemin ediyorum küçük bardak yeni çay koydum adam o çay bitene kadar 3 kere hadi dedi. Ben manyakmıyım adamı tersliyim durduk yere ? Eşim kızmadı bile ben babamı uyarıcaktım haklısın birazdaha kalıcaktım üzgündüm canımı sıktın dedi. Kendiside farkında durumun hoş olmadığının. Daha gelmeden kaynanam arayıp uyardı adamı ya ateş alır gibi ayıp değilmi abime ?Dönüşte mi almışlat benzini ortak yoksa giderken mi?
Yine de benzin almakla abide ateş alıp kalkma arasındaki doğrudan ilişkiyi çözemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?