Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki durumun özeti nedir biliyormusunuz. Karı koca hicbirseyi netlestiremeyip faturayı kayınpeder ve kayinvalideye kesmeleri. Arada resmen yaşlılar ezilmiş. Adam bu sıcakta arabada et varken nasıl otursun gönül rahatlığıyla. İnsan birazda kocasını tanıması lazım yada şöyle demeliydi " hayatım dönüşte arabada et varken ben ailemle vakit geçiremem bayramın ikinci yada üçüncü günü otobüsle ben gideyim dönüşte siz beni alırsınız." Bunu bir şekilde kocasına kabul ettirmeliydi. Ben kayınpedere ayrıca üzüldüm onca insan arasında gelini tarafından azarlanmak insanın gururuna dokunur.

Kanarya ben senin diğer konuna da yorum yapmadim çünkü kafam karıştı. Senin sorunun mesafe koyamamak. Mesafe de böyle bağır çağır konulmaz ama. Bir kere sen madem mesafeli olmak istiyorsun onlarla ne işin var arabada? Araba benim diyebilirsin. O zaman en baştan ben araba ile gidiyorum siz etleri halledin diyecektin. Diyemediğini varsayalım; ben o zaman biletimi alır önceden abimde veya annemde rahat rahat kalırdım. Sonra da satardim arabayı. Eşim yalnız kalamam deyince de yumuşak bir şekilde abimde kalacağımi ve biletimi aldığımı söylerdim. Sen böyle davranarak mesafe koymayı bırak iyice yüz göz oluyorsun.

İşin diğer tarafından bakarsak iyi olmuş mu yani biraz ayarı kaçmakla birlikte iyi olmuş diyebilirim. Artık eşinde, eşinin ailesi de sana eski kanaryaya baktıkları gibi bakmazlar ama bu tavır devam ederse eşine itici gelebilirsin. Bu seferde yanında hiç durmaz. O yüzden mesafe mesafe ve mesafe...

Valla bu tür yorumları okudukça fikrim değişiyor. Kpe de üzülmeye başladım neredeyse...

Yazdıklarıniza bir yere kadar katıldım. Ama bana şu mantıklı gelmiyor. Araba benim senin onun gibi ifadeler bana doğru gelmiyor. Karıkoca arasında mal mülk kavgası bana hep itici gelmistir. Burda ayar verilemesi gereken kişi eş. Kayınpeder kayınvalide sonraki aşama. Çünkü eti götürüp getirme sozunu veren kocası. Burda yaşlılarin bir suçu yokki. Yine tekrarlıyorum burda tek suçlu eş ve konu sahibi. Aralarında anlaşmadan bu yolculuğa cikmamaliydilar.

Elendim dediğim mesele de bunlar işte. Üslup, numaradan birseyler yapmak hem itici hem çocukça. Aralarındaki iletişim bu gidişle çok lackalasacak. Eş ve ailesi üzerinde böyle saygınlık kazanacağını düşünüyor ama yanılıyor

bence tamamen kopruleri atmak ya da inatlasmak yerine, yapilacak seyleri yerine gore yapip sinir cizmek gerekiyor.

ben konu sahibinin yerinde olsaydim, ilk gun beraber koye giderdim, esimle beraber ailesiyle bayramlasirdim, gezilecek akraba varsa gezerdim, yardim edilecek bir sey varsa ederdim. arada iftira vs gibi seyler olmadigi surece ya da buyuk kavga olmadigi surece bence bastan her seye tavir koymaya gerek yok. sonucta bayramlasmak insani bir sey, ya da KV akrabalara geliniyle beraber gitmek isteyebilir. mesela ben KV arkadaslarinin ya da akrabalarinin yanindayken normalde yapmasam bile ekstra iyi davranirim, mesela cayini getiririm, bir ihtiyaci var mi diye sorarim, KVmin cok hosuna gider boyle insanlarin yaninda onu nazlamam. bence kotu bir sey degil. ama normal zamanlarda benden is beklemez, ben de pesinde dolasmam surekli. bir insan bayramda surat asarsa, ziyaret etmezse, ya da gergin olursa, bosuna kendine laf soyletmis olur. \

daha sonra bir gun orada vakit gecirip sonra da esime ben gidiyorum deyip abimlere giderdim. yok her gun burada duracaksin derlerse o zaman kavga cikaririm. ama burada laf gecirmem gereken kisi esim olur ki ailesini akrabasini o kadar nazladiktan sonra bana laf soyleyemez.

tabi dedigim gibi bunlar arada cok buyuk kavga iftira olmadigi surece yapilacak seyler. bir sonraki bayramda da aileme giderdim mesela. zaten konu sahibi de yakin zamanda ailesiyle vakit gecirmisti diye hatirliyorum.

bu arada abinin esine uzuldum, kadin hamile haliyle gorumcesinin aile dramasini cekiyor.

Şimdi ben arabanın nasıl alındığını bilmiyorum. Eğer bekarken almışsa arabayı, söz hakkı kanaryanın. Eğer arabanın alınmasında eşinin de payı varsa o zaman iş değişir tabii ki. Ben de farklı yorumlarım. Hoş değil tabii ki o ayrı ama kanarya araba benim dediği için ben öyle yazdım. Onun haricinde haklısınız. Net olmak çok önemli çünkü dediğiniz gibi karşıdaki insanlar yaşlı ve bazı şeyleri bizim gibi düşünemiyorlar ve anlam veremiyorlar. Bu tabii ki karışma hakkını vermez. Başka bir yerden bakınca da kanaryanın çok üstüne geldiler ilk evlendiği zaman. O da acısını çıkarıyor. Eşinin pasifliği ise gerçekten problem ama onun çözümü de yine sınır koymak. Yani eşine de sınır koyması lazım.

Yanlış gormediysem bende altınlarımdan verdim öyle alındı araba dedi. Ama ortaklaşa mi aldılar bilemem. Ama evlendikten sonra alinmis

Zaten surat asmamalı ama şu da var ki her kayınvalide aynı değil, kimi sizin kayınvalideniz gibi anlayışlıdır beklentiye girmez kimi de her dakika bir şey ister.

Bayramdır, özel günlerdir elbette insanlar ağız tadıyla bir arada olmalı ama sınırları da çizmeli.
Sunshine zaten bayramın 1. gününden itibaren oradaymış, kavga çıkarmaya da gerek yok
Köye gitmeden önce evde eşle plan yapılır, hastalık kaza vs beklenmedik bir durum olmadıkça da o plana sadık kalınır, eşiniz köyü görünce yan çizerse hayatım o zaman sen kal ben abimlere gideyim denir gidilir.

Hiç şaşırmadım. Biz size dedik ki madem gideceksiniz kayınailenizi almadan ikiniz gidiceksiniz onlar gerekirse dondurucu gerekirse baska birsey alacak kendileri halledecek. Yine hiç birşey halledememiş konuşmamışsınız. Etleri ve kayınpederi arabaya aldıktan sonra onlara tabiki uymak zorundasınız. Ziyan mı olsun bu sıcakta o kadar et? Günü geçirmeyi mi planlıyordunuz. Hem mesafe koyulmamış, hem önceden konuşulmamış hem de adamı milletin içinde azarlamışsınız. Kayınaile neyse siz de osunuz, tencere kapak gibi. Karşınıza alıp “anne - baba sizinle dönemeyiz çünkü abime gidicem siz etler için başka yol bulun& anne baba ben köye gelmiyorum yol üstünde beni abime bırakacak eşim. Yani iki seçeneğin ikisini de kullanmamış her zamanki gibi bıktımmmm içerikli konuyu açmışsınız. Siz de az ömür törpüsü değilsiniz valla, siz seviyomm diyip boşamıyorsunuz ama o koca yakında boşar muhtemelen.

Valla bu tür yorumları okudukça fikrim değişiyor. Kpe de üzülmeye başladım neredeyse...
Muhtelif benim babam olsa yemekten sonra asla tutamazdik bunun saygıyla alakası yok ki . Hadi hadi diye tutturdu. Çünkü adamlar aylar önce konuşmuş kurbanı taşıyacaklarını sabahtan çıkmışlar on iki saat yol gidilecek . Bu halde bile gece yarısı eve varılmış . Sadece et bozulması da değil arabayı kullanan adam da gece yarısına kadar uykusu gelebilir. Bizimkiler uzak yerde oturuyor kayınvalideme yolda arada uğrarlar bir saat en fazla .

Bu sorun önceden belliydi herkesin içinde kayınbabaya kızmak çözüm değil . Altınlarla alınmış olabilir araba ama neticede benzin parasını kabul etmişler . Bazı şeylerin de oluru vardır . O yaştaki adamı o kadar tutmak bile mucize

Gitmeyecektin cnm benim, nasıl öğrenecek bu insanlar artık seni ve aileni saymayı, taviz vere vere kendini bişey sandılar, abinlerde kalmalıydın seni dönüşte alırlardı, eşin yine seni kandırdı Ah kanaryam ahhh..

Aslında çok basitçe çözülebilecek meseleler olay haline geliyor, eş de eşin ailesi de köye gitmeyi planlamıyor muydu zaten? Arada bir araya gelmeyi imkansız kılacak sebepler yoksa ayrı gayrı gitmenin bir anlamı yok o zaman, insanlar otobüs biletine verecekleri parayı oğullarına benzin parası olarak vermiş daha konforlu yolculuk yapmak istemiş.

Arabada kurban etleri var, hava aşırı sıcak, yol uzun, bizim yaşlıların çoğu da kafaya bir şey takılı olunca ele avuca sığmaz gitmek ister.

Planlamayı yapamayan karı-koca ama suçlusu kayınpeder olmuş, bizim kültürde genelde bayram, düğün, özel günlerde illaaaa eş de yanınızda olacak kuralı var ne hikmetse, eşsiz bayramlaşmaya gidilemiyor düğüne nişana gidilemiyor, etler de kayınpeder de sizinle gelecek işte, koca gelmiyorsa biner otobüse gidersin abinlere.

Bir de araba mevzusunu yeni gördüm, benim arabam satacağım arabayı diyor Sunshine, herkesin evlilik kültürü farklıdır ama ben tamamı benim paramla alınmış bir mala bile benim demem bizimdir o, sırf inat için de satacağım deyip eşimden intikam almaya kalkmam, araba çekişmesine dönmüş konu, öne ben binerim benim arabam, eşim bana dese vallahi o arabaya daha adımımı atmam, madem senin araban sen bin derim her yere otobüsle giderim, bazen buradan aldığımız yorumları ya yanlış değerlendiriyoruz veya fazla gaza geliyoruz.

Ne kadar sürelik evlisiniz ? Eşime söylüyorum da hakkımı yiyorsun ben hep seni düşünüyorum nankörlük yapma önceliğim sensin diyor
Esin çok fena bir adam , sen de çok safsın kuzum , adam seni düşünüyorum, sensiz kalamam saçmalıkları ile resmen seni her seferinde kandırıp ailesine uyduruyor, sen neden hala onun dediklerini yapıyorsun ki , bak geçen hafta kv çağırmadığımz halde emri vaki yapıp gideceğimiz gezmeye katılmaya çalıştı, esimde kem küm edip anne eşimle gideceğim diyememiş, ben naptım sabah yataktan kalkmadım eşime de annenle gidersiniz deyip uyumaya devam ettim , sonuç bu hafta aynı gün eşimle gittik gayette güzel geçti, ( bu arada kv 'yi bir hafta öncesinden gezdirdiğimiz halde bu plana da dahil olmak istedi ) sorun esinde olduğu kadar senden de kaynaklanıyor, eşin aşırı uyanık ve fena , sen ise kendi kararlarını uygulamaktan korkuyorsun ..

Munem ablam seni çok seviyorum biliyorsun yorumun için teşekkür ediyorum evet çok haklısın. Benzin parasını verdiler sağolsunlar tabi beni de sıkıştırdılar izin konusunda kaynanam bi zahmet hasta alma akşam bile dedi. Biz planımızı söyledik 15 saat kalmayacaktım kayınpederime bi dakka baba dememe rağmen hadi diyorsa suçlu değil midir ? Eşimle konuştuk az önce yemeğe çıkardı beni çok üzülmüş arabada onu tersleyinde tek kelime etmedin bana canım sıkıldı birşey diyemedim yoksa babamı uyarırdım kalırdım dedi. Birdaha birlikte hareket etmeyeceğim kafam ağrıdı olmuyor böyle anlıyorum ben seni sözümü tuttum gittik zamanımız az bende istemezdim böyle olsun dedi. Başkalarının faturasını bana kesme dedi.
Arabaları kendi malları gibi kullanıyorlar çok rahatsız oluyorum. Aldığımız günden beri plan yapmalar kızımla gelceksiniz biz önden gidicez demeler oğlumun arabası demeler emri vaki yapıp taksi gibi kullanmaları ve beni hiçe saymaları canımı sıkıyor. İyi oldu birdaha da plan yaparken eşim 2 kez düşünücek olmuyor dicek bazı şeyler yaşanmadan çözülmüyor.

Ben dönüşte et varsa o zaman giderken uğrayacağız dedim zaten onuda kabul etmediler. Ben ayrı gideyimi de eşim istemedi birlikte gidicez diye ki zaten köylerinden onu bile yapamazdım. Kayınpederimi azarlamadım ilk başta bi dakka baba abimleri senede 1 görüyorum birazdaha göreyim dedim adam dalga geçer gibi 5 dakka sonra hadi dedi. Et olduğunun farkındayım ama apar topar vedalaşmadan çayımı bitirmeden hadi hadi denmez.

Eşin yine kendini acındırmış , bu adam senin bam telini öyle iyi biliyor ki , valla eşini yolasım var tanımam etmem ama çok sinir bozucu, bir yemeğe çıkarıp iki güzel laf edip sonra aynı terane ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…