- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
- 348
Zaten bagajda etler dururken de iki saatten fazla oturulmaz. Kayınbabanin aklı etlerde kalmıştır zaten. Bu en baştan bellidir. Kanarya biraz inat için gitti ,oturdu gibi geliyor bana.Adam zaten benzine keyfinden ortak olmamıştır eti getireceği için ortak olmustur.
Baştan böyle konuşulduysa tabi ki banane diyemez .
Yanlız burada hatayı ben eşte ararım Tahin.
Adam hem pastam dursun hem karnım doysun diyor.
Babasına diyebilirdi “Baba bizim başka planlarımız var sen benzin parası galan verme” ya da “Kanarya babamdan benzin parası aldık , bu durumda götüremem diyemem.” gibi gibi..
Bende eşi haksız buluyorum zaten. Eşi iki tarafa da net olmadan iş yürütmeye çalışıyor.Adam zaten benzine keyfinden ortak olmamıştır eti getireceği için ortak olmustur.
Babasına diyebilirdi “Baba bizim başka planlarımız var sen benzin parası galan verme” ya da “Kanarya babamdan benzin parası aldık , bu durumda götüremem diyemem.” gibi gibi..
Aslında bakarsanız ben ilk okuduğumda kanaryaya hak vermiştim.Zaten bagajda etler dururken de iki saatten fazla oturulmaz. Kayınbabanin aklı etlerde kalmıştır zaten. Bu en baştan bellidir. Kanarya biraz inat için gitti ,oturdu gibi geliyor bana.
Aynen eş net değil.Bende eşi haksız buluyorum zaten. Eşi iki tarafa da net olmadan iş yürütmeye çalışıyor.
Ama artık Kanaryanın da gerçekleri görerek hareket etmesi lazım. İşin sonunda sinir küpüne dönen o. Kayinpeder ve etlerle yola çıkıp kafasına göre davranamayacağı çok açık. Ona göre hareket edecek ya da hiç kabul etmeyecek baştan.
İnat edip orada da değişik değişik davranmasına gerek yok.
Valla yapacakları iş ya giderken ugrayacaklardi ya da kanaryayi oraya birakip gidecekti eşi.Aslında bakarsanız ben ilk okuduğumda kanaryaya hak vermiştim.
Fakat aradaki ayrıntıları okuyunca haksız buldum.
Baştan adam et götürmek için benzine ortak olmuş , bu sıcakta da etler fazla beklemez zaten
evet haklısınız ama şöyle de bişey var , bazı insanlar cahildir ,bazı insanlar kabadır ,bazı insanlar laftan anlamamaya müsaittir .. ne yaparsak yapalım bu gibi insanları değiştiremeyiz ,adamın yapısı öyledirİyi de başkası benim ailemin hoş olmayan özelliğini tolere etmek zorunda değil ki. Tabi ki laf ederim. Bende insanım. Neden huysuz aksi veya başka hoş olmayan hakarwt veya hareketleri çekmek zorundayım?
Bu olay için konuşmuyorum ben de
Eşi babasına başka planımız var diyebilecek biri değil, bayramın 2., 3. günü biz kayınbiradere gidiyoruz deyip yola çıkmak yerine annesi beni bırakıp gidemezsin deyince söylenerek de olsa köyde kalan bir adam çünkü.Adam zaten benzine keyfinden ortak olmamıştır eti getireceği için ortak olmustur.
Valla sizden bağımsız olarak tolore ettiğim kayinbabam tepeme çıktı bunu eşim de gördü şimdi yaptığı saygısızlıkta saçma sapan huylarında tepkimi koyuyorum eşim bile destek oluyor. Hatta cırlayıp bazen bağırıyorum bile. Yani her kayinbabayi bir tutup genel konuşmamak lazım. Yaşlı diye kendilerini paşa zannediyorlarİşte o raddeye getirmeden olayı çözmek gerekiyor , kriz önleyici yaklaşmak lazım . Kendimden örnek verirsem babam yüzde 90 oranında şahane bir insandır ama yaşlılık etkisi ile birlikte bazı çekilmez özellikleri var bunlara da cevap vermek , kırmak yerine tolere etmek gerek diye düşünüyorum. Evli değilim ama eşim babama bir şey söylese aşırı kırıcı olur benim için
Benım de aklımdakı soru:SSonuç olarak 3 saat yol 2 saat yemek ve çay oldu. Etler bozuldu mu ki
İşte eş hem pastam dursun hem karnım doysun dişteymiş ama olmamış .Eşi babasına başka planımız var diyebilecek biri değil, bayramın 2., 3. günü biz kayınbiradere gidiyoruz deyip yola çıkmak yerine annesi beni bırakıp gidemezsin deyince söylenerek de olsa köyde kalan bir adam çünkü.
Kimse dır dır etmesin başı ağrımasın diye köye birlikte gidelim diyen ailesine he diyor, abime uğrayalım diyen eşine he diyor, sonuçta herkesin istediğini yaptı mı yaptı
Kayınpedere kızamıyorum çünkü evet bazıları lafını bilmiyor, yaşlılar diye her dedikleri sineye çekilmez, laf söz bilmediklerinde gerekeni söylersiniz fakat genelde yaşlılar kafalarında bir iş varken hemen olsun bitsin isterler, abinin evinde kayınpeder hadi kalkalım dediğinde geline direktif vermek için dememiştir muhtemelen, Sunshine genç olduğundan kayınpederin kalkalım lafını güç gösterisi gibi gördü bence, karşılık olarak da hayır sizin değil benim sözüm geçecek tavrına girdi, burada biraz eşim benim lafımı dinleyecek sizin değil mesajı var gibi sanki, köyde sesi çıkmadı asıl köyde eşine abimlere gidecektik hadi bugün gidiyoruz, dönüşte baban bizimle gelecek etler de var, ailemle istediğim kadar vakit geçiremem diye açıklayacaktı, eş gelmiyor mu ben otobüsle gidiyorum dönerken beni alırsın diyecekti, köyde yapamadıklarının, eşinin pasifliğinin acısını kendi ailesi yanında kayınpederden çıkarması yanlış oldu.
Yok bozulmamıştırSonuç olarak 3 saat yol 2 saat yemek ve çay oldu. Etler bozuldu mu ki
Kanarya denmiş hep ne demek isteniyorİşte eş hem pastam dursun hem karnım doysun dişteymiş ama olmamış .
Bu adam böyle “evet” ya da “hayır” demeyi beceremediği sürece kanarya cok sıkıntı ceker .
Oh iyi bari icim rahatladıYok bozulmamıştır
Sunshine da nasıl davranacağını bilmiyor ki, onun da net tavrı yok, diğer konusunda dönüşte etlerim de etlerim derlerse ben abime giderim diyordu, istediğini yapamıyor sonra acısı toplu çıkıyor, hem eşine hem kayınpedere laf sokuyor, abisine gitmek istemekte haklı lakin izlediği yol yanlış, kayınvalide kayınpeder bayram planını yapmış mı yapmış, köye oğullarıyla gidecekleri, dönüşte etleri arabaya yükleyip yine oğullarıyla dönecekleri belli, eş deseniz pasif.İşte eş hem pastam dursun hem karnım doysun dişteymiş ama olmamış .
Bu adam böyle “evet” ya da “hayır” demeyi beceremediği sürece kanarya cok sıkıntı ceker .
Evet çok mantıklıydı kaynanamın kuyruklarından fırsat olmadı. Yeter da anne dedim kadın yine anlamıyor. Ben hayatımda bu kadar misafir seven kendini yoran kimseyi görmedim. Sabah ablası öğlen anası. Sabah yine ablası. Köyüne git oraya da misafir bitmedi hepsi çok uzak mesafe bayram 2 gün yetmedi. O yüzden hiç aklıma gelmedi bu seçenek annem geldi bizim gittiğimiz sabahı hepbirlikte güzel geçirelim diyede dönüş yolunu seçtim. Zaten yemeğimi yedim çayımı içtim ben kayınpederimin yönlendirmesine sinir oldum zaten doğumda da gideceğim.yine cok değil
sabah çıkar giderdiniz kahvaltıya yetiştirdiniz o gece kalıp ertesi gün kv ye evine dönüp o geceyide orda geçirip anasını danasını babasınıda alıp dönüş yoluna geçebilirdiniz
zor değil
uzak değil
kv ile bayramı geçirene kadar abime yolda eşle muhabbet ede ede gider gelirdim
Öyle tavuk suyu. Yalnız adam gelmeseydi de etler vardı. Tek et olsa keşke. Kaynanama laf yetişmiyor ki oğlum gidiyor ben mi götürcem kadın başıma bunları der. Tanısaydınız zaten abinlere götürebilmen bile mucize derdiniz aile yapıları ve kafaları farklı. Ben zaten oturucam dedim o yüzden kaynanam bana laf edemediği için kayınpederimi aradı darlayıp. Çaya bile kalmazlardı geçen seneki halim olsaydı. Abim annem yengem çok mutlu çok memnun kaldık diyorda kayınpederime hala takığım eşimin cezasını sonraki planlarla arabaya kimseyi almamakla keseceğim. Almak isterse satarım arabayı kendi de otobüsle gider köyüne.Arada başka şeyler oldu mu bilmiyorum ama ben burda tek suçlu görüyorum o da eşin kanarya.
Madem uzun oturacaktınız , eşiniz baştan söyleyecekti “Baba bizim başka planlarımız var , ona göre gel ya da gelme “ diyecekti.
Hem babamın işi görülsün hem eşimin gönlü olsun istemiş eşiniz ama olmamış , en azından sizin gönlünüz olmamış.
Sunu yapamayacagına yemın edebılırım ama ıspatlayamam:)planlarla arabaya kimseyi almamakla keseceğim. Almak isterse satarım arabayı kendi de otobüsle gider köyüne
Bitanem nasıl çözeyim ? Adamlar 7 24 köy kaynanam 15 gün sonra yine gitcek erinmiyorda. Çözümü 1 bayram burda 1 bayram köyde buldum. Geçen sene emri vaki olan şeyler bu sene yemekte ne diyorsun sana uyar mı diye soruluyor. Benim salaklığım uymaz oturtmazsınız beni gelmiyorum abi diyemedim. Bakalım ne olucak olumsuz duruma karşı ona göre tecrübe olur dedim. Eşim etler var gidemeyiz dediğinde yoo gideriz sen bırakırsın da dedim. Uğrayacağım ayarla ona göre yatmak derdim değil görsem biraz otursam yeter dedim ki derdim cidden saatlerce oturmak değildi yarın işbaşıyım. Görmeliydiniz kaynanamın köydeki hallerini herkes selam söyle abine yengene dedi de kaynanam demedi kafasını bile kaldırmadı derdi neyse ailemle. Aslında sırf abisini es geçmedi desinler diye gittim.Etlerden banane demekle olmuyor.
Öyle ya da böyle kayınpederin etleri alıp sizinle gelmiş.
Baştan farklı bir çözüm bulacaktınız eşinle.
Eşin babasıyla beraber geri dönüp, etlerin bozulma ihtimaline rağmen abinin evinde uzun uzun oturamaz. Yani çok saçma o esnada bize ne etlerden deyip diretmeye çalışmak.
Önceden söylemiş olmak falan son raddede de bir işe yaramaz. Baştan çözüm bulacaktınız. Eşin gayet biliyor babasıyla gelip etlere varken uzun oturamayacağını. Kayinpedere birşey demeye gerek yok şu aşamada.
Ayrıca artık bayramlarda gitme eşinin memleketine Kanarya, sorunu kökten çöz. Siz bu işi güzellikle yapamayacaksınız. Eşin çok istiyorsa kendi gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?