Taciz Eden Üniversite Hocası

Arkadaşımında buna benzer bir olay başına geldi . Bu hoca okulun tüm kızlarını taciz edip derslerinden geçirmiş . Arkadaşıma buluşma teklifi dahi etmiş. Daha önceki okulundan şikayet edilmiş ama bir sonuç yok hala sapıklıklara devam ediyor.
Acaba aynı üniversite ayni hoca olmasın bu . İğrenç

Notuna itiraz için dilekçe vermelisin kağıdın incelensin

Ne hocalar var ya bence direkt üni yönetimine şikayet her şeyi anlat hakkını sonuna kadar ara ailenede söyle onlarıda haberi olsun çok pislik insanlar var birde o kadar yıl okumuşlar ama adam olamamışlar yazık

Bizim okulda da var böyle hocalar, hoca demiyorum hocalar altını çizeyim. Birbirlerini de koruyor bunlar. Özellikle devlette hocalar arası gruplaşmalar olabilir, bölüm başkanı veya diğer gruplardan anlaşamadıkları bir kadın hoca tanıyorsanız bence onlara danışın isim vermeden. Mesajı da sakın silmeyin. Etrafınızdaki kızları da uyarın bence üstü kapalı bir şekilde, ben böyle böyle duydum birilerinden diye.
İmkanınız varsa onun derslerini almayın, başka hoca veriyorsa başkasından almaya çalışın veya yaz okulu varsa oradan almaya çalışın. Hiçbir zaman da tek kalmayın ne olursa olsun onunla. Kalsanız bile korku değil nefretle bakın, korktuğunuzu anladıklarında daha da dozu arttırabiliyor böyleleri.

Dava edin itiraz edin yanına bırakmayın.

Kagidiniza güveniyorsanız incelenmesi icin dilekçe verin. Her yanına gitmek zorunda kaldığınızda ki mümkün oldukça gitmeyin ama sanırım sizi bir şekilde gitmek zorunda birakacaktir mutlaka ama mutlaka cebinize telefonunuzu ses kaydı alacak şekilde koyun. Sakın bunu atlamayın. Önceden deneme yapın. Yaniniza bir arkadasinizi alip gidin. Onu cikarirsa hic degilse sahit olmus olur. Eğer başınıza birşey gelirse mutlaka şikayet edin. Susmak cozum getirmez. Size yaptıysa mutlaka baskasına da yapmıştır. Sorun soruşturun.

Ogretim uyesi oldugum icin kafami kurcalayan bir suru sey var. Once onlari sormak istiyorum musadenle:
1- Tez dedigine gore ya yuksek lisans ya da doktora yapiyorsun. Yoksa bu bitirme tezi mi?
2- Yuksek lisans ya da doktora yapiyorsan dersler tezden once bitmis olmaliydi.
3- Tezini neden hardcopy olarak verdin ki? Madem son kontrol yapilacak mail olarak gonderebilirdin. Duzeltmenin yapilmasi daha kolay olurdu.
4-Dilekce ile final kagidini gormek istedigini bolumune ya da dekanliga bildirebilirdin.
Bazen benim ogrenciler de bu notu beklemiyorduk diyebiliyor. Ben sinav kagitlarini tum ogrencilerime gosteriyorum. Ancak kagitlarini gorunce hakliymissiniz diyebiliyorlar.
5-Hocanin tutumlari hosuna gitmediyse uzak durman gerekirdi.
6-Vize tarihleri ilan edilir ve belirtilen gun ve saatte yapilir. Degistirilmesi icin kurul karari gerekir. Sadece bir ogrenci icin ekstre bir vize daha konulamaz. Sisteme tek vize girilmisse tek vize yapilmak zorundadir. Degil vize gununu, saatini degistirdigimizde, tek bir ogrenci saat degistigi icin sinava giremedim dese hoca icin bu sIkInti yaratir. Dolayisiyla kafamiza gore vize yapamayiz. Bir kisinin sikayeti onun basini belaya sokabilir.
7- Hocan ile minimum iletisimde bulunmani tavsiye ederim. Eger birsey icin iletisim kurman gerekirse yaninda hep biri olsun, bir sahitin.
8-iletisimlerin mumkunse yazili olsun ki ispatin olsun. Cok ileri giderse bir dilekce ile bolum baskanligi ya da dekanliga belge ya da sahitlerin ile basvurmani tavsiye ederim.
9-Dedigim gibi dersi tekrar aldiginda sinavin cok iyi gectigi halde yine kalirsan dilekce ile kagidini incelemek istedigini soyleyebilirsin ya da mahkeme yoluyla da kagidinin incelenmesini talep edebilirsin.
Basarilar dilerim.

Şikâyet etsenize ya bende bunu anlamıyorum sinirden eliniz ayağınız titriyor ama adam hala elini kolunu sallıyor ne yani

itiraz edip baska hoca baksin kagitda sonucta yazdigini silemez kagitdan...

Sorumu mazur görün de ben anlayamadigim icin soruyorum. Üniveriste hocanizda neden sizin numaraniz var. Neden onun siz de numarasi var. Türkiye'de uni hocalari numaralarini veriyor mu öğrencilere? Yani gercekten bilmediğim icin. Bu cok samimi degil mi? Ben yurtdisindayim ama burda oyle hocalarin numalari ogrencilerde olmaz. Tersi de olmaz. Islerimizi maille ya da yuz yuze goruserek hallederiz. Hele gece mesaj atmak? Ogrenci ile hoca arasinda bir mesafe olmali. Yani ben boyle biliyorum.

Bazi universitelerin sisteminde tum ogrencilerin numaralari var. Ancak hocanin numarasinin ogrencide olmasi tuhaf. Hocanin da mail atmak yerine mesaj atmayi tercih etmesi tuhaf.

O hoca mail kullanmıyor no veriyor tez öğrencilerinde de var numarası. O mesafeyi hocaya sormak gerek bana değil ben ilk defa whatsaptan bir soru sordum o da bugündü.

univ yonetimine basvurun
sinav kagidinizin baska hoca tarafindan okunup degerlendirilmesini talep edin
ilk etapta tacizden bahdetmeyin
ama mutlaka baska birinin degerlendirmesini isteyin
pis sapik

Yapılacak bunlar.
Kağıdın tekrar değerlendirilmesi için dilekçe yaz
Ve seni seven güvendiğin bir hocayla durumu paylaş.
Dilekçe için elden verme zorunluluğu olmayabilir gitme imkanım Yok demişsin.
Dekanlığa mail at, aynı maili yazılı olarakta okula kargo ile gönder.
Gelen cevaba göre suruma bak.
Ama dünyanın sonu degil
Tek ders sınavı var, yaz okulu var...
Gerekirse başka bir üniversitenin yaz okulundan aynı dersi alırsın.

Attigi mesajlarin ekran goruntusunun ciktisini alarak dilekce ile sikayette bulunabilirsin.

1-Tez sadece y.lisans veya doktorada yapılmıyor lisans tezi de var. Bitirme tezi.
3- bizden önce anahat istedi ve maille istemıyor kagıda yazılır şekilde istedi. Üzerinde düzeltmeler yapıp ona göre puan verdi. Anahattı da geri verdi tekrar.
4- henuz bugün açıkladı ve benim bütlerim bigeli 10 gün oldu. Memleketteyken nasıl dekanlıga dilekçe verebilirim? Kaldı ki diğer arkadaslarla konustuk soruları karıstırıp yanlış yazanlar dahi geçmiş.
5-hocanın tutumları hosuma gitmediği için uzak durdum zaten başka ne yapabilirim ? Ne görüştüm ne konustum
6-vize ekstradan yapılmaz ben de biliyorum ama bu hoca bilmiyor sanırım. Aynı şeyi ben de düşündüm

Bitirme tezin mi diye o yuzden sordum.
Final sonuclari belli olmadan nasil butunlemeye girdin ya da butunlemeden sonra nasil final notlarini acikladi anlayamadim. Cunku sistemde final notlarini girmek icin son gun belirtilir ve o gunun ertesi gunu not girisini kapatir. Butunleme notunu da butunlemelerin yaptigi tarihte girebilirsin. Cunku sistem o tarihler arasi sadece butunleme notlari giris kismini acar.
Hocan hardcopy uzerinden duzeltme yapmayi tercih eden biri demek ki. Tezini verirken yaninda keske bir arkadasinla gitse idin. Madem sapir sacma mesajlar atiyor sen de yalniz gitmemeliydin.
Mahkeme ile kagidinin incelenmesini talep edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…