Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Taciz Eden Üniversite Hocası
- Konu Sahibi Mulier
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 15 Aralık 2017
- 143
- 173
- 18
- 39
Sınav sonuçları açıklandıktan sonraki hafta içerisinde maddi hata dilekçesi verebiliyorsun. Baban okula gelsin. Bir tanışsın hocayla. Hal hatır sorsun bakalım. Yada yüzük tak nişanladım falan de. Yada abin gelsin. Yada hocayla sohbet ederken babamın adam dövmekten GBT kaydı var falan de. Zor durum, üzüldüm ama bu adamın böyle bir yönü varsa herkes bilir emin ol.
- 27 Kasım 2017
- 1.037
- 1.215
- 48
Bencede şikayette bulun eğer kağıdından eminsen durumdan bahset hocayı şikayet et ve kagidinin kontrol edilmesini ıst eArkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.
Aradan 1 hafta gecti vizesine aynı gün iki sınavım daha oldugu için calısamamıstım ve düşük almısım zaten tahmın ediyordum. 3-4 aynı tezi aldıgımız arkadaslarla odasına gittik bir düzeltme için. Diğerleri önden çıktı ben de çıkacakken “ senin vizen düşük ama sana ekstradan bir vize yapabilirim lakin ağzını kapalı tutarsan” dedi. Ben de “ benim diğerlerinden ayrımım olsun istemıyorum sağ olun finale sıkı çalısırım” dedim. Sen bilirsin dedi çıktım odadan.
Finallerden önce ne sorar vs diye bizim arkadaslar konusmaya gitti. Ben de vardım içlerinde. Laf arasında “ ben aslında vizeyi tekrar yapmak istedim ama bi arkadasınız gerek yok vs dedi diye sonra vazgectim” dedi. Belli ki bana laf soktu orada. Olayı çevirmeye calısıyor aklı sıra. Her neyse finaller geldi bu dersi sıkı çalıstım gecmek için çokta iyi gecti.
Bugun finali müthiş gectiği halde bir baktım bırakmıs beni koca sınıfın içinde. Kan beynime sıçradı. Öyle ki karıstırıp yapamayan bile gecmis ben kalmısım. Hemen onaylamıs notu düzeltme imkanı da olmasın diye. Whatsaptan sert bir mesaj attım bu puan hakkım değildi diye görüldü yapmıs cevap vermedi. Yani adımdan emin oldugum kadar o kagıttan emindim o kadar söyleyeyim.
Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim. 2. Donem de dersim var bu heriften nasıl yol izlemeli ne yapmalıyım ? Allah askına biriniz bir şey deyin nolur akıl verin. Sinirden elim ayağım titriyor ilk defa basıma böyle bir şey geliyor
- 25 Ocak 2011
- 540
- 471
- 323
- 30 Mayıs 2017
- 4.794
- 7.223
- 88
maddi hata dilekçesini hoca verebiliyor diye biliyorum.siz kağıdınızın incelenmesi için dilekçe verin.okulu arayın öğrenci işlerinden nereye dilekçe yazacağınızı öğrenin.itiraz süresi vardır o süre geçmeden hemen dilekçeyi yazmanız lazım.hocanın davranışlarını ayriyeten şikayet edebilirsiniz.Ama öncelikle dersi kurtarın derim kağıdınızdan eminsiniz madem.
- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.
Aradan 1 hafta gecti vizesine aynı gün iki sınavım daha oldugu için calısamamıstım ve düşük almısım zaten tahmın ediyordum. 3-4 aynı tezi aldıgımız arkadaslarla odasına gittik bir düzeltme için. Diğerleri önden çıktı ben de çıkacakken “ senin vizen düşük ama sana ekstradan bir vize yapabilirim lakin ağzını kapalı tutarsan” dedi. Ben de “ benim diğerlerinden ayrımım olsun istemıyorum sağ olun finale sıkı çalısırım” dedim. Sen bilirsin dedi çıktım odadan.
Finallerden önce ne sorar vs diye bizim arkadaslar konusmaya gitti. Ben de vardım içlerinde. Laf arasında “ ben aslında vizeyi tekrar yapmak istedim ama bi arkadasınız gerek yok vs dedi diye sonra vazgectim” dedi. Belli ki bana laf soktu orada. Olayı çevirmeye calısıyor aklı sıra. Her neyse finaller geldi bu dersi sıkı çalıstım gecmek için çokta iyi gecti.
Bugun finali müthiş gectiği halde bir baktım bırakmıs beni koca sınıfın içinde. Kan beynime sıçradı. Öyle ki karıstırıp yapamayan bile gecmis ben kalmısım. Hemen onaylamıs notu düzeltme imkanı da olmasın diye. Whatsaptan sert bir mesaj attım bu puan hakkım değildi diye görüldü yapmıs cevap vermedi. Yani adımdan emin oldugum kadar o kagıttan emindim o kadar söyleyeyim.
Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim. 2. Donem de dersim var bu heriften nasıl yol izlemeli ne yapmalıyım ? Allah askına biriniz bir şey deyin nolur akıl verin. Sinirden elim ayağım titriyor ilk defa basıma böyle bir şey geliyor
Yapmanız gereken hakkında rektörlüğe üst makamlara şikayet dilekçesi yazmak ve sınavınızın yeniden değerlendirilmesi için jüri talebinde bulunmak. Böylece çeşitli üniversitelerden hocalar kurulu sınavınızı tekrar inceler.
Tacizi de dilekçenizde belirtin. Hatta savcılığa şikayette bulunun.
Tüm televizyon kanallarının wp hattına dava dilekçenizle ihbarda bulunun.
Sizi sadece ikinizin olduğu yerde taciz ediyor ve bunu bilerek yapıyor ki elinizde kanıt olmasın. Hatta düşük not verdiği için iftira atıldı da diyecektir.
Ama merak etmeyin kadının beyanı esastır. Ve araştırılacaktır. Bu kadarı bile onun köşeye sıkışması için yeterlidir.
Yakın arkadaşlarınıza, sınıfın kızlarına paylaşın durumu.
Belki onlara da yapılmıştır.
Ama yok ben bulaşmam. İstediğini yapsın yeter ki notumu versin derseniz de siz bilirsiniz.
Elden bişey gelmez.
- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 18
- 31
Bizim okulda da böyle bir hoca vardı.Herkes biliyordu nasıl yapıda biri olduğunu.Sizin hoca sinsiymis.Bu daha rahattı.Bana da bulasmaya çalıştı.Sonra ilgi göremeyince cesaret edemedi.O sırada mahkemeye filan da verilmişti.Yani sizin hoca bu konularda kendini açıkca göstermediği için daha rahat davranıp işi puanınizi kirmaya kadar götürmüş.Okulumdaki hocanın şöhreti bütün okula yayıldığı için çok ısrarcı olamadi.Notumu filanda kirmaya cesaret edemezdi.Biliniyodu çünkü nasıl biri olduğu.Burdaki bayanların akıllarını seviyorum.Bazilari gerçekten çok zeki ve ileri görüşlü.Gercekten yazanların dediği gibi olurdu.Iftira der kurtulur.Aynen bahsettiğim hocanın yaptığı da bu.Mahkemeye veren kızin iftirada bulunduğunu söyleyerek olayı kapatırmisti.Bu dediğim şahıs profesör ve hala görevine devam ediyor.Bunda özel okul olmasının da etkisi var muhakkak.Hoca kendi alanında bayağı güçlü ve tanınmış.Sanirim buda etkili.Ben o okuldaki bazı durumlardan memnun olmadığım için suan doktorami başka okulda yapıyorum.Iyikide böyle oldu.Hocayla alakası yok ama özel okul olunca haksız bazı davranışlar olabiliyordu.Sizin durumunuzda ses kaydi alabilecekseniz konuşun derim.Eminim ailesinin kulağına gitmesinden hoslanmayacaktir.Elinizde kesin kanıt olmalı.Yoksa kendini aklar.Sizde bir hocaya iftira atan başarısız öğrenci durumuna düşersinizBazi kotu niyetliler böyle bir şeye sizin müsade ettiğinizi bile düşünebilir.Cok iyi düşünün.Hocayi biraz araştırın.Gerekirse elinizde ses kaydi filan olursa ailesine dinleticeginizi söylersiniz.Yada tatlı dille çözmeye bakin.Umarim her şey yoluna girer
- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
sınava itiraz edeceksin hocanın taciz ettiğini de yazacaksın dilekçene sınav kağıdından adın gibi eminsen sınav kağıdının tarafsız bir komisyon tarafından incelenmesini talep edeceksin.Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.
- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
sırf böyle bir sebepten sustuğu için mezun olması gereken mühendislik fakültesinden 3 sene mezun olamayan yinede hocadan korkusuna susan kız gördüm ben ailesi de sustu ama onun o kadar anlatmama rağmenYapmanız gereken hakkında rektörlüğe üst makamlara şikayet dilekçesi yazmak ve sınavınızın yeniden değerlendirilmesi için jüri talebinde bulunmak. Böylece çeşitli üniversitelerden hocalar kurulu sınavınızı tekrar inceler.
Tacizi de dilekçenizde belirtin. Hatta savcılığa şikayette bulunun.
Tüm televizyon kanallarının wp hattına dava dilekçenizle ihbarda bulunun.
Sizi sadece ikinizin olduğu yerde taciz ediyor ve bunu bilerek yapıyor ki elinizde kanıt olmasın. Hatta düşük not verdiği için iftira atıldı da diyecektir.
Ama merak etmeyin kadının beyanı esastır. Ve araştırılacaktır. Bu kadarı bile onun köşeye sıkışması için yeterlidir.
Yakın arkadaşlarınıza, sınıfın kızlarına paylaşın durumu.
Belki onlara da yapılmıştır.
Ama yok ben bulaşmam. İstediğini yapsın yeter ki notumu versin derseniz de siz bilirsiniz.
Elden bişey gelmez.
- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 18
- 31
Son birşey daha yaziyim.Akademik ortam çok acımasız.Hem ders çalışırken hem de kotu niyetli insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.Bu durum pskolojinizi bozuyor.Bu yüzden anksiyete tedavisi bile gördüm.Yuksek lisansta çok zorlayan bir hocadan yüksek puan alınca gidip hocayla konuşmuş sınıftaki bazı karaktersizler.Sonra hocanın bana tavrı değişti.Sanirim korktu terbiyesizlerin iftira atmasindan.Ikinci sınav notumu düşük verdi.Tabi ben yüksek bekliyordum.Cok üzülmüştüm.Ama sınıf not ortalaması okadar dusuktuki yinede a ile geçtim.Yuksek lisans bitiminde diplomami almaya gittiğimde bana olayı anlattı.Onceden de sevdigim bir arkdsim anlatmisti.Siniftaki bazi ucubeler gidip nasıl alır bu kadar yuksek notu kağıdını görelim demişler.Hoca da göstermiş tabiki.Diplomami aldığım gün mahcuptu.Her şeyi anlattı.Doktoraya kendi dalında devam etmemi istedi.Ben istemedim tabiki.Simdi yazınızı okuyunca hatırladım yine.Sadece hoca değil ayağınızı kaydırmak için uğraşacak öğrenciler de olabilir.Hayatta her şey olabilir.Lutfen güçlü olun.Ilahi adalete güvenin.Her şey sizin için çok iyi olsun dilerim
- 20 Eylül 2013
- 237
- 101
- 123
- 34
- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 18
- 31
Bukadar cirkef kotu niyetli bir hoca sinav kagidiyla da oynar.Diger hocalari da yanina alir.Hocalarin çoğu asla bir arkadsini atip ogrenciyi tutmaz.Size delil lazim.Hic moralinizi bozmayin.Guclu olun.Cozemeyeceginiz bir problem değil.Ses kaydini alin muhakkak.Boyle birinden her şey beklenir ona göre hazırlıklı olun.Ama elinizde kayıt olunca çok kolay çözülecek.
- 18 Ocak 2018
- 2.769
- 7.209
- 158
- 33
Anadolu'da bir tabir var "it itin kuyruğuna basmaz." Kimi kime şikayet edeceksin ki?
Eğer Türkiye'de üniversite okumamış olsaydım git şikayet et, sessiz kalma, hakkını ara derdim. Ama bunları yapsan da çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum maalesef. Kaldı ki sizin o elini tutma olayında falan şahit bile yok.
Sınava itiraz edin. Bu sizin hakkınız. Eğer tacize kanıt olacak daha somut bir şeyler olursa mezun olduktan sonra şikayet edersiniz. Mezun olamama endişesinden dolayı zamanında şikayetçi olamadım diye belirtirsiniz.
Eğer Türkiye'de üniversite okumamış olsaydım git şikayet et, sessiz kalma, hakkını ara derdim. Ama bunları yapsan da çok bir şey çıkacağını zannetmiyorum maalesef. Kaldı ki sizin o elini tutma olayında falan şahit bile yok.
Sınava itiraz edin. Bu sizin hakkınız. Eğer tacize kanıt olacak daha somut bir şeyler olursa mezun olduktan sonra şikayet edersiniz. Mezun olamama endişesinden dolayı zamanında şikayetçi olamadım diye belirtirsiniz.
- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 18
- 31
Anadolu'da bir tabir var "it itin kuyruğuna basmaz." Kimi kime şikayet edeceksin ki?
- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 18
- 31
Birde burda bazıları kiza demis ki nasıl yeniden vize yapıyor.Bunda anlamayacak bişey yok.Kizcagiz yüz verseydi yeni kağıdını eskinin yerine koyacaktı.Al sana vize notu.O kadar iğrenç şeyler duyuyorum ki anlatamam size.Umarim bir çıkış yolu bulur.Bu ülkede okumaktan bile nefret ediyor insan.Suan okula gitmem lazım.Inanin içimden gelmiyor.Bu olaylarin benzerlerini ben de yaşadım.O kadar yoruldum ki kaçıp gitmek istiyorum.
- 4 Nisan 2015
- 439
- 577
- 103
- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
sırf böyle bir sebepten sustuğu için mezun olması gereken mühendislik fakültesinden 3 sene mezun olamayan yinede hocadan korkusuna susan kız gördüm ben ailesi de sustu ama onun o kadar anlatmama rağmen
Olay mahkemeye gittiğinde, iş ciddiye bindiğinde, hocanın ismi tacizciye çıktığında bak bakalım korkacak bişey olur mu?
Tehdite boyun eğer, gereken yerlere gereken işlemleri yapmaz da sinerseniz öyle hocadan not dilenir duruma gelir insan.
Bakın benim fakültemde bir hoca bir gün öğrenciye kızıp arkasından tekme atıyor.
Sonra ne mi oluyor, bu olay mahkemeye taşınıyor, o hoca disipline çıkıyor, yıllarca hakettiği profluğu alamıyor.
Siz cinsel tacizden bahsediyorsunuz. O hoca ne hale gelir haklarınızı talep ederseniz biliyor musunuz?
- 28 Mart 2017
- 69
- 274
- 43
Aynı durum bizim okulunda yıllardır sürüyor. Tam da sizin yaşadığınız şekilde bir çok arkadaşım mağdur oldu şikayet etmelerine rağmen, bizimkisi prof bu ara da, asla geri dönüş olmadı ve her yıl en az zorunlu bir dersimiz var aynı adamla. Arkadaşım en son bölüm başkanımız olan kadınla görüştüğünde sen yanlış anlamışsındır hocan öyle bi şey yapmaz tepkisi aldı. Sonrasında da aynı hoca tarafından taciz edilmeye derste aşağılanmaya hatta sınıftan kovulmaya kadar giden durunlar yaşadı. Rektörlüğe kadar gitti ama bi sonuç yok neden akademik olara çok başarılı yurtdışında isim yapmış biri okul da yurtdışında akademik değeri düşmesin diye hocadan vazgeçmek yerine öğrencilerini harcıyor.