- 11 Ağustos 2016
- 2.412
- 10.208
- 208
Tecavüz ettigi kizi yani soyleme diye mi?yok ne boşaması kızı tehdit falan etmiş hatta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tecavüz ettigi kizi yani soyleme diye mi?yok ne boşaması kızı tehdit falan etmiş hatta
Bence şansınızi zorlayın gidin göz göre göre hakkınız yeniyor. Msjlar falan umarim duruyordur hepsi delil olarak kullanılıyor.Memleketteyim oraya gitme şansım yok malesef
Dava edin itiraz edin yanına bırakmayın.Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.
Aradan 1 hafta gecti vizesine aynı gün iki sınavım daha oldugu için calısamamıstım ve düşük almısım zaten tahmın ediyordum. 3-4 aynı tezi aldıgımız arkadaslarla odasına gittik bir düzeltme için. Diğerleri önden çıktı ben de çıkacakken “ senin vizen düşük ama sana ekstradan bir vize yapabilirim lakin ağzını kapalı tutarsan” dedi. Ben de “ benim diğerlerinden ayrımım olsun istemıyorum sağ olun finale sıkı çalısırım” dedim. Sen bilirsin dedi çıktım odadan.
Finallerden önce ne sorar vs diye bizim arkadaslar konusmaya gitti. Ben de vardım içlerinde. Laf arasında “ ben aslında vizeyi tekrar yapmak istedim ama bi arkadasınız gerek yok vs dedi diye sonra vazgectim” dedi. Belli ki bana laf soktu orada. Olayı çevirmeye calısıyor aklı sıra. Her neyse finaller geldi bu dersi sıkı çalıstım gecmek için çokta iyi gecti.
Bugun finali müthiş gectiği halde bir baktım bırakmıs beni koca sınıfın içinde. Kan beynime sıçradı. Öyle ki karıstırıp yapamayan bile gecmis ben kalmısım. Hemen onaylamıs notu düzeltme imkanı da olmasın diye. Whatsaptan sert bir mesaj attım bu puan hakkım değildi diye görüldü yapmıs cevap vermedi. Yani adımdan emin oldugum kadar o kagıttan emindim o kadar söyleyeyim.
Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim. 2. Donem de dersim var bu heriften nasıl yol izlemeli ne yapmalıyım ? Allah askına biriniz bir şey deyin nolur akıl verin. Sinirden elim ayağım titriyor ilk defa basıma böyle bir şey geliyor
Ogretim uyesi oldugum icin kafami kurcalayan bir suru sey var. Once onlari sormak istiyorum musadenle:Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.
Aradan 1 hafta gecti vizesine aynı gün iki sınavım daha oldugu için calısamamıstım ve düşük almısım zaten tahmın ediyordum. 3-4 aynı tezi aldıgımız arkadaslarla odasına gittik bir düzeltme için. Diğerleri önden çıktı ben de çıkacakken “ senin vizen düşük ama sana ekstradan bir vize yapabilirim lakin ağzını kapalı tutarsan” dedi. Ben de “ benim diğerlerinden ayrımım olsun istemıyorum sağ olun finale sıkı çalısırım” dedim. Sen bilirsin dedi çıktım odadan.
Finallerden önce ne sorar vs diye bizim arkadaslar konusmaya gitti. Ben de vardım içlerinde. Laf arasında “ ben aslında vizeyi tekrar yapmak istedim ama bi arkadasınız gerek yok vs dedi diye sonra vazgectim” dedi. Belli ki bana laf soktu orada. Olayı çevirmeye calısıyor aklı sıra. Her neyse finaller geldi bu dersi sıkı çalıstım gecmek için çokta iyi gecti.
Bugun finali müthiş gectiği halde bir baktım bırakmıs beni koca sınıfın içinde. Kan beynime sıçradı. Öyle ki karıstırıp yapamayan bile gecmis ben kalmısım. Hemen onaylamıs notu düzeltme imkanı da olmasın diye. Whatsaptan sert bir mesaj attım bu puan hakkım değildi diye görüldü yapmıs cevap vermedi. Yani adımdan emin oldugum kadar o kagıttan emindim o kadar söyleyeyim.
Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim. 2. Donem de dersim var bu heriften nasıl yol izlemeli ne yapmalıyım ? Allah askına biriniz bir şey deyin nolur akıl verin. Sinirden elim ayağım titriyor ilk defa basıma böyle bir şey geliyor
Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.
Bazi universitelerin sisteminde tum ogrencilerin numaralari var. Ancak hocanin numarasinin ogrencide olmasi tuhaf. Hocanin da mail atmak yerine mesaj atmayi tercih etmesi tuhaf.Sorumu mazur görün de ben anlayamadigim icin soruyorum. Üniveriste hocanizda neden sizin numaraniz var. Neden onun siz de numarasi var. Türkiye'de uni hocalari numaralarini veriyor mu öğrencilere? Yani gercekten bilmediğim icin. Bu cok samimi degil mi? Ben yurtdisindayim ama burda oyle hocalarin numalari ogrencilerde olmaz. Tersi de olmaz. Islerimizi maille ya da yuz yuze goruserek hallederiz. Hele gece mesaj atmak? Ogrenci ile hoca arasinda bir mesafe olmali. Yani ben boyle biliyorum.
Sorumu mazur görün de ben anlayamadigim icin soruyorum. Üniveriste hocanizda neden sizin numaraniz var. Neden onun siz de numarasi var. Türkiye'de uni hocalari numaralarini veriyor mu öğrencilere? Yani gercekten bilmediğim icin. Bu cok samimi degil mi? Ben yurtdisindayim ama burda oyle hocalarin numalari ogrencilerde olmaz. Tersi de olmaz. Islerimizi maille ya da yuz yuze goruserek hallederiz. Hele gece mesaj atmak? Ogrenci ile hoca arasinda bir mesafe olmali. Yani ben boyle biliyorum.
univ yonetimine basvurun
sinav kagidinizin baska hoca tarafindan okunup degerlendirilmesini talep edin
ilk etapta tacizden bahdetmeyin
ama mutlaka baska birinin degerlendirmesini isteyin
pis sapik
Önce hocayla konuş, kağıdını görmek istediğini söyle. Reddederse rektörlüğe dilekçe yaz, sınavını başka bir hoca okusun. Sevdiğin, anlayışlı bulduğun bir hocan varsa "Aramızda kalsın" diyerek paylaşabilirsin bu durumu onunla. Belki onun sana bir yol göstericiliği olabilir. Bu kart horozlar mevkilerini çok iyi kullanır, öğrenciyi de kolay ezerler.
Ogretim uyesi oldugum icin kafami kurcalayan bir suru sey var. Once onlari sormak istiyorum musadenle:
1- Tez dedigine gore ya yuksek lisans ya da doktora yapiyorsun. Yoksa bu bitirme tezi mi?
2- Yuksek lisans ya da doktora yapiyorsan dersler tezden once bitmis olmaliydi.
3- Tezini neden hardcopy olarak verdin ki? Madem son kontrol yapilacak mail olarak gonderebilirdin. Duzeltmenin yapilmasi daha kolay olurdu.
4-Dilekce ile final kagidini gormek istedigini bolumune ya da dekanliga bildirebilirdin.
Bazen benim ogrenciler de bu notu beklemiyorduk diyebiliyor. Ben sinav kagitlarini tum ogrencilerime gosteriyorum. Ancak kagitlarini gorunce hakliymissiniz diyebiliyorlar.
5-Hocanin tutumlari hosuna gitmediyse uzak durman gerekirdi.
6-Vize tarihleri ilan edilir ve belirtilen gun ve saatte yapilir. Degistirilmesi icin kurul karari gerekir. Sadece bir ogrenci icin ekstre bir vize daha konulamaz. Sisteme tek vize girilmisse tek vize yapilmak zorundadir. Degil vize gununu, saatini degistirdigimizde, tek bir ogrenci saat degistigi icin sinava giremedim dese hoca icin bu sIkInti yaratir. Dolayisiyla kafamiza gore vize yapamayiz. Bir kisinin sikayeti onun basini belaya sokabilir.
7- Hocan ile minimum iletisimde bulunmani tavsiye ederim. Eger birsey icin iletisim kurman gerekirse yaninda hep biri olsun, bir sahitin.
8-iletisimlerin mumkunse yazili olsun ki ispatin olsun. Cok ileri giderse bir dilekce ile bolum baskanligi ya da dekanliga belge ya da sahitlerin ile basvurmani tavsiye ederim.
9-Dedigim gibi dersi tekrar aldiginda sinavin cok iyi gectigi halde yine kalirsan dilekce ile kagidini incelemek istedigini soyleyebilirsin ya da mahkeme yoluyla da kagidinin incelenmesini talep edebilirsin.
Basarilar dilerim.
Bitirme tezin mi diye o yuzden sordum.1-Tez sadece y.lisans veya doktorada yapılmıyor lisans tezi de var. Bitirme tezi.
3- bizden önce anahat istedi ve maille istemıyor kagıda yazılır şekilde istedi. Üzerinde düzeltmeler yapıp ona göre puan verdi. Anahattı da geri verdi tekrar.
4- henuz bugün açıkladı ve benim bütlerim bigeli 10 gün oldu. Memleketteyken nasıl dekanlıga dilekçe verebilirim? Kaldı ki diğer arkadaslarla konustuk soruları karıstırıp yanlış yazanlar dahi geçmiş.
5-hocanın tutumları hosuma gitmediği için uzak durdum zaten başka ne yapabilirim ? Ne görüştüm ne konustum
6-vize ekstradan yapılmaz ben de biliyorum ama bu hoca bilmiyor sanırım. Aynı şeyi ben de düşündüm