• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taciz Eden Üniversite Hocası

Son birsey daha. Bitirme tezleri haziranda verilmiyor mu? Guz donemi degil bildigim kadariyla. Bizde oyle cunku.

Kagidimdan eminim fakat hoca katiyen itiraz etmeme izin vermiyor vs dilekce yaz bence ve baska bir hoca degerlendirsin. Bunda diret..
Zaten adam tekrar git kagidini gormek iste vs diye birakmis seni. Hakkini ara tacizden bahsetme simdilik ..camur atiyosun sanilir..

Bitirme tezin mi diye o yuzden sordum.
Final sonuclari belli olmadan nasil butunlemeye girdin ya da butunlemeden sonra nasil final notlarini acikladi anlayamadim. Cunku sistemde final notlarini girmek icin son gun belirtilir ve o gunun ertesi gunu not girisini kapatir. Butunleme notunu da butunlemelerin yaptigi tarihte girebilirsin. Cunku sistem o tarihler arasi sadece butunleme notlari giris kismini acar.
Hocan hardcopy uzerinden duzeltme yapmayi tercih eden biri demek ki. Tezini verirken yaninda keske bir arkadasinla gitse idin. Madem sapir sacma mesajlar atiyor sen de yalniz gitmemeliydin.
Mahkeme ile kagidinin incelenmesini talep edebilirsin.

Finale girmedim. Direk büte girdim ben daha iyi çalısmak için. Finale girsem gecemezdim zaten. Büt sonuçları yeni açıklandı. Tezimi verirken niye bi arkadasımla gideyim yahu o zamana kadar ters hareketini görmedim ki ondan sonra gördüm ilk defa o gun. Bilsem zaten tezi bırak kendim vermeyi o hocadan tez bile almazdım

Son birsey daha. Bitirme tezleri haziranda verilmiyor mu? Guz donemi degil bildigim kadariyla. Bizde oyle cunku.
Bitirme tezi tamamen yazı halinde haziranda verilir. Vize final olmak üzere ayrı ayrı not verilir. Tüm okullarda böyle bu

Finale girmedim. Direk büte girdim ben daha iyi çalısmak için. Finale girsem gecemezdim zaten. Büt sonuçları yeni açıklandı. Tezimi verirken niye bi arkadasımla gideyim yahu o zamana kadar ters hareketini görmedim ki ondan sonra gördüm ilk defa o gun. Bilsem zaten tezi bırak kendim vermeyi o hocadan tez bile almazdım
Anladim canim. Dedigim gibi mesaj iceriklerini bilmiyorum ama mesaj giruntuleri ile sikayette bulunabilirsin eger mesajlar ispatliyorsa. Bir diger yol da kagidinin yeniden incelenmesi.

Kagitlar bu arada bizde 5 yil saklaniyor. Iki yilliklarda 2 yil saklaniyor.

Dilekçe yaz öğrenci işlerine, kağıdımın tekrar kontrolü diye. Belki mahkrmeye vermen gerekebilir, uğraş bence

Rektörlüğe dilekçe ile itiraz edebiliyorsun kagidin inceleniyor, ama her halükarda bu adam sana imimci donem iyice takacak kafayi maalesef. Seninle muhatap olabilmek icon yapmis onun istedigini yaparsan gecirecek yoksa 2.donem yine takacak sana. Boyle konusuyorum cunku arkadasimin basina gelmisti. Korkuttu sikayet de edemedi... Temkinli ol lutfen. 90 lik bir kagida 30 mu vermis mesela. Yani bolumunu bilmedigim icin yorum yapamiyorum, bizde en ufak hata soruyu gotururdu mesela, sozel bir bolumse eminsindir tabii.

Rektörlüğe dilekçe ile itiraz edebiliyorsun kagidin inceleniyor, ama her halükarda bu adam sana imimci donem iyice takacak kafayi maalesef. Seninle muhatap olabilmek icon yapmis onun istedigini yaparsan gecirecek yoksa 2.donem yine takacak sana. Boyle konusuyorum cunku arkadasimin basina gelmisti. Korkuttu sikayet de edemedi... Temkinli ol lutfen. 90 lik bir kagida 30 mu vermis mesela. Yani bolumunu bilmedigim icin yorum yapamiyorum, bizde en ufak hata soruyu gotururdu mesela, sozel bir bolumse eminsindir tabii.

Sözel bölüm canım yapıların özellikleri olan bir ders. Bir de neden diretıyorum arkadasların ikisi yapıları birbirine karıstırıp berbat bir kagıt verdiği halde gecirmis. Yani benim kagıdıma zaten 60 verse ben gecıyordum ki hayli hayli alırdım onu. Bildiğin saçma salak nedenlere 45 verip bırakmıs. O zaman diğer arkadasların da kalması gerekıyordu.

sınavlarda vaktin kalıyorsa yazdıklarının bazı yerlerinde tükenmez kalemle üzerinden geç. kağıdına yazdığın cevapları silse bile satır boyunca parça parça kelimeler kalsın. eğer vakit kalmıyor diyorsan kurşun kalem kullan ve bastırarak yaz. silse bile kağıtta iz kalsın. yine hakkını yemeye kalkarsa bunlar işine yarayacak emin ol. M Mulier

O şehirde değilim diyorsun da dilekçe vermekten başka yapacak bir şeyin yok. Elinde ciddi kanıt olmadan da sakın taciz mevzusunu ortaya atma kesinlikle senin başın ağrır.

Dilekceyi fakslayabilirsin. Neden fakulte sekreterini arayip gorusmuyorsun, sinavinin incelenmesi icin yol gosterecektir.

Öncelikle ders notunun tekrar baska bir hoca tarafından okunması için dilekçe vermelisin. Sonrasında da sana yaptığı tacizi ıspatlamalısın. Şeyi kopasıca

Çok geçmiş olsun. Ben şeyi anlamadım yazmışsınız ki adam size gece dersleri bahane edip mesajlar atmış, tamam erotik mesajlar atmamış ama gece mesaj atmaya hakkı yok ki, ve bu baya baya ispat bence sizden soru vs yoksa :/

Arkdaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar ama adamın karakterini siz bilirsiniz, korkak bir tipse üstüne gidebilirsiniz bence, hiç istemediğim halde sizin bu yaklaşımınızı gerekli yerlerde ve sosyal medyada paylaşmak durumunda kalacağım, sizin bir süredir devam eden bana karşı hoca öğrenci ilişkisinin dışında tavrınıza tanıklarımda var, geçen gün yaptığınız fiziksel temasa da vs diye kıstırabilirsin bence

Ders notumun baska bir hoca tarafından okunması için idari mahkeme gerekıyormus. Dekana dilekçeyi sadece yanlıs not hesaplama için verebiliyormussun

Sorumu mazur görün de ben anlayamadigim icin soruyorum. Üniveriste hocanizda neden sizin numaraniz var. Neden onun siz de numarasi var. Türkiye'de uni hocalari numaralarini veriyor mu öğrencilere? Yani gercekten bilmediğim icin. Bu cok samimi degil mi? Ben yurtdisindayim ama burda oyle hocalarin numalari ogrencilerde olmaz. Tersi de olmaz. Islerimizi maille ya da yuz yuze goruserek hallederiz. Hele gece mesaj atmak? Ogrenci ile hoca arasinda bir mesafe olmali. Yani ben boyle biliyorum.
Evet oluyor tabi.
Benim danışma hocam ve başka iki üç hocamın numarası ben de kayıtlı idi
Hatta hocalarımın biri beni aramak isterken sistemdeki annemin numarasını alıp annemi aramıştı superisi falan diyince annem ben annesiyim diyip bana aktarmıştı:))
twitter facebooktan dahi takiplesip yorumlasiyoruz mesela bir tanesiyle ki okulun ağır topudur kendisi.
Normal yani:)

Notunuz onaylansada dilekçe ile itiraz edip inceleme isteyebilirsiniz.Kağıdınızdaki cevaplardan eminseniz zaten inceleme soucunda geçer not alırsınız.Taciz ile ilgili de şikayette bulunabilirsiniz.

Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.

Aradan 1 hafta gecti vizesine aynı gün iki sınavım daha oldugu için calısamamıstım ve düşük almısım zaten tahmın ediyordum. 3-4 aynı tezi aldıgımız arkadaslarla odasına gittik bir düzeltme için. Diğerleri önden çıktı ben de çıkacakken “ senin vizen düşük ama sana ekstradan bir vize yapabilirim lakin ağzını kapalı tutarsan” dedi. Ben de “ benim diğerlerinden ayrımım olsun istemıyorum sağ olun finale sıkı çalısırım” dedim. Sen bilirsin dedi çıktım odadan.

Finallerden önce ne sorar vs diye bizim arkadaslar konusmaya gitti. Ben de vardım içlerinde. Laf arasında “ ben aslında vizeyi tekrar yapmak istedim ama bi arkadasınız gerek yok vs dedi diye sonra vazgectim” dedi. Belli ki bana laf soktu orada. Olayı çevirmeye calısıyor aklı sıra. Her neyse finaller geldi bu dersi sıkı çalıstım gecmek için çokta iyi gecti.

Bugun finali müthiş gectiği halde bir baktım bırakmıs beni koca sınıfın içinde. Kan beynime sıçradı. Öyle ki karıstırıp yapamayan bile gecmis ben kalmısım. Hemen onaylamıs notu düzeltme imkanı da olmasın diye. Whatsaptan sert bir mesaj attım bu puan hakkım değildi diye görüldü yapmıs cevap vermedi. Yani adımdan emin oldugum kadar o kagıttan emindim o kadar söyleyeyim.

Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim. 2. Donem de dersim var bu heriften nasıl yol izlemeli ne yapmalıyım ? Allah askına biriniz bir şey deyin nolur akıl verin. Sinirden elim ayağım titriyor ilk defa basıma böyle bir şey geliyor
Dersten önce hocadan kurtulmaya çalış, basta hıcayı şikayet et okul yönetimine sonra kagıdının tekrar okunmasını iste

Arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim diye sizlerden bilgi almak için açtım konuyu. Bu olay vize döneminde yani yaklasık 2-2.5 ay önce oldu. Böyle bir konuyu önce yüzüm ismim görünmeden anlatmam gerekiyor birilerine fikir alısverisi için. 45-50 yaşlardaki doçent bir hoca tarafından tezimin anahattının son günü oldugu için okul dısında bir yerde teslım etmem gerekti. Hava soguktu. Elim cebimde gittim hoca da üşüdün mü kız diye elimi tutmaya kalktı. Fakat bu tutma iki sevgili parmakları iç içe geçirir de el ele tutusur ya tıpkı o sekildeydi. Elimi çekmemle tezin anahattını vermem bir oldu. Evde misafirin var hocam gitmeliyim deyip elim ayağım titreye titreye eve gittim. Bu esnada ara ara gece 1-2 de saçma sapan seylerden bahane sunarak yazma olayları oldu cevap dahi vermedim.

Aradan 1 hafta gecti vizesine aynı gün iki sınavım daha oldugu için calısamamıstım ve düşük almısım zaten tahmın ediyordum. 3-4 aynı tezi aldıgımız arkadaslarla odasına gittik bir düzeltme için. Diğerleri önden çıktı ben de çıkacakken “ senin vizen düşük ama sana ekstradan bir vize yapabilirim lakin ağzını kapalı tutarsan” dedi. Ben de “ benim diğerlerinden ayrımım olsun istemıyorum sağ olun finale sıkı çalısırım” dedim. Sen bilirsin dedi çıktım odadan.

Finallerden önce ne sorar vs diye bizim arkadaslar konusmaya gitti. Ben de vardım içlerinde. Laf arasında “ ben aslında vizeyi tekrar yapmak istedim ama bi arkadasınız gerek yok vs dedi diye sonra vazgectim” dedi. Belli ki bana laf soktu orada. Olayı çevirmeye calısıyor aklı sıra. Her neyse finaller geldi bu dersi sıkı çalıstım gecmek için çokta iyi gecti.

Bugun finali müthiş gectiği halde bir baktım bırakmıs beni koca sınıfın içinde. Kan beynime sıçradı. Öyle ki karıstırıp yapamayan bile gecmis ben kalmısım. Hemen onaylamıs notu düzeltme imkanı da olmasın diye. Whatsaptan sert bir mesaj attım bu puan hakkım değildi diye görüldü yapmıs cevap vermedi. Yani adımdan emin oldugum kadar o kagıttan emindim o kadar söyleyeyim.

Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim. 2. Donem de dersim var bu heriften nasıl yol izlemeli ne yapmalıyım ? Allah askına biriniz bir şey deyin nolur akıl verin. Sinirden elim ayağım titriyor ilk defa basıma böyle bir şey geliyor
Kağıdının tekrar incelenmesi için dekanlığa dilekçe ver aynı branştan olan bir iki hocaya kağıdın gönderilir onlar bir not verir hak ettiğini alırsın canım tabi ikinci dönem bu seni çooooooookk zorlar. Allah yardımcın olsun inşallah

Back