Tatlı Tarifi Sütlü Tatlılar

En Başarılı Bulduğunuz Sütlü Tatlı Tarifi?

• Ankete Katılan
    194
  • Anket Kapalı .
Valla bu kızda bişi yapacak dur kayısım gelsin yapim,, dur, çilekler tatlansın yapimm.. Hep yapacak nevreste buu kızz anammm tembellikte sınır tanımıyor bu hatunn hep yapacaklarını öteleyip duruyooo..:KK20::KK20:
Ben eşime göre yapıyorum genelde yaptığım şeyleri, herşeyi yemez, seçicidir. Çilekle ilgili açıklama yamıştım, aldım tadı yoktu, ben zaten meyve sevmem eşim de yemedi, haliyle zamanı gelsin diye bekliyorum bu zamanını bekliyor olarak düşünmeliydin :-)
Kayısı da Malatyalılar geçenlerde denk gelmişsindir Nevoş un yazısına Malatya kayısısını ayrı tutuyorlar, ben anlamıyorum hangisi doğal hangisi öteki türlü kurutuluyor, doğal olmayanı aldığım zaman eşim yine yemeyecektir.
Yemeği severek yapmıyorum doğrudur. Ama tatlıyı severek yediğimden yapmaya üşenmem:KK39:

İçlerinde mutfak aşkı yok:-):KK53:
Herkes mutfakta doğmuyor:KK12::63:

Doğru dedin garii.. hep dur o gelsin yapicim,, bu gelsin yapicimm,, yeminlen tembel o kızz mutfak sevilmezmi yaaaa...bir elde spatula ,,bir elde kepçe,, eller unla bulanmışş,,,kakao dudak kenarlarındaa,,
Eğer yemek yapmak kadına itilmiş bir görev olmasaydı da sevdiğim için yapacak olsaydım, sevebilirdim. Ama bunu görev haline getirdikleri için sevmiyorum muhtemelen, sevilmez mi bi soruyduysa herkes sevemez:KK30:

Son düzenleme:
Ben eşime göre yapıyorum genelde yaptığım şeyleri, herşeyi yemez, seçicidir. Çilekle ilgili açıklama yamıştım, aldım tadı yoktu, ben zaten meyve sevmem eşim de yemedi, haliyle zamanı gelsin diye bekliyorum bu zamanını bekliyor olarak düşünmeliydin :-)
Kayısı da Malatyalılar geçenlerde denk gelmişsindir Nevoş un yazısına Malatya kayısısını ayrı tutuyorlar, ben anlamıyorum hangisi doğal hangisi öteki türlü kurutuluyor, doğal olmayanı aldığım zaman eşim yine yemeyecektir.
Yemeği severek yapmıyorum doğrudur. Ama tatlıyı severek yediğimden yapmaya üşenmem:KK39:

Eğer yemek yapmak kadına itilmiş bir görev olmasaydı da sevdiğim için yapacak olsaydım, sevebilirdim. Ama bunu görev haline getirdikleri için sevmiyorum muhtemelen, sevilmez mi bi soruyduysa herkes sevemez:KK30:
Kayısı alırken gün kurusu diye alacaksın diğeri kükürtlü:KK19:Gün kurusu daha doğal herşeyde kullanabilirsin:kk77:

Hani nerde sene olacak üyeyim buraya nerde o yaptığın güzelim tatlıların resimlerii....insan hiçmi atmaz yahuu resminii..burda merak eden bir hatun var deyinn.. eşini düşünme hepp yavru birde azıcık ayşenuru düşün yani beni at resminide gözüm bayram etsinn. ..kayısıyı bende anlamam alırım yerimm. haa birde azıcık feministlik gördümm tabiki görevinn kadınsın senn .... ayy keşke kocalarımız aşçı olsaydı ne güzel olurdu pinko şimdi düşündümde haklısın bu konuda ....:kk77::kk77::kk77:

Ha işte bak aklıma gelmedi bi türlü, benim ki kükürt deyip duruyordu :)) Siyah olan mı doğal kurutulmuş olandı? İçinde büyümeyince zor öğreniyorsun:KK70:
Evet canım koyu renkli olan güneşte kurutuluyor..:KK19:O doğal olanı,birde hoşaflık var ona kabuk deriz oda güneşte kurutulur..:KK51:
Ama diğer kükürtlü olan hem emekli hemde koruma amaçlı ilaçlı sayılır..:KK51:Toplayıp 1 gün kapalı kükürtlü bir odada bekletiliyor.Kükürtü yakıp bırakıyorlar oda kokusunu odaya veriyor.Ve kayısıları yumuşatıyor.Daha sonra tekrar güneşte biraz bekletip tekrar çekirdekleri çıkartılıyor sonra yine kurutuluyor..Çok emekli yani:eek:
Gerçi herkes kükürtlü olanı tercih ediyor bozulma riski olmadığı için:KK51:Ben gün kurusunu tercih ederim tadı daha güzel:kk77:

Açık renkli olan kükürtlü ve daha uzun ömürlü diğeri gün kurusu ve doğal:kk77:
Kuru-Kay%C4%B1s%C4%B1-1.jpg

Son düzenleme:
Evet canım koyu renkli olan güneşte kurutuluyor..:KK19:O doğal olanı,birde hoşaflık var ona kabuk deriz oda güneşte kurutulur..:KK51:
Ama diğer kükürtlü olan hem emekli hemde koruma amaçlı ilaçlı sayılır..:KK51:Toplayıp 1 gün kapalı kükürtlü bir odada bekletiliyor.Kükürtü yakıp ırakıyorlar oda kokusunu odaya veriyor.Ve kayısıları yumuşatıyor.Daha sonra tekrar güneşte biraz bekletip tekrar çekirdekleri çıkartılıyor sonra yine kurutuluyor..Çok emekli yani:eek:
Gerçi herkes kükürtlü olanı tercih ediyor bozulma riski olmadığı için:KK51:Ben gün kurusunu tercih ederim tadı daha güzel:kk77:

:kk77::kk77::kk77::kk77:

Hani nerde sene olacak üyeyim buraya nerde o yaptığın güzelim tatlıların resimlerii....insan hiçmi atmaz yahuu resminii..burda merak eden bir hatun var deyinn.. eşini düşünme hepp yavru birde azıcık ayşenuru düşün yani beni at resminide gözüm bayram etsinn. ..kayısıyı bende anlamam alırım yerimm. haa birde azıcık feministlik gördümm tabiki görevinn kadınsın senn .... ayy keşke kocalarımız aşçı olsaydı ne güzel olurdu pinko şimdi düşündümde haklısın bu konuda ....:kk77::kk77::kk77:
:)) Ben atıyorum da sen görmüyorsun demek ki :) Çoğu yarışmada yarışmacıların yaptığını denemişimdir içlerinden 1 2 tanesini seçerek onları koyuyorum buraya, geçen gelin bohçasını yaptım buraya koymadım ama kızlar gördü :) Birşey yapınca her seferinde çekmek aklıma gelmiyor:KK30:
Bana görev verilmesini sevmiyorum ta küçükken anneme kızardım neden ütüyü sen yapıyorsun herkes kendi ütüsünü yapsın, niye babamın ayağına çay götürüyorsun o sana getirsin diye evlendiğim zaman baştan yaptım sonra bıraktım eşim çoğu zaman kendi yapar ütüsünü, kahveyi bi gün yapıyorsam ertesi gün eşim yapar. Mecburiyet hissedersem yapmıyorum, zevk almıyorum çünkü:KK14:
Eşim evdeyse ve ben temizlik yapıyorsam hayatta oturmaz kalkar ya süpürür ya siler, öteki türlü ben delirirdim herhalde:KK70: Kadının görevi diye birşey yok 100 yıl önce anneannelerimiz böyle yapmış diye bu kural olamaz, artık o dönemde değiliz bana göre:cool:

Ama diğer kükürtlü olan hem emekli hemde koruma amaçlı ilaçlı sayılır..:KK51:Toplayıp 1 gün kapalı kükürtlü bir odada bekletiliyor.Kükürtü yakıp ırakıyorlar oda kokusunu odaya veriyor.Ve kayısıları yumuşatıyor.Daha sonra tekrar güneşte biraz bekletip tekrar çekirdekleri çıkartılıyor sonra yine kurutuluyor..Çok emekli yani:eek:

Hmm bak işte bilmek başka birşey:-)
Ben anlamıyorum zaten kv getiriyor ben niye para vereyim ki:KK53:

X