- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.803
- 598
- Konu Sahibi AklinYolu1
-
Bende ekşınlı konu sandıydım
Çözüm basit dokanıyorsa yeme
Bende kiviye alerji çıktı 24 yaşında iken. Önce yediğimde dilimde ufak bir kaşıntı boğazımda gıcık hissi oldu. Anlam veremedim akşam yemiştim yattım sabah bir uyandım ki gözlerim resmen kan çanağı olmuş. Lensten mikrop kaptı diye ödüm koptu lensleri çıkardım bir hafta gözlükle gezdim.azalarak geçti.
Alerji olduğunu anlamadığımdan bir akşam yine yedim aman Allahım bu nasıl bir kaşıntı ağzımda anlatamam. Boğazıma elimi sokup kaşıdım resmen. Sabah uyandım yine gözler kan çanağı ve jeton düştü.
Olabilir yani..
Banda küçükken tulumba tatlısı dokunuyordu...Yeme kızım ozaman
Sen var ya sen :) senin kadar yeseydim 100 kilo olmuştumSusamla arama girmeyin lutven.
Tam anlasam yemiycem zaten her gun yemiyorum ekmegin uzerinde bazen susamli cubuk kraker de.
Eyvah ben diyet yapiyordum dimi acik verdim simdi.
Sen var ya sen :) senin kadar yeseydim 100 kilo olmuştum
Küçükkendi :) ateşim çıkıyor,başım dônüyor midem bulanıyordu arıyada alerjim var arı sokunca ölümden dönüyorum101.5
Tulumba tatlisi da fena degilmis hani.
Belirtileri neydi.
bir çok şeye alerjim varda örnek vereyim; ceviz yediyim zaman ağzım da şişme minik minik yaralar, bi gariplik alerjim varmış. buna benzer şeyler domates yediğide de oluyordu onada çıktı.
fındık yediğide yüzümde ve sırtımda kaşıntı, minik kabarikliklar, onad alerjim var.
bir süre yeme. sonra bilerek dene. ama az ye. kendinde anlarsın.
susam benim midemi ekşitir pek sevmem bende sanada yaramıyorsa uzak dur :)
Küçükkendi :) ateşim çıkıyor,başım dônüyor midem bulanıyordu arıyada alerjim var arı sokunca ölümden dönüyorum
Susamdaki proteinsel yapı, alerjiye neden oluyor. Susama karşı alerjisi olan kişide bu besini tükettikten sonraki ilk bir saat içinde nefes darlığı, deride döküntü, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü gibi belirtilerden bazıları oluşuyor .
ooooooKüçükkendi :) ateşim çıkıyor,başım dônüyor midem bulanıyordu arıyada alerjim var arı sokunca ölümden dönüyorum
benimde susama,çörekotuna, yerfıstığına var galiba.
bir hoş oluyorum yediğimde
hangi bölüme gitmek gerekki acaba. bende gitmeliyim diye düşünüyoorum
Çok okudum internette de.kimse ağızda batma bahsetmemiş,genel reaksiyonlar vücuduna yayılmış durumda.bence seninki psikolojik olmuş,bir kere oluncaYa oyle kabarma filan yok. Yedigimde agzimda bir tuhaflik hissediyorum bir de surekli batmalar. Yeme o zaman diyorsunuz bir anlasam uzak durucam.:) Haftada bir belki yiyorumdur. Her seferinde ayni belirtiler. Hani dedim birinizin de susama alerjiniz varsa belirtilerimiz uyuyor mu?
Turkiye o bakimdan daha iyi. Genel alerji testinde bir sey yok. Eee o zaman git diyorlar burda.:))
Evet yaramiyor sadece doktordan once yiyicem :)
Ooo seninki daha zormus. Arilari severim birini kurtarayim derken beni isirmadi mi hadi bakalim cek cezani lucky :)
Onun protein yapisina baslatmasin. Gelmeyeyim oraya.
Dahiliye mi bakar acaba?
Hos olmak iste aradigim kelime buydu.
Çok okudum internette de.kimse ağızda batma bahsetmemiş,genel reaksiyonlar vücuduna yayılmış durumda.bence seninki psikolojik olmuş,bir kere olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?