• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Canım ben bayramın son günü anneannemin zoruyla biraz kaçamak yaptım onun dışında iyi gidiyorum. Ne zaman dönüyorsun diyete, bir an önce yapıp kurtulalım yoksa bu diyet işi hep zihinlerimizi meşgul edecek :KK43:
Insaalah en kisa zamanda diyeyim. :/

Dün (Cumartesi) itibariyle pilates kursuna başladım. Haftasonu yarım saat pilates ardından yarım saat step yapacağım inşaallah. Bugün (Pazar) de sağlıklı beslenmeye ennnnn baştan başlamak istiyorum hayirlisiyla.

Dün (Cumartesi) itibariyle pilates kursuna başladım. Haftasonu yarım saat pilates ardından yarım saat step yapacağım inşaallah. Bugün (Pazar) de sağlıklı beslenmeye ennnnn baştan başlamak istiyorum hayirlisiyla.

Tekrar başlamana çok sevindim canım, pilates ve stepe başlaman da çok iyi olmuş. Step bence en zevkli spor :)

kımmık sen nerelerde kaldın??
Selamun aleykum,
Dün aklıma geldin, acaba ne yapıyordur, doğum günü gelmiş midir, bir mesaj atsam diye düşündüm. Şimdi baktım ki sen mesaj atmışsın 13 gün önce. Mesajını gördüğüme çok sevindim. Nasılsın? Sağlığın, sıhhatin nasıl? Günlerin nasıl geçiyor? Çizelgenden anladığım kadarıyla bayağı az kalmış vuslata. :) Maşaallah, subhanallah diyelim. Rabbim hayırlısı ile evladını kucağına almayı nasip etsin, inşaallah. Kur'an muhafızı olsun, inşaallah.

Bana gelince... Bıraktım rejimi, diyeti ve her türlü sağlıklı beslenmeyi. :'( yani sağlıklı da beslenir oldum, sağlıksız da... Bir ara pilatese başlamıştım, sonra ona da ara verdim 1 ay kadar. Sömestr tatilinden sonra tekrar başlayacağım inşaallah ve sağlıklı beslenmeye de el atsam iyi olacak. Hayat devam ediyor, her nefesimize çok şükür, elhamdulillah. :)

Selamun aleykum Kimmik'in Günlüğü,
Nasılsın? :)

Çok zor durumdayım çook. Kilom olmuş 59,1 gözlerime inanamadım tartiyi görünce. Zaten yüzümden ve vucudumun diğer bölgelerinden farkediliyor kilo aldığım. Ama bu kadarini tahmin etmiyordum. Babaannem hele ki ne zamandır, ah kızım yuzune bir guzellik geldi, şöyle yanaklardan yuvarlastin, dediginde gulsem mi aglasam mi bilememeye baslamistim. Anneannem ise yarim dunya oldugumu soylemekte, işte bu sefer aglamaliyim... :/

Bugun itibariyle sırf aksamlari yemek uzere merhum Ahmet Aydın hocamizin tabiriyle fasilali aclik sistemini uygulamaya gecirmek istiyorum. Ramazan'a kadar tutabildigim kadar oruc tutacagim insaallah. Oruc fasilali aclik icin ideal ama sadece bol su icme olayi problem oluyor. Galiba ben oruc tutunca gunde sadece 2 bardak su iciyorum. Bir sahurda, bir iftarda. Hatta sahurda yarim bardak. Cok aci.

Bismillah diyelim,
1. Hafta ilk gün: 59,1 kg
1. ÖĞÜN: 2,5 bardak su
2. ÖĞÜN: Ekmeksiz ve bilimum unlu gidalarin hicbiri olmadan, pirincsiz ama yagli, sebzeli, belki etli bir aksam yemegi. Menu olarak yazmak istemiyorum. Allah ne verdiyse diyelim.

Haftaya yine kilo bildirimi yapacagim inşaallah. Tabii diyetimde bir aksilik cikmazsa... :)))

İlelliqaa~ Measselaameh...

selamunaleykum. nasılsın?
uc aydır yazmamıs olmanı dıyetıını bozduguna falan yormuyorum:)
keske gene yazsan eskısı gıbı...

selamunaleykum. nasılsın?
uc aydır yazmamıs olmanı dıyetıını bozduguna falan yormuyorum:)
keske gene yazsan eskısı gıbı...
Ve aleykum selam. Ustunden cok zaman gecti ama nasilsin? Benim hayatim bayagi degisti. Evlendim bebegim oldu, simdi 3 aylik.

Merhaba Kimmik'in günlüğü,
Seni tekrar hortlatmaktan onur duyuyorum. :halay:
Eveeet, günlük tutarak diyet yapma maceramın üstünden neredeyse 3 sene geçmiş olmak beni epey şaşırttı. Evlendim barklandım, kilo verdim, aldım, sonra hamile kaldım, hamileliğin ilk aylarında biraz verdim sonra yine aldım tabi bebek de ağırlaşınca. Doğumda vücudum ödem yaptığı için önceleriç veremedim, ama sonra lohusalığım çıktığında 56 kiloya kadar indim. Şimdi bebeğim 3 aylık oldu ve ben 55-57 kg arasında gidip geliyorum. Hedefim 50 kg olmak. Yarından itibaren tartılıp buraya yediklerimi not düşmek istiyorum. Not tutunca kendimi de tutarım diye ümit ediyorum. Tabii ki emzirdiğim için yediklerimi çok kısamam, zaten amacım diyet değil sağlıklı beslenme olacak. Her gün spor yapacağım, bazı günler yürüyüş, bazı günler pilates vs... Bakal başarılı olurum inşaallahurrahman. :KK200:

Merhaba,
Sabah kalkar kalkmaz tartildim 55,2 kg ciktim.

Kahvalti 9:00

Peynirli yesil salata (turp, mor lahana, roka, maydanoz, dereotu, nane, beyaz peynir, limonlu, yagsiz, tuzsuz)
7 yesil zeytin
4 siyah zeytin
3 tam ceviz
2 kuru gun kayisi

Öğlen 13:00
1 elma
2 kivi

Kan gruplarına göre beslenmeyi araştırmaya başladım bugün biraz. Dr Aidin Salih'i duymuştum, birkaç sene evvel vefat etmişti, onun araştırıp geliştirdiği bi. Kan gruplarına göre yemek gereken yememek gereken şeyler farkediyor. Mesela ben A grubuyum, bize kırmızı et ürünleri yasak. Biz genelde sebze ağırlıklı beslenmeliymişiz. Ama 0 grubu tam tersi onlara da fayda sağlayan şey et. Çok ilgimi çekti, uygulayabilir miyim acaba diye düşünmeye başladım. Eşim de A grubu aslında ama o bu sisteme nasıl bakar bilmiyorum. Çünkü kendisi tam bir et canavarıdır. Hahah... Aşağıya kendime de not olsun diye paylaşacağım listeyi.

A grubu

Faydalı Olan Yiyecekler:

Et Ürünleri:
Balık: morina, sazan, sardalya, uskumru, kırmızı levrek
Süt Ürünleri: Kefir ve kefir suyu; yoğurt ve yoğurt suyu
Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı, badem yağı, kuyruk yağı/iç yağı
Karbonhidratlar: Buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri
Sebzeler: Börülce fasulye, soya ve ürünleri (soya doğal, genetiği değiştirilmemiş olmalı), enginar, hindiba, marul, havuç ve havuç suyu, kırmızı pancar ve suyu, semizotu ve suyu, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze
Bakliyatlar: Her tür mercimek, kuru fasulye (inci fasulye), nohut
Meyveler: Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği
Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, acı badem, badem
Baharatlar: Zencefil, zerdeçal, kakule (kardamone), hardal, kedi otu, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, doğal yetiştirilmiş aloe vera, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), karanfil, sinameki
Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, taze kavrulmuş kahve, yeşil çay, biberiye, ıhlamur
Diğerleri: Pekmez

Yenilebilecek Olanlar:

Et Ürünleri: Tavuk ve hindi eti (kurban bayramlarında ve 10 - 14 günde bir defa koyun, kuzu eti yenilebilir), taze yumurta
Süt Ürünleri: Koyun, keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peynir, mozarella; deve, koyun, keçi sütü (Peynirlerin sütü ve mayasına dikkat edilmelidir.)
Diğerleri: Bal, nöbet şekeri, kestane, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve ürünleri (yerli mısır, Amerikan genetiği değiştirilmiş mısır değil), arpa çeşitleri, barbunya, turp, nar ve “Zararlılar”a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler

NOT: Kan grubu A olup 0 taşıyan gruplarda (A0) kırmızı et haftada bir tüketilebilir. 0 taşımayan A’lar ise (AA) kırmızı eti ancak iki haftada bir veya ayda bir tüketebilirler. AA’lar için bal tavsiye edilmezken, A0’lar ara sıra bal kullanabilirler.

Zararlı Olan Yiyecekler:

Her et (tavuk ve hindi hariç), deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar, inek sütü, tereyağı ve herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, dana iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), patates, pul biber, domates, domates salçası, siyah çay, mandalina, portakal ve suyu, maden suyu

NOT: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler:

Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

Akşam 19:00
1 kase bulgurlu ıspanak çorbası
3 köfte
1 zeytinyağlı enginar (patatesli)
3 kaşık bulgur pilavı
3 bardak ayran

Köfte haricinde tamamen kan grubuma uygun oldu akşam menüm. Köfte de bonusum olsun.
Biraz bebeğimden bahsedeyim ister misin, sevgili günlük? Bugünlerde bir rahatsızlığı var sanki, sürekli kusmalara başladı. Ayrıca beslenmesi de zayıfladı. Çarşamba günü Rotavirüs aşısı olacak, iğne değil ağızdan damlaymış. Bakalım doktor kontrol ettiğinde ne diyecek ben kusuyor diyince. Ayrıca kilo da pek almadı bu ay. İlk 2 ay güzel almıştı, birer kilo. Şimdi yarım kiloyu anca geçti galiba, elime alıp evde tartıldım da... İnşaallah sağlıklı olsunlar hep.

Sabah tartılarak güne başladım ve vuuuu: 54,3 kg. 1 günde 900 gram vermişim. Tabii ki bu diyetimin ilk günü olduğu için ani bir kayıp, bu hızla gideceğini sanmıyorum. Yine de iyi bir motivasyon oldu.

Hatırlıyorsundur günlük, Karatay diyeti ve Ketojenik diyet geçmişim oldu. Onlara çok aykırı bir beslenme yapıyorum şu an, kan gruplarına göre beslenme. Hani 0 grubunda olsaydım yine uygun olurdu, bol bol etli ama karbonhidratsız bir beslenme yapmış olurdum. Ama A grubu tam tersi. Ne kadar az kırmızı et, o kadar sağlıklı bünye diyor. Bakalım, görelim...

Bugün:

Kahvaltı 10:00
1 bardak kimyon çayı (bebek için sütteki gazı önlediği söyleniyor)
1 büyük kase yeşil salata (beyaz peynir, marul, roka, dereotu, maydanoz, nane, turp, mor lahana, zeytinyağlı, tuzsuz)
18 yeşil zeytin
6 siyah zeytin

Öğlen 15:30
1 kase bulgurlu ıspanak çorbası
1 bardak ayran

Akşam 18:30
1 kase mantar çorbası
3 köfte büyüklüğünde hindi haşlama
1 büyük kase yeşil salata (sabahkine benzer ama tulum peynirli)
1 bardak ayran

Bugün çok güzel yürüyüş yaptım. 3 saat bebekle dışardaydık, önce sahile gidip 1,5 saat kadar yürüdük, sonra dönüş yolunda market alışverişi yaptık. Bebek arabasının sepet kısmını ağzına kadar doldurdum, ne aldım peki? Hindi, tavuk, tulum peyniri ve eski kaşar. Evet, doğru duydun, yukardaki listeye bayağı bayağı uyuyorum. Hahah...

Dün yatmadan evvel 1 kupa yeşil çay içmiştim. Sabah uyanınca tartılmayı unuttum. Kahvaltımı yazayım hemen:

10:30
1 bardak siyah çayın içine 1 çay kaşığı kimyon
1 bardak ayran
Sucuklu mantarlı yumurta
Tulum ve eski kaşar
5 gün kurusu kayısı
5 tam ceviz
Taze nane
Veee 1 dilim selanik gevreği (ben yapmadım, fırından almıştık)

Öğlen bebeği 3 ay kontrolü için doktora götüreceğiz. Bakalım kaç kilo aldı, keşke 800-900 gr filan dese doktor ne güzel olur. Kusmasını, tükürüklerini soracağım, bir de başında konak var, onun için de ne diyecek bakalım.

Akşam yemeğinden önce 5 km hızlı tempo yürüyüş yaptım.

Öğle 14:00
1 Muz

Akşam 19:00
1 kase mantar çorbası
Ispanaklı patlıcanlı tavuk sote
Yarım zeytinyağlı enginar, patatesli
Bool salata (marul, mor lahana, turp, havuç, dereotu, taze nane, taze kekik, kereviz yaprağı, zeytinyağ)

Kahvalti 12:00
1 bardak siyah cay
2 bardak kimyon cayi
1 yumurta tavada
Peynir
15-20 yesil zeytin
Sucuklu kasarli 2 adet tost (yani 4 dilim eksi maya ekmegi, ühüüü)
Bol ceviz

Öğlen 15:00
1 tabak kiymali pirasa yemegi
1 kase kisir
Ceviz
İncir

Akşam 20:00
1 kase taneli mercimek corbasi
7 yaprak, 1 biber etli dolma
2 kasik bulgur pilavi
2 kasik ispanakli pazili omlet
1 kase yogurt
Mor lahana salatasi (tursu gibi sirkeli)

Ara 22:00
1 kupa siyah cay
1 ay coregi, yani elma marmelatli kurabiye
Ceviz
Findik

Oyf oyf... Cok yedim bugun. Annemdeydim. Diyet yaptigimi soyleyemedim boyle oldu iste... Halbuki sabah uyanip tartildigimda 53,7 cikmistim, cok da motive olmustum. Sonu kotu bitti.

Back