• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susam Alerjisi

AklinYolu1

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
32.409
95.803
598
Haftaya doktora gidiyorum ama once buraya bir sorayim dedim.

Susam yedigimde bir garip oluyorum. :KK8:

Garip derken yanlis anlamayin:))) Daha once boyle bir sey yasamadim ilk defa basima geliyor. Igne batmasi , agizda tuhaflik gibi... Gercekten adini koyamadim.

Yasayan var mi? Belirtileri neler .

Cok ustume gelmeyin yoksa konuyu kapattiririm. :KK53:

Bende kiviye alerji çıktı 24 yaşında iken. Önce yediğimde dilimde ufak bir kaşıntı boğazımda gıcık hissi oldu. Anlam veremedim akşam yemiştim yattım sabah bir uyandım ki gözlerim resmen kan çanağı olmuş. Lensten mikrop kaptı diye ödüm koptu lensleri çıkardım bir hafta gözlükle gezdim.azalarak geçti.

Alerji olduğunu anlamadığımdan bir akşam yine yedim aman Allahım bu nasıl bir kaşıntı ağzımda anlatamam. Boğazıma elimi sokup kaşıdım resmen. Sabah uyandım yine gözler kan çanağı ve jeton düştü.

Olabilir yani..

Bende kiviye alerji çıktı 24 yaşında iken. Önce yediğimde dilimde ufak bir kaşıntı boğazımda gıcık hissi oldu. Anlam veremedim akşam yemiştim yattım sabah bir uyandım ki gözlerim resmen kan çanağı olmuş. Lensten mikrop kaptı diye ödüm koptu lensleri çıkardım bir hafta gözlükle gezdim.azalarak geçti.

Alerji olduğunu anlamadığımdan bir akşam yine yedim aman Allahım bu nasıl bir kaşıntı ağzımda anlatamam. Boğazıma elimi sokup kaşıdım resmen. Sabah uyandım yine gözler kan çanağı ve jeton düştü.

Olabilir yani..

Normal alerji testim temiz . Bir tek Susam dan supheleniyorum. Susam sokagini da sevmezdim. :KK53:

bir çok şeye alerjim varda örnek vereyim; ceviz yediyim zaman ağzım da şişme minik minik yaralar, bi gariplik alerjim varmış. buna benzer şeyler domates yediğide de oluyordu onada çıktı.

fındık yediğide yüzümde ve sırtımda kaşıntı, minik kabarikliklar, onad alerjim var.

bir süre yeme. sonra bilerek dene. ama az ye. kendinde anlarsın.

Susamdaki proteinsel yapı, alerjiye neden oluyor. Susama karşı alerjisi olan kişide bu besini tükettikten sonraki ilk bir saat içinde nefes darlığı, deride döküntü, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü gibi belirtilerden bazıları oluşuyor .

benimde susama,çörekotuna, yerfıstığına var galiba.
bir hoş oluyorum yediğimde :KK16:

hangi bölüme gitmek gerekki acaba. bende gitmeliyim diye düşünüyoorum :KK58:

bir çok şeye alerjim varda örnek vereyim; ceviz yediyim zaman ağzım da şişme minik minik yaralar, bi gariplik alerjim varmış. buna benzer şeyler domates yediğide de oluyordu onada çıktı.

fındık yediğide yüzümde ve sırtımda kaşıntı, minik kabarikliklar, onad alerjim var.

bir süre yeme. sonra bilerek dene. ama az ye. kendinde anlarsın.

Ya oyle kabarma filan yok. Yedigimde agzimda bir tuhaflik hissediyorum bir de surekli batmalar. Yeme o zaman diyorsunuz bir anlasam uzak durucam.:) Haftada bir belki yiyorumdur. Her seferinde ayni belirtiler. Hani dedim birinizin de susama alerjiniz varsa belirtilerimiz uyuyor mu?

Turkiye o bakimdan daha iyi. Genel alerji testinde bir sey yok. Eee o zaman git diyorlar burda.:))

susam benim midemi ekşitir pek sevmem bende sanada yaramıyorsa uzak dur :)

Evet yaramiyor sadece doktordan once yiyicem :)

Küçükkendi :) ateşim çıkıyor,başım dônüyor midem bulanıyordu arıyada alerjim var arı sokunca ölümden dönüyorum :KK43:

Ooo seninki daha zormus. Arilari severim birini kurtarayim derken beni isirmadi mi hadi bakalim cek cezani lucky :)

Susamdaki proteinsel yapı, alerjiye neden oluyor. Susama karşı alerjisi olan kişide bu besini tükettikten sonraki ilk bir saat içinde nefes darlığı, deride döküntü, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü gibi belirtilerden bazıları oluşuyor .

Onun protein yapisina baslatmasin. Gelmeyeyim oraya. :D

Ya oyle kabarma filan yok. Yedigimde agzimda bir tuhaflik hissediyorum bir de surekli batmalar. Yeme o zaman diyorsunuz bir anlasam uzak durucam.:) Haftada bir belki yiyorumdur. Her seferinde ayni belirtiler. Hani dedim birinizin de susama alerjiniz varsa belirtilerimiz uyuyor mu?

Turkiye o bakimdan daha iyi. Genel alerji testinde bir sey yok. Eee o zaman git diyorlar burda.:))

Evet yaramiyor sadece doktordan once yiyicem :)

Ooo seninki daha zormus. Arilari severim birini kurtarayim derken beni isirmadi mi hadi bakalim cek cezani lucky :)

Onun protein yapisina baslatmasin. Gelmeyeyim oraya. :KK70:
Çok okudum internette de.kimse ağızda batma bahsetmemiş,genel reaksiyonlar vücuduna yayılmış durumda.bence seninki psikolojik olmuş,bir kere olunca :D

Dahiliye mi bakar acaba?
Hos olmak iste aradigim kelime buydu. :KK53:
:KK45:
lafta hoş ama yaşarken hoş değil bana göre :KK53:
nefesim kesiliyo sanki birileri beni sıkıştırıp patlatmaya calışır gibi bir sancı saplanıyo sırtıma tüm gögsüme. özellikle fıstıkta. bazen deniyorum bide yine olcak mı diye oluyoda kabullenedim galiba:KK53:

Çok okudum internette de.kimse ağızda batma bahsetmemiş,genel reaksiyonlar vücuduna yayılmış durumda.bence seninki psikolojik olmuş,bir kere olunca :KK70:

Yok kiz oyle degil. Baktim agzim tuhaf oldu aaa baktim susam varmis ekmekte. :KK53:

Kesin cikarticam onu. Pesindeyim o susamin. Rezil edicem onu. :KK70:

Back