Selam arkadaşlar. Evde ders çalışıyorum. Tam üst evdeki komşunun eşi emekli. Her gün düzenli Kuran okuyor. Eskiden de okuyordu ama böyle her gün olacak şekilde düzene koyunca artık rahatsız oldum. Günde toplamda 1,5-2 saat bile olsa her gün bir erkeğin sesini duymak istemiyorum her gün. Zaten sesler konusunda hassasım. Bu durum da şu stresli sınav sürecimde tuzu biberi oldu. Kendim inançlı bir insanım. Kuran'la bir ilgisi yok. Aynı şey TV sesi olsa da sorun olurdu. Kuran sesinden rahatsız olunmaz diyenler olabilir ama her gün birisi ayeti duyacak şekilde sesli okuyunca stres oluyorum artık. Babam geçen haftalarda camide görünce söylemiş. Tamam dikkat ederim demiş.Yine aynı devam edince gittim kendim söyledim. "Normal sesle okuyorum e Kuran okumayayım mı" dedi. Ben de "normal sesle okuyor olsanız günlük konuşmalarınızın sesi de gelirdi, bizzat Kuran sesinizi duyuyorum, ders çalışırken konsantre olamıyorum, yani konu Kuran değil" dedim.
Bir mırıldanma sesi gelse anlarım da direkt ayeti duymak konsantremi çok etkiliyor. Nezaketli konuştuk umarım anlamıştır ama böyle durumlarda gelecek kaygım bile yükseliyor. Bugün bu komşu olur ileride başka bir ses sorun olur biraz umursamaz olabilmem gerekiyor. Sırf bu ses hassasiyetlerimden dolayı psikiyatriste gittim geçen hafta, kaygılı bir dönemde olduğun için dedi. Sürekli tekrarlayan bir ses olunca kaygılanıp stres oluyorum. Geçmişteki sınav çalışma dönemlerimden kaldı bu sorun. Ama bir yandan da herkesin rahatsız olabileceği sesleri sanki tek ben rahatsız oluyormuşum gibi düşünüyor da olabilirim. Bu konuda ne tavsiye edersiniz seslere olan bakış açımı nasıl normalleştirebilirim çünkü artık gerçekten sıkıldım ?