Gelin olmak tam da mevzu. Hala Nuh nebiden kalan varoş aliskanliklari devam ettirmek. Hala gelin denilen şeyi neredeyse çocuk yaşta babasından başlık parası ile alınan, zulmedilen, eleştirilen, erkek çocuk dogurma makinesi yerine konulan zavallı kadinlar zannediyorlar. Evler ayrılıyor ama burun sokma alışkanlığı degismiyor. Gelin çalışsın, kendi çocuğuna baksın ama her tatilde dibimde bitsinler, vıcık vıcık sürekli yatılı kalalım. Bütün bunların başlangıç noktası burnunu haddi olmayan bir konuya sokmaları ile basliyor. Sen benim ailem saygılı onlar da olur diye bekliyorsun. Senin ailen medeni olabilir ama karşısındaki oğlunun sevdiği kadına ılık ılık konuşan tıp varoş. Benim anlamadığım ailem medeni diyorsun. Sana saygılı davranmayı ogretmisler ama saygı görmeyi de öğrenmen lazım. İpleri eline al.Kizilacak üç kişi var.
1-) İlk kv kilo lafı eder etmez açıkça şöyle. Kilolu değilim, kilolu olsam da sizi ilgilendirmez, kilo takıntıniz varsa da psikiyatride gidin diye. Kendi üslubuna göre yumusatirsin ama bir daha laf duya duya o varosun karşısında oturma.
2. O ılık nisanlina tavır koyacaksın. Annen konuşuyor susup alık alık bakıyorsun diye. Bu hayatta böyle yalnız yuruyeceksem ne alemi var nişanın, evliliğin? Benim ailem seninle ilgili konuşsa ben sussam hoşuna gider mi diyeceksin.
3. Sen de problem var. Lafı duya duya oturuyorsun. Bugün en domestik geline söylese amaaan nişanlım mutlu der en azından. Korkma Nisan bozulur diye. Çünkü bu işler böyle başlıyor. Önce dangalakca laflar, kılona karışan aldığın eşyaya karışmayacak mi, hamileliğe, lohusaliga( bu grubun en dangalak dönemi) . Ilık nisanlin da ama anam seni seviyor diyecek. Sen de o sinirle daha çok yiyeceksin. Bu nişanlılık uzat biraz sana tavsiyem. Gör ikisinin de gerçek yüzünü. Ona göre karar ver.