- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Ne kadar güzel derdin var. Maşallah....Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Çocuk esirgeme kurumunun önünden geçtin mi hiç? O bahçede oynayan çocukları gördün mü?Mesela fakir insanları bulamıyorum ki yardım edeyim çevre hep zengin hayvanlara mama koyuyorum zaten etrafa ama fakir bulamıyorum
Tatlı çok seviyorum vazgeçilmezim hiç sıkılmam
Dışarda giderken güzel bi kıyafet görüyorum sonra başka şeylerde alıyorum
Zengin derdi bu olsa gerekMerhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Yetmiyor para
Görmedim.Bu zamana kadar çokta düşünmedim açıkçası birkaç kere aklımdan geçti amaÇocuk esirgeme kurumunun önünden geçtin mi hiç? O bahçede oynayan çocukları gördün mü?
Son model arabanla kırmızı ışıkta durduğunda dilenen çocukları gördün mü hiç?
Yeryüzü doktorları ne yapıyor kimlere yardım ediyor baktın mı hiç?
Geçen yaz hiç haber izledin mi, yanan hektarlarca ormanı gördün mü?
Fakir arıyormuş da bulamıyormuş, nerede aradın AVM’ler de mi?
Dedim ya insanların çoğu su an ciddi ekonomik sıkıntı icindeler. Sen de böyle yazınca gayri ihtiyari tepki verdiler. sen daha küçüksün. Eger yaşın 30 falan olsaydi belki benim de tepkim öyle olurdu.kimseye alınma. Ama öğrenmen gereken birseyler var. Senin dışında dönen dünya ne yazik ki senin dünyan gibi pembe degil canim. Büyüdükçe göreceksin gerçek dünyayı.insan sonsuzluk icin yaratılmıştır.Bu dünyada mutlu olmak için uc sey gerekir. Şükür fikir zikir. Rabbinin verdiği nimete şükür edeceksin.Rabbini anacaksin.Bu şükür.Verdigi nimetlere bakıp ne büyüksün Rabbim diyeceksin bu da zikir. Hayatta bir amacın olacak iste bu da fikir. Allah bazı insani fakirlikle bazi insani zenginlikle imtihan eder. Zenginlik de bir imtihandir. Bakar Yaradan; bakalim bu kulum benim ona verdigim zenginlikle fakirlere yardim ediyor mu? Veya bu zenginliğin benden geldigini anlayıp şükrediyor mu? Tabi sana bütün paranı al fakirlere dağıt demiyorum. Allah israfı sevmez ama nimetini kulunun üstünde görmek ister. Tabi ki arada çık parani gönlüne harca ama israf etme. Tabi senin sıkıntın da bu. Ama madem bu icine dert oldu ben inaniyorum ki sen bu israf olayina bir çözüm bulacaksınMerhaba tesekkürederim tavsiyeleriniz için
Ama burada bir soru soruyorum görgüsüzsün susun busun diyor hepsi yani kime ne ? Ekmeğini onlar bi veriyor
Nereden buluyorlar bana hakaret etme hakkını?
Kimse kimseye bu hakaretleri edemez saygısızlık yapamaz
Yine bir soru sordum mutsuz hissediyorum diye yine hakaretler geldi yani ben anlamıyorum bu ne cürret buraya soru soramayacakmiyim ben sıkıntımı paylaşamayacakmiyim soru soruyorum hepsi çok alakasız şeyler yazıyor sorumu cevaplamak yerine yani ne haklarını var benim sorumu boş yere kalabalık etmeye
Sizin gibi düzgün cevap verenler çok az.
Evet para insanı hep mutlu eder diyordumDoyumsuzluk çukuruna düşmüşsün arkadaşım. Herşeyin olduğu için hiçbirşey mutlu etmiyor seni. İnsanlar çok zor zamanlardan geçerken bu kadar mutsuz olmak bana şükürsüzlük gibi geliyor.
Maddi şeyler sana huzur vermiyorsa maneviyatını güçlendir derim. Paranın bi kısmıyla insanları ve hayvanları sevindir mesela.
Ahhh hanım kizz ahhh... senle isimiz varGörmedim.Bu zamana kadar çokta düşünmedim açıkçası birkaç kere aklımdan geçti ama
Ailem yaptığı için gerek görmedim onun dışında sokakta gördüğüm çocuklara yardım ettim
Ormanları da ben düşünecek degilim devlet ne işe yarıyor?
Çocuk esirgeme kurumları çocuklara benden iyi bakıyor.
VarMerhaba ben çok müsrifim..
Yetmiyor para
Bence o para oraya gitmiyodur yiyolardirAhhh hanım kizz ahhh... senle isimiz varÇocuk esirgeme kurumları yardım edenler sayesinde dönüyor. Tabi ki büyük yardımı devletimiz yapıyordur. Ama senin yaptığın ne biliyor musun? Corbaya tuz atmaktan kacmak. Senin yapacagin yardim corbaya tuz atmak olur
Ama neden olmasın. Birçok çocuk mutlu olacak. Ve sebebi sensin. Öyle düşün
Ailenin yaptığıyla senin ne ilgin var, herkes kendinden mesulGörmedim.Bu zamana kadar çokta düşünmedim açıkçası birkaç kere aklımdan geçti ama
Ailem yaptığı için gerek görmedim onun dışında sokakta gördüğüm çocuklara yardım ettim
Ormanları da ben düşünecek degilim devlet ne işe yarıyor?
Çocuk esirgeme kurumları çocuklara benden iyi bakıyor.
Ne kadar doğru yazdınız şükürsüzlük gerçekten kötü ben aslında şükrederim amaDedim ya insanların çoğu su an ciddi ekonomik sıkıntı icindeler. Sen de böyle yazınca gayri ihtiyari tepki verdiler. sen daha küçüksün. Eger yaşın 30 falan olsaydi belki benim de tepkim öyle olurdu.kimseye alınma. Ama öğrenmen gereken birseyler var. Senin dışında dönen dünya ne yazik ki senin dünyan gibi pembe degil canim. Büyüdükçe göreceksin gerçek dünyayı.insan sonsuzluk icin yaratılmıştır.Bu dünyada mutlu olmak için uc sey gerekir. Şükür fikir zikir. Rabbinin verdiği nimete şükür edeceksin.Rabbini anacaksin.Bu şükür.Verdigi nimetlere bakıp ne büyüksün Rabbim diyeceksin bu da zikir. Hayatta bir amacın olacak iste bu da fikir. Allah bazı insani fakirlikle bazi insani zenginlikle imtihan eder. Zenginlik de bir imtihandir. Bakar Yaradan; bakalim bu kulum benim ona verdigim zenginlikle fakirlere yardim ediyor mu? Veya bu zenginliğin benden geldigini anlayıp şükrediyor mu? Tabi sana bütün paranı al fakirlere dağıt demiyorum. Allah israfı sevmez ama nimetini kulunun üstünde görmek ister. Tabi ki arada çık parani gönlüne harca ama israf etme. Tabi senin sıkıntın da bu. Ama madem bu icine dert oldu ben inaniyorum ki sen bu israf olayina bir çözüm bulacaksınbir de mutlu olamıyorum diye yazmışsın. Ben sana bir çiçek versem ne düşünürsün? Herhalde beni seviyor ki bana çiçek almiş ne nazik dersin degil mi? Mutlu olursun.Peki Rabbim heryani çiçek bahcesi gibi yaratmıs Senin için. Onlari görüp neden mutlu olmuyorsun? Çiceklere doğaya bak ve yaratılanı yaradandan ötürü sev. Sevmekle mutlu olursun.Rabbini anarak mutlu olursun.
Teşekkür ederim Merve çok mutlu oldum görünceYoo baya görgüsüzsün. Para harcamayı görgüsüzler gibi yapıyosun. Biraz görgülü olsan entellektüel birikim sahibi insanların yolundan ilerlemeye çalışırsın.
Ürerkenlik için zeka lazım hayal gücünden mühim.Homer Simpson senle ayni yaşta muhteşem amigurimiler yapıyo. Doğa için hassas yaşayabiliyor. Bir ideali var bunun için çabalıyor.
Doğru söylüyorsunuz tabii planlarım içinde oda vardı ama bir türlü olmadı ama gidicek en kısa zamanda biraz para biriktiripAhhh hanım kizz ahhh... senle isimiz varÇocuk esirgeme kurumları yardım edenler sayesinde dönüyor. Tabi ki büyük yardımı devletimiz yapıyordur. Ama senin yaptığın ne biliyor musun? Corbaya tuz atmaktan kacmak. Senin yapacagin yardim corbaya tuz atmak olur
Ama neden olmasın. Birçok çocuk mutlu olacak. Ve sebebi sensin. Öyle düşün
Bal o ya ball masallah..
Bugünden itibaren birşeyler yapmaya başlıyorumTeşekkür ederim Merve çok mutlu oldum görünce
@YorgunHatun00 herkes üretken olmak zorunda değil düşüncenize katılmıyorum. Herkes üretmek zorunda çünkü herkes bir şeyler tüketiyor. Tükettiklerimize karşılık bir şeyler üretmeliyiz ki hayat dengede kalsın. Yani bakteriler bile yapıyor bunu. Hayal gücüm geniş değil demişsiniz, hayal gücü çalıştırmazsanız gelişmez, her şeyi hazır bulduğunuz için hiç çalıştırma gereği duymamışsınız. Başlangıçta bir şeyler üreten insanlardan fikir alın üretmek için zamanla sizin de hayal gücünüz genişler zaten. Her gün dışarıda tatlı yemeyin, her gün tatlı yemek sağlıklı bir şey değil zaten. Mutfağa girin kendiniz uğraşıp tatlı yapın, illa baklava açmak zorunda değilsiniz, o deneyim bile çok iyi gelecek. Bir şey satın almadan önce de birkaç gün bekleyin aklınıza düşer düşmez almayın, çoğunlukla kısa süreli bir heves oluyor. Entelektüel gelişiminize odaklanın. Spor yapın, doğa için çocuklar için bir şeyler yapın. Hem ruhunuz doyar hem tüketim çılgınlığından kurtulursunuz.
Bence de bu sebeple babam nakit vermek yerine mama filan alıyor veriyor bebekler için bende öyle yapicam kimse nakit para vermesin bence.Bence o para oraya gitmiyodur yiyolardir
Down Sendromu DerneğiMesela fakir insanları bulamıyorum ki yardım edeyim çevre hep zengin hayvanlara mama koyuyorum zaten etrafa ama fakir bulamıyorum
Tatlı çok seviyorum vazgeçilmezim hiç sıkılmam
Dışarda giderken güzel bi kıyafet görüyorum sonra başka şeylerde alıyorum
Okuyorum hedefim var.Ailenin yaptığıyla senin ne ilgin var, herkes kendinden mesul
Aldığın nefesi sen düşüneceksin, içtiğin suyu sen düşüneceksin, attığın çöpü sen düşüneceksin, yaşadığın dünyayı sen düşüneceksin, bu kadar boş beleş yaşarsan ottan ne farkın kalır
Tabiki yanan ormanları düşüneceksin, sen bu dünyada yaşamıyor musun, nefes almıyor musun, devlete görev öğretmeye kalkacağına insanlık görevini yapacaksın ki aldığın nefesin karşılığını veresin
Yanan ormanların yerine yeterince ağaç dikilemediğinde devlet oksijensizlikten boğulup ölmeyecek, kuraklıktan aç kalıp ölmeyecek, sususzluktan kavrulup ölmeyecek, sen ve senin çocukların senin ailen ölecek cehalete bak ya köy yanıyor deli taranıyor
Kaç çocuk esirgeme kurumuna gittin, kaçında görev aldın da o çocukların ne şartlarda yaşamaya çalıştığını biliyorsun? O çocukların her birine her ay 4000tl mi harcanıyor da senden iyi bakılıyorlar
Devletin ne işe yaradığını biliyoruz da sen şu dünyada ne işe yaradın bu güne dek, ne işe yarıyorsun? Tatlı yiyip kıyafet almaktan başka becerebildiğin ne var? Kendin dahil kime neye ne hayrın var?
Teşekkürederim ilgilenicem sırasıylaDown Sendromu Derneği
Tohum Otizm Vakfı
TEGV
LÖSEV
Darüşşafaka
TEMA Vakfı
UNICEF
Buralara bağış yapabilirsiniz. Afrika'da su kuyusu falan da açtırabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?