How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SÜREKLİ İSRAF...

İyi o zaman imkanı olmayan herkes 15 yine gelmeden evlensin çocuk yapsın öyle mi? 😂
Bir insanın imkanı olmaya bilir bu demek değildir ki 15 inde koca hayalleri kurup evlen çocuk yap
Eskilerin evlenme yaşı ortada ne yani şu hayatta okuldan başka yapcak bişey yok mu
Okuma imkanın yoksa çalış yani hemen okul yok diye evlenicen Mi.

Ya bu kadar cahillikten baygınlık geçireceğim gerçekten. 15 yaşında evlilik nerde kalmış? Hangi yüzyılda yaşıyosun sen? Benim babaannem bile 15 yaşında evlilik yapmamış. He yapmış da olabilirdi. O zaman ki hayat şartları öyleymiş. Çoğu emrivakiyle evlendirilmiş. 15 yaşında evlenmedin diye kendini üstün mü sanıyosun? Ee seninkilerin maddi imkanları varmış çocuk yapmışlar da nolmuş? Mutsuz bir çocuksun. Fakir ailede büyüyenler senden daha mutlu.

Ayrıca evet imkanların olsa da çalışabilirsin. Benim ailemin de imkanları vardı. Özel okulda okudum ama üniversitede tezgahtarlık yaptım. 18 yaşımda sigorta girişim yapıldı. Yani herkesi kendin gibi zannetmeyi bırak.
Eskilerden bahsetmiyormuyuz?
Evet 15 olmadan evleniyorlardí sózde durumumuz yok diyip evlenip 10 çocuk yapiyorlar di (Durumlarínín olamaış hali)
bide durumları olsa ne olucaktı düşünemiyorum yani evlenmek için bahane bol
Yoo niye üstün olayım erken evlenmedigim için sadece akıllıyım imkanım varken bile evlenip on çocuk yapmadığım için kendimle gurur duyuyorum.
Ayrıca fakir ailede büyüyenler nasıl benden mutlu oluyor anlamıyorum açken insan nasıl mutlu olabilir?
Dışarıdan göründüğü gibi mi?

Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Merhaba, belki ailenizin çok parası var ve bu miktar sizin için, çerez parası, devede kulak misali. O yüzden bilemedim nasıl yorum yapsam. Fakir olup da en lüks telefonu alıp, dışarda yiyip içenlerden hoşlanmıyorum şahsen, tutturmuşlar, temel ihtiyaç , aman da aman. Paran yoksa ayağını yorganına göre uzat, en önemlisi de orda burda ağlama (mecazen) örnek yani . Size değil.

Çeyreklerimde var birsürü bileklik filan altına da doydum
Çok üzgünüm senin adına gerçekten bu kadar imkana sahip olup bu kadar boş yaşamak.
Zenginin vizyonsuzu da çekilmiyor yav.

Bugün çok mutsuzum değil hep çok mutsuzum ben
Dışardan bi tatlı yemek ne kadar bi yemek yemek ne kadar benzinin litresi 20 tl nin üzerinde
Ne yapim bende yettirmek için çabalıyorum ama..
Sen boş gezenin boş kalfasisisin galiba..evinin suyu mu çıktı.evinde yemeğini,tatlını ye..insan harcamak isterse günde 10000 tl de harcar da senin ki bildiğin para idaresi yapamamak..

Sen boş gezenin boş kalfasisisin galiba..evinin suyu mu çıktı.evinde yemeğini,tatlını ye..insan harcamak isterse günde 10000 tl de harcar da senin ki bildiğin para idaresi yapamamak..
Sensin cnm;))
Bu hafta paramı idare edicem diyorum bir bakmışım bitmiş edemiyorum zaten sorun ortada..

Rahatsız olduğum tek nokta yok sen saraylarda yaşıyosun da açın halinden anlamazsın laflarının havada uçuşması
Hayır ailemin malının bir kısmıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmediğinı nereden biliyorlar ve ya etmese bile kimseye böyle konuşma hakkı verirmi?
İhtiyaç sahipleri dünyada hep var ve var olmaya da devam edecek
Peki bu sebeple hanginiz yaşamınızdan lüksünüzden vazgeçtiniz soruyorum?
Parası olan hangi insan güzel yaşamaz ki?
Herkes zenginliği hayal eder doğru olalım şimdi
Burada konuşan insanların yüzde doksanı eminim ki zengin olsa onlarda benim gibi yaşayıp keyfine bakacaktır.
Bu kuşak dediğiniz de eskilerden çok daha çalışıyor emin olun
Şimdi hangi genç okul okumuyor da erkenden kocaya gidiyor? Hepsi üniversite mezunu
Asıl eskiler birşeye yaramiyordu bence çünkü yeni nesilin hepsi benim gibi değil çoğu sıradan gelire sahip ve az bir gelirle okuyorlar sürünüyorlar
Şimdi gençler istese bile yiyip içemiyor dikkat ederseniz çünkü ekonomi ortada
Maaş ortada
Eskiler ne yaptı anlamıyorum çocuk doğurmaktan başka.

eskiler herseyi maddiyatla ölcmezdi mesela.
üniversite sayısı ve kabul sayısı da azdı. herkesin ulaşabileceği bisey değildi. ailelerine gidip evlenip çocuk yapmak varken kim okuyacak deyip 15 inde evlenmemislerdir.

80 küsür yaşındaki babaannem düşüncesiyle, bilgisiyle, görgüsüyle hepimizi cebinden çıkarır. okuma yazması da yok. çünkü dağ köyünde okul yokmuş o küçükken. sonra da öğrenememiş.

bi insanın aldığı tek eğitim akademik eğitim, yaşamdaki tek kıstas da maddiyat değildir.

siz de beni bilmiyorsunuz. ne için neden vazgeçtiğimi bilemezsiniz. yasam tarzımı düşünce tarzımı bilemezsiniz.

yazdıklarınıza bakınca çok derine inen biri gibi durmuyorsunuz. verdiğiniz cevaplar haklı çıkmak için daha çok. sizinle ortak paydada yararlı bir tartışma yaşayacağımızı da düşünmüyorum.
umarım kendi düşüncenizi savunma tarzınız ve karşıdakini anlama isteğiniz değişir zamanla.

iyi forumlar

Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Babanız ne işle meşgul acaba her hafta bin lira harçlık verceek kadar para kazandığı meslek hangisi lütfen söyleyin bizde o ise girebilirsek girelim

Mesela fakir insanları bulamıyorum ki yardım edeyim çevre hep zengin hayvanlara mama koyuyorum zaten etrafa ama fakir bulamıyorum
Tatlı çok seviyorum vazgeçilmezim hiç sıkılmam
Dışarda giderken güzel bi kıyafet görüyorum sonra başka şeylerde alıyorum
Mesela ben fakirim aslında ama iste insanlar hep ön yargılı iki çocuğum var onları doğru dürüst giydiremiyorum bile bayramda ne kendime ne çocuklarıma elbisee alamadım eşim calisiyir ama sadece yicegimiz kadar çıkabilir

Mesela ben fakirim aslında ama iste insanlar hep ön yargılı iki çocuğum var onları doğru dürüst giydiremiyorum bile bayramda ne kendime ne çocuklarıma elbisee alamadım eşim calisiyir ama sadece yicegimiz kadar çıkabilir
Bana yardım edebilirsin mesela anlamında yazdınız sanırım ama bir önceki konuya yazdığım gibi maalesef yasak site üzerinden böyle yardım talepleri 😔 umarım her şey gönlünüzce olur 😔🙏🏻

Back