How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SÜREKLİ İSRAF...

Öğrenciyken haftalık 1000 tl almak çok iyi para yalnız. hangi aile sırf harcaması için ayda 4 bin tl veriyor çocuğuna? Tamam ekonomi çok kötü de sen de ev geçindirmiyosun hoş. Bir zahmet ayda 4 bin lirayla da geçin

Ay bugün çok mutsuzum diye konu açan üye değil misin sen? Şımarık geldin bana çok
Bugün çok mutsuzum değil hep çok mutsuzum ben
Dışardan bi tatlı yemek ne kadar bi yemek yemek ne kadar benzinin litresi 20 tl nin üzerinde
Ne yapim bende yettirmek için çabalıyorum ama..

20 yaşındayım
Babam istediğini al,ye diye veriyor bende geri ceviremem yani adamı o kadar veriyor yok mu diyeyim bende alıyorum
Onlar veriyor diye hepsini harcamak şart mı? Ne bileyim hiç bir hedefin idealin yok mu birikim yapmak için? Ben bundan 6-7 yıl önce haftalık 50 lira ile harçlıklarımı biriktirip istediğim telefonu almıştım mesela. Tabi harçlıklar dışında da her istediğin alınıyorsa bu tip hedeflerin olmayabilir ama biraz gelecek odaklı bakabilirsin. Paramın şu kadarını harcayıp şu kadarını kenara koyacağım diye bir hedef belirleyebilirsin başlangıçta

Onlar veriyor diye hepsini harcamak şart mı? Ne bileyim hiç bir hedefin idealin yok mu birikim yapmak için? Ben bundan 6-7 yıl önce haftalık 50 lira ile harçlıklarımı biriktirip istediğim telefonu almıştım mesela. Tabi harçlıklar dışında da her istediğin alınıyorsa bu tip hedeflerin olmayabilir ama biraz gelecek odaklı bakabilirsin. Paramın şu kadarını harcayıp şu kadarını kenara koyacağım diye bir hedef belirleyebilirsin başlangıçta
Yani telefonum var son model daha yeni
Arabam var
Malım var babamın herşeyi benim Üzerime ve benim
Daha ne alacam ki harcamayıp?

Dışardan bi tatlı yemek ne kadar bi yemek yemek ne kadar benzinin litresi 20 tl nin üzerinde
Bir de ben şunu anlamıyorum dışardan yemek tatlı yemek o kadar pahalıysa -ki pahalı- sürekli dışardan yemek zorunda mısın mesela? Paranı sürekli dışarda yemeğe verince boşa harcıyor hissi yaşamıyor musun? Mutlu olabilmek için mutfağa girip birkaç çeşit sevdiğin tatlıyı yapsan hem tatlı masrafı düşmüş olur hem de belki bir nebze mutlu olursun 😏

Arabam var
Bişey almayacaksın işte, her ay 1-2 çeyrek al kenara koy mesela. Parayı harcamak farz değil biriktiriledebiliyor

Bir de ben şunu anlamıyorum dışardan yemek tatlı yemek o kadar pahalıysa -ki pahalı- sürekli dışardan yemek zorunda mısın mesela? Paranı sürekli dışarda yemeğe verince boşa harcıyor hissi yaşamıyor musun? Mutlu olabilmek için mutfağa girip birkaç çeşit sevdiğin tatlıyı yapsan hem tatlı masrafı düşmüş olur hem de belki bir nebze mutlu olursun 😏
Evet bazen öyle düşünüyorum ama baklava vb yapamıyorum güzel olmuyor şerbetli tatlı yerim o da zor
Bide amaç biraz hava almak olduğu için dışarda yiyorum ama artık az çıkcam karar verdim

Arabam var
Görgüsüz tikky
k06004.gif

Yani sadece o da değil sahile gidiyorum
Bazen sinema
Piknik
Bazen baska aktiviteler ama genel olarak yemek içme ve alışverişe gidiyorum
Babam parasız kalmayayım diye veriyor istediğini al,ye diyo
Kıyafetim acayip çok baza altları dolu annemde bazen kızıyor yer yok diye ama belli etmiyor kızdığını pek
Bundan sonra tövbe zaten avm filan.

20 yaşındayım
Babam istediğini al,ye diye veriyor bende geri ceviremem yani adamı o kadar veriyor yok mu diyeyim bende alıyorum

Her gün dışarıda tatlı yemek zorunda mısınız? Her gün alışveriş yapmak zorunda mısınız? Her gün gezmek zorunda mısınız? Bana pek de durumdan rahatsızmışsınız gibi gelmedi. İnsanlar size yol göstermek için önerilerde bulunmuşlar, hala kendinizi haklı çıkaracak sebepler öne sürmeye çalışıyorsunuz. Sizinki israf değil şımarıklık bence, kusura bakmayın.

Arabam var
Sokak hayvanlarına mama alabılırsınız
İhtiyacı olan bir ailenın çocuğunu okutabılırsınız

Bayramlar da ihtiyaç sahiplerine kıyafet alabılırsınız
Kütüphanelere kitap bağışlayabılırsınız🤔
Para olsun yeter ki

Birde kıyafet ne alınıyor ki bu kadar bana hersey aynı geliyor🙈
Tatlı iki gün üst üste yesem sıkılırım

Yada avm gezsem o kadar imdat diye kaçarım

Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Çalışan biri değilsin galiba . Tavsiye;işe girip çalışın o zaman israf etmezsiniz .

Işte bunu bile idrak edemedin. Mal mülkle olmuyor görgü. Kültür lazım. Üretken beyin lazım. Avm benzin araba kıyafet değil olay.
Görgüsüz diyorsun ya görgüsüz değilim.
Üretken değilim bu doğru ama herkes üretken olacak değil ben üretemiyorum hayal gücüm pek yok

Back