How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

SÜREKLİ İSRAF...

Paramız hayır kurumlarına ve afrikaya bağışlamayı düşünüyorum kendimi daha iyi hissederim ve birilerine yardımım dokunur en azından
İhtiyacı olana yardım et tabiki ama böyle yaparak müsriflikten yine kurtulamazsın ki? Senin tutumlu olmayı öğrenmen lazım. Dediğim gibi harçlığının bir kısmını ulaşamayacağın bir şekle çevirmen lazım. Annene vermek olur,banka olur. Ya da harçlığının miktarını azaltabilirsin babanla konuşup. Ama onuda yapacağını hiç sanmam :D Dediğim gibi senin tutumlu olmayı öğrenmen lazım önce.

Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Aldığın şeyler nedir genel olarak

Öğrenciyken hatırlıyorum okul çıkışı döner ardından pasta, tekrar acıkıyorum lahmacun canım tekrar tatlı istiyor yine pasta yiyorum.
Bugünün parasıyla en az 150-200 lira ediyor sanırım.
O zamanın şartlarında ağır gelmiyordu. Aylık Harçlığım asgari ücret kadar değildi. Belki yarısı kadardı. Yememden içmemden kesmeden çok rahat yetiyordu. Her gün dışarıda yemek yiyen birisi için 4000 lira az bile
Paranın değeri yok gerçekten az
Ama yinede bu parayla ev geçindirenleri düşünüp biraz kendimi durdurmalıyım
En azından ihtiyacı olanlara yardım ederim

İhtiyacı olana yardım et tabiki ama böyle yaparak müsriflikten yine kurtulamazsın ki? Senin tutumlu olmayı öğrenmen lazım. Dediğim gibi harçlığının bir kısmını ulaşamayacağın bir şekle çevirmen lazım. Annene vermek olur,banka olur. Ya da harçlığının miktarını azaltabilirsin babanla konuşup. Ama onuda yapacağını hiç sanmam :KK70: Dediğim gibi senin tutumlu olmayı öğrenmen lazım önce.
Anneme vercem diycem ki verme bu parayi bana yalvarsam da😂paranin yarisini verme

Kıyafet
Yemek yiyorum
Tatlı haftada 5 gün yiyorum
Kahve,çay derken bide benzin zaten para kalmiyo
Dışarda yemek yemeği azaltsanız her gün çıkmamaya çalışsanız yani belirli şeyleri alsanız daha rahat edersiniz artık her şey gerçekten çok pahalı ne yazıkki para yetişmiyor hiç bi şeye

Dışarda yemek yemeği azaltsanız her gün çıkmamaya çalışsanız yani belirli şeyleri alsanız daha rahat edersiniz artık her şey gerçekten çok pahalı ne yazıkki para yetişmiyor hiç bi şeye
Evet çıkmamaya çalışıcam çünkü paranın değeri yok böylede olmuyor cidden
Artık kıyafette almiycam zaten yeter

Merhaba ben çok müsrifim..
Dikkat etmeye çalışsamda olmuyor sürekli gereksiz para harcıyorum sürekli birşeyleri ziyan ediyorum.
Siz israfı engellemek için neler yapıyorsunuz
Mesela 1000 TL para aldım babamdan daha 5 gün olmadı bitti
Her hafta 1000 TL veriyor
Yetmiyor para
Gerçekten herşey çok pahalı
İstesem verir ama isteyemiyorum
Hafta bitmeden para bitiyor ne yapcam ben bu gidişle
Para yetmiyo ne kadar dikkat etsem de
Annemden de alıyorum ama... İsteyince veriyor annem yok demiyor tabii
Sevdiğim şeyleri de alıyor eve yiyecek içecek ama yinede yetmiyo
Off varmı tavsiyeleriniz?
Sizler nasıl yettiriyosunuz paranızı
Tek derdin bu mu cidden? Ülkenin büyük bi kısmı ekonomik sıkıntı içindeyken böyle bi başlık açıp insanlara görgüsüz ve şımarıkça olan hayatımı gösterip onları daha fazla nasıl kötü hissettirebilirim diye falan mı düşündün? Harcamalarını gerçekten taktığını düşünmüyorum, öyleyse de çözümü çok basit, harcaMA. Ama sen doyumsuzluğa ulaşmışsın, artık hayattan zevk almaman mutsuz olman ve hatta olası bi yoklukta en yüksekten çakılman kaçınılmaz, anne babana teşekkür et sana yapabilecekleri en büyük kötülüğü yapmışlar, arabanı altınlarını kıyafetlerini de alıp köşene çekil hadi, insanların senin ukalalıklarından daha önemli dertleri var.

Tek derdin bu mu cidden? Ülkenin büyük bi kısmı ekonomik sıkıntı içindeyken böyle bi başlık açıp insanlara görgüsüz ve şımarıkça olan hayatımı gösterip onları daha fazla nasıl kötü hissettirebilirim diye falan mı düşündün? Harcamalarını gerçekten taktığını düşünmüyorum, öyleyse de çözümü çok basit, harcaMA. Ama sen doyumsuzluğa ulaşmışsın, artık hayattan zevk almaman mutsuz olman ve hatta olası bi yoklukta en yüksekten çakılman kaçınılmaz, anne babana teşekkür et sana yapabilecekleri en büyük kötülüğü yapmışlar, arabanı altınlarını kıyafetlerini de alıp köşene çekil hadi, insanların senin ukalalıklarından daha önemli dertleri var.
Sizemi sorucam ne yapacağımı?siz kim oluyorsunuz da benimle böyle konuşuyorsunuz?
Babam da bu parayı havadan kazanmıyor
Ayrıca insanlar niye rahatsız olsun burada rahatsız olucak ne var herkesin hayatı farklı. Kimin hayatı dört dörtlük?
Herkes buraya sıkıntılarını yazmakta özgür kimsenin sizden izin alacak hali yok

Sizemi sorucam ne yapacağımı?siz kim oluyorsunuz da benimle böyle konuşuyorsunuz?
Babam da bu parayı havadan kazanmıyor
Ayrıca insanlar niye rahatsız olsun burada rahatsız olucak ne var herkesin hayatı farklı. Kimin hayatı dört dörtlük?
Herkes buraya sıkıntılarını yazmakta özgür kimsenin sizden izin alacak hali yok
Tatlım bak fikirlere ve önerilere verdiğin cevaplar hep aynı, yiyorum içiyorum geziyorum ona sahibim canım ne isterse yapıyorum, pardon da bizim buna yapabileceğimiz bi şey yok yapıyorsan yap sonra neden buraya gelip zırlıyorsun? Ismarlama yorum istiyorsan söyle, ama burası öyle bir yer değil, sen alışmışsın istediklerini elde etmeye, istediğin yorumları göremeyince bi garip hissettin tabi normal ukala şey seni

Tatlım bak fikirlere ve önerilere verdiğin cevaplar hep aynı, yiyorum içiyorum geziyorum ona sahibim canım ne isterse yapıyorum, pardon da bizim buna yapabileceğimiz bi şey yok yapıyorsan yap sonra neden buraya gelip zırlıyorsun? Ismarlama yorum istiyorsan söyle, ama burası öyle bir yer değil, sen alışmışsın istediklerini elde etmeye, istediğin yorumları göremeyince bi garip hissettin tabi normal ukala şey seni
Ukala olan asıl sensin ki benimle böyle konuşuyosun.calış seninde olsun veya ailen yapsın dimi?
Ben burada derdime çözüm arıyorum mutlu olmak için yollar arıyorum senin gibileriyle uğraşmak için değil.hayat pahalılığından haberin yok heralde.
Anladınmı.

Ukala olan asıl sensin ki benimle böyle konuşuyosun.calış seninde olsun veya ailen yapsın dimi?
Ben burada derdime çözüm arıyorum mutlu olmak için yollar arıyorum senin gibileriyle uğraşmak için değil.
Anladınmı.
Çalış senin de olsun? dedi, anne baba parasıyla hayatını yaşayıp bireysel olarak hiçbir işlevi becerisi yeteneği olmayan ukala, mutsuzluğunun sebebini seni böyle yetiştirilenlere sor minnoş biz annen baban değiliz burda senin nazını çekecek

Çalış senin de olsun? dedi, anne baba parasıyla hayatını yaşayıp bireysel olarak hiçbir işlevi becerisi yeteneği olmayan ukala, mutsuzluğunun sebebini seni böyle yetiştirilenlere sor minnoş biz annen baban değiliz burda senin nazını çekecek
Sen kimsin ki bana hesap soruyorsun sana ne zama mı sorucam burada ne soracağımı? Senin gibi değilim en azından başkasının yaşamından rahatsız olmuyorum.
Hadi canm bye başka kapıya yüzsüzlük yapıp yazma.

Sen kimsin ki bana hesap soruyorsun sana ne zama mı sorucam burada ne soracağımı? Senin gibi değilim en azından başkasının yaşamından rahatsız olmuyorum.
Hadi canm bye başka kapıya yüzsüzlük yapıp yazma.
Yaşamından neden rahatsızlık duyayım, senin gibi kompleksli değilim merak etme, sen bu kafayla mutlu falan olamazsın hadi ötede ağla şımarık çocuk hshshs

Yaşamından neden rahatsızlık duyayım, senin gibi kompleksli değilim merak etme, sen bu kafayla mutlu falan olamazsın hadi ötede ağla şımarık çocuk hshshs
Rahatsíz olmasan ilk yorumunda yazmazdin😂Hadi canım git öteye😂yüzsüz gibi yazıyo hala.

Back