İşte madem kafanız bu kadar uyuşmuyor hiçbir şekilde gitmemek dışında başka yolu yok bence.Çok gitmedim ama yine çağırıldım. Şunun farkındayım bu insanlar için para çok önemli değil çünkü güvendikleri yerler var. Yani hesap kitap vs düşünmüyorlar ama ben düşünüyorum yapım gereği. He ben de birinin sevdiği bir şeyi görünce alırım. Ya da en çok biri yanımda canım şunu istedi dese hemen alıp yedirmeye çalışırım. Ama bu zamanlarda saçma sapan(bana göre) şeyler hediye almak gereksiz geliyor işte
Tam bunu düşünüyordum şimdiYüzleşmeyi istemiyorsanız biz minimalizmle ilgilenmeye başladık artık hediyeleşmeye katılmıyoruz diyebilirsiniz
Benzer durumu bende yaşamıştım hatta ortak aldık birde öğrenci halimizle sephora'dan asdfghj. Bİrde kitleniyor insan o an bi şey diyemiyor nedense şimdi olsa ben aldım ya da şunu alacağım derim. Ama sizin bahsettiğiniz kişiler sürekli hediye alıp vermeyi seven maddi açıdan da hiçbir zorluk çekmeyen kişiler olduğu için ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Yanlış anlarlar diye kendinizi zorlamayın. Söyleyin bence açık açık. Hediye değilde sanki gelirken 1 kg domates al gel der gibi sipariş üzerine al gülüm ver gülüm olmuş birazHerkese merhaba biz 3 aileyiz. Diğer tarafın çocukları var bizim şuanda yok. Diğer iki taraf her şeyi kutlamayı aşırı seviyorlar. Doğum günleri, yılbaşılar vs. İlk samimi olduğumuz zamanlar çok anlamamıştım sadece aşırı alışveriş yaptıklarını farkettim ama beni ilgilendirmez diye çok oralı olmadım. Sonra doğum günler geldi hepimizin ufak tefek şeyler aldık. Sonra bu hediyeler büyüdü de büyüdü. Çocukların doğum günlerin x kişisi benim arayıp y ye şunu alalım mı demeye başladı. Yanlış anlarlar diye olur dedim ama şuan ardı arkası kesilmiyor. Geçen yılbaşında mesela eşime de bana da ayrı ayrı 5 er paket hediye almışlar biz de 2 şer tane aldık. Onlara bunlar çok gelmiyor. Aynı şeyden birçok çeşit alan insanlar buna saygım var. Birine bir şey almak da zoruma gittiğinden değil ama birinin arayıp emrivaki gibi şunu alalım diye yönlendirme yapmasından hoşlanmıyorum . Bunu belli de ettim. En son bu yapıldığında şuan biz sıkışığız o an elimde ne kadar olursa ona göre bir şey alacağım dedim. Bana bu tarz abartı şeyler fazla geliyor. Adabınca herkes istediğini alır ama bir ton hediye almak ya da birini bir şeye zorlamak çok saçma. Şimdi de yılbaşı geliyor. Bir tanesi dedi ki kızlar şundan almadınız dimi hediyelerinize ekleyeceğim. Bu ne demek ? Bakın yine hediyeleşme olacak demek. E bana saçma geliyor. Bunu sizce nasıl söyleyebilirim ? Cimri gibi görülmek istemiyorum çünkü gerçekten elleri çok açık ama ben bana da sürekli bir şey alınsın istemiyorum ki zaten. Evimde kullanmadığım hiçbir şey olmasını sevmem sevene de saygı duyarım. Ayrıca maddi durumlarımız da hiç aynı değil. Evet yardım istiyorum şimdi ben bunu nasıl dile getirebilirim ?
Ay şu an acaba o kişi ben miyim diye bir tırstımBenzer durumu bende yaşamıştım hatta ortak aldık birde öğrenci halimizle sephora'dan asdfghj. Bİrde kitleniyor insan o an bi şey diyemiyor nedense şimdi olsa ben aldım ya da şunu alacağım derim. Ama sizin bahsettiğiniz kişiler sürekli hediye alıp vermeyi seven maddi açıdan da hiçbir zorluk çekmeyen kişiler olduğu için ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Yanlış anlarlar diye kendinizi zorlamayın. Söyleyin bence açık açık. Hediye değilde sanki gelirken 1 kg domates al gel der gibi sipariş üzerine al gülüm ver gülüm olmuş birazYoksa bende severim özel günlerde hediye almayı hatta arkadaşımın neye çok ilgisi var çoğunlukla ne ile uğraşıyor bunu bildiğim için genellikle de hep mutlu olmuşlardır. Şehir dışına çıktığımda bazen '' aa bunu Ece'ye de alayım çok sever '' dediğim olur bazen ama o kadar.
Ay şu an acaba o kişi ben miyim diye bir tırstımöğrenciyken birleşip bana sephoradan far seti almışlardı ama acaba??
Bir konu aydınlanıyorASDFGHJ pot mu kırdımKaç kişi aldılar ayrıntı ile yola çıkalım
Görmediğim kuzenim bile çıkabilir bu sitedenBir konu aydınlanıyor
Ne dediniz de katılmadınız pekiEn nefret ettiğim şeyEski çalıştığım yerde hediye olayı olurdu. Kızın birine doğum gününde polodan 2 tane tişört almıştık para toplayıp ortak diğerinin doğum gününde yeni araba aldı diye arabası için aksesuar almıştık. benim doğum günümde ise bana alınan bir tane panduf ile faber uçlu kalem olmuştu sonra da bir daha başka bir toplu hediyeleşmeye katılmadım asla
Mesela çalışanlardan birinin düğünü vardı altın için para toplanıyordu çok samimiyetim yok katılmak istemiyorum demiştim diğerini düğününe çağırmamıştk ama hediye almışlardı bende düğününe çağırmayan birinin hediyesine katılmak istemiyorum demiştim. Ya da o ay için sıkışığım vs demiştim. Şimdi ki iş yerimde ise erkeklerle çalışıyorum doğum gününden vs anlamıyorlarNe dediniz de katılmadınız peki
5 kişilerdiASDFGHJ pot mu kırdımKaç kişi aldılar ayrıntı ile yola çıkalım
En sevmedigim seyler.Söyledim geçenki bir doğum gününde. Ama onun o anlık olduğunu düşünüyorlar. Şimdi yine yılbaşı için teklif gelecek bir taraftan şunu ortak alalım diye eminim ki. Yani çocukların olmayan bir şeyi alınsa yine zoruma gitmeyecek mesela ya da büyüklerin. Ama bir ton oyuncak bir sürü kıyafet varken aynısının başka bir versiyonu alınıyor sürekli
Ha yok değilmişim 2 kişi almıştık biz 6 sene önce bende bi an lan yoksa dedim asdfgh. Danaya girer gibi Sephoraya ortak girdik ya5 kişilerdibu muhabbet 7 8 sene önce mi oldu ? Şu an gerildim ben de
Oh valla ben de rahatladım çünkü hiç ihtiyacım ve talebim olmayan bir hediyeydi ve maalesef ben de benzer bir maddiyatta başka hediyelere katılmak zorunda kalmıştımHa yok değilmişim 2 kişi almıştık biz 6 sene önce bende bi an lan yoksa dedim asdfgh. Danaya girer gibi Sephoraya ortak girdik yaD O arkadaşlarını hiç kaybetme olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?