Sürekli hediye alan bekleyen arkadaş

İşte madem kafanız bu kadar uyuşmuyor hiçbir şekilde gitmemek dışında başka yolu yok bence.

Benzer durumu bende yaşamıştım hatta ortak aldık birde öğrenci halimizle sephora'dan asdfghj. Bİrde kitleniyor insan o an bi şey diyemiyor nedense şimdi olsa ben aldım ya da şunu alacağım derim. Ama sizin bahsettiğiniz kişiler sürekli hediye alıp vermeyi seven maddi açıdan da hiçbir zorluk çekmeyen kişiler olduğu için ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Yanlış anlarlar diye kendinizi zorlamayın. Söyleyin bence açık açık. Hediye değilde sanki gelirken 1 kg domates al gel der gibi sipariş üzerine al gülüm ver gülüm olmuş biraz Yoksa bende severim özel günlerde hediye almayı hatta arkadaşımın neye çok ilgisi var çoğunlukla ne ile uğraşıyor bunu bildiğim için genellikle de hep mutlu olmuşlardır. Şehir dışına çıktığımda bazen '' aa bunu Ece'ye de alayım çok sever '' dediğim olur bazen ama o kadar.

Ay şu an acaba o kişi ben miyim diye bir tırstım öğrenciyken birleşip bana sephoradan far seti almışlardı ama acaba??

En nefret ettiğim şey Eski çalıştığım yerde hediye olayı olurdu. Kızın birine doğum gününde polodan 2 tane tişört almıştık para toplayıp ortak diğerinin doğum gününde yeni araba aldı diye arabası için aksesuar almıştık. benim doğum günümde ise bana alınan bir tane panduf ile faber uçlu kalem olmuştu sonra da bir daha başka bir toplu hediyeleşmeye katılmadım asla

Ne dediniz de katılmadınız peki

Ne dediniz de katılmadınız peki
Mesela çalışanlardan birinin düğünü vardı altın için para toplanıyordu çok samimiyetim yok katılmak istemiyorum demiştim diğerini düğününe çağırmamıştk ama hediye almışlardı bende düğününe çağırmayan birinin hediyesine katılmak istemiyorum demiştim. Ya da o ay için sıkışığım vs demiştim. Şimdi ki iş yerimde ise erkeklerle çalışıyorum doğum gününden vs anlamıyorlar ama ilk doğum günümde arkadaş neden söylemedin pasta alırdık dedi gerek yoktu teşekkürler demiştim o an etrafta pastane yoktu gitmiş sevdiğim çikolatadan almış doğum günün kutlu olsun diye.

En sevmedigim seyler.
İçimden gelmiyorsa birine verdigim 1 lira bile batar. Sizin çocugunuzda yokmus. Onlar size alsa bile siz totalde daha çok almış oluyorsunuz. Ortak işlerine de sinir oluyorum kendi başına ne yapıyorsan yap. Is yerinde de bi kiz tanidiklarinin dugunune dogum gunusune surekli bir sey yapma cabasi icinde. Surekli bize de soruyordu bir kisi icin 2 3 defa sordu hatta dedim tanımıyorum. Bıraktı peşimi bana sormuyorlar artık Geçen de yine söylediler başka birisi de vermemiş para tekrar soralım mı unutmuştur belki dedi farklı biri o unutmaz verirse verirdi dedi. Oh yani ben rahatladım 2 3. Defa sorunca insan vermesi gerekiyormuş gibi hissediyor.

Diyin ki ben böyle sürekli hediye alıp veren bir insan değilim. Siz çok fazla hediyeleşiyorsunuz sürekli hediye bulma seçme bütçe ayarlama bana zevk vermiyor strese sokuyor keza yine sizin aldığınız hediyelere mahçup oluyorum bundan sonra bana hediye almayın ben de almayım...

5 kişilerdi bu muhabbet 7 8 sene önce mi oldu ? Şu an gerildim ben de
Ha yok değilmişim 2 kişi almıştık biz 6 sene önce bende bi an lan yoksa dedim asdfgh. Danaya girer gibi Sephoraya ortak girdik ya D O arkadaşlarını hiç kaybetme olur mu?

Bu kadarı saçma değil mi Parayı da geçtim sürekli sürekli 3 tane 5 tane hediye almak vermek aşırı derecede abes ve acaip bir durum

Ha yok değilmişim 2 kişi almıştık biz 6 sene önce bende bi an lan yoksa dedim asdfgh. Danaya girer gibi Sephoraya ortak girdik ya D O arkadaşlarını hiç kaybetme olur mu?
Oh valla ben de rahatladım çünkü hiç ihtiyacım ve talebim olmayan bir hediyeydi ve maalesef ben de benzer bir maddiyatta başka hediyelere katılmak zorunda kalmıştım

Merhaba, kolay olmasa da sınır koymak zorundasınız. Bir tarafın diğer tarafı ezecek biçimde hediye taşıması doğru değil. "Hediyelere eklemek" ne demek, bir hediye alırsınız olur biter. Bu işin normali budur yani sizin çekinecek bir şeyiniz yok, açıkça ifade edin.

Arkadasliklari size birsey katmiyorsa ya da onlari kaybetmek sizden birsey goturmicekse telefonlarini acmayin mesajlara donmeyin. Yavas yavas degil birden arkadasliginizi kesin. Evinize gelirlerse baska bir planiniz oldugunu soyleyin gecin.

Ohff beynim
Agriyo boyle seylerden yemin ediyorum.. hediye secmek kutlamada bulunmak vs. Cidden hic sevmiyorum..dogum gunun kutlu olsun.. hayirli bayramlar vs. Yani surekli hediye almak bilmiyorum belki cok cocukluyum ondan mi skliyorum boyle seylerden bilmiyorum. Ben cocuklarimin dogum gununu bile hepsini bir arada yapicam. Dogum guni dedigimde kendi aramizda pasta kesip mum uflicekler.. kizim cok istiyor susleme vs.

Baskalariyla boyle seylere hayatta vakit harcayamam. Sonu gelmiyor zaten..

Birde evet hediyelere eklemek
Derken hediye icten gelen birseydir yani zorunluluk bayar.. ha senede 1 cekilis yaparsiniz kndi aranizda ve bir miktar belirlersnz vs yine senede 1 idare edilir ama her ozel bir gunde hediye tantana cekemezdm ben

Param yok diyin kestirip atin kestirip atmadiginiz surece devam edecek yada cocuk icin birikim yapiyorum bu kdr ütopik hediyeler artik alamam diyin zor bi durum zan altinda birakiyorlar sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…