• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli hediye alan bekleyen arkadaş

Mesela geçen sene böyle Yolbaşı çorabı gibi bir şeyin içinde kurabiye, şeker felan vardı. Böyle kutu gibi bir şey. Kupa. Krem seti çorap vs. Çoğunu kullanmadım. Çocuklar için de yine arandım ve ünlü bir markadan bir şeyler alındı. Yani bir sürü gereksiz şey işte. Bir sürü hediye paketi sırf ağacın altına koymak için o da bence. Yani bana çok anlamsız geliyor. Özellikle çocuklar için aranıp şunu alalım kısmına çok takılıyorum. Herkese bir tane üsulen bir şey alınır verilir. Bir sürü şeye ne gerek var ?
Tüketimi kısıtlamaya çalıştığınızdan, minimalizmden hoşlandığınızdan bahsedip hediye almamalarını rica etseniz nasıl olur peki? Bir şey almak için almak bu çünkü, kupa, çorap vs saçma salan şeyler allah aşkına.

Onu da denedik. Asla bırakmıyorlar hatta ben kafa yapımız çok uymuyor kızlarla diye uzaklaştım ama mutlaka yine her şeye çağırıyorlar. Gitmeyince alınıyorlar ne yapsam bilemiyorum
gün çat diye söyleyin
artık hediyeleşme işlerine katılmak istemiyorum vs diye

ne düşünürlerse düşünsünler
böyle yapmazsanız önünü alamayacaksınız

Uyar bence , Uyarmazsan zaten ‘’ Bir süre sonra konu ben ona düşündüm seçtim özene bezene şunu aldım o bana gitmiş bunu almış’’ gibi hesapçı , tiksinç bir hal alıyor, iş yerinde bu şekilde pasta parası hediye parası diye diye yıllarca benide bezdirdiler.
4 kişiye para toplandı büyük bir şey alındı sonra grupları dağıldı 5. Kişinin doğum gününde herkes bireysel bir şey almış buda hiç beğenmemiş bir yaygara kopardı olay bir büyüdü savunmalarını almak zorunda kaldım bu olaydan sonra sonra gruba çok nazık anlaşılır bir uyarı yazdım bu seferde dışarıda yapıp beni çağırmıyorlar :) ama en azından katılmak istemeyen beni bahane ediyordur ve erkek çalışanlar sistemden çıktı artık iş yerinde sadece düğündü hastalıktı gibi ekstra durumlarda para toplanıyor

Evet mesela iki aileden birinin çocuğunun doğum günü diyelim diğeri arayıp şunu alalım ortak diyorlar. Bir de bizim çocuğumuz yok mesela ama biz her doğum gününde pahalı pahalı şeyler alıyoruz iki tarafa da. Bunu hiç düşünmüyorlar. Böyle bir dönemde bu tarz şeyler benim canımı sıkıyor.
Ait olmadiginiz bir ortamda bulunmayın samimi bir şekilde iç dokemiyorsaniz onlara onlarla işiniz olmamalı mesafe koyun bence.

Söyledim geçenki bir doğum gününde. Ama onun o anlık olduğunu düşünüyorlar. Şimdi yine yılbaşı için teklif gelecek bir taraftan şunu ortak alalım diye eminim ki. Yani çocukların olmayan bir şeyi alınsa yine zoruma gitmeyecek mesela ya da büyüklerin. Ama bir ton oyuncak bir sürü kıyafet varken aynısının başka bir versiyonu alınıyor sürekli
Esimin yegenino durumda. Birkac aldim cocuk begenmedi cunku varmis herseyi var cidden. Ven de almayi bıraktım acıkslcası.

Bence açık açık konuşun. İlk zamanlar normal karşıladığınızı ama zamanla bu şekilde hediyeleşmelere devam etmek istemediğinizi söyleyin. Ben bu insanların bu denli bir konuşmaya takılmayacaklarını düşünüyorum nedense öyle bir imaj çizdiler gözümde

Hediyeleşmek insanın içinden gelen bişey ama artık insanların hediyeleşmeyi hava atmak ve karşıdaki sıra sende yap şovunu deme şekline döndüğü için nefret ediyorum. Aynı kafada benimde bir arkadaşım var excelde tablo yapıp sıra ve para miktarı tablosu tutmam gerekiyor resmen

Evet mesela iki aileden birinin çocuğunun doğum günü diyelim diğeri arayıp şunu alalım ortak diyorlar. Bir de bizim çocuğumuz yok mesela ama biz her doğum gününde pahalı pahalı şeyler alıyoruz iki tarafa da. Bunu hiç düşünmüyorlar. Böyle bir dönemde bu tarz şeyler benim canımı sıkıyor.
Gerçekten çok yakın bir arkadaşlığıniz varmı bu ailelerle. Çünkü arkadaşlar sadece gidelim gelelim oturalım yiyelim içelim değildir. Aynı zamanda halden de aamaktir. Bu insanlar zamanla mental olarak tüketir sizi. Şahsen ben sogurdum

Standartlarınız aynı değil belli ki
Bence arkadaşlığınızı azaltın
Aynı standartlardaki hayatların arkadaşlığı daha kolay oluyor
Arkadaşlıklar gercekse standartlara ihtiyaç olmaz ki ben bu arkdasligin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ben olsam ortak hediye kararı verildiğinde o karara uymayıp kendi tercih ettiğim birşeyi alır ve tavırlarını degerlendirirdim

Evet önünü alamayacağım gibi duruyor öyle yapmazsam
yanlarinda surekli borclarinizdan durumunuzun olmadgndan bahsedin. Gecinemediginizi anlatin. "yegenimin dogum gunuydu bisey almadim napaym beni seven halden anlar " gibi biseyler soyleyin .
Anlarlar herhalde..

Back