Herkese merhaba biz 3 aileyiz. Diğer tarafın çocukları var bizim şuanda yok. Diğer iki taraf her şeyi kutlamayı aşırı seviyorlar. Doğum günleri, yılbaşılar vs. İlk samimi olduğumuz zamanlar çok anlamamıştım sadece aşırı alışveriş yaptıklarını farkettim ama beni ilgilendirmez diye çok oralı olmadım. Sonra doğum günler geldi hepimizin ufak tefek şeyler aldık. Sonra bu hediyeler büyüdü de büyüdü. Çocukların doğum günlerin x kişisi benim arayıp y ye şunu alalım mı demeye başladı. Yanlış anlarlar diye olur dedim ama şuan ardı arkası kesilmiyor. Geçen yılbaşında mesela eşime de bana da ayrı ayrı 5 er paket hediye almışlar biz de 2 şer tane aldık. Onlara bunlar çok gelmiyor. Aynı şeyden birçok çeşit alan insanlar buna saygım var. Birine bir şey almak da zoruma gittiğinden değil ama birinin arayıp emrivaki gibi şunu alalım diye yönlendirme yapmasından hoşlanmıyorum . Bunu belli de ettim. En son bu yapıldığında şuan biz sıkışığız o an elimde ne kadar olursa ona göre bir şey alacağım dedim. Bana bu tarz abartı şeyler fazla geliyor. Adabınca herkes istediğini alır ama bir ton hediye almak ya da birini bir şeye zorlamak çok saçma. Şimdi de yılbaşı geliyor. Bir tanesi dedi ki kızlar şundan almadınız dimi hediyelerinize ekleyeceğim. Bu ne demek ? Bakın yine hediyeleşme olacak demek. E bana saçma geliyor. Bunu sizce nasıl söyleyebilirim ? Cimri gibi görülmek istemiyorum çünkü gerçekten elleri çok açık ama ben bana da sürekli bir şey alınsın istemiyorum ki zaten. Evimde kullanmadığım hiçbir şey olmasını sevmem sevene de saygı duyarım. Ayrıca maddi durumlarımız da hiç aynı değil. Evet yardım istiyorum şimdi ben bunu nasıl dile getirebilirim ?