Sürekli hediye alan bekleyen arkadaş

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
912
1.037
313
Herkese merhaba biz 3 aileyiz. Diğer tarafın çocukları var bizim şuanda yok. Diğer iki taraf her şeyi kutlamayı aşırı seviyorlar. Doğum günleri, yılbaşılar vs. İlk samimi olduğumuz zamanlar çok anlamamıştım sadece aşırı alışveriş yaptıklarını farkettim ama beni ilgilendirmez diye çok oralı olmadım. Sonra doğum günler geldi hepimizin ufak tefek şeyler aldık. Sonra bu hediyeler büyüdü de büyüdü. Çocukların doğum günlerin x kişisi benim arayıp y ye şunu alalım mı demeye başladı. Yanlış anlarlar diye olur dedim ama şuan ardı arkası kesilmiyor. Geçen yılbaşında mesela eşime de bana da ayrı ayrı 5 er paket hediye almışlar biz de 2 şer tane aldık. Onlara bunlar çok gelmiyor. Aynı şeyden birçok çeşit alan insanlar buna saygım var. Birine bir şey almak da zoruma gittiğinden değil ama birinin arayıp emrivaki gibi şunu alalım diye yönlendirme yapmasından hoşlanmıyorum . Bunu belli de ettim. En son bu yapıldığında şuan biz sıkışığız o an elimde ne kadar olursa ona göre bir şey alacağım dedim. Bana bu tarz abartı şeyler fazla geliyor. Adabınca herkes istediğini alır ama bir ton hediye almak ya da birini bir şeye zorlamak çok saçma. Şimdi de yılbaşı geliyor. Bir tanesi dedi ki kızlar şundan almadınız dimi hediyelerinize ekleyeceğim. Bu ne demek ? Bakın yine hediyeleşme olacak demek. E bana saçma geliyor. Bunu sizce nasıl söyleyebilirim ? Cimri gibi görülmek istemiyorum çünkü gerçekten elleri çok açık ama ben bana da sürekli bir şey alınsın istemiyorum ki zaten. Evimde kullanmadığım hiçbir şey olmasını sevmem sevene de saygı duyarım. Ayrıca maddi durumlarımız da hiç aynı değil. Evet yardım istiyorum şimdi ben bunu nasıl dile getirebilirim ?

Bu zamana kadar uyum sağlayıp bu saatten sonra bu durumdan rahatsız olduğunuzu söylerseniz tepki alırsınız diye düşünüyorum
Şöyle olabilir hiçbirsey demeden kendiniz yavaş yavaş o ortamdan uzaklaşın 3 kutlamaya gitmeyin ama birine gidin

Onu da denedik. Asla bırakmıyorlar hatta ben kafa yapımız çok uymuyor kızlarla diye uzaklaştım ama mutlaka yine her şeye çağırıyorlar. Gitmeyince alınıyorlar ne yapsam bilemiyorum

Cani isteyen istedigini hediye eder, sizi de mi dahil ediyorlar kendi hediyelerine yani size sunu alalim diye ortak almayi mi teklif ediyorlar o kismi anlayamadim.
Planimiz var esimle daha sembolik bir sey almayi dusunduk dersiniz boyle durumlar icin.
hic sevmem evde gereksiz esya annem bile bir sey hediye vermek istese ödüm kopar, etrafimda verebilecegim kimse de olmuyor, bosa kalabalik.
Neyse kirmadan ufak seyler alarak, mesgul oldugunuzu belli edip katilmayarak belli edin, mecbur degilsiniz icten gelen seyler hediye alinir, zorlama olur mu hic.

Evet mesela iki aileden birinin çocuğunun doğum günü diyelim diğeri arayıp şunu alalım ortak diyorlar. Bir de bizim çocuğumuz yok mesela ama biz her doğum gününde pahalı pahalı şeyler alıyoruz iki tarafa da. Bunu hiç düşünmüyorlar. Böyle bir dönemde bu tarz şeyler benim canımı sıkıyor.

Bu devirde her şey çok pahalılaştı. Zırt pırt hediye vs almak da çok lüks oldu. Acaba maddiyatınızın bu ara iyi olmadığını falan mı söyleseniz? Belki anlarlar. Ayıp bir şey de değil. Bu devirde herkes borçlu çünku

Söyledim geçenki bir doğum gününde. Ama onun o anlık olduğunu düşünüyorlar. Şimdi yine yılbaşı için teklif gelecek bir taraftan şunu ortak alalım diye eminim ki. Yani çocukların olmayan bir şeyi alınsa yine zoruma gitmeyecek mesela ya da büyüklerin. Ama bir ton oyuncak bir sürü kıyafet varken aynısının başka bir versiyonu alınıyor sürekli

haklisiniz bu konuda. biz baska bir hediye aldik, alacagiz demek en dogrusu herhalde birkac kez ayni sey olunca yuzsuzluk yapip illa katil demezler, onlar yuzsuzluk yaparsa size de arsiz olma hakki dogar ona göre davranirsiniz.

Biz eve bir şey alacakken bile 10kez düşünüyoruz artık. Bu insanlar nasıl bu kadar pervasız para harcayabiliyor?
Ben durumu söyleyip daha da katılamam derdim açık açık.
Başka türlü anlaşılacağa benzemiyor.

haklisiniz bu konuda. biz baska bir hediye aldik, alacagiz demek en dogrusu herhalde birkac kez ayni sey olunca yuzsuzluk yapip illa katil demezler, onlar yuzsuzluk yaparsa size de arsiz olma hakki dogar ona göre davranirsiniz.
Bir kere denedim bakalım bu sefer nasıl olacak. Ben en çok emrivakiden sıkılıyorum. Yani genel yapıları da böyle zaten. Bana göre aşırı gereksiz alışverişleri var ama bu beni ilgilendirmez diyordum ilk başta ta ki ucu bize dokunana kadar.

Onu da denedik. Asla bırakmıyorlar hatta ben kafa yapımız çok uymuyor kızlarla diye uzaklaştım ama mutlaka yine her şeye çağırıyorlar. Gitmeyince alınıyorlar ne yapsam bilemiyorum
Yavaş ivme ile arkadaşlığınızı bitireceksiniz

Çünkü bu insanlar böyle demek ki

Ya da açık açık bana hediye almayın ben de size almıcam diyeceksiniz ama bu lafı dedikten sonra arkadaşlarınız sizden soğur zaten

Bunu bende yaşıyorum iş yerimdeki arkadaşlarla. Önce iş yerinde bi pasta oluyordu. Sonra dışarda yemek+pasta. Şimdi hediye alma eklendi. Ve artık gece danslı bir yerde sabaha kadar eğlenmeye evrildi. En son geçen hafta gitmek istemedim defalarca arandım mecburen herkesin şıkır şıkır hazırlandığı yere eşofmanla gittim. Şimdi geriliyorum çünkü benim doğum günüm yaklaşıyor istemiyorum bu zamanda birde tat almadığım eğlence anlayışı için para saçmak. Ama nasıl davranacağım bilmiyorum.

Hediyelesmeyi çok severim ama bu çok abartı geldi bana. Amacından sapılmış ve sizide karşılık vermek durumunda birakılıyor. Ben hediye verdiğim insanın bana karşılığında bişey vermesini beklemem yani o an onun sevineceğini düşünüp almisimdir veya ona yakışacağını dusunmusumdur bu kadar. Abartmamak lazım bazı şeyleri.
Onlar sizi cagirdikca gitmemek dışında yapacak bişey yok bence. Bir yerden sonra cagirmayacaklardir.

Çok gitmedim ama yine çağırıldım. Şunun farkındayım bu insanlar için para çok önemli değil çünkü güvendikleri yerler var. Yani hesap kitap vs düşünmüyorlar ama ben düşünüyorum yapım gereği. He ben de birinin sevdiği bir şeyi görünce alırım. Ya da en çok biri yanımda canım şunu istedi dese hemen alıp yedirmeye çalışırım. Ama bu zamanlarda saçma sapan(bana göre) şeyler hediye almak gereksiz geliyor işte

Standartlarınız aynı değil belli ki
Bence arkadaşlığınızı azaltın
Aynı standartlardaki hayatların arkadaşlığı daha kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…