- 8 Kasım 2018
- 5.722
- 13.787
-
- Konu Sahibi Makyajkolik13
YuhEvet mesajlarına çoğu zaman dönmüyorum, mesela 10-15 dakika içinde o mesajı açıp bakmadıysam arıyor bu sefer görmedin diye..
İlk zamanlar bişeyler hazırlıyordum ya da marketten alıyordum, artık bişey yapmıyorum sadece çay ya da kahve. Zaten halim de olmuyor işten gelince.Darlıyorsada kendi düşünsün çektirsin evine net o zaman
birde onlara ikramlık derdine düşüyorsunuz dur
Ben en büyük etkenin çocuklarını oyalamak olduğunu düşünüyorum, kendisi iyi biri bir kötülüğünü yanlış bir konuşma ya da davranışını görmedim. Misafirliği gelip gitmesi bezdirdi çok sıkıldım artık.Geldiklerinde interneti kapatin, bozuk deyin, ya da iptal ettirdik. Bi daha gelmezler bence.
Tek çaresi öyle gibi duruyor, annem diyor bu kadının böyle sürekli gelmesine eşi nasıl bişey demiyor diye, onlar da rahatsız farkındayım.babanızı bahane edin.
Rahatsız oluyor deyin vs.
Bu arada iyi dayanmışsınız
Annem babam icin artik misafir kabul etmiyorum deyin.Merhaba hanımlar;
Bir süredir beni rahatsız eden bir konudan sebep, sizlerden fikir almak istiyorum.
İş yerimden tanıdığım bir abla var önceden benim işyerimde görevli çalışan, ben kreş öğretmeniyim. Ailemle yaşıyorum ve bize sürekli gelmek istiyor bazen gün aşırı, bazen iki üç günde bir. Atlattığım ya da yorgun olduğumu söylediğim zamanlarda, aradan 2-3 gün geçiyor , dinlendin mi geleyim mi , çay demle ablana gibi gibi diye mesaj atıyor. 2 tane de erkek çocuğu var 10-15 yaşlarında yanında onları da getiriyor.
Ben artık inanılmaz rahatsız olmaya başladım üst üste gelmesini kabul etmeyince bu sefer ; ' Çocuklarla alışverişe çıktıydık akşam da bir uğrayalım dedim' lere kadar dönmeye başladı mevzu. İyice yüzsüzleşti yani.
Kadının eşi gurbette çalışıyor, eve ara ara geliyor 2-3 ayda bir gibi, ablanın bu rahatlığı çok rahatsız ediyor beni, başka kapısı yok gibi davranıyor. Bir de evlerinde internet yok, çocuklar telefondan giriyorlar , bizde olduğu için bilerek sık sık çocuklarını oyalamak maksatlı geldiğini düşünüyorum. Çocukları koltuklara yayılıp online oyun oynuyorlar çünkü gece 11'e kadar gitmiyorlar. Ben bütün gün kreşte akşama kadar çocuklarla ilgileniyorum zaten bir de bu ablanın çocuklarının gürültüsünü dinlemek istemiyorum artık,ailem de ileri yaşta yaşlı insanlar zaten gerek yok bu rahatsızlığa.
Sizden fikir istiyorum ablayı nasıl kendimden uzaklaştırabilirim, evimize bu kadar sık gelme diye kibarca kalp kırmadan nasıl söylerim?
Hiç çekinmeden direkt, "Ben misafir kabul etmek istemiyorum!" de geç.Bence açıkça görüşmek istemediğinizi söyleyin ve iletişiminizi kesin bahaneye gerek yok. Yüzsüz ve sınırlarını bilmeyen insanlar bundan anlar ancak.
Kibarlıktan değil, direk bıktık gelip gitmenizden artık gelme demek yerine ,bir sebeple kendimden uzaklaştırmak istiyorum. Anne babamın istemediğini söylemek en mantıklısı gibi geliyor şuan.Bu kadar rahatsız eden bir insana neden kibarlık etme peşindesiniz.
Burdan ablaya bir toplu mesaj mı gönderseniz Bibi'cim , beni kurtarmış olursunuz :)Böyle şeyler kırmamakla olmuyor kıracaksın ki rahat edesin ben dinlenemiyorum haftaiçi kimseyi kabul etmiyorum de geç öf ne sıkıcı ya
Valla ben utanmam gönderirimBurdan ablaya bir toplu mesaj mı gönderseniz Bibi'cim , beni kurtarmış olursunuz :)
Evet ben birkaç kere söyledim çocukların ödevleri vs yok mu diyorum. Onların dersle işi olmaz ki yapmıyorlar diyor, eşi de evde yok çocuklar ondan da rahat otorite disiplin yok kesinlikle.Ben iş dolayısıyla yorgun oluyorum,annem/babamda rahatsız oluyorlar,dinlenmek istiyorlar, gelmeyin diyeceksiniz.
Ha diyemiyorum derseniz,aradığinda müsait degiliz diyip geçin. Kapıya mı geldi,ben çıkıyorum şu an,keşke arayıp sordaydın diyerek kapıdan cevirin. İnternet ne kadar ki yani üşenmeden geliyor her gün/ gün aşırı hemde evde ders çalışması gereken yaşlarda,anne evde yokken evde oturabilecek yaşlarda kocaman cocuklarla ben anlamadım. Alsın internet. Ha olmadı geldiklerinde modemi kapatın,fişini cekin iptal ettirdik,açtırmayacağız diyin,ayaklari kesilir belki.