Sürekli gelmek isteyen misafir nasıl kibarca reddedilir/ayağı kesilir ?

babamla tartıştık geçenlerde, erkenden uyumak istiyor, yaşlandı artık kafası kaldırmıyor. biz dışarıda görüşsek daha iyi olacak diyebilirsin.
Evet ailem bu konuda en büyük etken zaten kimseyi de sürekli idare etme , kabul etme yükümlülüğünde değilim sıkıldım. Benim de dinlenmem gerek, tersleyeceğim artık yumuşak davranmam kesinlikle.

Evet biraz cimri biri bende öyle düşünüyorum burda ne kullanırsak kardır diye düşünüyor sanırım

Kibarlıktan anlayacak birisi olsa zaten bu kadar sık gelip sizi darlamaya utanırdı. Net şekilde konuşmaktan başka çareniz yok.

Bende de vardı bir tane. Reddetmek çok zor oluyor gerçekten. Borcunu ister gibi geriliyor insan

Sonu gelmeyince en son okullar açıldı artık misafir kabul etmeyeceğim, dedim. İşe yaradı geleceğim diye beni bir daha aramadı. ama en son eşine eşimi arattırmış, size geliyoruz demişler ve geldiler. Bu kez de giderken görüşürüz dedi. Valla zor gibi görüşemeyiz gelme gitme yapmaya vaktim yok dedim. (Bu arada beni hiç davet etmedi, gitmedim yani) O günden beri sesi çıkmadı.

Artık işyerimde çalışmıyor önceden çalışıyordu. Bugün aradı açmadım yine, böyle böyle uzaklaştıracağım gelirse de kapıdan çevireceğim.
O size gelmekten utanmıyor siz söylemekten neden utanıyorsunuz.
En çok takıldığım da 15 yaşında çocuğun gelmesi.Benim bildiğim o yaşta bir genç gitmez tanımadığı bir eve.Bunlar sizi iyi kullanmış kadına gezme çay kahve.Çocuklara internet. Onlar da dede nine evi yapmış sizin evi..Demek aileniz sessiz sakin efendi insanlar.Onlar çok memnun halinden.Sizi düşünen yok.
Madem aynı yerde çalışmıyorsunuz artık engelleyin gitsin nedene bile gerek yok.İnanın bu yaşıma kadar ne ailemde ne çevremde böyle bir şey duymadım.
En çok da o iki çocuğa üzüldüm.Dışarıda çalışan bir baba, var ya da yok, böyle bir anne eğitimlerini düşündüğü yok.Ayrıca bu nasıl anne böyle.Eğitim için size verdiği cevap inanılmaz.Yazık çok yazık o çocuklara.Bu kadını hemen engelleyin normal değil.

Bnce kendisi gelmemiştir. Çünkü bende ada yılda eltime gitsem ve çocuklarımdan rahatsız olsa hiç gitmem.

Evet çok haklısınız ben çok sert mizaçlı biri değilim ,hani demek istediğim tepkilerim genelde yumuşak oluyor normal söylediğim için. Artık bu tarzımdan sıyrılacağım kesinlikle kullanılmak istemiyorum.

Soğuk davranırsanız gelmezler

Açık açık desene, abla seninle görüşmek istemiyorum diye. Kadın belli ki İnternet için geliyor. Diyemiyorsan da modemin ismini ve şifresini değiştir, İnterneti kapattım de.

Sizin yazınızı okurken geçen gün teyzemlere gittiğimde başımıza gelen olay geldi aklima. Teyzemleri ziyarete gittik kuzenimle uzun zamandır görüşmediğimiz için akşam vakti buluşmaya karar verdik onlarda. Neyse biz akşam 8 civarı gittik 9 civari kapi çaldı kuzenim kapiyi açtı ve gelen bir komşularıydı misafirimiz var teyze demesine rağmen kadın hiç ses etmeden içeri daldı kendi evi gibi koltuğa yerleşti hep böyle yapıyormuş,kapıyı açmadıklarında kapıda oturup bekliyormuş saatlerce ben şok tabiki hiç sevmem böyle laubali insanlari. Demem o ki kesin bir dille reddetmezseniz yakında sizde uyumaya başlarlar bu insanlar kalp kırmayım gönlü hoş olsundan anlamazlar bir çatlak bulup yine ordan sızarlar gelirler

Su an sizle çalışmıyor sanirim evde yokum de surat as

Bizim akrabamız koronodan yeni öldüi Bizim evdeki yaşlılar da bundan çok etkilendi eve artık kimseye almayacağız diyebilirsiniz. Onlara birşey olursa vebaline giremem, dikkat etmeye devam etmeliyiz diyebilirsiniz. Yazın mesajla gitsin,isterse daha da konuşmasın

Lafı dolandırmadan söylerdim. Annem babam rahatsız oluyorlar kusura bakma derdim. Valla direkt söylemezseniz anlamaz bu tipler. Küserse küssün yani. Ne farkeder.

Benim bir arkadaşım çok hesapsız kitapsız gelirdi. Valla canım ben annemle yaşıyorum her an uygun olamam dedim. Söylerim doğruyu ne olacak ki.

Evet mesaj göndermişti akşam uğrayacağım diye dün, annem babam yaşlı insanlar malum hastalık hala devam ediyor artık eve misafir kabul etmiyoruz dedim, denk gelirsek dışarıda bir çay içeriz abla ,zaten çalıştığım için müsait olmuyorum yazdım okudu bişey yazmadı :)

SSorununu cozebildinmi merak ettik :)

Şaşırmadım var böyleleri. Arkadaşımın komşusuda öyle idi. Allah'ın günü gelirdi ona.
Hatta gece yarısı oluyor kocamla koltukta uyuyakalıyoruz o tv izliyor, Keyfi gelince uyandırıp ben gidiyorum diyormuş. En son dayanamayıp taşındılar

Sakin olun. Eşimin kardeşi yoktu sadece eltim ve cocuklar vardi. Kaynim esini ve cocuklarini genelde getirmiyor zaten annesine giderken bile kendi yalniz geliyor. Nadiren esini vs getirir.
Yanında karısını ve çocuğunu taşımayan bir adam daha da kötü.. Sizin baş ağrınız da çocuktan değildir zaten migren varsa tetiklenmiştir kalabalık stresi ile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…