- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.266
-
- Konu Sahibi Makyajkolik13
Evet ailem bu konuda en büyük etken zaten kimseyi de sürekli idare etme , kabul etme yükümlülüğünde değilim sıkıldım. Benim de dinlenmem gerek, tersleyeceğim artık yumuşak davranmam kesinlikle.babamla tartıştık geçenlerde, erkenden uyumak istiyor, yaşlandı artık kafası kaldırmıyor. biz dışarıda görüşsek daha iyi olacak diyebilirsin.
Evet biraz cimri biri bende öyle düşünüyorum burda ne kullanırsak kardır diye düşünüyor sanırımbunlar size internet için geliyor ya. taahhüdüm bitmişti, yenilemek için aradılar fiyatlar da çok artmış. o yüzden interneti iptal ettim sadece telefondan mobil kullanıyorum hatta onun da internet kotasını düşürüp ucuz pakete geçtim de bence.
Bende de vardı bir tane. Reddetmek çok zor oluyor gerçekten. Borcunu ister gibi geriliyor insanMerhaba hanımlar;
Bir süredir beni rahatsız eden bir konudan sebep, sizlerden fikir almak istiyorum.
İş yerimden tanıdığım bir abla var önceden benim işyerimde görevli çalışan, ben kreş öğretmeniyim. Ailemle yaşıyorum ve bize sürekli gelmek istiyor bazen gün aşırı, bazen iki üç günde bir. Atlattığım ya da yorgun olduğumu söylediğim zamanlarda, aradan 2-3 gün geçiyor , dinlendin mi geleyim mi , çay demle ablana gibi gibi diye mesaj atıyor. 2 tane de erkek çocuğu var 10-15 yaşlarında yanında onları da getiriyor.
Ben artık inanılmaz rahatsız olmaya başladım üst üste gelmesini kabul etmeyince bu sefer ; ' Çocuklarla alışverişe çıktıydık akşam da bir uğrayalım dedim' lere kadar dönmeye başladı mevzu. İyice yüzsüzleşti yani.
Kadının eşi gurbette çalışıyor, eve ara ara geliyor 2-3 ayda bir gibi, ablanın bu rahatlığı çok rahatsız ediyor beni, başka kapısı yok gibi davranıyor. Bir de evlerinde internet yok, çocuklar telefondan giriyorlar , bizde olduğu için bilerek sık sık çocuklarını oyalamak maksatlı geldiğini düşünüyorum. Çocukları koltuklara yayılıp online oyun oynuyorlar çünkü gece 11'e kadar gitmiyorlar. Ben bütün gün kreşte akşama kadar çocuklarla ilgileniyorum zaten bir de bu ablanın çocuklarının gürültüsünü dinlemek istemiyorum artık,ailem de ileri yaşta yaşlı insanlar zaten gerek yok bu rahatsızlığa.
Sizden fikir istiyorum ablayı nasıl kendimden uzaklaştırabilirim, evimize bu kadar sık gelme diye kibarca kalp kırmadan nasıl söylerim?
Bu da ek bilgi kendisi hiç davet etmiyor sadece kendi gelsin istiyor :)
O size gelmekten utanmıyor siz söylemekten neden utanıyorsunuz.Artık işyerimde çalışmıyor önceden çalışıyordu. Bugün aradı açmadım yine, böyle böyle uzaklaştıracağım gelirse de kapıdan çevireceğim.
Ben direkt soylerdim kafami dinlemek istiyorum diye.
Eltimin de 2 cocugu var oyle sık sık goruşmeyiz yilda bir, samimi degilim kendisiyle ama cidden geldiklerinde cocuklarin sesinden (ozellikle kucuk olan) başima ağri girdi bunu abarti icin demiyorum ciddi ciddi başima agri girdi ve eltime de soyledim başım agridi artik diye sonra gitti bir daha da eve misafirlige almadim.
Evet çok haklısınız ben çok sert mizaçlı biri değilim ,hani demek istediğim tepkilerim genelde yumuşak oluyor normal söylediğim için. Artık bu tarzımdan sıyrılacağım kesinlikle kullanılmak istemiyorum.O size gelmekten utanmıyor siz söylemekten neden utanıyorsunuz.
En çok takıldığım da 15 yaşında çocuğun gelmesi.Benim bildiğim o yaşta bir genç gitmez tanımadığı bir eve.Bunlar sizi iyi kullanmış kadına gezme çay kahve.Çocuklara internet. Onlar da dede nine evi yapmış sizin evi..Demek aileniz sessiz sakin efendi insanlar.Onlar çok memnun halinden.Sizi düşünen yok.
Madem aynı yerde çalışmıyorsunuz artık engelleyin gitsin nedene bile gerek yok.İnanın bu yaşıma kadar ne ailemde ne çevremde böyle bir şey duymadım.
En çok da o iki çocuğa üzüldüm.Dışarıda çalışan bir baba, var ya da yok, böyle bir anne eğitimlerini düşündüğü yok.Ayrıca bu nasıl anne böyle.Eğitim için size verdiği cevap inanılmaz.Yazık çok yazık o çocuklara.Bu kadını hemen engelleyin normal değil.
Bnce kendisi gelmemiştir. Çünkü bende ada yılda eltime gitsem ve çocuklarımdan rahatsız olsa hiç gitmem.
Soğuk davranırsanız gelmezlerMerhaba hanımlar;
Bir süredir beni rahatsız eden bir konudan sebep, sizlerden fikir almak istiyorum.
İş yerimden tanıdığım bir abla var önceden benim işyerimde görevli çalışan, ben kreş öğretmeniyim. Ailemle yaşıyorum ve bize sürekli gelmek istiyor bazen gün aşırı, bazen iki üç günde bir. Atlattığım ya da yorgun olduğumu söylediğim zamanlarda, aradan 2-3 gün geçiyor , dinlendin mi geleyim mi , çay demle ablana gibi gibi diye mesaj atıyor. 2 tane de erkek çocuğu var 10-15 yaşlarında yanında onları da getiriyor.
Ben artık inanılmaz rahatsız olmaya başladım üst üste gelmesini kabul etmeyince bu sefer ; ' Çocuklarla alışverişe çıktıydık akşam da bir uğrayalım dedim' lere kadar dönmeye başladı mevzu. İyice yüzsüzleşti yani.
Kadının eşi gurbette çalışıyor, eve ara ara geliyor 2-3 ayda bir gibi, ablanın bu rahatlığı çok rahatsız ediyor beni, başka kapısı yok gibi davranıyor. Bir de evlerinde internet yok, çocuklar telefondan giriyorlar , bizde olduğu için bilerek sık sık çocuklarını oyalamak maksatlı geldiğini düşünüyorum. Çocukları koltuklara yayılıp online oyun oynuyorlar çünkü gece 11'e kadar gitmiyorlar. Ben bütün gün kreşte akşama kadar çocuklarla ilgileniyorum zaten bir de bu ablanın çocuklarının gürültüsünü dinlemek istemiyorum artık,ailem de ileri yaşta yaşlı insanlar zaten gerek yok bu rahatsızlığa.
Sizden fikir istiyorum ablayı nasıl kendimden uzaklaştırabilirim, evimize bu kadar sık gelme diye kibarca kalp kırmadan nasıl söylerim?
Su an sizle çalışmıyor sanirim evde yokum de surat asMerhaba hanımlar;
Evet mesaj göndermişti akşam uğrayacağım diye dün, annem babam yaşlı insanlar malum hastalık hala devam ediyor artık eve misafir kabul etmiyoruz dedim, denk gelirsek dışarıda bir çay içeriz abla ,zaten çalıştığım için müsait olmuyorum yazdım okudu bişey yazmadı :)Bizim akrabamız koronodan yeni öldüi Bizim evdeki yaşlılar da bundan çok etkilendi eve artık kimseye almayacağız diyebilirsiniz. Onlara birşey olursa vebaline giremem, dikkat etmeye devam etmeliyiz diyebilirsiniz. Yazın mesajla gitsin,isterse daha da konuşmasın
Merhaba hanımlar;
Şaşırmadım var böyleleri. Arkadaşımın komşusuda öyle idi. Allah'ın günü gelirdi ona.Sizin yazınızı okurken geçen gün teyzemlere gittiğimde başımıza gelen olay geldi aklima. Teyzemleri ziyarete gittik kuzenimle uzun zamandır görüşmediğimiz için akşam vakti buluşmaya karar verdik onlarda. Neyse biz akşam 8 civarı gittik 9 civari kapi çaldı kuzenim kapiyi açtı ve gelen bir komşularıydı misafirimiz var teyze demesine rağmen kadın hiç ses etmeden içeri daldı kendi evi gibi koltuğa yerleşti hep böyle yapıyormuş,kapıyı açmadıklarında kapıda oturup bekliyormuş saatlerce ben şok tabiki hiç sevmem böyle laubali insanlari. Demem o ki kesin bir dille reddetmezseniz yakında sizde uyumaya başlarlar bu insanlar kalp kırmayım gönlü hoş olsundan anlamazlar bir çatlak bulup yine ordan sızarlar gelirler
Yanında karısını ve çocuğunu taşımayan bir adam daha da kötü.. Sizin baş ağrınız da çocuktan değildir zaten migren varsa tetiklenmiştir kalabalık stresi ile..Sakin olun.Eşimin kardeşi yoktu sadece eltim ve cocuklar vardi. Kaynim esini ve cocuklarini genelde getirmiyor zaten annesine giderken bile kendi yalniz geliyor. Nadiren esini vs getirir.