Sürekli gelmek isteyen misafir nasıl kibarca reddedilir/ayağı kesilir ?

Düşünceli bir insan böyle yapmaz böyle yapan zaten düşünceli değildir o sebepten bunun kalp kırmadan çözüm yolu yok düşüncesi olmayana..

Yanında karısını ve çocuğunu taşımayan bir adam daha da kötü.. Sizin baş ağrınız da çocuktan değildir zaten migren varsa tetiklenmiştir kalabalık stresi ile..

Orasi kendilerini ilgilendirir. Migrenim var mi bilmiyorum kalabalik degildi sadece eltim ve cocuklari...
Ama sanki 10 cocuk sesi cikartiyorlardi, evde kedim var bir ara cocuk kedime bir sey firlatmaya kalkti zaten hayvani onlardan koruyacagim diye gozumu ayiramadim hem cocuklarin bagirtisi hem sinir başima vurdu yani patlamistim sonunda. Pişman oldum eve kabul ettigime.

Merhaba hanımlar;

Bir süredir beni rahatsız eden bir konudan sebep, sizlerden fikir almak istiyorum.

İş yerimden tanıdığım bir abla var önceden benim işyerimde görevli çalışan, ben kreş öğretmeniyim. Ailemle yaşıyorum ve bize sürekli gelmek istiyor bazen gün aşırı, bazen iki üç günde bir. Atlattığım ya da yorgun olduğumu söylediğim zamanlarda, aradan 2-3 gün geçiyor , dinlendin mi geleyim mi , çay demle ablana gibi gibi diye mesaj atıyor. 2 tane de erkek çocuğu var 10-15 yaşlarında yanında onları da getiriyor.
Ben artık inanılmaz rahatsız olmaya başladım üst üste gelmesini kabul etmeyince bu sefer ; ' Çocuklarla alışverişe çıktıydık akşam da bir uğrayalım dedim' lere kadar dönmeye başladı mevzu. İyice yüzsüzleşti yani.
Kadının eşi gurbette çalışıyor, eve ara ara geliyor 2-3 ayda bir gibi, ablanın bu rahatlığı çok rahatsız ediyor beni, başka kapısı yok gibi davranıyor. Bir de evlerinde internet yok, çocuklar telefondan giriyorlar , bizde olduğu için bilerek sık sık çocuklarını oyalamak maksatlı geldiğini düşünüyorum. Çocukları koltuklara yayılıp online oyun oynuyorlar çünkü gece 11'e kadar gitmiyorlar. Ben bütün gün kreşte akşama kadar çocuklarla ilgileniyorum zaten bir de bu ablanın çocuklarının gürültüsünü dinlemek istemiyorum artık,ailem de ileri yaşta yaşlı insanlar zaten gerek yok bu rahatsızlığa.

Sizden fikir istiyorum ablayı nasıl kendimden uzaklaştırabilirim, evimize bu kadar sık gelme diye kibarca kalp kırmadan nasıl söylerim?

Bu da ek bilgi kendisi hiç davet etmiyor sadece kendi gelsin istiyor :)
Ben de eskiden kimseyi kırmamak için kendimi çok yorardim. Tatsızlık çıkmasın aramız bozulmasin vs derdim. Ama karşınizdaki insan sizi bile isteye yoruyor mağdur ediyorsa siz de ondan çekinme. Kaldı ki ozlediginden gelmiyor bence, internetle çocuklar oyalansin biraz olsun başımdan gitsinler diye geliyor. Ben böyle yüzsüz insanlardan çok kötülük gördüm mesela. Alınmasın diye gikimi cikarmadigim insanlar arkamdan dedikodumu yaptı iş çevirdi. Mesela bir arkadaşım vardı aynı sizin komşunuz gibi devamlı cagirilmadan evime gelirdi. Kapıyı açmasam arardı. Çocuğunu falan da getirirdi. Sonra şey demiş benim için "Onun evi de sigara kokuyor hiç gitmek istemiyorum ama çağırıp duruyor sürekli " :KK70:
Velhasıl kelam böyle insanlara acimayin. Sizin rahatsız olduğunuzu gayet de biliyordur. Sonuçta hiçbir insan o kadar aptal olamaz. Ama nasıl bir rahatlık verdiyseniz yorgunluğunuzu umursamadan dan dun geliyor evinize. Bence bir mesaj atın durumunuzu anlatın ve işte çok yorulduğunuzu, iş çıkışı da misafir ağırlamanin zor geldigini falan belirtin. Hala gelmeye çalışıyorsa da müsait değiliz diye kararlı cevap verin.

Orasi kendilerini ilgilendirir. Migrenim var mi bilmiyorum kalabalik degildi sadece eltim ve cocuklari...
Ama sanki 10 cocuk sesi cikartiyorlardi, evde kedim var bir ara cocuk kedime bir sey firlatmaya kalkti zaten hayvani onlardan koruyacagim diye gozumu ayiramadim hem cocuklarin bagirtisi hem sinir başima vurdu yani patlamistim sonunda. Pişman oldum eve kabul ettigime.
Çocukların hemen hemen çoğu birbirinin aynısı maalesef. Anne ne yaparsa yapsın başka evde de sakin kalamıyorlar. Yazık o anne neler çekiyordur bir de onu düşünmek lazım..

Evet herkesin kafası kaldırmaz haklısınız ama illa ki içinde bulunacaksınız çocuklu ailelerin. Alışmak lazım bir yerde..

Migrenim tutunca benim de gözüm bir şey görmez ama dışardan kırıcı görünüyor ben başka bir yolunu bulurdum bunu söylemenin.

Eltiye gelince öyle bir eşe sahip olduğu için onun da Allah yardımcısı olsun.

Çocukların hemen hemen çoğu birbirinin aynısı maalesef. Anne ne yaparsa yapsın başka evde de sakin kalamıyorlar. Yazık o anne neler çekiyordur bir de onu düşünmek lazım..

Evet herkesin kafası kaldırmaz haklısınız ama illa ki içinde bulunacaksınız çocuklu ailelerin. Alışmak lazım bir yerde..

Migrenim tutunca benim de gözüm bir şey görmez ama dışardan kırıcı görünüyor ben başka bir yolunu bulurdum bunu söylemenin.

Eltiye gelince öyle bir eşe sahip olduğu için onun da Allah yardımcısı olsun.

Cocuklu aile icinde bulunuyoruz ama uzun uzun oturmayiz. Eltim de cocuklar durmuyor diyip misafirligi uzatmasa tatsiz bir durum olmayacakti. Yoksa cocuk aaa dese başimin agrisindan ölmüyorum ama saatlerce de olunca da kafam kaldirmiyor. 🤷

Merhaba hanımlar;

Bir süredir beni rahatsız eden bir konudan sebep, sizlerden fikir almak istiyorum.

İş yerimden tanıdığım bir abla var önceden benim işyerimde görevli çalışan, ben kreş öğretmeniyim. Ailemle yaşıyorum ve bize sürekli gelmek istiyor bazen gün aşırı, bazen iki üç günde bir. Atlattığım ya da yorgun olduğumu söylediğim zamanlarda, aradan 2-3 gün geçiyor , dinlendin mi geleyim mi , çay demle ablana gibi gibi diye mesaj atıyor. 2 tane de erkek çocuğu var 10-15 yaşlarında yanında onları da getiriyor.
Ben artık inanılmaz rahatsız olmaya başladım üst üste gelmesini kabul etmeyince bu sefer ; ' Çocuklarla alışverişe çıktıydık akşam da bir uğrayalım dedim' lere kadar dönmeye başladı mevzu. İyice yüzsüzleşti yani.
Kadının eşi gurbette çalışıyor, eve ara ara geliyor 2-3 ayda bir gibi, ablanın bu rahatlığı çok rahatsız ediyor beni, başka kapısı yok gibi davranıyor. Bir de evlerinde internet yok, çocuklar telefondan giriyorlar , bizde olduğu için bilerek sık sık çocuklarını oyalamak maksatlı geldiğini düşünüyorum. Çocukları koltuklara yayılıp online oyun oynuyorlar çünkü gece 11'e kadar gitmiyorlar. Ben bütün gün kreşte akşama kadar çocuklarla ilgileniyorum zaten bir de bu ablanın çocuklarının gürültüsünü dinlemek istemiyorum artık,ailem de ileri yaşta yaşlı insanlar zaten gerek yok bu rahatsızlığa.

Sizden fikir istiyorum ablayı nasıl kendimden uzaklaştırabilirim, evimize bu kadar sık gelme diye kibarca kalp kırmadan nasıl söylerim?

Kırmadan nazıkce musait degılım ısım var evden cıkıcam de her aradıgında bazende telefonu acma yorgundum dınlenıyordum dersın

Ailenizle yaşıyorsanız, onlar da rahatsızdır. En çok onlara haksızlık bu bence. Hatada bir iki kez niye tanımadıkları bir kadını ve çocuklarını çeksinler ki?
Sürekli reddedin ya da annemlerin çocuk gürültüsünü kafası kaldırmıyor yaşlı insanlar X abla kusura bakma deyin.
Ben olsam hiç kıvırmam ama siz kırmadan dediğiniz için bahane yazdım.
Var öyle insanlar benimde bi komşum vardı canımdan bezdirmişti kapıyı açmiyodum 10 dk sonra çocuğu gönderiyordu ben taşındım da kurtuldum

Egerki nazik bir dille gelmesini istemediginizi soyleyemiyorsaniz baska yoardan onlari sogutmak lazim. Mesela interneti kapatin modem bozuldu diyin . Tlf internetim yetuyor kapattirdim deyin.Egerki int olmayinca ilk defasinda erken kalkip giderlerse hem int icin geldierinj anlarsiniz. Hemde siz bisey yapmadan ayaklarini kesmis olursunuz. Tutarmi ki boyle 🤔

Basım ağrıyor diyin.
Cat kapi gelirse almayin.
Bir yere gidecektim dersiniz.
Yine de gelirlerse interneti kapatin.modemi sokun dusurduk kirildi falan deyin.zaten kullanmiyoruz evde annemler yasli deyin.
Benim aklima bunlar geldi.gercekten cok zor . Bizim de vardi oyle bir komsumuz. Allahtan tasindi gitti.

İnsan sürekli bir yere gidip rahatsızlık verir mi yahu.ben hiçbir yere gitmem nadir giderim.heo bana gelsinler isterim.gelen misafirede yedirmeyi icirmeyi severim.ama herkesle mesafeliyim çok samimi olmam.ailemle görüşürüm ablam abimler eşleri annem.geri kalan eş doat nadir gider geliriz hele pandemide iyice kestik.bu bayanda çok acayip yastı değilsin biseyi değilsin ne sohbet edicen.h utanır insan kocaman kadınsın.bekat bir insamin yanına gitmeye birde aileniz yasliymis rahatsız olurlar .dinlenmeleri lazım.sizin yapacağınız isim var diyip hep erteleyin böyle anladın hep erteleyin ama.siz yumuşak yuzlusunz acikslca bişey demezsiniz belli bu sekil siyrilin kabul etmeyin

Merhaba hanımlar;

Reddedemezsiniz çünkü zaten sormuyor o yüzden mesajlara görüldü atmayın kapı çalarsa da açmayın bitti gitti ben mesela eğer birini ya da kargo beklemiyorsam kapı yüz kere de çalsa açmam

Ay bu ne sinirim bozuldu ben böylesine kabalık yapmaktan da çekinmiyorum laftan anlamıyosa anlayacak başka bi yolu vardır demek ki bu ne yüzsüzlük arkadaş ne cesaret yani

SSorununu cozebildinmi merak ettik :)
En sonki mesajdan sonra gelen giden yok :) küstü galiba :KK70::KK70:
İnsanların birisi uyarmadan, rahatsız olacakları akıllarına gelmemesi çok enteresan..İnşallah kurtuldum diye düşünüyorum yoksa 40 kere aramıştı şimdiye kadar .

Evet mesaj göndermişti akşam uğrayacağım diye dün, annem babam yaşlı insanlar malum hastalık hala devam ediyor artık eve misafir kabul etmiyoruz dedim, denk gelirsek dışarıda bir çay içeriz abla ,zaten çalıştığım için müsait olmuyorum yazdım okudu bişey yazmadı :)
o günden beri ses yok mu
iyi yapmışsınız

X