Surekli aglayan cocuklar ve tukenen ben

Ben de sizle aynıyım. Büyüttüm denemez daha 9 7 ve 2 yasında lar. Her türlüsü zor. Ama uyku düzene girince bir nebze toparlanma oluyor. Konuşunca dediğini anlatınca rahatlıyor.
Oğlunuz konusuyor mu? Bu kadar hırcınlığın sebebi anlasılmama olabilir.
Bir de bisey diycem basbasa da kalın tek tek. Baba iki. Çocuk cıkar asın birini götürsün siz biriyle kalın sonra da tam tersi. Anne ile tek kalmak onlar,a çok iyi gelecektir.

Dogru soyluyorsunuz kizim uyudugu zaman oglumla cok farkli oluyoruz. Gidip gelip sarilir annecim seni cok seviyorum der oper sokulur bana konusur sohbet eder. Bu arada bulbul gibi masallah konusma sorunu yok cok sukur. Sizede kolayliklar diliyorum allah evlatlarimizi bize bagislasin.

benim bi tanidigim ablasini cok elestirmisti dorduncu cocuga hamile kaldi diye kendisinin 40 yasindan sonra ikizleri oldu :))

Allah yardımcınız daha doğrusu tüm annelerin yardımcısı olsun. Bende de var 2 tane. Yaşadığım yerde bir tane akrabam yok. Yani eşimle çocukları bir saat olsun bir yere bırakıp baş başa plan yapamıyoruz. En azından önceden çocukları dışarı çıkarırdık. Yorulur enerjilerini atarlardı. Şimdi bu pandemi sürecinde psikolojik olarak anne babalar kadar çocuklar da yıprandı.
Valla tüm gün delik kovayı doldurmaya çalışıyoruz sanki. Çocuklar, yemek, bulaşık, temizlik... Bir yeri toplarken diğer yer dağılıyor. İnsanın gözü bile dağınıklıktan yoruluyor. Ha bu arada çalışıyorum ama pandemiden dolayı genelde evdeyim. Bir de onun stresi.
Tüm gün bu rutinlerle geçiyor.

Bizi kurtaran şu. Akşam olunca çocuklar en geç 9 da yatmış oluyor. Ondan sonrası eşimle bana kalıyor. Oturup çayımızı içiyor filmimizi izliyoruz vs. Çocuklar uyuduktan sonra hiç bir iş yapmıyorum. Sadece gece yatarken çay çerez bulaşılarını toparlıyorum o kadar. Akşam 9 dan sonrası kendimi şarj ettiğim saatlerdir. Eğer çocukları erken yatmaya alıştırırsanız çok faydasını göreceksiniz inanın.

Son cumleleriniz icimi sizlatti. Haklisiniz cocuklarda cok zor bir donemden geciyor. Surekli evdeler park yok misafirlik yok arkadas yok. Ne diyebilirizki. Dediginiz gibi insallah cocuklarimizda bize en az hasarla atlatiriz bu zor sureci..

Bizimkilerde en gec 9da yatiyor oluyor ama onlar yatinca benimde pillerim bitiyor kizi besigine biraktigim gibi kendimi yataga zor atiyorum cogu zaman.

Bizimkilerde en gec 9da yatiyor oluyor ama onlar yatinca benimde pillerim bitiyor kizi besigine biraktigim gibi kendimi yataga zor atiyorum cogu zaman.
Evet bazen bende de öyle oluyor ama kendimi zorluyorum uyanık kalmak için
Çok nadir de olsa erken uyursam kendi zamanımdan çaldım diye üzülüyorum sonra.

Canim insallah yardimci olabilirim sana.. cok uzuldum cunku zordur eminim.

benim 4 bucuk ve 2 bucuk yaslarinda 2 kizim var. Basindan beri disiplinli yetistirmeye calistim. Aglayarak hic birseyi elde edemeyecegini en erken yasta ogrettim. Yeri geldi bir ceza kösemiz var dinlemeyince ben hic bagirmadan orayi gösterip susana kadar orda beklemesi gerektigini soyledim. Benim 2,5 yasindaki kizim okadar zor yiyen bir bebektiki buna ragmen sakinligimi korumaya calisip direndim. Onlar inatci ama ben onlardan daha inatci oldum.

Biz yurtdisindayiz ve buyuk kizim 2,5-3 yaslarinda ana okuluna basladi. Eger imkanin varsa sende oglunu verebilirsin. Uyku saatlerini 8 yaptim ve oyle alistilar. 8 oldumu ikisinide odalari a gotururum ve kendileri yatagina girer sonra operim ve cikarim ordan. Kendileri uykuya dalar. Bunu hem onlar icin hem kendim icin yaptim cunku gercekten kendime esime zaman ayirmam gerekiyor ve bu sekilde aksamlari cay keyfimiz oluyor

bu pandemi suresinde hersey dahada zor ama inanki Anne istedimi herseyi basarir bizler cok gucluyuz:)

cocuklar cok inatcidir ama sen onlardan daha inatci olmalisin ve bunu sende gormeleri gerekiyor ozaman hersey duzene girer

Allah yardimcin olsun cnm

Allah yardımcın olsun valla okurken ne yaşadığını hissetmiş gibi oldum bu plan konusunda kendine buz dolabı üstünde bi kagıt bulundur o gün yapacaklarını yaz sabah ilk iş ve yapmaya başla benim 5 aylık bi bebegim var yalnız durmuyor ve bende uykusuzluk oruçtan kaynaklı açlık yorgunluk derken bu ara zorlanmaya başlamıştım bu yöntemle her işimi yapıyorum yaptıkça listeden bi şey silmek beni motive ediyor sabah 7.30 da kalkıyoruz benim bebegim 2 saatte bir uyuyor uyanıkken sürekli kanguru da gezdiriyorum yattıgı yerde 10 dk zor duran bi çocuk ama olan yaparsan daha kolay olacak herşey bide büyüyorlar bunlar geçecek diye düşün motive olmaya çalış çocukların uyku düzeni nasıl gece uykusuna kaçta geçiyorlar

Evet bazen bende de öyle oluyor ama kendimi zorluyorum uyanık kalmak için
Çok nadir de olsa erken uyursam kendi zamanımdan çaldım diye üzülüyorum sonra.
Aynen ya uzuluyorum bende erken uyudum diye. Bazen esim gece saati kuruyor cayi hazirlayip sesleniyor. Gece kafa dinleme seansi yapiyiyoruz

Aksam 20:30- 21:00 arasi uyuyorlar. Ama kiz gece cok sık uyanir emmek icin. Sabah altida gune basliyoruz

Küçükken ögretmek gerçekten daha iyi ve kolay oluyor benim bebegim de uyumak istemezdi 7 de başlar gece 1 e kadar sürekli aglardı bende inat edip hergün banyo, masaj yaparak saat 9 da uyutmaya alıştırdım gerçekten çocuk büyütmekte bu uyku düzeni vs çok önemli yoksa evlilik olsun psikolojik olsun yetemiyor insan dedigin gibi erkenden uyurlarsa kalan zamanlar kendisi ve eşine ait olur bu da ruhen dinlenmesi için yeterli

Aynen cnm sukur bu sekilde hic zorluk yasamadim insallah arkadasimizda bu sureci guzelce atlatabilir..

Aksam 20:30- 21:00 arasi uyuyorlar. Ama kiz gece cok sık uyanir emmek icin. Sabah altida gune basliyoruz
Büyük olan gece uyanmıyor dimi küçük olan emmek için uyandıgı zaman tekrar uyutmak için ugraşıyor musunuz yoksa emip uykuya devam mı ediyor size tavsiyem uyku öncesi bebe yagı ile masaj yapın hatta mümkünse önce duş aldırıp sonra masaj yapıp öyle uyutun daha uzun ve rahat uyumalarına etkisi olabilir

5 yaşina girecek cok hircin bu aralara karfesıfe olacak bılemıyorum artık yanı benım sözümü dınleyen zaten yok ama kıyamıyorum bazende o kadar akıllı ki

Suan tek cocukluyum ama inanin benim kizimda 4 aylik sabahdn kalkar aksama kadar aglar,zorla uyuturum 19dk uyur sonra uyanir.
O 10dk ben yemek yaparım diyerek 10dk ev topla öyle öyle,aksam oluyo gece uykusu normal 2 kez uyanir gece,sabah 5de uyanir daha uyumam bende onunla birlikteyim aksamda 10dan once uyumaz.
Bendede artk ayni sorunlu olmaya baqladi cocuk uyurken cocugun sesi kulagilda cinliyo agladi diye koyuyorum uyuyo cocuk sizin gibi takım annem uzak kv turkiyede tk başıma kosduruyorm,şükür ama arada bir eşim herseyime yardim eder ama arada bir herzaman deil

Allah sabır ve güc versin oncelikle.
Bildigim kadariyla kardes kavgasina karisilmamaai gerekiyor ciddi zarar verilmedigi muddetce onun disinda tavsiyem acilir acilmaz oglunuzu iyi bir krese yada oyun grubuna yollamaniz.
Kizinizi da her gun disari 1 saat cikarmaniz park vs.
Onun disinda eve bir salicak bir kaydirak birde top havuzu alabilirsiniz.
Gercekten zor. Aklima gelenleri yazdim elimden geldiginde

Erkeklere hayat ne kolay. Bir işin ucundan tutmazlar yaptıklarını ‘anneye iyilik’ diye adlandırırlar halbuki babalık görevleri ama herşeye de bir karışma .. size gaz vermek istemem asla ama evet kararınızın arkasında durun, bütün gün siz ilgileniyorsanız sadece bunun kararını vermek daha çok sizin hakkınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…