- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.048
- 498
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Ben de sizle aynıyım. Büyüttüm denemez daha 9 7 ve 2 yasında lar. Her türlüsü zor. Ama uyku düzene girince bir nebze toparlanma oluyor. Konuşunca dediğini anlatınca rahatlıyor.Mama sandalyesinde meyve sebzeyle oyaliyorum bende iyi geliyor. Muz dilimleyip birakiyorum onune portakal dilimliyorum emdikce emiyor zeytin salatalik falan oyaliyor baya. Suyla oynama olayi bizim oglanin isi banyoya sokuyorum banyoda oynayabilecegi bir iki oyuncak koyuyorum onune suyu acip veriyorum eline arada sesleniyorum oyalaniyor baya. Boyle ufak tefek seyler baya kolaylastiriyor isleri aslinda. Siz 3 tane buyutmussunuz helal olsun size.
Birbirimize karsi tahammulumuz azalmadi. Iliskimiz cocuklardan dolayi bozulmadi diyebilrim. Ama ikimizde bitik durumdayiz aglama krizleri yuzunden.Eşiniz ile ilişkiniz kaldı mı? Yoksa tahammülü yıpranmış mutsuz iki ev arkadaşı gibi misiniz?
Dogru soyluyorsunuz kizim uyudugu zaman oglumla cok farkli oluyoruz. Gidip gelip sarilir annecim seni cok seviyorum der oper sokulur bana konusur sohbet eder. Bu arada bulbul gibi masallah konusma sorunu yok cok sukur. Sizede kolayliklar diliyorum allah evlatlarimizi bize bagislasin.Ben de sizle aynıyım. Büyüttüm denemez daha 9 7 ve 2 yasında lar. Her türlüsü zor. Ama uyku düzene girince bir nebze toparlanma oluyor. Konuşunca dediğini anlatınca rahatlıyor.
Oğlunuz konusuyor mu? Bu kadar hırcınlığın sebebi anlasılmama olabilir.
Bir de bisey diycem basbasa da kalın tek tek. Baba iki. Çocuk cıkar asın birini götürsün siz biriyle kalın sonra da tam tersi. Anne ile tek kalmak onlar,a çok iyi gelecektir.
benim bi tanidigim ablasini cok elestirmisti dorduncu cocuga hamile kaldi diye kendisinin 40 yasindan sonra ikizleri oldu :))hadi ilk çocuğu dogurdunuz ne kadar zor bir sorumluluk olduğunu gördünüz kaçıyor muydu 2.yi yaptınız?kimse kazara oldu demesin corapla mi korunuyorsunuz?kaynana ya anneye güvenip çocuk yapılmaz.Eş kişisi destek olacak başka çare yok.kreş e verin büyüğü.yakin yasta ve çok çocuk düşünenlere tavsiye olsun.Arkadaşım akil hastanesinde tedavi gödü.Şu maddi şartlarda ve eskisi gibi güvenli geniş ailede sokakta büyümeyecek çocukları evde TV tablet başına bırakıp çocuk sayısını artirmayin.yazık hem size hem çocuklara.herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı.maddi ve manevi
Son cumleleriniz icimi sizlatti. Haklisiniz cocuklarda cok zor bir donemden geciyor. Surekli evdeler park yok misafirlik yok arkadas yok. Ne diyebilirizki. Dediginiz gibi insallah cocuklarimizda bize en az hasarla atlatiriz bu zor sureci..Ah ah kelin merhemi olsa...
Ben de 28 ay ve 2 aylik iki bebegimi bu pandemi sartlarinda büyütmeye calisiyorum. Esim evden calisiyor. Hem iyi hem kötü. Az bi tut çişe gidecegim diyebiliyorsunuz ama çocuk babasinin evde oldugunu bildiginden hele de pc aciksa onu babasindan uzak tutamiyorsunuz. Buyuk oglum surekli kucugun pesinde. Yalvariyorum bak uyutayim senle boya yapalim oyun oynayalim. Ama ne zaman bebegi yataga yatirsam gidip uyandiriyor. Arkami dondugum anda sonic gibi firliyor. Kapi acmayi da ögrendi sıpa. Oyuncakları kırıyor, koktuklar boya içerisinde. Kutuphanemizden 1 rafi ona ayirdim. Bir suru kitabi var cok da sever hep okuruz her gun 1 saat. Ama artik en sevdigi kitapları bile gozumun önünde yirtiyor. Evimiz karsi sitenin parkini goruyor. Arada çocuklar cikiyor parka. Kizmiyorum valla. Imkanim olsa ben de cikaracagim artik. Cama yapisip o cocuklari izliyor. Agliyor goturun beni dr diye. Cocuk yoksa da bak abi abla gitmis diye gösteriyor. Her gun 2 3 saat boş park izliyoruz. 1.5 yasina kadar asla telefon tv görmeyen cocuk pandemide çizgi-film izlemeye başladı. Ama artik ondan bile usandi. Arda kafami dinleyeyim diye aciyorum yalvarsam bile izlemiyor. Ev zaten terelelli. Sabah makinaya attigim camasiri ancak asacagim. Askidan alip alip, sepetten secip secip giyiyoruz mutfak banyo tuvalet haricinde hicbir yeri toplamaya calismiyorum. Cunku "dagıt" diye pesim sira gelip bozuyor. Kizip bagirirsam ki maalesef yapiyorum gelip bana sariliyor. Aslinda benden cok o magdur. Cocuklugu gaspedildi. Cok uzgunum. Kendim dahil kimseyi teselli edemeyecek kadar... umarim en az hasarla atlatiriz
Bizimkilerde en gec 9da yatiyor oluyor ama onlar yatinca benimde pillerim bitiyor kizi besigine biraktigim gibi kendimi yataga zor atiyorum cogu zaman.Allah yardımcınız daha doğrusu tüm annelerin yardımcısı olsun. Bende de var 2 tane. Yaşadığım yerde bir tane akrabam yok. Yani eşimle çocukları bir saat olsun bir yere bırakıp baş başa plan yapamıyoruz. En azından önceden çocukları dışarı çıkarırdık. Yorulur enerjilerini atarlardı. Şimdi bu pandemi sürecinde psikolojik olarak anne babalar kadar çocuklar da yıprandı.
Valla tüm gün delik kovayı doldurmaya çalışıyoruz sanki. Çocuklar, yemek, bulaşık, temizlik... Bir yeri toplarken diğer yer dağılıyor. İnsanın gözü bile dağınıklıktan yoruluyor. Ha bu arada çalışıyorum ama pandemiden dolayı genelde evdeyim. Bir de onun stresi.
Tüm gün bu rutinlerle geçiyor.
Bizi kurtaran şu. Akşam olunca çocuklar en geç 9 da yatmış oluyor. Ondan sonrası eşimle bana kalıyor. Oturup çayımızı içiyor filmimizi izliyoruz vs. Çocuklar uyuduktan sonra hiç bir iş yapmıyorum. Sadece gece yatarken çay çerez bulaşılarını toparlıyorum o kadar. Akşam 9 dan sonrası kendimi şarj ettiğim saatlerdir. Eğer çocukları erken yatmaya alıştırırsanız çok faydasını göreceksiniz inanın.
Evet bazen bende de öyle oluyor ama kendimi zorluyorum uyanık kalmak içinBizimkilerde en gec 9da yatiyor oluyor ama onlar yatinca benimde pillerim bitiyor kizi besigine biraktigim gibi kendimi yataga zor atiyorum cogu zaman.
Allah yardımcın olsun valla okurken ne yaşadığını hissetmiş gibi oldum bu plan konusunda kendine buz dolabı üstünde bi kagıt bulundur o gün yapacaklarını yaz sabah ilk iş ve yapmaya başla benim 5 aylık bi bebegim var yalnız durmuyor ve bende uykusuzluk oruçtan kaynaklı açlık yorgunluk derken bu ara zorlanmaya başlamıştım bu yöntemle her işimi yapıyorum yaptıkça listeden bi şey silmek beni motive ediyor sabah 7.30 da kalkıyoruz benim bebegim 2 saatte bir uyuyor uyanıkken sürekli kanguru da gezdiriyorum yattıgı yerde 10 dk zor duran bi çocuk ama olan yaparsan daha kolay olacak herşey bide büyüyorlar bunlar geçecek diye düşün motive olmaya çalış çocukların uyku düzeni nasıl gece uykusuna kaçta geçiyorlarCok guzel yazmissiniz elinize saglik. Sanirim benin en buyuk sorunum isleri rutine oturtamamam. Rutin isinede cocuklarin huysuzlugu engel oluyor. Sabah altida uyaniyor hergun 06:30/7:00 arasi kahvalti yapiyoruz. Kahvaltidan sonra hersey arap sacina donuyor :)) oglan kizi duvuyor ben geriliyorum tepki gosteriyorum oglan agliyor o aglayinca kiz agliyor ve gunun negatif enerjisi boyle basliyor. Kardesini dovmese daha positif gececek zamanimiz ama hassas noktamiz ve isleri bozan nokta orasi. O konuda dedigin gibi soguk kanli ve profesyonel bir tutum sergilemem gerekiyor ama iste uykusuz ve yorgun olunca sinirlerim devreye giriyor
Aynen ya uzuluyorum bende erken uyudum diye. Bazen esim gece saati kuruyor cayi hazirlayip sesleniyor. Gece kafa dinleme seansi yapiyiyoruzEvet bazen bende de öyle oluyor ama kendimi zorluyorum uyanık kalmak için
Çok nadir de olsa erken uyursam kendi zamanımdan çaldım diye üzülüyorum sonra.
Aksam 20:30- 21:00 arasi uyuyorlar. Ama kiz gece cok sık uyanir emmek icin. Sabah altida gune basliyoruzAllah yardımcın olsun valla okurken ne yaşadığını hissetmiş gibi oldum bu plan konusunda kendine buz dolabı üstünde bi kagıt bulundur o gün yapacaklarını yaz sabah ilk iş ve yapmaya başla benim 5 aylık bi bebegim var yalnız durmuyor ve bende uykusuzluk oruçtan kaynaklı açlık yorgunluk derken bu ara zorlanmaya başlamıştım bu yöntemle her işimi yapıyorum yaptıkça listeden bi şey silmek beni motive ediyor sabah 7.30 da kalkıyoruz benim bebegim 2 saatte bir uyuyor uyanıkken sürekli kanguru da gezdiriyorum yattıgı yerde 10 dk zor duran bi çocuk ama olan yaparsan daha kolay olacak herşey bide büyüyorlar bunlar geçecek diye düşün motive olmaya çalış çocukların uyku düzeni nasıl gece uykusuna kaçta geçiyorlar
Küçükken ögretmek gerçekten daha iyi ve kolay oluyor benim bebegim de uyumak istemezdi 7 de başlar gece 1 e kadar sürekli aglardı bende inat edip hergün banyo, masaj yaparak saat 9 da uyutmaya alıştırdım gerçekten çocuk büyütmekte bu uyku düzeni vs çok önemli yoksa evlilik olsun psikolojik olsun yetemiyor insan dedigin gibi erkenden uyurlarsa kalan zamanlar kendisi ve eşine ait olur bu da ruhen dinlenmesi için yeterliCanim insallah yardimci olabilirim sana.. cok uzuldum cunku zordur eminim.
benim 4 bucuk ve 2 bucuk yaslarinda 2 kizim var. Basindan beri disiplinli yetistirmeye calistim. Aglayarak hic birseyi elde edemeyecegini en erken yasta ogrettim. Yeri geldi bir ceza kösemiz var dinlemeyince ben hic bagirmadan orayi gösterip susana kadar orda beklemesi gerektigini soyledim. Benim 2,5 yasindaki kizim okadar zor yiyen bir bebektiki buna ragmen sakinligimi korumaya calisip direndim. Onlar inatci ama ben onlardan daha inatci oldum.
Biz yurtdisindayiz ve buyuk kizim 2,5-3 yaslarinda ana okuluna basladi. Eger imkanin varsa sende oglunu verebilirsin. Uyku saatlerini 8 yaptim ve oyle alistilar. 8 oldumu ikisinide odalari a gotururum ve kendileri yatagina girer sonra operim ve cikarim ordan. Kendileri uykuya dalar. Bunu hem onlar icin hem kendim icin yaptim cunku gercekten kendime esime zaman ayirmam gerekiyor ve bu sekilde aksamlari cay keyfimiz oluyor
bu pandemi suresinde hersey dahada zor ama inanki Anne istedimi herseyi basarir bizler cok gucluyuz:)
cocuklar cok inatcidir ama sen onlardan daha inatci olmalisin ve bunu sende gormeleri gerekiyor ozaman hersey duzene girer
Allah yardimcin olsun cnm
Aynen cnm sukur bu sekilde hic zorluk yasamadim insallah arkadasimizda bu sureci guzelce atlatabilir..Küçükken ögretmek gerçekten daha iyi ve kolay oluyor benim bebegim de uyumak istemezdi 7 de başlar gece 1 e kadar sürekli aglardı bende inat edip hergün banyo, masaj yaparak saat 9 da uyutmaya alıştırdım gerçekten çocuk büyütmekte bu uyku düzeni vs çok önemli yoksa evlilik olsun psikolojik olsun yetemiyor insan dedigin gibi erkenden uyurlarsa kalan zamanlar kendisi ve eşine ait olur bu da ruhen dinlenmesi için yeterli
Büyük olan gece uyanmıyor dimi küçük olan emmek için uyandıgı zaman tekrar uyutmak için ugraşıyor musunuz yoksa emip uykuya devam mı ediyor size tavsiyem uyku öncesi bebe yagı ile masaj yapın hatta mümkünse önce duş aldırıp sonra masaj yapıp öyle uyutun daha uzun ve rahat uyumalarına etkisi olabilirAksam 20:30- 21:00 arasi uyuyorlar. Ama kiz gece cok sık uyanir emmek icin. Sabah altida gune basliyoruz
Suan tek cocukluyum ama inanin benim kizimda 4 aylik sabahdn kalkar aksama kadar aglar,zorla uyuturum 19dk uyur sonra uyanir.Iyi aksamlar hanimlar cok doluyum icimi dokecek beni anlayacak kimseyi etrafimda goremedigim icin yine buraya attim kendimi. Ozellikle iki kucuk cocugu olupta akil sagligini bozmadan islerini yurutmeyi basaran hanimlardan ozverili tavsiyeler bekliylorum cunku ben artik tikandim sabir tasim catladi. Oncelikle sunu belirteyim cevredekilerin bana neredeyse hic destekleri yok bir basima sayilirim. Esimin cocuklarla ilgili uzerine edindigi tek vazife disari goturmek onun disinda ev islerinde mutfagi arada toplamaya yardim eder cay sofrasi hazirlar. Bunun haricindeki hersey istisnasiz bende. Kaynanam var ama yok sayilir bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Anneminde bana pek destek oldugu soylenemez. Onlara guveniptemi cocuk yaptin diyecek olanlar lutfen enerjinizi bosa harcamayin destek olmayacak olanlar yazmazsa sevinirim. Neyse kisacasi bir basimayim cocuklar mevzusunda. Gel gelelim cocuklar konusuna daha once actigim konulardan bilen bilir oglum 3.5 yasinda ve zor bir cocuk kizim 16.5 aylik. Oglum konusunda profesyonel destek aldik ama pek bir ise yaradigi soylenemez cunku soylenenleri uygulayabilmek icin sakin bir kafa ve dinlenmis bir vucut olmasi lazim ikiside bende yok ustelik beni zorlama konusunda elinden geleni yapan bir kizimda var :)) Neyse sadede gelecek olursam bizdeki en buyuk sorun aglama ve karsi gelme krizleri. Onceleri sadece oglumda olan bu krizler artik kizimdada bas gostermeye basladi ve benim aglama sesine karsi artik tahammulum kalmadi. Evin icindeki aglama seslerinden surekli kulaklarimda ugultu oluyor. Kroniklesen uykusuzluk ve yorgunluktan ciddi manada bas donme ataklarim oluyor dengemi kurmada zorlaniyorum. Durumum boyleyken cocuklarimin surekli aglamalari herseye itiraz edip karsi gelmeleri beni iyice bunaltti artik. Hem ev isleri hem cocuklarin beslenmesi banyosu tuvaleti bezi ustune birde aglamalari ve neredeyse herseye karsi gelme ataklarina karsi tikandim kaldim. Cikmazda gibiyim hergun ayni sorunlari yasiyoruz. Tuvalete gitmem bile aglama krizlerine sebep oluyor arkamdan geliyor ikiside kapiyi kapatinca basliyorlar aglamaya. Uyku uyuyamiyorum sakin kafayla oturup yemegimi yiyemiyorum lavabo ihtiyacimi banyo ihtiyacimi strese girmeden karsilayamiyorum evin islerini halledemiyorum olmuyor. Yataga girene kadar kic*m 5 dkk koltukta oturma rahatligina erismiyor ve buna ragmen ev ahir gibi. Surekli bir yerleri temizlemeye calisiyorum ama yok nafile evi bok goturuyor. Birak oyle kalsin diyeceksiniz belki ama birakamiyorum ev cadde ustu cok toz aliyor temizlemesem cocuklar icin sagliksiz kiz gunde 3/4 kez ust basini batiriyor her disari gittiklerinde kiyafetler kirleniyor yerlerde surekli kirinti supurmek zorundayim cunku kiz hala yerdeki seyleri agzina goturuyor. Kahvalti oglen yemegi aksam yemegi ara ogunler derken mutfakta bir ogun bulasik atlasam ipin ucu kaciyor. Yani kisacasi isleri salivereyim gitsin luksum yok. Yasaklarda ustune eklenince benim psikolojim kotulesti iyice. Son zamanlarda elimde olmadan cok bagirmaya basladim ozellikle oglum kardesini dovdugu zaman tutamiyorum kendimi. Arkami dondugum an zarar veriyor kardesine guzellikle anlatiyorum tepki gosteriyorum hic birsey fayda etmiyor onun stresi bir taraftan. Kafayi yiyecegim artik ne olur bir akil verin bana bu sureci nasil saglikli bir sekilde atlatacagim ben.
Erkeklere hayat ne kolay. Bir işin ucundan tutmazlar yaptıklarını ‘anneye iyilik’ diye adlandırırlar halbuki babalık görevleri ama herşeye de bir karışma .. size gaz vermek istemem asla ama evet kararınızın arkasında durun, bütün gün siz ilgileniyorsanız sadece bunun kararını vermek daha çok sizin hakkınızIki kez niyetlendim krese yazmak icin ikisindede esim engel oldu. Iki gun once resti cektim artik yasaklardan sonra gonderecegim dedim yoksa hem benim hem cocuklarin psikolojisi bozulacak. Sizede kolayliklar diliyorum simdiden insallah sakin ve uysal olur ikizleriniz. Saglicakla gelsinler ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?