- 15 Nisan 2017
- 3.399
- 8.855
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Esim cok usengectir oyle aktif bir sekilde kalkip cocuguyla ilgilenmez. Attigi her adimi zoraki atiyor sanki. Dis fircalama ust degistirme falan bu tarz seylerle hayatta ugrasmaz kendisi saldim cayir mevlam kayira seklinde buyudugu icin cocuklarina karsida vurdumduymaz. Bazi konularda cok ters dusuyoruz hep sen bu cocuklari boyle yaptin cok ustlerine dusuyorsun diyor. Dusecegim tabi anneleriyim herseyleriyle bana bagimlilar. Ona kalsa annesi tarafindan nasil yetistirildiyse cocukarinida oyle yetistirecek. Mumkun mertebe cocukla muhatap olunmayacak karnini doyurduktan sonra ortaya atilip kendi haline birakilacak vs. Sonucunda bir cok seyi idrak edemeyen allaha emanet davar gibi bireyler yetistirecek topluma haberi yok. Sonrada niye boyle konular aciliyor esler niye yardimci olmuyor diye sorguluyoruz kendimizi. Sebebi ne kadar basit halbuki.Merhaba... maddi durumunuz uygunsa kesinlikle robot süpürge alin derim.. en azindan kirintilari toplamaktan kurtulursunuz.. günlük evinizi süpürmüs olursunuz..
Esinizin size daha fazla yardim etmesi şart..
Bunu tekrar konusun is paylasimi yapin..
Mesela bizde aksamlari cocugun bütün isleri ile babasi ilgilenir.. gündüz ben aksam onun kontrolundedir cocuk..
Giydirmek,yatirmak,dis fırçalamasi, oyun oynatmak, gibi vs..
Benim esim evlendiğimizde bardagini bile mutfaga götüremezdi ama biraz cirkeflik herseyi çözdü :) alisti artik sen otur ben mutfagi temizleyim diyor..
Fazla fedakarlik yapilinca erkekler görevimiz zannediyor..oysa ikimiz yaptik cocugu neden tek ben bakayim
Eylul ayinda mutlaka anaokula verin buyugu.. sizinde nefes almaya ihtiyaciniz var..
Mutlu anne mutku cocuk demektir..
Bu sekilde hem siz hem de cocuklar yipranacak..
Düzenin biraz degismesi lazım... ozellikle.es konusunda
Ben de 1.5 yas aralı büyüttüm. Ben o vakitlerde bir öğün Dısarı da yediririm. Mesela kahvaltı ettir yemegi sepete koy at kendini Dısarı. Gezdir yor yedir ve getirip uyut. Bu arada evde dursan sil süpür yapacaksın yokken bari kirlenen ev degil dısarısı oluyor.Iyi aksamlar hanimlar cok doluyum icimi dokecek beni anlayacak kimseyi etrafimda goremedigim icin yine buraya attim kendimi. Ozellikle iki kucuk cocugu olupta akil sagligini bozmadan islerini yurutmeyi basaran hanimlardan ozverili tavsiyeler bekliylorum cunku ben artik tikandim sabir tasim catladi. Oncelikle sunu belirteyim cevredekilerin bana neredeyse hic destekleri yok bir basima sayilirim. Esimin cocuklarla ilgili uzerine edindigi tek vazife disari goturmek onun disinda ev islerinde mutfagi arada toplamaya yardim eder cay sofrasi hazirlar. Bunun haricindeki hersey istisnasiz bende. Kaynanam var ama yok sayilir bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Anneminde bana pek destek oldugu soylenemez. Onlara guveniptemi cocuk yaptin diyecek olanlar lutfen enerjinizi bosa harcamayin destek olmayacak olanlar yazmazsa sevinirim. Neyse kisacasi bir basimayim cocuklar mevzusunda. Gel gelelim cocuklar konusuna daha once actigim konulardan bilen bilir oglum 3.5 yasinda ve zor bir cocuk kizim 16.5 aylik. Oglum konusunda profesyonel destek aldik ama pek bir ise yaradigi soylenemez cunku soylenenleri uygulayabilmek icin sakin bir kafa ve dinlenmis bir vucut olmasi lazim ikiside bende yok ustelik beni zorlama konusunda elinden geleni yapan bir kizimda var :)) Neyse sadede gelecek olursam bizdeki en buyuk sorun aglama ve karsi gelme krizleri. Onceleri sadece oglumda olan bu krizler artik kizimdada bas gostermeye basladi ve benim aglama sesine karsi artik tahammulum kalmadi. Evin icindeki aglama seslerinden surekli kulaklarimda ugultu oluyor. Kroniklesen uykusuzluk ve yorgunluktan ciddi manada bas donme ataklarim oluyor dengemi kurmada zorlaniyorum. Durumum boyleyken cocuklarimin surekli aglamalari herseye itiraz edip karsi gelmeleri beni iyice bunaltti artik. Hem ev isleri hem cocuklarin beslenmesi banyosu tuvaleti bezi ustune birde aglamalari ve neredeyse herseye karsi gelme ataklarina karsi tikandim kaldim. Cikmazda gibiyim hergun ayni sorunlari yasiyoruz. Tuvalete gitmem bile aglama krizlerine sebep oluyor arkamdan geliyor ikiside kapiyi kapatinca basliyorlar aglamaya. Uyku uyuyamiyorum sakin kafayla oturup yemegimi yiyemiyorum lavabo ihtiyacimi banyo ihtiyacimi strese girmeden karsilayamiyorum evin islerini halledemiyorum olmuyor. Yataga girene kadar kic*m 5 dkk koltukta oturma rahatligina erismiyor ve buna ragmen ev ahir gibi. Surekli bir yerleri temizlemeye calisiyorum ama yok nafile evi bok goturuyor. Birak oyle kalsin diyeceksiniz belki ama birakamiyorum ev cadde ustu cok toz aliyor temizlemesem cocuklar icin sagliksiz kiz gunde 3/4 kez ust basini batiriyor her disari gittiklerinde kiyafetler kirleniyor yerlerde surekli kirinti supurmek zorundayim cunku kiz hala yerdeki seyleri agzina goturuyor. Kahvalti oglen yemegi aksam yemegi ara ogunler derken mutfakta bir ogun bulasik atlasam ipin ucu kaciyor. Yani kisacasi isleri salivereyim gitsin luksum yok. Yasaklarda ustune eklenince benim psikolojim kotulesti iyice. Son zamanlarda elimde olmadan cok bagirmaya basladim ozellikle oglum kardesini dovdugu zaman tutamiyorum kendimi. Arkami dondugum an zarar veriyor kardesine guzellikle anlatiyorum tepki gosteriyorum hic birsey fayda etmiyor onun stresi bir taraftan. Kafayi yiyecegim artik ne olur bir akil verin bana bu sureci nasil saglikli bir sekilde atlatacagim ben.
Insallah saglikla buyusunlerde. Bir yandanda kotu hissediyorum kendimi cocukluk donemlerini guzel hatirlasinlar isiyorum aglama ve direnme krizleri disinda iyiyiz aslinda ama aglama ve benim yorgunlugum ve yetememe hisleri devreye girince durum degisiyor. Su yasaklsr kalksin cocuklarla hergun disari atacagim kendimi. Onlarda evde sıkılıyor aslinda disari gidince cok mutlu oluyorlar. Sevinc cigliklarini gorseniz. Bu pandemi ve yasaklar mahvetti bizi.Ben de 1.5 yas aralı büyüttüm. Ben o vakitlerde bir öğün Dısarı da yediririm. Mesela kahvaltı ettir yemegi sepete koy at kendini Dısarı. Gezdir yor yedir ve getirip uyut. Bu arada evde dursan sil süpür yapacaksın yokken bari kirlenen ev degil dısarısı oluyor.
Arada koy küvete suyla oynasınlar bu cok rahatlatıyor.
Suluboya parmak boyası vs küvette yaptırabilirsiniz ya da yine parkta.
Oyuncakları degiştire degiştire ver özlesinler.
İşinşz zor. Aklıma geldikçe yazarım.
Şunu unutma büyüyecek ler innnşallah
Anneme bize yemek yap desem birincide degilse bile ikincide bozulur kendini kullanilmis hisseder. Annemin yapisiyla o is biraz zor. Kv de zannetmiyorumki icinden gelerek bize yemek yapsin malzemeyi gectim gazi elektrigi suyu herseyi kurus kurus hesap eder dusunur. Buyugu icin kres farz oldu artik gercekten olmuyor cocuk eve sigmiyor artik. O krese gitse baya rahatlayacagim.Anne ve kayinvalide yakinda mi peki? Destek olmadiklarini okudum ama bence yardimi acik acik iste, yani gelip bakmasinlar ama "anne baş edemiyorum bize haftada iki kere iki cesit yemek yapar misin" desen yapmam derler mi?
Buyugu de kreşe verirsen bu ikisi sana nefes alacak alan acar aslinda.
Allah yardimcin olsun.
Buyuklere guvenerek mi cocuk yaptin diyene de takilma. Normal disi bir donemdeyiz. Cocuklarin enerjisini stresini atabilecegi hic bir sey sunamiyoruz. Kendimiz de ayni sekilde...
Saglik sorunu yoksa ve yakindaysa buyuklerimiz ufak tefek destek olmali bence. Yanlis anlama ama kafayi yiyecek kivama gelmissin bu sartlarda, hakli olarak. Bu durumda annelere "banane bana mi guvendi" demek bence cok yakismaz.
Hamileligimde boyle seyler gormedim malesef. Dogumdan sonra iki hafta kadar annemde kaldim hem sezeryandan dolayi hemde oglanda vardi alti bezliydi falan. Son gunlerde artik gitmem icin gozumun icine bakiyordu birazda kaynananda kal falan deyip duruyordu.Evin buyuk temizliyini ve yemek ihtiyacini annen karşilaya bilir. Mesela ben hamile kaldigim surede annem gelib 3 gunhn yemegini yapardi. Mesela sarma sarar buzluga koyardi. Et suyunda çorba yapib yarisini buzluga atardiki bitince yenilsin. Çok da iyi kalirdi. Haftada 2 defa gelil boyle yapardi. Yetmeyen gunlerde de eşim yardim ederdi. Zaten ben iştahsizdim çok az yerdim. Yani annenden çocukla ilgili degil de işlerle ilgili yardim ala bilirsin. Benim evimi de annem ablalarim temizledi. Haftada bir gelib 2-3 saate sil supur yapar giderlerdi tabi çocuklu evde surekli temizlik gerek ama haftada bir komple temizleyen olursa işin rahatlar. Yardimcin olmasi şart. Insaniz robot değiliz. Çocuğumuz kanimiz canimiz da olsa insan bazen yipraniyor bu onlari sevmedigin anlamina gelmezki. Sabir diliyorum kardeşim sana
Bosver hic birisiyle ugrasma o zaman. Yemek için de basit şeyler yap, mesela düdüklüde pişen yemeklerHamileligimde boyle seyler gormedim malesef. Dogumdan sonra iki hafta kadar annemde kaldim hem sezeryandan dolayi hemde oglanda vardi alti bezliydi falan. Son gunlerde artik gitmem icin gozumun icine bakiyordu birazda kaynananda kal falan deyip duruyordu.
Bir de aklıma geldi biz eve trombolin koyduk girsin zıplasınlar siz de alın. Yine hamak tarzı tavana monte salıncaklar portatif cadırlar vs. Bir gün cador bir gün zıplama bir gün küvette havuz bir gün kinetik kum. Yani böyle böyle büyüyecek ler. Dısarı da da kıza oyuncak bebek arabası alın bebwgini sürsün oğlan bisiklet scooter yorulsunlar. Benim de yardımcım yoktu (vardı ama calışıyordum. Ben evdeyken cocuklara tektim eşim de eve uyuyunca gelir uyanadan cıkardı) Gerci temizliğe gelen vardı ama yine bile zordu.Insallah saglikla buyusunlerde. Bir yandanda kotu hissediyorum kendimi cocukluk donemlerini guzel hatirlasinlar isiyorum aglama ve direnme krizleri disinda iyiyiz aslinda ama aglama ve benim yorgunlugum ve yetememe hisleri devreye girince durum degisiyor. Su yasaklsr kalksin cocuklarla hergun disari atacagim kendimi. Onlarda evde sıkılıyor aslinda disari gidince cok mutlu oluyorlar. Sevinc cigliklarini gorseniz. Bu pandemi ve yasaklar mahvetti bizi.
Yemek konusu allahtan fazla zorlamiyor beni. Tava ve firin yemekleri konusunda pratik sayilirim corbada zamanimi almiyor zaten. Aslinds gucumu toplayip evi ve cocuklari saglam bir duzene oturtsam bundan sonra o duzene gore hareket etsem bir cok sey halledilmis olacak.Bosver hic birisiyle ugrasma o zaman. Yemek için de basit şeyler yap, mesela düdüklüde pişen yemekler
Ne denilirki. Allah sabir versin guç versjn. Kimseye ihtiyaç duymadan rahatljkla atlata bilesin.Hamileligimde boyle seyler gormedim malesef. Dogumdan sonra iki hafta kadar annemde kaldim hem sezeryandan dolayi hemde oglanda vardi alti bezliydi falan. Son gunlerde artik gitmem icin gozumun icine bakiyordu birazda kaynananda kal falan deyip duruyordu.
Ikinci cocugi niye yaptigimi size aciklamayacagim. Verdiginiz bir iki yapici fikir icin tesekkur ederim.hadi ilk çocuğu dogurdunuz ne kadar zor bir sorumluluk olduğunu gördünüz kaçıyor muydu 2.yi yaptınız?kimse kazara oldu demesin corapla mi korunuyorsunuz?kaynana ya anneye güvenip çocuk yapılmaz.Eş kişisi destek olacak başka çare yok.kreş e verin büyüğü.yakin yasta ve çok çocuk düşünenlere tavsiye olsun.Arkadaşım akil hastanesinde tedavi gödü.Şu maddi şartlarda ve eskisi gibi güvenli geniş ailede sokakta büyümeyecek çocukları evde TV tablet başına bırakıp çocuk sayısını artirmayin.yazık hem size hem çocuklara.herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı.maddi ve manevi
Mama sandalyesinde meyve sebzeyle oyaliyorum bende iyi geliyor. Muz dilimleyip birakiyorum onune portakal dilimliyorum emdikce emiyor zeytin salatalik falan oyaliyor baya. Suyla oynama olayi bizim oglanin isi banyoya sokuyorum banyoda oynayabilecegi bir iki oyuncak koyuyorum onune suyu acip veriyorum eline arada sesleniyorum oyalaniyor baya. Boyle ufak tefek seyler baya kolaylastiriyor isleri aslinda. Siz 3 tane buyutmussunuz helal olsun size.Kadın alamıyorsan ütüleri ütü üye yollayın. Temizlik için robot süpürge alın. Siz sokaga cıkınca salın o züğürdün siz yokken.
Eşiniz evdeyken buzlugu doldurun.
Bir de ben cocuklar küçükken yemesi zahmetli şey koyardım önlerine iki saate onu yerlerdi. Büyük kızım 1.5 2 yasındaydı nar atıklar koyardım mama sandalyesinde birer birer yerdi yemegi mi yapabilirdim.
3 numara tavanda yürüyen cinsten ama o da suyla falan oynuyor işte mutlaka vardır bir yolu
Ikinci cocugum ihmal sonucu olmadi. Geri cekilme yontemiyle falanda olmadi. Gidin dalganizi baska yerde gecin.Prezervatif reklamı gibi konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?