Surekli aglayan cocuklar ve tukenen ben

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.399
8.855
158
Iyi aksamlar hanimlar cok doluyum icimi dokecek beni anlayacak kimseyi etrafimda goremedigim icin yine buraya attim kendimi. Ozellikle iki kucuk cocugu olupta akil sagligini bozmadan islerini yurutmeyi basaran hanimlardan ozverili tavsiyeler bekliylorum cunku ben artik tikandim sabir tasim catladi. Oncelikle sunu belirteyim cevredekilerin bana neredeyse hic destekleri yok bir basima sayilirim. Esimin cocuklarla ilgili uzerine edindigi tek vazife disari goturmek onun disinda ev islerinde mutfagi arada toplamaya yardim eder cay sofrasi hazirlar. Bunun haricindeki hersey istisnasiz bende. Kaynanam var ama yok sayilir bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Anneminde bana pek destek oldugu soylenemez. Onlara guveniptemi cocuk yaptin diyecek olanlar lutfen enerjinizi bosa harcamayin destek olmayacak olanlar yazmazsa sevinirim. Neyse kisacasi bir basimayim cocuklar mevzusunda. Gel gelelim cocuklar konusuna daha once actigim konulardan bilen bilir oglum 3.5 yasinda ve zor bir cocuk kizim 16.5 aylik. Oglum konusunda profesyonel destek aldik ama pek bir ise yaradigi soylenemez cunku soylenenleri uygulayabilmek icin sakin bir kafa ve dinlenmis bir vucut olmasi lazim ikiside bende yok ustelik beni zorlama konusunda elinden geleni yapan bir kizimda var :)) Neyse sadede gelecek olursam bizdeki en buyuk sorun aglama ve karsi gelme krizleri. Onceleri sadece oglumda olan bu krizler artik kizimdada bas gostermeye basladi ve benim aglama sesine karsi artik tahammulum kalmadi. Evin icindeki aglama seslerinden surekli kulaklarimda ugultu oluyor. Kroniklesen uykusuzluk ve yorgunluktan ciddi manada bas donme ataklarim oluyor dengemi kurmada zorlaniyorum. Durumum boyleyken cocuklarimin surekli aglamalari herseye itiraz edip karsi gelmeleri beni iyice bunaltti artik. Hem ev isleri hem cocuklarin beslenmesi banyosu tuvaleti bezi ustune birde aglamalari ve neredeyse herseye karsi gelme ataklarina karsi tikandim kaldim. Cikmazda gibiyim hergun ayni sorunlari yasiyoruz. Tuvalete gitmem bile aglama krizlerine sebep oluyor arkamdan geliyor ikiside kapiyi kapatinca basliyorlar aglamaya. Uyku uyuyamiyorum sakin kafayla oturup yemegimi yiyemiyorum lavabo ihtiyacimi banyo ihtiyacimi strese girmeden karsilayamiyorum evin islerini halledemiyorum olmuyor. Yataga girene kadar kic*m 5 dkk koltukta oturma rahatligina erismiyor ve buna ragmen ev ahir gibi. Surekli bir yerleri temizlemeye calisiyorum ama yok nafile evi bok goturuyor. Birak oyle kalsin diyeceksiniz belki ama birakamiyorum ev cadde ustu cok toz aliyor temizlemesem cocuklar icin sagliksiz kiz gunde 3/4 kez ust basini batiriyor her disari gittiklerinde kiyafetler kirleniyor yerlerde surekli kirinti supurmek zorundayim cunku kiz hala yerdeki seyleri agzina goturuyor. Kahvalti oglen yemegi aksam yemegi ara ogunler derken mutfakta bir ogun bulasik atlasam ipin ucu kaciyor. Yani kisacasi isleri salivereyim gitsin luksum yok. Yasaklarda ustune eklenince benim psikolojim kotulesti iyice. Son zamanlarda elimde olmadan cok bagirmaya basladim ozellikle oglum kardesini dovdugu zaman tutamiyorum kendimi. Arkami dondugum an zarar veriyor kardesine guzellikle anlatiyorum tepki gosteriyorum hic birsey fayda etmiyor onun stresi bir taraftan. Kafayi yiyecegim artik ne olur bir akil verin bana bu sureci nasil saglikli bir sekilde atlatacagim ben.

Çok haklısın, o kadar haklısın ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Üst üste iki çocuk sahibi olmak onları büyütmek zaten yeterince zikren pandemide bunu yapmak kat kat zor. Madem yardımcın yokmuş neler yapabiliriz ona bakalım.

Maddi durumunu bilmiyorum. Haftada bir temizlik için birini alırsan işin çok kolaylaşır. Temizlikçiyle ütü ve dolap düzeni konusunda da anlaşırsın, inşallah bunu karşılayacak maddi gücün vardır.

Çocukların yemeğini çorbasını hazırlamak yeterince yorucu. Bari kendinize yemek hazırlamamak için deep freeze’i doldurabilirsin. Pişmeye hazır çiğbörek, sarma, içli köfte, kuru dolma satan inst adresleri var. En azından çorba yanına bir çeşit olur.

Çocuklu evin en büyük sorunu sessizlik arayışı malesef buna bir çözüm yok, çocuklarımızın canı sağ olsun. Susmuyorlar.

Bunun dışında sabır dileyebilirim canım, üst üste çocuk gerçekten zor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolaylıklar diliyorum.

eger cok yogun oldugunuzdan ya da ev isinden dolayi cocuklarla birebir zaman geciremiyorsaniz, cocuklar da sizin ilgilinizi cekmek icin baska yollara basvuruyor. mesela cocuk anne anne dedi ama isiniz vardi bakamadiniz. cocuk kardesine bir cakiyor, boom, annenin ilgisi uzerinde. sizin ilginizi alinca daha cok vuruyor, daha cok dikkat cekiyor. bunu tersine cevirmeniz gerek. diyelim ki cocuk istemediginiz bir sey yapti, eger ciddi bir sey degilse gormemezlikten gelin, ciddi bir sey ise sakin bir ses tonu ile cocuklari ayirin, ya da uyarin. daha sonra cocuk guzel bir sey yaptiginda onu takdir edin. mesela kardesine oyuncak verdi, aferin benim ogluma vs gibi. negatif davranis - dikkatini ona verme, odani degistir, pozitif davranis- begendigini belli etme, ilgi gosterme. bu sekilde iyi davranislar pekisecektir.

yardim almiyorsani oncelikle bunu kabul edin, kimse yardim etmiyor tek basinayim diye. annelerin yardim etmemesi kotu ama ne kadar az insan basinizda olursa, kendi isinizi o kadar mudahelesiz ve rahat halledersiniz. 2 cocuk var aksama kadar fabrikada gibi duzenli olmaniz lazim. cocuklar okula baslayana kadar boyle. sekizden gec kalkmayin. sabah kahvaltilarini erken yaptirin. her gun disari cikma saatiniz olsun bir saat. mesela sekizden dokuza kadar kahvalti oldu diyelim, sonra biraz muzik ya da cizgi film acin (acmayan varsa helal olsun), o arada etrafi toparlayin. 11 gibi disari gidin (yasaklardan sonra) o arada cocuga meyve vs verin hem de disarida yorulsunlar. eve gelince ogle yemegi ve sonrasinda uyku. uykunun cok fazla olmamasi lazim, 3 ten sonra uyutmayin bence. daha sonra yemek hazirlama vs. sekizde cocuklarin yemeklerini yemis ve uykuya gecise hazir olmasi lazim. aksam karinlarini iyi doyurun ki gece uyanmasinlar. dokuzda uyumus olurlarsa size en az 2 saat kalmis olur ki o 2 saat var ya dunyanin EN MIKEMMEL SAATI :)) ama onun disinda duzenli olmaniz gerekiyor, yoksa kaos dram gozyasi

Bir de kağıt tabak bardak bulundurun evde. Kriz anında veya ekstra bir durumda ( çocuklardan biri uyumaz, ağlama krizi Yaşar, öbürünün yemeği gecikir o da huysuzlanır) kağıt bardak tabakları kullanırsınız. En azından o gün bulaşık derdiniz ortadan kalkmış olur. Bütçenizi bilmiyorum ama temizlikçi ve yemek siparişi desteği şart size.

Ah canım benim ya nasıl dert oldu içime vallahi yakın olsak bi kap yemek getirirdim. Ben de tek başıma çocuk büyüttüm ne demektir çok iyi bilirim.

Cok sagol tavsiyelerin icin. Dondurucu konusunda soyledigin sey mantikli guvenilir bir yer bulsam o sorun cozulecek. Gerci kendi yemegimiz konusunda cok zorlanmiyorum cogu zaman bildigimiz yerden disardan soyluyloruz esimle o konuda anlayis gosteriyor sagolsun. Ama buzlugu doldurmak daha saglikli olur tabi. Yardimci konusunda belirli araliklarla gelen biri var aslinda ama hic memnun degilim isinden memnun olsam daha sık cagiracagim ama su an sadece cok ihtiyac olunca cagiriyorum. Cocuklarimizin cani sagolsun tabi onlar benim herseyim yattiklarinda cok vicdan yapiyorum ama cidden gucum kalmiyor bazen acizlikten oturup agladigim bile oluyor.

Allah yardimcin olsun. Okurken ben bunaldim, sen bir de bunu her gun yasiyorsun. Ne soyleyecegimi bilemedim. Cunku tek cocugum var ve hic boyle tecrubem olmadi. Sadece ev islerinde yardimci alsan iyi olur. 3.5 yasindaki oglunu tam kapanma bitince krese verebilirsin. Kucuk de buyugu taklit etmeye baslamis. Istedigi seylerin aglayarak olacagini saniyor ikisi de. Kreste belki bunun aglayarak olmayacagini diger cocuklara bakarak gorur buyuk.

Arkadaşım çok zor 2 yaşında bir kızım var ikizlere hamileyim. Aynılarını x2 olarak yaşayacağım Allah yardımcımız olsun. 2 senelik anneyim size çok büyük akıllar veremem ama oğlunuz belki sıkılıyordur evde. Kreşe ya da oyun grubuna yollama imkanınız varsa yapın.
kızım 15 aylıktan beri gidiyor. Olumlu sonuçları yazmakla bitiremem.

Allah kolaylık versin

Cok guzel yazmissiniz elinize saglik. Sanirim benin en buyuk sorunum isleri rutine oturtamamam. Rutin isinede cocuklarin huysuzlugu engel oluyor. Sabah altida uyaniyor hergun 06:30/7:00 arasi kahvalti yapiyoruz. Kahvaltidan sonra hersey arap sacina donuyor :)) oglan kizi duvuyor ben geriliyorum tepki gosteriyorum oglan agliyor o aglayinca kiz agliyor ve gunun negatif enerjisi boyle basliyor. Kardesini dovmese daha positif gececek zamanimiz ama hassas noktamiz ve isleri bozan nokta orasi. O konuda dedigin gibi soguk kanli ve profesyonel bir tutum sergilemem gerekiyor ama iste uykusuz ve yorgun olunca sinirlerim devreye giriyor

Biraz daha sabır inşallahhhhhhhh önümüzdeki yıl yüz yüze eğitime geçilirse oğlanı kreşe yollar biraz nefes alırsın. Çok da içinden çıkamazsan baxen biraz çizgi film aç hiçbir çocuk yarım saat çizgi film izledi diye gerizekalı Olmaz. Annelerin de nefeslenmeye ihtiyacı var.

Iki kez niyetlendim krese yazmak icin ikisindede esim engel oldu. Iki gun once resti cektim artik yasaklardan sonra gonderecegim dedim yoksa hem benim hem cocuklarin psikolojisi bozulacak. Sizede kolayliklar diliyorum simdiden insallah sakin ve uysal olur ikizleriniz. Saglicakla gelsinler ❤

Kizim hem ornek aliyor abisini hemde surekli abisi tarafindan kisitlandigi icin agresiflesti baya. Abisi surekli elinden oyuncak aliyor hic birseyini paylasmiyor dovuyor. Bebekliginde cok uysaldi kizim cok degisti

Konuyu okuyunca ben bile gerildim, Allah yardımcınız olsun. Benim ortanca 5 yaşında ve çok sakin bir çocuktur ama 3 yaş civarıydı sanırım bir uyku terörü yaşamıştık, gece sabahlara kadar ağlıyordu kesinlikle sakinleşmiyordu, o dönem kafayı üşütecektim ağlama sesinden, siz bir de iki bebekle aynı anda uğraşmak zorunda kalıyorsunuz

Büyüğü kreşe yazdırın, her gün çocukları dışarı çıkarma rutininiz olsun, çocuklar için özel yaptığınız yemek çorba köfte ne varsa fazla fazla yapıp ya dondurucuya atın ya da uygun olanları sıcak sıcak kavanozlara kapatıp konserveleyin, bu şekilde en azından ayda iki hafta zamandan kârınız olur. Eve mutlaka haftalık yardımcı çağırın, erken kalkın çocukları da erken yatırmaya çalışın. Temizlik yaparken çocukların eline de toz bezi tutuşturun oyun gb olur hem zaman geçer, sinir krizi anlarında gidin bi yüzünüzü yıkayın içinizden 10 20 100e kadar sayın

eşinizin kreş konusunda söylediğine de kulak asmayın, çok umursuyorsa bi zahmet çocuklardan birinin yükünü devralıversin!

ayrıca ben aile büyüklerine de kızdım açıkçası, kimse gelip komple çocuğun yükünü alsınlar demiyor ama en azından haftada/ayda bir kaç saat ilgilenseler anneler de bu kadar cinnet noktasına gelmez.

Evin buyuk temizliyini ve yemek ihtiyacini annen karşilaya bilir. Mesela ben hamile kaldigim surede annem gelib 3 gunhn yemegini yapardi. Mesela sarma sarar buzluga koyardi. Et suyunda çorba yapib yarisini buzluga atardiki bitince yenilsin. Çok da iyi kalirdi. Haftada 2 defa gelil boyle yapardi. Yetmeyen gunlerde de eşim yardim ederdi. Zaten ben iştahsizdim çok az yerdim. Yani annenden çocukla ilgili degil de işlerle ilgili yardim ala bilirsin. Benim evimi de annem ablalarim temizledi. Haftada bir gelib 2-3 saate sil supur yapar giderlerdi tabi çocuklu evde surekli temizlik gerek ama haftada bir komple temizleyen olursa işin rahatlar. Yardimcin olmasi şart. Insaniz robot değiliz. Çocuğumuz kanimiz canimiz da olsa insan bazen yipraniyor bu onlari sevmedigin anlamina gelmezki. Sabir diliyorum kardeşim sana

Anneme dert yandigimda gonder diyor aslinda ama sonrasinda bir mutlaka bir sekilde basa kakiyor pisman ettiriyor. Yada soyleniyor oglum icin suna zarar verdi buna zarar verdi yada ben hastayim bilmiyormusun gibi laflar. Zaten orda oldugu zamanda cocuk yemek konusunda allaha emanet bogazindan sicak lokma gecmez cips cikolata biskuvi sagliksiz ne vara yukluyor cocuga eline telefon verip benim izin vermedigim videolari aciyor. Yuz yikama fikriniz cok iyi uygulayacagim bu yontemi.

Alt kat komşumun oğlu Böyle bir ağlama şekli yok gerçekten, üst katta olmama karşın ben tükendim, annesini düşünemiyorum.
Bizim binadakilerde bana acir oldular. Eve gelen kurye bile aglayan cocuklar sizinmiydi binanin kapisina kadar geliyor sesleri diyor (3 cü kattayiz).

Ben kucuk kiza daha çok uzuldum ya daha 16,5 aylik daha kucucuk ama boyuna abiden dayak yemeye başlamiş yazik.
Ben tek cocugum kardeşli hayati bilmem ama keşke engellemenin yolu olsa.
Hic sormayin hastaneden taburcu oldugumuz gunun ertesi gunu dovmeye basladi kardesini. Kiz kucagimda emziriyorum kasla goz arasi gelip vuruyor kafasina sezeryanliyim kalkamiyorumda kizimda el kadar cani yaniyor agliyor onunla beraber bende agliyorum tabi. Cok zor gunlerdi hala cok zor

Merhaba... maddi durumunuz uygunsa kesinlikle robot süpürge alin derim.. en azindan kirintilari toplamaktan kurtulursunuz.. günlük evinizi süpürmüs olursunuz..

Esinizin size daha fazla yardim etmesi şart..
Bunu tekrar konusun is paylasimi yapin..
Mesela bizde aksamlari cocugun bütün isleri ile babasi ilgilenir.. gündüz ben aksam onun kontrolundedir cocuk..
Giydirmek,yatirmak,dis fırçalamasi, oyun oynatmak, gibi vs..

Esim evlendiğimizde bardagini bile mutfaga götüremezdi ama biraz cirkeflik herseyi çözdü :) alisti artik sen otur ben mutfagi temizleyeyim diyor..
Fazla fedakarlik yapilinca erkekler herseyi görevimiz zannediyor..oysa ikimiz yaptik cocugu neden tek ben bakayim..

Eylul ayinda mutlaka anaokula verin buyugu.. sizinde nefes almaya ihtiyaciniz var..
Mutlu anne mutlu cocuk demektir..
Bu sekilde hem siz hem de cocuklar yipranacak..
Düzenin biraz degismesi lazım... ozellikle eş konusunda

Ya tek başa kakma olsa he hı de geç idare et derim ama sağlıksız beslenme de işin içine dahilse anneanne seçeneğini elemek lazım ya da bir kaç saat kafa dinlemek için göze almak daha mı mantıklı bilemedim bir üye daha önermiş, maddiyatı biraz zorlayıp robot süpürge alın mutlaka, her gün süpürge açmaktan kurtulmuş olursunuz hiç değilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…