• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Anneler - 2011

merhaba kızlar..
Rabbim hepinizi gönlüne göre versin.bu ara çalışmalar yavaşlamış sanki.
bende dün saka su aldım ph seviyesi yüksek diye.normal sudan 3 milyon pahalı :) süt içmez oldum uzun zamandır
ama eşim bebek gibi süt içiyo izah edip onuda kesicem yakında :D
şu ovülasyon testini hiç anlamadım ama nasıl yapılır diye alınca içinde yazarmı.
neye göre kız neye göre erkek oluyor.

gelincik

yaşım 32 canım...ama nasip olursa 2 bebek daha düşündüğüm için endişelendim biraz

ama herşeyde bir hayır vardır diyerek...sabretmek zorundayım....biliyorum.....

sizlerde dau edin benim için....hala regl olmadım bu arada.....

tuhaf rüyalar gördüm
hayırdır inşallah deyin okumadan lütfen.....,

kuzu gördüm minicik :))) kesecekmişiz ölsün diye üstüne bişey örtüyorum
ama bakıyorum çok küçük....çok sevimli....acıyorum örtüyü çekiyorum üstünden
biberonla süt vereyim ben buna diyorum....küçücük daha ancak süt içer diyorum
bir kaptan içinde boncuk ve metale benzer şeyler dağıldı etrafa sonra....

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,konuyu buraya taşınmız aşkolsun okuyorduk diğer yerden bizlere yardımcı oluyordunuz..Neyse ALLAH hepimizin gönlündekini nasip etsin.....

gelincik

yaşım 32 canım...ama nasip olursa 2 bebek daha düşündüğüm için endişelendim biraz

ama herşeyde bir hayır vardır diyerek...sabretmek zorundayım....biliyorum.....

sizlerde dau edin benim için....hala regl olmadım bu arada.....

tuhaf rüyalar gördüm
hayırdır inşallah deyin okumadan lütfen.....,

kuzu gördüm minicik :))) kesecekmişiz ölsün diye üstüne bişey örtüyorum
ama bakıyorum çok küçük....çok sevimli....acıyorum örtüyü çekiyorum üstünden
biberonla süt vereyim ben buna diyorum....küçücük daha ancak süt içer diyorum
bir kaptan içinde boncuk ve metale benzer şeyler dağıldı etrafa sonra....
hayrolsun canım ya iyiye yor iyi olsun

merhaba kızlar..
Rabbim hepinizi gönlüne göre versin.bu ara çalışmalar yavaşlamış sanki.
bende dün saka su aldım ph seviyesi yüksek diye.normal sudan 3 milyon pahalı :) süt içmez oldum uzun zamandır
ama eşim bebek gibi süt içiyo izah edip onuda kesicem yakında :D
şu ovülasyon testini hiç anlamadım ama nasıl yapılır diye alınca içinde yazarmı.
neye göre kız neye göre erkek oluyor.
merhaba evet testin içinde yazar nasıl yapılacağı genel kanıya göre yumurtlama zamanı erkek yumurtlama zamanı öncesi kız deniyor ama kesin birşey değil iyice okuyupo bakarsan yöntemleri daha iyi anlamış olursun başarılar

Merhaba arkadaşlar,konuyu buraya taşınmız aşkolsun okuyorduk diğer yerden bizlere yardımcı oluyordunuz..Neyse ALLAH hepimizin gönlündekini nasip etsin.....
valla taşımışlar bizimde haberimiz yok :)

petunya cım

kaçgündür tuhaf rüyalar görüyorum
hayırdır inşallahhhhhh

hamile değilimdir çünkü hep korunmalı ilişki....ama Allah ol derse imkansız diye birşey yoktur
ama her an olacakmışım gibi de belirtiler yaşıyorum

artık olsam da rahatlsam ...........................

konuyu bulamadın diye mi böyle yazdın
ben pek anlamadım da.....

amin.....Allah hepimizin gönlünce versin inşallahhhh,

senin bebiş çok minik sanırım
yeniden mi istiyorsun....?

canım üzülme vardır bir hayır stres çok etkiliyor belkide bu yüzden gecikiyor keşke rahat olmayı başarabilsek biliyorum çok zorr

Slm Türkiyem iyiyiz çalışıyoruz hamiş olabilmek için :) sen nasılsın

Ay ezgin belkide hamilesin akşamlarıda çok uykum oluyor deyince bir an hamiş olduğunu düşündüm ay inşallah mutlaka haber et bizi

yorgunlukdan canim hep ayakdayim bütün gün valla yok ev isi yok yemek iki cocuklarn biraz baska olsun saglik olsun ben bugün cok kasik agrim var bir gidiyor bbir geliyor gögüslerim sert halen Allah b iliyor ve gercekden hamisimdir belki....size yazarim canlarim

ezgin

son sat neydi? en geç ne zaman olman gerekiyor?

sen erkek için denemiştin sanırım...hadi hayırlısı....olur inşallah.....

habersiz bırakma bizi....

konuyu bulamadın diye mi böyle yazdın
ben pek anlamadım da.....

amin.....Allah hepimizin gönlünce versin inşallahhhh,

senin bebiş çok minik sanırım
yeniden mi istiyorsun....?

Evet canım konuyu bulamadım diye yazmıştım üzülmüştüm yok oldu diye:)Ben bu ay inşallah yeniden istiyorum..Doktor klomen verdi birde çatlatma iğnesi yapacak ikna ettim..ama yorumcu com da o günler benim için kız gösteriyor.Kafam karışık çatlatma iğnesini sonradan yaptırsam olmaz mı ki?

petunya cım

kaçgündür tuhaf rüyalar görüyorum
hayırdır inşallahhhhhh

hamile değilimdir çünkü hep korunmalı ilişki....ama Allah ol derse imkansız diye birşey yoktur
ama her an olacakmışım gibi de belirtiler yaşıyorum

artık olsam da rahatlsam ...........................
canım gecikmeli olaraka gelecek bence akacak kan şeyde durmaz :)) hehe

yorgunlukdan canim hep ayakdayim bütün gün valla yok ev isi yok yemek iki cocuklarn biraz baska olsun saglik olsun ben bugün cok kasik agrim var bir gidiyor bbir geliyor gögüslerim sert halen Allah b iliyor ve gercekden hamisimdir belki....size yazarim canlarim
ay canım neden bilmem hamilesin gibi düşünmek istiyorum inşallah hayırlısı ise hamiş olursun açılışı yaparsın arkandan ben gelirim belki :)
ay maşallah 2 çocuk var hala aynı heyecanla istiyosun üçüncüyü ne güzel ikiside kızmı erkekmi yaşları kaç canım?

bu yazıyı bir arkadaşım facede paylaşmış daha uzundu ama ben etkilendiğim kısmı kes kopyala yaptım hoşuma gitti duygulandım paylaşmak istedim kızlar.

Doğanın buyruğu, insan kararını dinlemedi!

Eğer bir bebek zamanının geldiğini, anne karnındaki meskenin onun için kısıtlandığını düşünüyorsa gelecektir. Doğa onun yanındadır. Onun tercihleri, durumu birincildir. Sizin aldığınız kararlar, verilmiş ameliyat tarihleri, yapay buluşmalar onu bağlamaz… Eğer gelecekse ve gelmek için doğal yolları kullanacaksa bu sürece iştirak etmeniz sizin yararınızadır. Doğal olan pusula, nadiren sizi yanıltır…

İşte yirmi üç Ağustos, saat 04.50’de yataktan haykırarak uyandığımda “o anın” geldiğini anladım. Hastaneye gidecek ve oğlumu alacaktım… Aramızda bir neşter mesafesi vardı. Bir sonraki sabah, eğer bir aksilik çıkmazsa evimizde üç kişi olacaktık. Annelikle benim aramdaki o neşter mesafesi, bir paravan… Deniz’i çağırdım, işaretin geldiğini söyledim, gidip oğlumuzu alalım dedim… Beni bekleyen ağrılar, acılar düşündüğüm son şeydi. Çok az kalmıştı, biliyordum.

Ancak…

Saat beş buçuğa gelirken hastanedeydik. Sancı namına hiçbir şey hissetmiyordum. Damarlarımda dolaşan tek şey adrenalindi. Yüreğim gürültücüydü. Adımlarım paytak olabilirdi fakat içimde bir şey, bir çeşit güç koşuyor, akıyor, deviniyordu… Sezaryen olacağımı söylememe rağmen hemşire hanım beni muayene etmek istedi. Yollar kapalıydı, oğlum gelmiyordu. Eve geri gönderildik. Peki bize yapılan açıklama neydi? Cem Yılmaz’ın bir gösterisinde anlattığı hikayeyi anımsatan şu cevap: “Olur öyle şeyler!”

Peki…

Sonra eve geldik… Zaten öyle sakin evden çıkılır mıydı? Hangover filminin soundtrackını dinleyerek doğuma gidilir miydi? Hadi diyelim oldu, doğuma giden kadın Phil Collins’in “Love is in the air” şarkısına niye eşlik etsindi? Baterinin patladığı noktada elde bagetle davul çalma taklidi ise çok fazlaydı zaten. Çok saçma…

Araba kapımızın önünde durdu. Kapı açıldı. Ve ailenizin yazarı Ezgi Uzmansel müthiş bir sancı tarafından tokadı yedi. Tabii hemşire hanımın “olur öyle şeyler” telkininden sonra sancı için “olur öyle şeyler” diyerek kendisini yatıştırdı. (Neyse kendimden 3. Şahısmışım gibi bahsetmeyeceğim)

Sonra eve gidişimiz, evde bizi bekleyenlere “Olur öyle şeyler” dediler şeklinde rapor verişimiz ve kahvaltımızı edişimizi o kadar net anımsıyorum ki. Sancılar düzenli gelmeye başladığında, bir an için duruyor, nefes egzersizleri ile sancıyı savuşturuyor sonra kahvaltı ardından pişirdiğimiz kahvemizi yudumluyordum… Sancı dediğim okkalı, kırbaç gibi… Ama muhabbet de şahaneydi ben de muhabbet arası sancı çekiyordum. Evet kesinlikle saçma!

Eşim beni evdekilerle baş başa bırakıp, biraz kestirmeye çıktı. Gücünü toparlayıp işe gidecekti. Saat on’a gelirken ben de biraz kestirmek istedim. Gitmişken onu uyandırıp, işe sepetleyecektim. Yatağıma ulaştığımda onu uyandıracak bir cümle kurmak yerine küçük bir çığlık atmış olabilirim. Gözlerini açtığında “İster misin, ben doğuruyor olayım!” dedim. Doktorluk bilgisi ve uyku mahmurluğu tuhaf bir kokteyl oluşturmuştu belli ki, “Eh olabilir!” dedi, gözleri yeniden devrildi. Ama yeniden gelen işaret bal gibi doğurduğumu söylüyordu. Hastaneye gidecektik tekrar ama daha geleli birkaç saat olmuştu…

Yine ağırdan aldım. Bir banyo, birazcık bakım yaptım. Aralarda gelen sancıları, hohlayıp puflayıp savuştururken kendim için yeni bir elbise seçtim. Kırmızı… İçeri dönüp, oldukları yerde uyuklayan ev ahalisine “Biz yeniden hastaneye gidiyoruz millet, dönünce öğlen yemeğimizi yeriz artık” dedim.

O gün öğlen yemeği yiyemeyecektim, haberim yoktu!

Hastanenin kapısından nasıl girdiğimi anımsamıyorum. Karnımda koca bir kütle ve vücudumda şiddetli bir ağrıyla beraber yürüyorduk çünkü. Doktorumun muayenehanesine girince, kendisi azarlar bir tonda konuştu: “Ezgicim bence sen bayramdan önce bu işi halletmek istiyorsun, öyle zırt diye sezaryen yapmam… Bekleyeceğim!” diyerek beni muayeneye aldı. Ama iki dakika sonra kendi söylediklerini kendisi yanlışlayacaktı: “Doğum başlamış ve bebek kanalda… Bunca sancıyı çektikten sonra seni sezaryene yedirtmem… Normal doğurtacağım, çık doğumhaneye epidural bağlasınlar” dediğinde ona “Yaşa!” dediğimi hatırlıyorum en Öztürk Serengil tonlamasıyla…

Sonrası bir ırmak gibiydi. Acı, ağrı, güç… Ama öyle bir güç ki, doğanın anneliğe atfettiği, Tanrının anneliği kutsadığı kadar var! Korku ve korkusuzluk yan yana dans ediyorlar. Bense kendimi tabiatta doğum yapan bir yabani canlı kadar bilgili hissediyorum. Bu içten gelen bilgiye annelik içgüdüsü diyorlar sanırım. Ve bir savaş, mücadele… Aşktan başka hiçbir neden sizi buna itemez.

İtemez… Ama siz itiyorsunuz… İtiyorsunuz… Bir kadının bu kadar güçlü olmadığını söylediler size değil mi? O nasıl bir itiş gücü, nasıl bir performans… Bir yandan bebeğinize nefes gönderiyorsunuz… Öte yandan itiyorsunuz. Onu hayatın içine, dünyaya itiyorsunuz… Damarlarınızda Tanrı’nın üflediği o kudret dolanıyor, kaslarınızda hiç bilmediğiniz ilahi bir güç… Sonra yorgunluğunuz savaşa katılıyor. Gözleriniz gidip gelecek. Kendinizi bıraksanız öyle bir uykuya dalacaksınız ki. Ama bırakamazsınız… Doktorum, ebe hanımlar haykırıyor: “Hadi Ezgi, son kez…” Gözlerim devriliyor. Artık her şey kesitler halinde… Gözümü kapatıyor ve itiyorum. Gözümü açıyorum gayretkeş doğumhane ekibi… Kanter içindeler… Gözümü kapatıp itiyorum, gözümü açıyorum duvardaki saat oraya mıhlanmış… Gözümü kapatıyor ve itiyorum, gözümü açıyorum oğlum… Sesini duyuyorum. Bayılıyorum. Sadece arka planda oğlumun güçlü ağıdı. O ılık ırmak beni kucaklamış… Ve onu yanıma getiriyorlar. Oğlum susuyor ve ben başlıyorum, bağırarak ağlıyorum. Birbirimize kavuşuyoruz. Hoş geldin Rüzgar Ali’m.

Beni doğumhanenin dışına çıkarttıklarında, gözlerim eşimi aradı. Ağlıyordu. Ağlıyorduk. Etrafımızda sevdiklerimiz. “Bakın” diyordum “Bu benim oğlum…” Sıcacık, küçücük, kollarımın arasında. Doğa, Tanrıdan aldığı emirle, randevu tarihimizi öne almıştı. Oğlumla böyle ıpılık kucaklaşmıştık… Nice kavuşma parçası okudum, pek çok defa yazdım. Ama sevgili dostlar, böyle samimi ve sahici olanını ne yazdım, ne yaşadım.

SeyHanim jns guzelim ya beraber olur bu sefer
Bn yine adet olmadim ya akintim yogurt beyazi gibi ve goguslerimden sut iner gibi sizliyor hayir olsun yawww valla takkeylede kalirsak hamis isimiz var heee hosgeldi sefa geldide disimle ugrasiyorum morfin vurundum bide hemiroid icin 12 gunluk ilac aldim affff Alllahim af

petunyaaaa okurken gözlerim yaşardı....
uffff çok etkileyiciydi....Rabbim bu duyguyu hepimize yaşatsın inş

evet kiz icin canim benim

benim adetim gelmedi yawwwww kullandigim hemoroid hapindan olabulumu aceppppp suphemde yok adamla bir ay tik yok yaneee

kitapdada yaziyordu oglan yada kiz hazelin kitabinda...yumurtamadan 12 sonra iliskiyede girin yaziyor....ben yaptim bakalim ama adetim olcak geldi gelecek hissediyorum

SeyHanim jns guzelim ya beraber olur bu sefer
Bn yine adet olmadim ya akintim yogurt beyazi gibi ve goguslerimden sut iner gibi sizliyor hayir olsun yawww valla takkeylede kalirsak hamis isimiz var heee hosgeldi sefa geldide disimle ugrasiyorum morfin vurundum bide hemiroid icin 12 gunluk ilac aldim affff Alllahim af
takke :)) hayırlısı olsun gurbet güzeli gönlüne göre olsun inşş
petunyaaaa okurken gözlerim yaşardı....
uffff çok etkileyiciydi....Rabbim bu duyguyu hepimize yaşatsın inş
aynen bende çok etkliendim gülümsedim vs.. inşallah canım ya inşallah

kitapdada yaziyordu oglan yada kiz hazelin kitabinda...yumurtamadan 12 sonra iliskiyede girin yaziyor....ben yaptim bakalim ama adetim olcak geldi gelecek hissediyorum
ya hiç belli olmuyorki hamilelikte aynı regl öncesi gibi gelişiyor başta bişey anlaşılmıyor illaki regli gecikecek beklemekten başka çare yok herhal inşallah gönlündeki olur naz

Back