• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Anneler - 2011

erkeğin dieti önemli olmaz olur mu?

yumurtanın seçtiği spermde erkeğin semeninden geliyor.

Mesela bazı erkeklerin semeni 9 küsürken bazılarının 7 küsür.benim eşimin gibi.erkek spermi alkali ortamda var oluyor zaten ama 7 küsürde belki atıyorum 2 bin y yaşarken 9 küsürde 10 bin erkek spermi yaşıyor.

diet yapmıyorsa bile mutlaka takviyelerini alsın,limonlu karbonatlı suyunu içsin,her iki haftada birde içtiği meyve suyunu değiştirerek tüketsin.

sıcaktan uzak dursun.

Bir insanın oluşması, erkek ve kadında çiftler halinde yer alan bu kromozomların birer tanesinin birleşmesi ile başlar. Kadında yumurtlama sırasında ikiye ayrılan eşey hücresinin her iki parçası da X kromozomu taşır. Oysa erkekte ikiye ayrılan eşey hücresi, X ve Y kromozomları içeren iki farklı sperm meydana getirir. Kadında bulunan X kromozomu, eğer erkekteki X kromozomunu içeren spermle birleşirse doğacak bebek kız olacaktır. Eğer Y kromozomu içeren spermle birleşirse, bu kez doğacak çocuk erkek olur.

Yani doğacak çocuğun cinsiyeti, erkekteki kromozomlardan hangisinin kadının yumurtasıyla birleşeceğine bağlıdır.

yani eşey hücresi eşit bir şekilde ikiye ayrılır kadında xx ikiye ayrısada x ama erkekte xy ayrılınca biri x diğeri y....

Bebeğinizin cinsiyeti hamileliğin başından itibaren en çok merak edilen konulardan biridir. Hamilelikle ilgili her sohbette söz dönüp dolaşıp cinsiyete mutlaka gelir ve hemen herkes karın şeklinizden,yüzünüzde oluşan değişiklikten, yürüyüşünüzden , yemek alışkanlığınızdaki değişikliklerden bebeğinizin cinsiyeti hakkında sonuçlar çıkartır. Ama bazen eğlendirici olsa da bütün bu yorumların gerçekle herhangi bir ilgisi yoktur.Bu nedenle sadece ve sadece gülümseyerek dinlemenizi öneririz

Cinsiyet , cinsiyet kromozomları adı verilen ve X Y harfleriyle gösterilen kromozomlar tarafından belirlenir.Kadınlarda 2 tane X kromozomu,erkeklerde de 1 X ve 1 Y kromozomu bulunur .

Bildiğiniz gibi bebeğinizin ilk hücresi olan zigot, sperm ve yumurta hücresinin birleşmesi ile oluşur. Bu birleşmeyle oluşan zigotun kromozomlarının yarısı anne ,yarısı da baba kaynaklıdır. Yumurta hücrelerinin hepsinde 1 tane X kromozomu bulunur.Buna karşın sperm hücrelerinin yarısı X,yarısı da Y kromozomu taşır. Eğer yumurta hücresi X kromozomu taşıyan bir sperm le birleşirse bebek kız, Y kromozomu taşıyan bir spermle birleşirse erkek bebek oluşacaktır. Bir döllenmede özel durumlar dışında tek bir yumurta hücresine karşın,yarısı X yarısı Y kromozomu taşıyan milyonlarca sperm hücresi bulunduğundan kız veya erkek bebek olma şansı eşittir.

yazılan bu.ama isteyen kocasınada diyet yaptırsın.benim eşimde reflü gastirit var limon turşu karbonatlı su bunlar yazasak bir senedir...hatta et bile dokunuyor...yapan yapsın.ama olay çok basit her yerde aynısı yazar.erkekteki y x taşıyan spermler eşittir.aksi olamaz.......

naz81 canım özel msj kutun açık değilmı senın bı baksan dıyorum neden attığım msjlar gelmedı sana .ben nasıl açılır bılmıyorum ama bılen arkadas varsa sana yardımcı olur inş..bence sen çok sters yapıyorsun bırak stresı ozaman gelır .düşünme elınden gelenı yap tamam.
daha sık gel naz81.almanyaya döndünmü

Döndûm gelincik, Sabah geldik...özelden msj atmam icin 27kez buraya Yazmam gerekiYor 100 doldurmam icin ..Mail adresimden yaz olazmi? Sadece bi Tane ozel msj geldi ...
Adet sancim biraz fazla olmaya basladi :58: tutmadi Gene galiba ....

Döndûm gelincik, Sabah geldik...özelden msj atmam icin 27kez buraya Yazmam gerekiYor 100 doldurmam icin ..Mail adresimden yaz olazmi? Sadece bi Tane ozel msj geldi ...
Adet sancim biraz fazla olmaya basladi :58: tutmadi Gene galiba ....

öylemii hadi tatilide tamamladınız azcık stresden uzaklaşmak iyi gelir.tamam canım ben sana özelden bişey yazacağım birazdan.diğer aya inş. hamıle kalırsın araya çok zaman girince rahım tembelleşiyor belkıde ondandır üzülme sen elınden gelenı yap hayırlısı olsun

öylemii hadi tatilide tamamladınız azcık stresden uzaklaşmak iyi gelir.tamam canım ben sana özelden bişey yazacağım birazdan.diğer aya inş. hamıle kalırsın araya çok zaman girince rahım tembelleşiyor belkıde ondandır üzülme sen elınden gelenı yap hayırlısı olsun

Tûrkiye gibisi yok,geldik Gene Buraya...durumumuz cok iyi olsa túrkiyeye gelmeyi orda yasamayi cok istiyoruz...tamam bekliyorum msjini...cok sagol..

teşekkür ederim..Evet kız için her şeyi uygulamaya çalıştım TAKDİR RABBİMDEN İNŞALLAH..Ama okuyunca kalpim pır-pır etti :)Dün bi tanıdığım YA YİNE ERKEK OLURSA NAPICAKSIN diye çok saçma bi şey sordu..Oda benim parçam tabiki asla kız istiyordumda sen oldunda diyemem..Yalanda söyleyemem HER AYNI CİNS ÇOCUĞU OLAN NASIL DEĞİŞİKLİK İSTİYORSA BENDE İSTİYORUM..RABBİM DİLEYİP İSTEYEN HERKESİN MURADINI VERSİN İNŞALLAH..

Amin inşaallah.............

Bir insanın oluşması, erkek ve kadında çiftler halinde yer alan bu kromozomların birer tanesinin birleşmesi ile başlar. Kadında yumurtlama sırasında ikiye ayrılan eşey hücresinin her iki parçası da X kromozomu taşır. Oysa erkekte ikiye ayrılan eşey hücresi, X ve Y kromozomları içeren iki farklı sperm meydana getirir. Kadında bulunan X kromozomu, eğer erkekteki X kromozomunu içeren spermle birleşirse doğacak bebek kız olacaktır. Eğer Y kromozomu içeren spermle birleşirse, bu kez doğacak çocuk erkek olur.

Yani doğacak çocuğun cinsiyeti, erkekteki kromozomlardan hangisinin kadının yumurtasıyla birleşeceğine bağlıdır.

yani eşey hücresi eşit bir şekilde ikiye ayrılır kadında xx ikiye ayrısada x ama erkekte xy ayrılınca biri x diğeri y....

tamam ben farklı bir şey söylemiyorum.10 bin y varsa 10 bin x var ve bu 10 bin y nin bizim alkali ortamdaki yumurtamızı bulma şansı 2bin y nin bulmasından daha fazladır.

blg ve mimoza çok teşekkurler verdıgınız bılgı ve destekten dolayı ben 5- 6 ay önce kadın doguma gıttıgımde sadece kontrol yaptı ve benden hıc bır tahlıl istemedı belkı o zaman hormon testı isteseydı boşu boşuna psikolojım bozulmuyacaktı ve şimdiye tedavımde başlaşım olucaktı neyse her işte bır hayır var

arkdaşlar cahilliğime verin bağışlayın ama siz ne konusuyosunuz ne bu alkali falan filan bedeninizi normal işleyişine bıraksanız olmazmı?

arkdaşlar cahilliğime verin bağışlayın ama siz ne konusuyosunuz ne bu alkali falan filan bedeninizi normal işleyişine bıraksanız olmazmı?

canım ben de bilmiyordum ama ilk sayfalardan itibaren oursan konu daha netleşir mesala hep kız ve hep erkek doğuran pekçok kadın var bunu kızlar için asit erkekler için alkali vücut yapısının sonucu olduğu sanılıyor ve kız isteyenler asidik beslenirken erkek isteyenler alkali besleniyor konunu özü kısaca bu...

gelincik, kizilcik receli alsamda olurmu acaba??

ben sürekli sizi takip ediyorum ve başka siteleri de.erkek bebek için.dün doktorum danimarkadaki bi takvimden bahsetti.bilgilerini gönderiyormuşsun.sana 1 yıllık kız veya erkek çocuk takvimi gönderiyorlarmış.yüzde 90 tutuyor dedi.çin takviminin modern versiyonuymuş.nette aradım bulamadım.sizin bilginiz var mı

bu ay ilk denemeyi yaptıık bakalım.hem yumurtlama dönemine denk getirdik tek ilişki hem de eylül ayında erkek bebek olma ihtimali yüzde 67 daha fazlaymış.doktorumda evet dedi.tabi bi de çok inandığım çin takvimi ve çooook dua ...bakalım heyecanla bekliyorum

bu ay ilk denemeyi yaptıık bakalım.hem yumurtlama dönemine denk getirdik tek ilişki hem de eylül ayında erkek bebek olma ihtimali yüzde 67 daha fazlaymış.doktorumda evet dedi.tabi bi de çok inandığım çin takvimi ve çooook dua ...bakalım heyecanla bekliyorum
hayırlı olsun cnm kac kızın var bırde dıyet vajınal dus yaptınmı cat ıgnesı oldunmu? bıraz cok soru sordum ama kusura bakma cnm bende ekım gıbı denemeyı dusunuyorum

selam kizlar ben eski nikim baklava....nasilsiniz...bernurcum sen nasilsin.....benim bebisde 5 ayini doldurdu cok sükür..tekmelerini hareketlerini hissediyorum artik
ismini ferman düsünüyorum..

cnm benim 9. ayım sipreylimi çıkartalı amayumurtlama gününden önce hiç denk gelmedi ilişki.eşim başka bir ilde çalışıyordu geldiğindede hiç denk gelmiyordu .sadece haziranda yumurtlamadan 3_4 gün önce denedik tutmadı.ben genelde süt ürünlerini tükettim.ilişki oldu yumurtlamadan 2 gün önce şimdi beklemedeyim.pazar veya pazartesi batım.hayırlısı olsun ama ALLAHTAN dileğim bir kız sağlıklı sihatli inşallah.bende bu ayrıntıları bilmeden (yumurtlama gününü)ağladığım bile olmuştu niye olmuyor diye.benim iki oğlum var herşeyi paylaşamıyorsunuz onlarla kızım olursa bana arkadaş olur çoooook istiyorum rabbimden.inşallah ALLAH gönlüne göre verir.ben düşünmekten vaz geçtim ne zaman olursa piskolojimi bozmak istemiyorum.bence sende öyle yap bak tutacak eminim:49:

Bana msn adresini özel msjdan yollarmisin?

selamlar, bebekleri yola çıkan herkesi öncelikle kutluyorum. darısı isteyenlere...
sorum ateş ile yada kit ile yumurtlama günü takibi yapanlara. söylenildiği gibi bulduğunuz gün adet gördüğünüz günden 14 gün önceye denk geldi mi?
travet daha önceki soruma geri döndüğün için ayrıca teşekkür ediyorum.
sonra dua ve istediğin şey olmuş gibi düşünmek çok önemliymiş buda benim etrafımda istediğine ulaşanların söyledikleri...:emir_bebek:

Back