L lifeblackwinter iyi akşamlar. Sorularına tane tane cevap vermeye çalışacağım.
1. Kanser şüphesi belirtilerden ziyade USG görüntüsünden. İltihaplı troidin görüntüsü aynı kanserli doku gibi şekli bozuk olduğu için karıştırılabiliyormuş.
2. Ateş hastalık başladıktan bir buçuk ay sonra başladı. Benim tam iyileşmem beş ayı buldu. İlk önce geceleri uykumdan uyandıran çene kulak ağrısı ile başladı. Genel durumum iyiydi o zaman. Bir ay kadar böyle bir dönem oldu. Sonra gittiğim endokrinolog bir kuru kortizon verdi. Hastalık süreci hakkında sağlıklı bir bilgi vermedi. İlacı kullanır kullanmaz zıpkın gibi oldum. Ağrım falan kalmadı. İlaç bitti. Doktor istersen bir kutu daha kullan, istersen ağrı kesici kullan dedi. Bende ağrım olursa ağrı kesici kullanırım dedim. O sıra tatile gittik. Bende hafif mide bulantısı, terleme, ateş, üşüme, halsizlik, iştahsızlık başladı. Eve döndüğümde kortizonun etkisiyle verdiğim kilolar gitmişti. Ondan sonraki 15 gün korkunçtu. Eşimde yoktu, yalnızdım evde. Doktora da gidemedim. Nasıl anlatılır bilmem ki yaşadıklarım. Şöyle soyleyeyim. Diyelim ki sen bir sobasın ve sürekli sana odun atıyorlar ve sürekli hararetle çalışıyorsun. Vücudum öyleydi. Kalp çarpıntısı, nefes nefese kalmalar, bitmek tükenmeyen bir terleme, sürekli bir yorgunluk hali, ateş, titreme, üşüme ( aylardan Ağustos) , mide bulantısı, koku hassasiyeti( iki yaşındaki oğlumun mamalarından, ten kokusundan tiksiniyordum), yutkunamama, lokmanların boğazımda takılma hissi ve çok hızlı kilo kaybı. Bu süreçte iyi bir doktor buldum ve eşim geldikten sonra ona gittik.
3. Boğaz enfeksiyonundan sonra bu hastalık gelişir diye bir bilgi var ama ispatlamış değil. Boğazımda sıklıkla bir enfeksiyon durumu oluyor bende. Ama ondan mı oldu tam bilemiyorum.
Yine sorun olursa yine cevaplarım :)