Off çok üZüldüm ya. İnsan bilemiyor ki simdi ya. Görücü usulüyle de ne olacağı belli değil. Allahım cümlemize mutluluk versin. Allahim seninde yardımcın olsun. Hiç mi düzelmiyor aranız?Burdan
Yaşadıklarımı anlat san roman olur.evlendik o çok bizi düşünen ailesi ilk günden bunaltmaya basladi. Eşim seni kimseye ezdirmm derken evlenince suspus oldu.psikolojik ve fiziksel şiddet gördüm.artik fiziksel yapamadı bi yıldır çünkü seni bosarim dedim.psikolojik şiddeti karşılıklı uyguluyrz zaten hayatında ağzına küfür beddua almamış ben.
alıştım sayesinde ve ikimiz de çok dindar z sözde
Merak ettiğini ozel den sor
Yok canım aynı aksıne daha fazla bağlı banaÇok mutlu oldum inan senin adına . Peki bisey soracağım. 10 ay oldu ya. Bisey değişti mi.
Annem diyor ki daha ertesi gün anlarsın ama is işten geçer diyor. Huyunda bi değişiklik, bi hayal kırıklığı yada sevgide bi azalma ?
Hahaha ilet ilet. Susmak şu, münakaşaya girmeyeceksin. İstediklerini yapmayacaksın. Tartışma gönüllerini kırdırır, yapma. En sonunda diyecekler ki "çok istiyo kimseyle de görüşmüyo yorum bile yapmıyo bari gelsinler. " senin tek sözün "bi tanışın istemezseniz gene olmaz ama bi tanışın" onun dışında tepkisizlik.İnan bunca lafindan sunu cımbızla çekiyorum. Gün gelip çok mutlu olduğunda hepimizin selamını ilet. Ah ne kadar hoşuma gitti anlatamam. Güldüm . Baş üstüne deyim. İnşallah. Rabbim o günleri tez zamanda gösterir inşallah . Susmak derken bide. Nasıl davraniyim aileme ?
Yok hiç görmedi sevgilimi . Ama adını soyadını . Baba adını, nereli olduklarını falan biliyor. Acaba tanırlar mi ? Nasıl olacak ki. Hayır bizimkilerde araştırmadan öyle gel demezler. Nasıl yapsak ki. Ya eve bi gelseler tamam inşallah da. İste.
Abla şimdi annem de şöyle bİsey var. Her lafa cevap veriyim diyor. Hic acaba bunu neden dedi demiyor . Ben var ya bu dediklerini desem daha derken ağzıma vurur . Ki bunu nerden biliyorum . Kuzenim senin anlattığın gibi bu lafları edebilecek karakterdedir . Teyzem annem gibi değildir . Mesela teyzem anneme şöyle dedi diye üzülür ağlar. Annem der ki aman bacım şunun dediğini ne dikkate aliyon . Daha derken ağzıma terlikle vur bakiyim sesi çıkıyor mu der. Bu yapıda. Ben hic bi konuda annemle konuşamadım. Hep bi savunma hali var annem de. Çok basit bi ornek veriyim. Geçenler de küçük erkek kardeşim ben televiyon seyrederken kurşun kalemi hızlıca bacağıma sapladı. Bi anda . Nasıl canım yandı. Bildiğin bacagimin üst derisini almış delik oldu. Annem dediği. Sende gözünün önüne baksaydın . Her konuda ben bisey yapmalıyım yani. İlla laf söyleyecek .
Çok uzun okuyamadım dazla bendeÇok az okuyabildim valla annen sinirimi bozdu bıraktım okuyan özet geçebilir mi acaba?
İşin oldukca zor bunasıl anne en azından gelip görüşseler bu kadar ön yargılı olmasalar .sende tehdit et gelmeleri icin bu nasıl zihniyet.Bende kaçmak istemiyorum inan. Kim ister ki zaten. Ama bende kolay şeyler yaşamıyorum. Hic destekçim yok. Hic kimsem yok. Nasıl olacak bilmiyorum. Ne akraba ne tanıdık kimse severek evlenmeyi desteklemez. Dedeme anlatsam diyorum ilk fırsatta. Babamın babasına. En azından o bilse. Ama isteme konusu nasıl olacak. Eve almayız diyorlar.
Helal olsun. Nazar değmesin inşallah. Şimdi biz konuşuyoruz ya bunalmış durumda. Niye hala biseyler yok. Niye yanımda değilsin diyor . Terslemeye de başladı. Bunaldim diyor. Bende çok kötü durumdayım. Diyorum şuna bak daha evli değiliz bisey değiliz bana böyle davranıyorsun diyorum . Bunaldım yanımda olsan , en azından nişanlı olsak böyle olmaz diyor.Yok canım aynı aksıne daha fazla bağlı bana
Valla var bi aile. Bizimkiler ak dese onlar yok kara dese karadır. Ama onlar da onaylamaz ki. Ve bende ailemden çok onlardan korkuyorum . Ben kalkıp diyemem ki benim sevdiğim biri var diye. Mesela onlar görücü gelse biz o tanıdıklara ne diyeceğiz diye düşünüyorum .Babanıza direk siz söylemeyin.Araya birini sokun,tanışmaya geleceklerini bir şans vermeleri gerektiğini söylesin .Yok mu şöyle sözü geçen sizle ilgili sizi seven bir aile büyüğü.Annene de inanamıyorum.Afedersiniz ama anneniz tam bir kör cahil.Onun dediği evlilikler nezamanda kaldı, sene olmuş 2016.Hem akraba evliliğini çocukların sakat doğma riski olduğu için yanlış buluyorum.
Tesekkur ederim abla. Peki ben böyle davraniyim ama geldiler diyelim . Ne olacak hemen diğer görücüler le karşılaştırma olacak. Biz şunu beğenmedik deyip yok diyecekler. O zaman ne yapacağım? Hoş o evreye gelse yine biraz umutlu olacağım da.Hahaha ilet ilet. Susmak şu, münakaşaya girmeyeceksin. İstediklerini yapmayacaksın. Tartışma gönüllerini kırdırır, yapma. En sonunda diyecekler ki "çok istiyo kimseyle de görüşmüyo yorum bile yapmıyo bari gelsinler. " senin tek sözün "bi tanışın istemezseniz gene olmaz ama bi tanışın" onun dışında tepkisizlik.
Bu arada geçmiş olsun sen gastrit yazana kadar panik atak mı acaba diye okudum.
Amiiiiinnn. Kaçmak istemiyorum kim ister ki. Yüzüme bakmazlar herşey içimde kalır.Allah derdine derman versinm Kacma ama uzatmadda gelsinler belli olsun
Güzel fikir abla ama , birincisi kapalı olduğum için hic bi akrabam benden beklemez. Yani kapalılar sevemez demiyorum. Ama benden kimse ummaz. O yüzden kimsenin adım atacağını sanmıyorum. Bide bizim o şehirle hic bağlantımız yok. Deyince hemen anlar babam. Abla inan çok çaresizim ya.yaş fark etmeksizin seni sizi anlaya bilecek bir kişi lazım o kişiyi bulunca işin çok kolay . Atıyorum o kişi enişten . Enişten bir gün babana gidip durumu anlatacak yağlayacak ballayacak babana diyecek ki bir arkadaşım şu şehirden bana kız osrdu bende senden emin olduğum için abi sonuçta senin yetiştirdiğin çocuk ileride benim adıma kötü laf getirmez senin kızın adını vermek istiyorum sen ne dersin . Ben adamlardan eminim işte senin de onayın olur bizim oğlanın babası ilk önce senle tanışmak istiyor dersin . Oğlanın babasıyla baban tanışır . Olursa öyle olur yoksa ailen çok tersler onları
Simdi annem yapı itibari ile nazım çekilsin diyen biri. Teyzemle bir olurmu kalkar annesini, babasını, erkek kardeşlerini, gelinleri çekiştirir. Bi olay olduğun da illa karşı tarafa bi suç bulur. Ama kendi görümceleri bisey deyince yine suç onlardadir. Asıl kısır döngü bu. 7 yıldır yemin ediyorum annemle tek bi sebeble tartıştık. Oda herseyime bi bahane bulması. Oturup hic başka sebebden dolayı derdimi bile anlatamadim . Ergenligimde kalkar o uyurken odaları, mutfağı falan toplar tertemiz yapardım . Elinden tutar gösterirdim. Nasıl olmuş diye. İlk sözü şu sofrayı niye çırpmadın olurdu .Sizi o kadar sindirmişler ki kendinize güveneninizi kazanabilmeniz için o ortamdan gitmeniz, huzurlu, mutlu bir ortamda kendinizi bulmanız gerekiyor. Ama o ortamdan gidebilmeniz için de kendinize güvenmeniz gerekiyor. Kısır döngü var yani.
Evlilik çağındasınız. Anneniz ona düşüncelerinizi anlattığınızda, hakkınızı savunduğunuzda size şiddet uygulayacaksa diyecek bir şey yok zaten. Bu arada, kimsenin size şiddet uygulamaya hakkı yok. Bu kanunlara aykırı, yani suç işlemiş olurlar ve şikayet ederseniz ceza alırlar. Başka da tavsiye veremiyorum maalesef. Allah kolaylık versin.
Bunları dersem annemde altında kalmaz ki . Mutlaka bisey der. Ya sıkıntı şu. Bu kız niye böyle diyor demiyor. Mesela önceden bizi zorla ayırmıştı . Sırf üzüldüm sustum konuşmadım diye etmediği hakaret kalmadı . Anlamıyor . Duyguları önemsemiyor .Madem muhafazakar bir aile.. Sen de din üzerinden git. Siz sevdiğime vermezseniz kimse ile evlenmem vebali sizin boynunuza öbür tarafta nasıl alacaksınız vebalini evlenmeden ölürsem de... Ya da son çare kaçarım beni buna zorlayıp da ahiretimi yaktırtmayın yine suçlusu siz olursunuz de. Anne baba olarak arkamda durmuyorsunuz vebali sizin boynunuza olacak de. Allah yar ve yardımcın olsun, sabır versin. Ve inşallah hakkında en hayırlısı olur.
Abla zaten beni kim tanısa akrabalarım dahil senin yerinde olsam duramazdım derler . Ki kimse sevgilim olduğunu bilmiyor . Sadece görücü olayına böyle diyorlar düşün. Ben o kadar baskıyı kaldıramazdım. Ya kaçardım yada mecburen kabul ederdim diyorlar. Daha diğer hallerimi kimse bilmiyor .İşin oldukca zor bunasıl anne en azından gelip görüşseler bu kadar ön yargılı olmasalar .sende tehdit et gelmeleri icin bu nasıl zihniyet.
istememelerinin tam olarak sebebi nedir?Valla var bi aile. Bizimkiler ak dese onlar yok kara dese karadır. Ama onlar da onaylamaz ki. Ve bende ailemden çok onlardan korkuyorum . Ben kalkıp diyemem ki benim sevdiğim biri var diye. Mesela onlar görücü gelse biz o tanıdıklara ne diyeceğiz diye düşünüyorum .
Ailemin mi ? Veya tanıdıkların ayni şekilde.istememelerinin tam olarak sebebi nedir?