Şu kıza da bi el atın ablalarım .

Off çok üZüldüm ya. İnsan bilemiyor ki simdi ya. Görücü usulüyle de ne olacağı belli değil. Allahım cümlemize mutluluk versin. Allahim seninde yardımcın olsun. Hiç mi düzelmiyor aranız?

Yok canım aynı aksıne daha fazla bağlı bana

Babanıza direk siz söylemeyin.Araya birini sokun,tanışmaya geleceklerini bir şans vermeleri gerektiğini söylesin .Yok mu şöyle sözü geçen sizle ilgili sizi seven bir aile büyüğü.Annene de inanamıyorum.Afedersiniz ama anneniz tam bir kör cahil.Onun dediği evlilikler nezamanda kaldı, sene olmuş 2016.Hem akraba evliliğini çocukların sakat doğma riski olduğu için yanlış buluyorum.

Hahaha ilet ilet. Susmak şu, münakaşaya girmeyeceksin. İstediklerini yapmayacaksın. Tartışma gönüllerini kırdırır, yapma. En sonunda diyecekler ki "çok istiyo kimseyle de görüşmüyo yorum bile yapmıyo bari gelsinler. " senin tek sözün "bi tanışın istemezseniz gene olmaz ama bi tanışın" onun dışında tepkisizlik.

Bu arada geçmiş olsun sen gastrit yazana kadar panik atak mı acaba diye okudum.

yaş fark etmeksizin seni sizi anlaya bilecek bir kişi lazım o kişiyi bulunca işin çok kolay . Atıyorum o kişi enişten . Enişten bir gün babana gidip durumu anlatacak yağlayacak ballayacak babana diyecek ki bir arkadaşım şu şehirden bana kız osrdu bende senden emin olduğum için abi sonuçta senin yetiştirdiğin çocuk ileride benim adıma kötü laf getirmez senin kızın adını vermek istiyorum sen ne dersin . Ben adamlardan eminim işte senin de onayın olur bizim oğlanın babası ilk önce senle tanışmak istiyor dersin . Oğlanın babasıyla baban tanışır . Olursa öyle olur yoksa ailen çok tersler onları

Sizi o kadar sindirmişler ki kendinize güveneninizi kazanabilmeniz için o ortamdan gitmeniz, huzurlu, mutlu bir ortamda kendinizi bulmanız gerekiyor. Ama o ortamdan gidebilmeniz için de kendinize güvenmeniz gerekiyor. Kısır döngü var yani.

Evlilik çağındasınız. Anneniz ona düşüncelerinizi anlattığınızda, hakkınızı savunduğunuzda size şiddet uygulayacaksa diyecek bir şey yok zaten. Bu arada, kimsenin size şiddet uygulamaya hakkı yok. Bu kanunlara aykırı, yani suç işlemiş olurlar ve şikayet ederseniz ceza alırlar. Başka da tavsiye veremiyorum maalesef. Allah kolaylık versin.

Madem muhafazakar bir aile.. Sen de din üzerinden git. Siz sevdiğime vermezseniz kimse ile evlenmem vebali sizin boynunuza öbür tarafta nasıl alacaksınız vebalini evlenmeden ölürsem de... Ya da son çare kaçarım beni buna zorlayıp da ahiretimi yaktırtmayın yine suçlusu siz olursunuz de. Anne baba olarak arkamda durmuyorsunuz vebali sizin boynunuza olacak de. Allah yar ve yardımcın olsun, sabır versin. Ve inşallah hakkında en hayırlısı olur.

İşin oldukca zor bunasıl anne en azından gelip görüşseler bu kadar ön yargılı olmasalar .sende tehdit et gelmeleri icin bu nasıl zihniyet.

Yok canım aynı aksıne daha fazla bağlı bana
Helal olsun. Nazar değmesin inşallah. Şimdi biz konuşuyoruz ya bunalmış durumda. Niye hala biseyler yok. Niye yanımda değilsin diyor . Terslemeye de başladı. Bunaldim diyor. Bende çok kötü durumdayım. Diyorum şuna bak daha evli değiliz bisey değiliz bana böyle davranıyorsun diyorum . Bunaldım yanımda olsan , en azından nişanlı olsak böyle olmaz diyor.

Valla var bi aile. Bizimkiler ak dese onlar yok kara dese karadır. Ama onlar da onaylamaz ki. Ve bende ailemden çok onlardan korkuyorum . Ben kalkıp diyemem ki benim sevdiğim biri var diye. Mesela onlar görücü gelse biz o tanıdıklara ne diyeceğiz diye düşünüyorum .

Tesekkur ederim abla. Peki ben böyle davraniyim ama geldiler diyelim . Ne olacak hemen diğer görücüler le karşılaştırma olacak. Biz şunu beğenmedik deyip yok diyecekler. O zaman ne yapacağım? Hoş o evreye gelse yine biraz umutlu olacağım da.

Güzel fikir abla ama , birincisi kapalı olduğum için hic bi akrabam benden beklemez. Yani kapalılar sevemez demiyorum. Ama benden kimse ummaz. O yüzden kimsenin adım atacağını sanmıyorum. Bide bizim o şehirle hic bağlantımız yok. Deyince hemen anlar babam. Abla inan çok çaresizim ya.

Simdi annem yapı itibari ile nazım çekilsin diyen biri. Teyzemle bir olurmu kalkar annesini, babasını, erkek kardeşlerini, gelinleri çekiştirir. Bi olay olduğun da illa karşı tarafa bi suç bulur. Ama kendi görümceleri bisey deyince yine suç onlardadir. Asıl kısır döngü bu. 7 yıldır yemin ediyorum annemle tek bi sebeble tartıştık. Oda herseyime bi bahane bulması. Oturup hic başka sebebden dolayı derdimi bile anlatamadim . Ergenligimde kalkar o uyurken odaları, mutfağı falan toplar tertemiz yapardım . Elinden tutar gösterirdim. Nasıl olmuş diye. İlk sözü şu sofrayı niye çırpmadın olurdu .

Bunları dersem annemde altında kalmaz ki . Mutlaka bisey der. Ya sıkıntı şu. Bu kız niye böyle diyor demiyor. Mesela önceden bizi zorla ayırmıştı . Sırf üzüldüm sustum konuşmadım diye etmediği hakaret kalmadı . Anlamıyor . Duyguları önemsemiyor .

İşin oldukca zor bunasıl anne en azından gelip görüşseler bu kadar ön yargılı olmasalar .sende tehdit et gelmeleri icin bu nasıl zihniyet.
Abla zaten beni kim tanısa akrabalarım dahil senin yerinde olsam duramazdım derler . Ki kimse sevgilim olduğunu bilmiyor . Sadece görücü olayına böyle diyorlar düşün. Ben o kadar baskıyı kaldıramazdım. Ya kaçardım yada mecburen kabul ederdim diyorlar. Daha diğer hallerimi kimse bilmiyor .

istememelerinin tam olarak sebebi nedir?

istememelerinin tam olarak sebebi nedir?
Ailemin mi ? Veya tanıdıkların ayni şekilde.
Sebeb sevmek. Başka yok. Evlendiginin ertesi günü anlarsın diyor. Ama yok ki çevremde öyle .bi kaçtığına pişman olan kuzenim var. Onun haricinde severek evlenenlerde var. Simdi onlar görücü usulü olarak beğenip gelseydi. Benim gönlüm olsaydı görünce yine belki derdim. mesele benim kendi başıma bulmam.
Ama düşünmüyorlar ki ben aile yapımı biliyorum ve ona güvendiğim için karşılarına çıkarıyorum. Bunu düşünmüyor. Ben az mi düşündüm karşılarına çıkarma konusunu. Ama baktım fikirlerimiz ayni. Siyasi görüşlerimiz aynı falan. Aile yapısı az çok benziyor. Ailesi beni sevdi. Bunların hepsini hesaba katarak sevmeye devam ettim. Ama onlar tanımıyor bile. Hic görmediler daha. Kimdir nedir bilmek istemiyorlar. Çünkü zamanında annemle babam bana seni kâle almıyoruz diyen insanlar. Benim de biseyi doğru yapabileceğime imkan vermiyorlar.
Halbuki beni böyle daha çok itiyorlar. Bana sahip çıksa tamam bi tanıyalım dese, belki ben bi açıklarını göreceğim. Şüphem yok ama daha iyi olmaz miydi. Bana sahip çıksalardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…