Şu kıza da bi el atın ablalarım .

ne garip bir ailen var.
kimle evlendirmek istiyorlar.?
yani zengin filan mı arıyorlar ?

Neden yaparlar ki bunu, neden işi yokuşa sürerler yani?
Seni çok iyi anlıyorum canım aynı durumdayım ve gerçekten çok zor. O çaresizlik, arada kalma, elinden bişey gelmemesi bitiriyor insanı. Allah yardımcın olsun
İkna etmek için her yolu dene hiç pes etme, kendini de bu kadar yıpratma dik durman gerek.
Onlara kararlılığını göster. Ne kadar annen, baban da olsa dur karşılarında. Çünkü buna onlar zorluyor bizi unutma. Aileni karşına alırken de eğer sevdiğin adamdan eminsen yap bunu.
Bende aynı şeyleri yaşıyorum şuan tamda bu durumun içindeyim. Karşımdaki kişiden emin olduğum için alabiliyorum herkesi karşıma. Keşke böyle olmasa ama maalesef oluyor işte.
Aramaların da fayda var diye düşünüyorum. Ama kesinlikle anneni değil, babanı arasın babası.
Kendi annemden yola çıkarak düşünüyorum ki senin annenle, annem maalesef aynı yapıda.
Anneni aramaları pek sağlıklı olmaz, bu sefer karşı tarafa mahçup olursun.
Her yolu dene, vazgeçmiceğini görsünler.
Buda yararlı olmuyor gerçi iş daha çok inada biniyor ama sen yinede umutsuzluğa kapılma.
Kesinlikle tavsiyem değil ama eğer olurda ilerde kaçmak zorunda kalırsan, en azından ben elimden geleni yaptım siz kabul etmediniz diyebilirsin.

Onlar eleştirdikçe sen övüceksin. Duygusallık yap ağla. Vardır anne babanın bir yumuşak karnı mutlaka... kavga gürültüyle olmaz. Ama yorumlarda da demişler ve ben de katılıyorum. Sevitosun istiyosun diye her şey evlenince müthiş olacak diye bir şey yok. Kayınvaliden de atık hediyelerle falan yapar inşallah bişiler. Onlar da göz boyamalı ama sen sakın söyleme ağzıyla istedi derler hep başına kalkarlar sonra

ne garip bir ailen var.
kimle evlendirmek istiyorlar.?
yani zengin filan mı arıyorlar ?
Yok zengin diye durmuyorlar. Daha çok dinine düşkün birini istiyorlar. Ama buda çok efendi biridir. Saygılıdır . Babasından çekinir. Namazını kılar orucunu tutar. Dine uygun hareket etmeye çalışır . Çalışkandır. Eli boş durmaz. Her işi kapar falan. Yani bi tanisalar.

En azından beni anlayan biri çıktı. İnşallah ikimiz de sevdiklerimize kavuşuruz. Peki sen ve sevgilin kaç yaşındasın. Bide size onay çıkmamasinin sebebi ne ?

Ben anne ve babama beni istemeye gelecekler falan demeyim demi. Dun aksam da onu dedim sevgilime. Bu iş bizden çıktı artık iki ailenin bir araya gelmesi için senin ailen adim atması lazim dedim. Oda o zaman annem anneni arasın diyor.

En azından beni anlayan biri çıktı. İnşallah ikimiz de sevdiklerimize kavuşuruz. Peki sen ve sevgilin kaç yaşındasın. Bide size onay çıkmamasinin sebebi ne ?
Anlamamak elde değil. Amin inşallah canım benim. Ben 22, erkek arkadaşım 23 yaşında.
Annemin ki tamamen ön yargı, biraz konularıma göz gezdirme fırsatı bulursan anlarsın konuları daha net.
Ama kısacası erkek arkadaşımın evi olmaması ve alkol alıyor olması (alkolik değil)
Birde annemin zengin damat hayalleri..

Benim aklıma gelen bir çözüm yok çok üzgünüm. Ama öyle anne babanın duası da olmaz olsun. Zaten onların duası sana beddua oluyor. Benden 1 yaş küçüksün. Ben unideyim gitmediğim yer yapmadığım şey kalmadı nerdeyse. Yani kendimi senin yerine koyuyorum da cinnet geçirirdim kesin. İnatçı ol de ki ya onunla evleneceğim ya da gelin beni öldürün. Ne yapacaklar öldürecekler mi? Belki dayak yersin. Ben olsam yerdim, hatta arsız olurdum. Eninde sonunda senin kararlılığını gorup yola geleceklerdir. Biraz tırnaklarını çıkar ya. Yok anneme bağırırsam duam kabul olmaz falan deme. Olmaz olsun öyle anne. Annen senin kötülüğünü ve mutsuzluğunu isteyen dedikodunu yapan bir kadın. İnanıyor musun ondan gelecek duanın iyi olacağına? Bu kadar yumuşak başlı iyi huylu olursan hayatta hep kaybedersin haberin olsun. Hep ezilirsin. Kendini savunmasını sesini çıkarmasını bileceksin.

Anladım . Alkol almayı bırakabilir mi peki? .
Dinen de günah SoNucda.
Benimkilerde çok on yargılı canım ya. Hic biseyini bilmiyorlar ki daha. Görmediler bile. İnşallah gönlümüz ce olur herşey canım benim. Bende 20 yaşındayım. Sevgilim 22 yaşında . Rabbim tez zamanda annemizin babamızın duasını alarak gonlumuzce sevdiğimizle yuva kurmamızı nasip eder inşallah.

Ben zaten benim yerimde kim olsa dayanamayacağını biliyorum. Ama vicdanliyim bacım. Napiyim üzülür diyorum . Annedir atadır diyorum. Ayni evin içinde yüz yüze bakıyoruz. Napiyim hata onun hatası . Bende senin gibi hakkımı savunmak isterdim . Ki o yapıda inan ki bende var. Ama insan bi zaman sonra kale alınmadığını görünce bisey yapmakda gelmiyor ki içinden. Çocukları olduğumuz için bizim yaptığımız herşeyi cahillik goruyorlar. İkisi de zamanında bana kale almadığını söyleyen insanlar.

Alkol almayı eğer ben istersem bırakabilir yani bırakamıcak kadar içen biri de değil zaten.
Ama ben böyle bisey istemiyorum buna kendisi karar verebilir. Ki zaten benim ailemde de alkol kullanılıyor. Yani anlıcağın, durum aslında alkolün çokta dışında inada bindi annem tarafından.
Amin canım benim Allah gönlüne göre versin, ailenin de kalbini yumuşatsın inşallah.

Hatri sayilir kimse yokmu ailede,babaannen, anneanen? yada teyze halalarin??

Aklıma şöyle bir şey geldi tanıdık seni aileni bilen birini bul canım o kisiye derdini anlat mesela teyzen yada komsu sorun degil o diyecek ki babana direk çunkı anneni muhattaba almak çok sakıncalı iste eger bayansa esimin askerlik arkadsının kuzeni yada erkekse benim askerlik arkadasımın yigeni gibi gecen gun bize ulastılar bizim burdan senin kızla gorusmek istiyormuş soyleyecek sen babana çocugun bilgilerini soyledigin icin babanla kız sana konuyu açmiş bizim oglan oyle dedi sende olumlu bakmamıssin deyip senin sevgilini ovecek bu ilk asama ama bu baban icin hatrı olan biri olmalı ikinci asama sevgilinin babasının babana telefon etmesi olacak babanın tepkilerine gorede bu krizi sen yontecek sevgiline yapması gerekenleri soyleyeceksin canım 3. asama sevgilinin babanla girusmesi 4. asama sevgilinin babasının babanı ziyarete gelmesi

Mesale mahhale muhtarının esine anlat muhtar yardımcı olsun sana yada mahalle imamının esiyle konuş imam yardımcı olsun ne biliyim kuran kursu hocası vardır vs. birini bul önce bencr

Arkadaşım sana kaç diyenler olmuş asla asla böyle bir şey yapma. Anneni babanı en iyi sen tanıyosun. Bir yerde okumuştum sevdiği kız ile evlenmek isteyen bir erkek ilk önce küçük bir planla kızın babasıyla tanışmış.Kendini ona sevdirmiş ve zamanla babası bu erkeğin kızıyla evlenmesini istemiş. Sanki ilk kez tanışıyorlarmış gibi istemeye gelmişler kızı. Erkek arkadaşın babanla tanışsın ama baştan hiç seni anmasın. Sevdirsin kendini iyi bir eş olacağına inandırsın. Sonrası gelir zaten. Sen o erkekten gerçekten eminsen bunu bir dene. İnşallah anlatabilmişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…