Aralar kesinlikle verilmeli. En fazla 50 60 saniye verip tekrar başlanmalı. Gelişmeleri bekliyorum kızlar.Karin çalışayım dedim resmen pestilim çikti. Başım ağrıdı. Bitkin düştüm. Keske ara vermeseydim
PLATESDE HANGI HAREKETLERI YAPACAKSINIZKızlar bugün uyumadan önce dumbella 20 ×4 squat ve 12 tanede yarım sqaut yaptım.yarında pilatese başlıyorum. Insallah. Her gece yatmadan da squat yapacagım. Umarım faydası olur.
Aylar önce başladığım fakat doğru düzgün gezi, okul işleri derken devam edemediğim aralıklarla yaptığım azda olsa faydasını gördüğüm spor egzersizi..
Ne yaptım ne ettim kasım ayı başında 30 günlük squat takvimine sonunda başlamıştım. Takvimi merak edenlere;
Pek cesaret edilecek gibi bir program değil ama sonuçlarını düşündükçe cesaret edebilirsiniz. Başlamadan 1 Hafta önceden 15 veya 20 tane yapın. Çünkü ilk önce bacakların ağrıması olacaktır. Ağrıyan bacaklarla ara ara yaparsınız o yüzden başlamadan 1 hafta önce 20 tane yapın ağrısın.. bacaklardaki ağrı geçtiğinde takvimde olduğu gibi 50'den başlayacaksınız. İlk başta ağrı olan bacak bir daha ağrımayacak.
İlk yapmaya başladığımda çok yorulup bitsin diye dua eden ben, 100'e geldiğimde zorlanmadığımı ve squat'ın eğlenceli bir egzersiz olduğunu anladım. Yapmanız gereken ayaklarınızın alışması ve ilk günleri atlatmak. Dikkat etmeniz gereken yerleri anlatacağım.
Squat'ı yaparken ilk dikkat etmeniz gereken yer; ''NEFES'' tir. Çömelip kalktığınızda sürekli nefes nefese kalıyorsanız bil ki yanlış yapıyorsunuz demektir. Yavaş yapınız !!! Doğrusu ise çömelirken nefesinizi tutacaksınız, kalkarken nefesinizi vereceksiniz. Dinlenmeyi unutmayın. Örneğin 50 squat'ı yaparken 10 bittiğinde 1-2 dakika dinlenin tekrar başlayın... Kısacası nefesinizi yormayın.
100' geldiğinizde bu 100'ü ilk başladığınız etapta bitireceksiniz diye bir şey yok !! +50 sabah, +50 akşam toplam 100. Böylede uygulayabilirsiniz. (Ben başladığımda sabah akşam yapmadım başlar başlamaz bitiriyordum alışmıştım.)
Hareketi yanlış yaptığınız sürece faydasını göremezsiniz. Harekete başlayıp hemen bitsin kafasıyla hızlı hızlı yaparsanız boştur. Squat'ın püf noktası kalkarken ayaklardaki topukları
kullanmak bel bölgesini değil. Bel bölgesini kullanarak kalkarsanız faydasız. Çömelirken belinizin dik durmasına özen gösterin. Bknz:
Son olarak squat herşeydir, bacak, bel, karın ne varsa vücudu tümden çalıştıran bir hareket 30 gün dolmasada 15 günde faydasını gösteren ilaç gibi... Buna biraz cesaret gerek. 30 gün dolar dolmaz bırakmamazlık yapmayın!!! devam edin. 15 tane olsa bile yapın.. çünkü bıraktıkça kalça ve bacak eski kısmını alabilir.
Sonuçlar ise;
Canim mrb ben 1.61 boyunda ve 80 kiloyum ust bolgemde degil ama kalcam ve bacaklarimda vucudumun tum kilolari bu egzersize bugun basladim fakat yinede sormak istedim benim gbi ölculere sahip birine etkisi nasil olur yada bir etki gorurmuyum? :)Aylar önce başladığım fakat doğru düzgün gezi, okul işleri derken devam edemediğim aralıklarla yaptığım azda olsa faydasını gördüğüm spor egzersizi..
Ne yaptım ne ettim kasım ayı başında 30 günlük squat takvimine sonunda başlamıştım. Takvimi merak edenlere;
Pek cesaret edilecek gibi bir program değil ama sonuçlarını düşündükçe cesaret edebilirsiniz. Başlamadan 1 Hafta önceden 15 veya 20 tane yapın. Çünkü ilk önce bacakların ağrıması olacaktır. Ağrıyan bacaklarla ara ara yaparsınız o yüzden başlamadan 1 hafta önce 20 tane yapın ağrısın.. bacaklardaki ağrı geçtiğinde takvimde olduğu gibi 50'den başlayacaksınız. İlk başta ağrı olan bacak bir daha ağrımayacak.
İlk yapmaya başladığımda çok yorulup bitsin diye dua eden ben, 100'e geldiğimde zorlanmadığımı ve squat'ın eğlenceli bir egzersiz olduğunu anladım. Yapmanız gereken ayaklarınızın alışması ve ilk günleri atlatmak. Dikkat etmeniz gereken yerleri anlatacağım.
Squat'ı yaparken ilk dikkat etmeniz gereken yer; ''NEFES'' tir. Çömelip kalktığınızda sürekli nefes nefese kalıyorsanız bil ki yanlış yapıyorsunuz demektir. Yavaş yapınız !!! Doğrusu ise çömelirken nefesinizi tutacaksınız, kalkarken nefesinizi vereceksiniz. Dinlenmeyi unutmayın. Örneğin 50 squat'ı yaparken 10 bittiğinde 1-2 dakika dinlenin tekrar başlayın... Kısacası nefesinizi yormayın.
100' geldiğinizde bu 100'ü ilk başladığınız etapta bitireceksiniz diye bir şey yok !! +50 sabah, +50 akşam toplam 100. Böylede uygulayabilirsiniz. (Ben başladığımda sabah akşam yapmadım başlar başlamaz bitiriyordum alışmıştım.)
Hareketi yanlış yaptığınız sürece faydasını göremezsiniz. Harekete başlayıp hemen bitsin kafasıyla hızlı hızlı yaparsanız boştur. Squat'ın püf noktası kalkarken ayaklardaki topukları
kullanmak bel bölgesini değil. Bel bölgesini kullanarak kalkarsanız faydasız. Çömelirken belinizin dik durmasına özen gösterin. Bknz:
Son olarak squat herşeydir, bacak, bel, karın ne varsa vücudu tümden çalıştıran bir hareket 30 gün dolmasada 15 günde faydasını gösteren ilaç gibi... Buna biraz cesaret gerek. 30 gün dolar dolmaz bırakmamazlık yapmayın!!! devam edin. 15 tane olsa bile yapın.. çünkü bıraktıkça kalça ve bacak eski kısmını alabilir.
Sonuçlar ise;
Kilo boy... sanırım öneremiyorum :/Canim.
Canim mrb ben 1.61 boyunda ve 80 kiloyum ust bolgemde degil ama kalcam ve bacaklarimda vucudumun tum kilolari bu egzersize bugun basladim fakat yinede sormak istedim benim gbi ölculere sahip birine etkisi nasil olur yada bir etki gorurmuyum? :)
Normal squatta bacakların ön kısımları ağrıyor. Diger squat çeşitleri kalçayı çalıştırıyor.
Tskkur ederim :) keske yapmadan once sorsaymisim cunku bugun feci haldeyim dun 30 tane yaptimda :) bianda gaza gelip :)Kilo boy... sanırım öneremiyorum :/
Canım inan bana çok zor olur kiloyla. Ağrılar seni bırakmaz. Kesinlikle sana önerim cardıo yapmalısın. Bol koşu, yürüyüş, bol beslenme, bisiklet yağ yakıcı hareketleri yapıp direkt squat. Yağla beraber asla squat yapılmaz. Çünkü yağ kasa dönüşmez canım ağrılar sakatlıklar meydana gelir..Tskkur ederim :) keske yapmadan once sorsaymisim cunku bugun feci haldeyim dun 30 tane yaptimda :) bianda gaza gelip :)
kikboksu spor salonunda mı yapıyorsunuz?Kızlar benim 2.günüm daha önce squat, kikboks, plates yapıyordum (düzensiz)
Ama bırakmıştım son 3 aydır.
Dün tekrar başladım bu topiği iyiki bulmuşum.
55 yaptım bugün yarın 60 inşallah
kikboksu spor salonunda mı yapıyorsunuz?
Her girdiğimde sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Boy kilo orantınız oldukça iyi. Size önerim squata başlamadan önce bol esneme hareketleri yapmalısın vucudunuzu ayaklarınızı esnetin ısının. Sonra squata başlayın. Karşınıza ayna alın yanlış veya doğru yapmaktan emin olmak istiyorsanız ayna karşısında yapın. 1 ay bacaklarınız alışınca squatı çeşitleriyle beraber yapmanı önereceğim size. :) Squata devam :)Visenya 116 sayfanın hepsini okuyup 15 gün önce squata başladım. 7. günde yanlış yaptığımı fark edip baştan almaya karar verdim bugün yine 7. gündeyim :)
Boy 163 kilo 55.5 bacaklarım bence biraz kalın üst bacak 56 cm sence squata devam etmeli miyim? burası eskisi kadar aktif değil gibi ama yine de sorulara cevap vermeye çalışıyorsun sanırım :)