benimde ağrıyordu. sayı olarak az yap.mesela 12* 4 set diyorsa sen başlangıçta 2 set yap. yvaş yavaş arttırırsın. bir de 2 günden fazla ara verme. mümkün oldukça 1 gün ara ile yap. daha iyi oluyor :)başlayacam evet . zaten sürekli başlıyorum bırakıyorum ya bir düzen oturtamadım . uzun süre yapmayınca ve ilk defa yapınca her yerim ağrıyor haliliyle .
epey bir bıraktım .biraz alışmıştım ama bıraktım yani .bazen bir gaz geliyor sonra sıkılıyorum hemen .motivasyonum çok düşüyor özellikle biri çevreden birşey söyleyince .benimde ağrıyordu. sayı olarak az yap.mesela 12* 4 set diyorsa sen başlangıçta 2 set yap. yvaş yavaş arttırırsın. bir de 2 günden fazla ara verme. mümkün oldukça 1 gün ara ile yap. daha iyi oluyor :)
çevrenin sözlerine aldırış etme. harektli bir müzik açıp hareketleri yap. motive olursun . eğlenceli oluyor o zaman :)epey bir bıraktım .biraz alışmıştım ama bıraktım yani .bazen bir gaz geliyor sonra sıkılıyorum hemen .motivasyonum çok düşüyor özellikle biri çevreden birşey söyleyince .
epey bir bıraktım .biraz alışmıştım ama bıraktım yani .bazen bir gaz geliyor sonra sıkılıyorum hemen .motivasyonum çok düşüyor özellikle biri çevreden birşey söyleyince .
epey bir bıraktım .biraz alışmıştım ama bıraktım yani .bazen bir gaz geliyor sonra sıkılıyorum hemen .motivasyonum çok düşüyor özellikle biri çevreden birşey söyleyince .
Dambıl ile inanılmaz etkili oluyor. Her yerim ağrıdı yapıncaKolları nasıl tuttuğumuz pek önemli değil. Ama belini dik tutmaya özen göster.şöylede yapabilirsinböyle de.. Tabi ben sonuncu attığımki gibi elime dambıl alıp yapıyorum.
Vücut alisinca sonraki çalışmalarda ağrı olmuyor ♥Dambıl ile inanılmaz etkili oluyor. Her yerim ağrıdı yapınca
Normal squatta bacakların ön kısımları ağrıyor. Diger squat çeşitleri kalçayı çalıştırıyor.Merhaba, ben de bu bir aylık squat olayına başlamıştım. Ama ertesi gün kalçamda hiç bir şey hissetmezken bacaklarımda ağrı oldu. Ben de düz mantık şöyle düşündüm; hareketin amacı kalçayı çalıştırıp kalça kaslarını şişirmek, ben bu durumda bacaklara çalışmış oluyorum, benim bacaklar roberto carlosa dönücek. siz de etkisi nasıl oldu?
Teşşekkür ederim. Bir de diğerlerini deneyeyim o haldeNormal squatta bacakların ön kısımları ağrıyor. Diger squat çeşitleri kalçayı çalıştırıyor.
Sayfa 22 ye bak canım. Orada var :)Teşşekkür ederim. Bir de diğerlerini deneyeyim o halde
Kalça ve bacak birbirine bağlıdır. Bacaklarını ne kadar çalıştırırsan kalçaların o kadar çalışır. Bacaklarının ağrıması normal. Yani doğru yaptığın anlamına gelir. İlerleyen zamanlarda squatı arttırdığında kalçaların ağrıyacak.Merhaba, ben de bu bir aylık squat olayına başlamıştım. Ama ertesi gün kalçamda hiç bir şey hissetmezken bacaklarımda ağrı oldu. Ben de düz mantık şöyle düşündüm; hareketin amacı kalçayı çalıştırıp kalça kaslarını şişirmek, ben bu durumda bacaklara çalışmış oluyorum, benim bacaklar roberto carlosa dönücek. siz de etkisi nasıl oldu?
Cevapların için çok teşekkürler canım, çok sağol.Sayfa 22 ye bak canım. Orada var :)
Çok sağol devam edicem squataKalça ve bacak birbirine bağlıdır. Bacaklarını ne kadar çalıştırırsan kalçaların o kadar çalışır. Bacaklarının ağrıması normal. Yani doğru yaptığın anlamına gelir. İlerleyen zamanlarda squatı arttırdığında kalçaların ağrıyacak.
Daha yeni başladıysan sakın çeşitlerine geçme. Çünkü bacağının alışması lazım. 1 aylık sürecinde bacakları alıştır sonra çeşitleriyle devam edebilirsin :)Çok sağol devam edicem squata
Peki bu süreçte bacakların kalınlaşmaması için yapabileceğim bişey var mı?Daha yeni başladıysan sakın çeşitlerine geçme. Çünkü bacağının alışması lazım. 1 aylık sürecinde bacakları alıştır sonra çeşitleriyle devam edebilirsin :)
Çok ağırlıklar kullanmayacaksınız hafif ağırlıklarla devam edin kalınlaşmaz korkmayın.Peki bu süreçte bacakların kalınlaşmaması için yapabileceğim bişey var mı?
Teşekkür ederimmmÇok ağırlıklar kullanmayacaksınız hafif ağırlıklarla devam edin kalınlaşmaz korkmayın.