Sağol canım ben tabloyu bitirdim hatta 3 aydır yapıyorum ilk haftalardan sonra çözdüm olayı dediğin gibi yapıyrm ne belim ağrıyo be bacağım artık.popo da çıktı bacaklarım çok kaslandı eskisinden kalın geliyor gözüme tek sıkıntı oarkadaşlar beliniz ağrıyorsa bu yanlış yaptığınızı gösterir. çömelme pozisyonundayken üst arka bacağınızın ve poponuzun gerildiğini hissetmeniz lazım kalkarken dansçı gibi popoyla değil dizle değil bacağınızla kalkmanız lazım.tam kalktığınızda da poponuzu sıkmalısınız püf noktası popoyu sıkmak
kolay gelsin
merhaba kızlar, aslında aktif spor yapan biriyim ama, şu squat tablosunu merak ettim nerdedir?selam kızlar.. ben 30 günlük squat tablosunu sabırla yapan ve bitirenlerdenim. Tabloda oldgunu gibi ilk başta 50 ile başladım, 30.günümde setler halinde 250 yaptım ve bitti :) ilk etapta çok zorlandım ama siteden okuduğum nefesi doğru kullanarak daha kolay yapmaya başladım :) öyleki tablo 500'e çıksa bile yapmam demezdim :) gelelim sonuca.. evet bi etkisi var şüphesiz ama öyle netten araştırdgımız gibi yusyuvarlak, dolgun bir popo olmuo :) hafif bi kalkma söz konusu.. sanırım bu bi aylık tablo benim popoya az geldiben gidim 3-4 tablo daha bitireyim
Tablom biteli birkaç gün oldu ama ben kesmedim squatı, biliyorum ve inanıyorum ki bu tarz hareketler daimi yapıldığı sürece etkili olur.. bakalım bi süre daha devam edicem.. sonucu yine sizlerle paylaşırım :) herkese kalkık popolar diliyorum
buldummerhaba kızlar, aslında aktif spor yapan biriyim ama, şu squat tablosunu merak ettim nerdedir?
deneyeyim bende :)
Spor hocalarının dedikleri gibi olsaydı dışarıda yürüyen kalçalar enfes olurdu. Şöyle anlatayım: Squatta dinlenme çok önemlidir elbet. Fakat Programda her gün yapmak yok. 3 gun yapip dinleniyorsun. Yada 2 gün yapip dinlenebilirsin de... kalça en hassas bölgedir bunu unutmayalim oradaki yağlar inatcidir kolay kolay yola gelmez. Squati yasam tarzi haline getirmek lazim 5-6 gün yapilmasa bile "ESKI SEKLINI" alıyor. Demek ki dinlenmek yetmiyormuş. Bi' ara hastalandim ve 5 gun yapamadim aynaya baktığımda yavaş yavaş yok oluyordu. Kalktim hasta hasta yaptim. 1 2 gun dinlenmek iyidir arayi fazla acarsaniz eski halini alıyor.Size birşey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim. Tüm spor hocaları kaslar çalışarak degil dinlenerek buyur dıyor. Bu 30 day programında calışma hergun var. Kalça kası dinlenemıyor yani. Bende cok yapmak istiyorum kafam karıştı. Ben üst bacağımında kalınlasmasını hacimli olmasını istiyorum. Hergun yaparsam incelmez mi?
sadece squatla bu iş olmaz... eğer hipertirofi yani kas gelişimi (ki kalça da kaslardan oluşur) istiyorsanız sadece vücut ağırlığınızı kullanarak (yani serbest ağırlıksız-dambıl gibi) yapılan squatlar yeterli değildir. hareketlerinizi yaparken serbest kalan ellerinizde mutlaka bir ağırlık olmalı. salona giden bayanlar smith machine'de deep squat yapmalı. ayrıca squatta önemli nokta kalçadan güç alarak kalkmaktır, ayaklar veya karından değil.
bu arada jen selter gibi squat fenomenlerinin hepsi protein tozu veya amino asitlerle form tutuyorlar. bu yüzden ilham vericidirler fakat bir süre sonra sizde demotivasyona yol açabilirler. (çünkü kasları korumak ve büyütmek için protein gerekli-protein için de protein tozu)
Kasları korumak ve büyütmek için protein tozu gerekli DEĞİLDİR.sadece squatla bu iş olmaz... eğer hipertirofi yani kas gelişimi (ki kalça da kaslardan oluşur) istiyorsanız sadece vücut ağırlığınızı kullanarak (yani serbest ağırlıksız-dambıl gibi) yapılan squatlar yeterli değildir. hareketlerinizi yaparken serbest kalan ellerinizde mutlaka bir ağırlık olmalı. salona giden bayanlar smith machine'de deep squat yapmalı. ayrıca squatta önemli nokta kalçadan güç alarak kalkmaktır, ayaklar veya karından değil.
bu arada jen selter gibi squat fenomenlerinin hepsi protein tozu veya amino asitlerle form tutuyorlar. bu yüzden ilham vericidirler fakat bir süre sonra sizde demotivasyona yol açabilirler. (çünkü kasları korumak ve büyütmek için protein gerekli-protein için de protein tozu)
Bekliyoruz gelişmeleri bakalım.Kızlarcım ilk hafta 20 alıştırma ile ben de varım diyorum :)
Daha devam edeceksin 1 aylıkla olacak iş değil before after resimleride görelim:)selam kızlar.. ben 30 günlük squat tablosunu sabırla yapan ve bitirenlerdenim. Tabloda oldgunu gibi ilk başta 50 ile başladım, 30.günümde setler halinde 250 yaptım ve bitti :) ilk etapta çok zorlandım ama siteden okuduğum nefesi doğru kullanarak daha kolay yapmaya başladım :) öyleki tablo 500'e çıksa bile yapmam demezdim :) gelelim sonuca.. evet bi etkisi var şüphesiz ama öyle netten araştırdgımız gibi yusyuvarlak, dolgun bir popo olmuo :) hafif bi kalkma söz konusu.. sanırım bu bi aylık tablo benim popoya az geldiben gidim 3-4 tablo daha bitireyim
Tablom biteli birkaç gün oldu ama ben kesmedim squatı, biliyorum ve inanıyorum ki bu tarz hareketler daimi yapıldığı sürece etkili olur.. bakalım bi süre daha devam edicem.. sonucu yine sizlerle paylaşırım :) herkese kalkık popolar diliyorum
Squat yayılmaya başladı yurt dışından farkımız olmayacak :)Bende basliyorumm hayrlisylaa. Pamuk gibi yumoş ve selulitli kalcaya bingldak ic bacaklara sahibim:)) 1.64 boy 58 e varmisimdr herhalde kiloda. hadi bakalimmmmmm:))
Bakalım neler hissedeceksin, paylaş burada :)buldumkonuyu açan arkadaşımız paylaşmış zaten teşekkürler.
bende bugün başlıyorum. sporu bununla bitirirm ya da eve döndüğümde .
sonuçları yazarım
Sumo squat çok faydalı. En sevdiğim hareketlerden biri de o. Mükemmel sonuçlar veriyor. Bacakların iç ve dış kısmını çalıştırıyor özellikle de iç bacak eritmesinde 1 numara. İç bacaklarımda yağlar fışkırıyordu bu sumo sayesinde şekil alıp yok oldular. Kesinlikle normal squat yanına 50 tane yapsanız bile yeter iç bacaklar için. 2 veya 4 kg ağırlıkla yapılırsa daha etkili.Cok tesekkur ederim cevabınız icin. Sumo squatla ilgili düşünceniz nedir acaba? Salonda hep onu yaptırıyorlar ama ben evde normal yapıyorum. Kalça ve bacak gelişiminde sizce hangisi? Sizi instagramda bulamadım
Sumo squat çok faydalı. En sevdiğim hareketlerden biri de o. Mükemmel sonuçlar veriyor. Bacakların iç ve dış kısmını çalıştırıyor özellikle de iç bacak eritmesinde 1 numara. İç bacaklarımda yağlar fışkırıyordu bu sumo sayesinde şekil alıp yok oldular. Kesinlikle normal squat yanına 50 tane yapsanız bile yeter iç bacaklar için. 2 veya 4 kg ağırlıkla yapılırsa daha etkili.
Kalça germeyi de unutma. Normal squatla kalmıyor bunlar squatın çeşitlerini de yazdım. Bknz:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/squat-hakkinda-hersey.788377/page-22
İnstagram adresim: goncamelan
Bel ve sırt sorunlarınız varsa üstüne fazla gitmeyiniz. Hafif hafif yüklenmeden yapınız. Pilates topu ile yani ''Swiss Ball Wall Squat'' çok faydalıdır. Hareket esnasında sırtınız dikliğini ve kalçanız 90 derecelik açıyı korumalı. Dizlerinizin parmak ucunu geçmemesine dikkat edin.Merhaba ben belimde sorun olduğu için plates topu ile yapıyorum umarım faydası olur konunuzu takip ediyorum.
Her şey beslenmene bağlı. Vücut yaparken her şey beslenmeden geçer. Karbonhidratlı besleneceksin. Hem karbonhidrat hem de protein. Özellikle de kahvaltılarda süt ile yulaflı yemelisin. Bunu sakın atma ince kemik bacaklı olup dengeli beslenip squatla istediği vücuda kavuşan arkadaşlarım var. İlk sayfada nasıl yapılacağı yer alıyor karşına ayna koy ve bakarak yap yanlış yapmazsın.kızlar merhaba bir sorum olacak. ben kilo almaya çalışıyorum şuan çok ince bacaklarım çubuk gibi. squat yapsam biraz popom olsa biraz da bacaklarım şekillense dedim ama ne kadar yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. çünkü yanlış yaparsam kalınlaştırmak yerine inceltecek.biraz bacaklarım kalınlaşsın istiyorum tavsiyesi olan var mı?
Merak etme bu herkesin yaşadığı normal vaka bende çok yaşadım ısınarak başlarım ısındığım halde arada olur. Dinlenme günümde geçer. Buradan bir arkadaşımızda yakınmıştı bu dertten doktora gitti ve doktor normal olduğunu dile getirmişti dediğim gibi. Sporuna devam et ama fazla üstüne yüklenme dinlenmek şart bu durumlarda. Kolay gelsin.SelamVisenyaa çok güzel bir konu olmuş bu tamamına bakamadım ama ilk fırsatta bakacağım :)
Ben de düzenli yapıyordum squatı ama iki üç gün önce eğilirken dizimden garip sesler gelmeye başladı, korktum bıraktım. Başlamadan önce ısınma hareketleri yapıyorum aslında durup dururken niye böyle oldu ki? Normalde bir ağrım falan yok, harekette bir şeyi mi yanlış yapıyorum sence?
Asıl senden naber gelişmeler ne durumda ben okul sınav derken baya bu ay aksattım :)Nabersinizzz squatcilarrrr:)
Zaten başlayanlar için ilk dönemler zor oldugu için devamı gelemiyor ağrılı zamanlar atılırsa gerisi kolay..Kızlar benim 16.günüm squatta .. etkilerini gördüm valla.. popom hafifte olsa dolgunlaştı. Bel çukurum belirgenleşti.. selülitlerm gitti .. hatta üst bacaklarım inceldi ..Ben de etkisi inanılmaz ..ilk yaptığımda bacak ağrım dan inanın yürüyemedm .. ama bırakmadım.. tavsiye ediyorum bu hareketi çok etkili