Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Merhabaaa
Nasiiil bir motive topigi burasiiii
Emegi olan herkese tesekkurler simdiden
Benim sorunum ewe çakili kalmam
Ufak kizcemi birakmak pek sorun oluyor
K.validemler pek musait olmuyorlar
Ne yapabilirim ?
Illa spor salonu sart midir kiii
Basen bacaklar ve sezeryan gobegim aldi basini yurudu gitti
1.60 boyum , kilomda 65 ama bolgesel fazlalik cok

Slm arkadaşlar .bisey soracağım, yaptığımız egzersiz hareketlerinin sayısını gün içine yayarak yapabilir miyiz.yani yüz tane mekiği gün içinde bölerek yapabilir miyim.

Merhabaaa
Ne yapabilirim ?
ip atla. ben ip atlayarak çok güzel kilo verdim şükür

Geç yanıt yazdığım için üzgünüm, iki gündür koşturmaca bitmedi.
Merhabaaa
Ne yapabilirim ?
Spor salonu aslında en kötü spor yapma yöntemi bana göre. Zira spor bir hayat boyu devam etmesi gereken bir süreç ve hiçbirimiz spor salonuna bir ömür boyu para ödeyemeyiz. Üstelik yıllık aboneliklerde "para verdim, öyleyse spora gitmeliyim" motivasyonu bir süre sonra zorunluluk yarattığı için isteksizliğe sebep olur, para ödediğiniz halde devam edemeyince bunun üzerinize binen vicdan azabıyla spordan iyice soğursunuz. Spor keyifle yapılması gereken bir alışkanlık olmalı, evimiz de bunu yapabilmek için müsait. Gereken malzemeleri almanız yeterli.

Çocukla spor yapmanın zor olduğunu biliyorum ama içiniz rahat olsun. Burada başka çocuklu üyelerimiz de var ve hayatlarını çocuklarına göre düzenleyerek devam ediyorlar. Uygun koşulları yarattıktan sonra günde 20 dakika bile yeterli. Çocuğun uyuduğu öğle vakitlerinde, gece yatırdıktan sonra, hatta gündüz sanki bir oyunmuş gibi onunla beraber spor yapabilirsiniz. Hatta çocuklu annelerin çocuklarını da spora kattıklarını okudum bazı yerlerde :) onunla koşturmak, beraber zıplamak, sırt üstü uzanıp onu ayaklarınızla yükseltip alçaltmak, squat yaparken kucağınızda bebekle yapmak gibi yaratıcı yöntemler var :) Hatta internette paylaşım yapan bazı güçlü kollara sahip annelerin, çocuklarını kendi sırtlarına oturtup şınav çektiğini görüp şok oldum.

Genelde bir programı takip etmek daha kolaydır ama ufak bile olsa ilerleme sağlayabilmek için, günde 5-10 squat, 5-10 burpee, 1 dakika plank, 5-10 jumping jack ve 5-10 çapraz mekik gibi hareketler ile başlamak günde sadece 5 dakikanızı alacaktır ve gün içerisinde fırsat bulduğunuz her 5 dakikada bu hareketleri yapmanız ciddi fark yaratır.

Aklıma gelmişken ekleyeyim: Tabata kısa sürede kardiyo etkisi yaratıyor, bir araştırın.
Slm arkadaşlar .bisey soracağım, yaptığımız egzersiz hareketlerinin sayısını gün içine yayarak yapabilir miyiz.yani yüz tane mekiği gün içinde bölerek yapabilir miyim.
Hem evet, hem hayır. Mesela google'a "yetenek sizsiniz türkiye mekik çeken adam" yazarsanız, tek oturuşta 2000 mekik çeken adamın videosuna ulaşırsınız. Ancak bunu başaran adamın karın kasları belli bile değildir.

Tek seferde 500 mekik çekmekle, güne yayılmış toplam 500 mekik çekmek aynı sonucu verir. İkisi de işe yaramaz. Sabah 10 tane mekik çekip, 2 saat sonra 40 tane yapıp, yarım saat sonra 15 tane daha ekleyip gün içerisinde 500'e ulaşabilirsiniz ama güne yaymada kaslar verimli çalışmaz, bedeniniz spora odaklanamaz.

Spor salonunda genelde setlerle çalışılır. Kol çalışan vücut geliştiriciler tek seferde 100 kez dambıl ile çalışabilecek güce sahiptirler ama bunu yapmak yerine 8-10 tane kol çalışır, 1 dakika dinlenir, 8-10 kez daha çalışır, 1 dakika dinlenir ve 8-10 tane daha yapıp bitirirler. Buna set denir. Genelde tek seferde 50 mekik çekmek yerine, 20 tane çekip 1 dakika ara verip dinlenip 1 dakika sonra 20 tane daha çekmek daha iyi sonuç verir.

Gün içerisinde 1 tam saatinizi (ya da yarım saat gündüz yarım saat gece olmak üzere iki yarım saatinizi) tamamen spora odaklı, konsantre olmuş bir şekilde yapmanız kasların çok daha verimli çalışmasını sağlar. Mekiğinizi güne yaymak istiyorsanız sabah 3 set, akşam 3 set olarak yapabilirsiniz.

Bu arada ufak bir not: mekik iyi bir karın egzersizi değildir; etkili olmaması bir yana, boyun ve sırta da zarar verir. Plank hareketi ile çok daha kısa sürede mekikten çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Geç yanıt yazdığım için üzgünüm, iki gündür koşturmaca bitmedi.
Spor salonu aslında en kötü spor yapma yöntemi bana göre. Zira spor bir .......
Cevabiniz icin tesekkurler bnm kizim 3 yasinda ve cok hareketli pek de uyumaz ztn
Spor yaptigim dakikalarda bana resmen eziyet oluyor malesef .. anne yapma anne egilme kalkma spor yapma nasil aglar anlatamam.... gece uyusun diye beklesem ztn uykum geliyor yordugundan beni, sabah 5 en musait zamanim sanirim ona gore plan yapmaliyim ...
Plankin cok faydasjni gordum mekik cekmesem dahi cm cm incelme oldu resmen
Yurumeye cikamiyorum hawa sartlarindan , yuruyus parkuru da bebek arabasi olmuyo malum artik site cewresini gezerim bnde ..
Gerekli aletler nedir malzemeler nedir mesela ?
Sabah da salonla gorusmustum aksam ugrar bakarim hosuma giderse tmmdir fln diye

Spordan vazgeçmemizin en büyük sebebi: overtraining yani sürantrenman.

Vücudun kaldıramayacağı miktarda spor yapanlarda görülür. Fiziksel ve psikolojik bir sorundur, vücut tükenince içinizden spor yapmak gelmez ve zaten yapabilecek gücünüz de kalmaz. Sürantrenman durumunu aşabilmek için vücudun 1 aya dek dinlendirilmesi gerekebilir.

Mesela 1 ay boyunca vücudun dayanabileceğinden fazla spor yapıp arada hiç dinlenmezseniz bu sıkıntı oluşabiliyor.
Toparlanmak için 2-3 ay dinlenmeniz gerekecektir.

Sürantrenman bir günde gerçekleşen bir olay değildir (kas ağrısı gibi yaşanmaz). Bir birikmedir. Örneğin dün koştuysanız ve bacakları dinlendirmeden bugün squat yaparsanız, hemen sürantrenman durumu yaşanmaz. Ama bu kas yormayı 1 ay boyunca ısrar ile yaparsanız sürantrenman durumu gerçekleşir.

Fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da çökmenize sebep olur; keyifsiz, halsiz, bitkin ve isteksiz hissedersiniz.

Özetle antrenman kadar dinlenme de sporun bir parçasıdır.

Evet çok güzel. Haklısın vücudun da dinlenmeye ihtiyacı var. Dinlenen vücut daha çabuk kilo veriyor.

Cevabiniz icin tesekkurler bnm kizim 3 yasinda ve cok hareketli pek de uyumaz ztn
Spor yaptigim dakikalarda bana resmen eziyet oluyor malesef .. anne yapma anne egilme kalkma spor yapma nasil aglar anlatamam.... gece uyusun diye beklesem ztn uykum geliyor yordugundan beni, sabah 5 en musait zamanim sanirim ona gore plan yapmaliyim ...
Plankin cok faydasjni gordum mekik cekmesem dahi cm cm incelme oldu resmen
Yurumeye cikamiyorum hawa sartlarindan , yuruyus parkuru da bebek arabasi olmuyo malum artik site cewresini gezerim bnde ..
Gerekli aletler nedir malzemeler nedir mesela ?
Sabah da salonla gorusmustum aksam ugrar bakarim hosuma giderse tmmdir fln diye
Şimdi sizin durumunuzda eğer spor salonuna gidebilme şansınız varsa, yazılın derim. Madem ufaklık pek size fırsat vermiyor, spor salonu spor için zaman ayırmanız için tek şans gibi görünüyor. Ya da dediğiniz gibi sabah erken kalkıp yapabilirsiniz.

Onun dışında, ileriki dönemler için spor yapma aletleriniz yapacağınız spora göre değişiyor. 1 kiloluk 2 tane ağırlık, bir germe lastiği, belki bir de pilates topu işinizi fazlasıyla görebilir başlangıç için. Bazı spor programları (callanetics gibi) bunları bile talep etmez, sadece vücut ağırlığını kullanır vücut çalıştırmada.

30 day shred güzel bir başlangıç olabilir. Ağırlığınız yoksa iki tane su dolu şişeyi elinize alıp çalışabilirsiniz, onun dışında hiç alet gerektirmiyor.

Şimdi sizin durumunuzda eğer spor salonuna gidebilme şansınız varsa, yazılın derim. Madem ufaklık pek size fırsat vermiyor, spor salonu spor için zaman ayırmanız için tek şans gibi görünüyor. Ya da dediğiniz gibi .......

Cok tesekkurler ama wazgectim salondan ..
Dedigin cok dogru ... salona daha sonrasi kac ay daha gidebilecegim diye sorguladim kendimi .. ve gidemeyecegimi itiraf ettim.. kar esaretine malesef yenik dusuyoruz burada ..
Byuzden herzaman heryerde yapabilecegim 2 calisma hazirlayacagim ... 1 ewdeyken olacak digeri yatili misafirlerimin oldugu zamanlar ya da bizim memlekete fln gittigimiz zamanlar uygulayacagim ... hizlandirilmis gibi olacak ..

Bu konuda yardimci olurmusun 2 programimi yapmamda
Sabah 6.15 - 7.15 yuruyusteyiz buarada

Cok tesekkurler ama wazgectim salondan ..
Dedigin cok dogru ... salona daha sonrasi kac ay daha gidebilecegim diye sorguladim kendimi .. ve gidemeyecegimi itiraf ettim.. kar esaretine malesef yenik dusuyoruz burada ..
Byuzden herzaman heryerde yapabilecegim 2 calisma hazirlayacagim ... 1 ewdeyken olacak digeri yatili misafirlerimin oldugu zamanlar ya da bizim memlekete fln gittigimiz zamanlar uygulayacagim ... hizlandirilmis gibi olacak ..

Bu konuda yardimci olurmusun 2 programimi yapmamda
Sabah 6.15 - 7.15 yuruyusteyiz buarada
Evde olanı için bir spor programı seçip onu takip etmenizi öneririm. Bu aralar max 30 iyi revaçta ama onun haricinde başka spor programları da deneyebilirsiniz. Gezmeye gittiğiniz günler içinse 4 dakikalık tabata egzersizi var, belli hareketleri 20 saniye boyunca yapıp yağ yakmayı amaçlıyor. Şurada okuyabilirsiniz:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...bata-4-dk-spor-ile-24-saat-yag-yakimi.849110/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GÜNÜN MOTİVASYONU

Bugün mucize bir yiyecekten bahsedeceğim. Chia tohumu!

Chia Tohumu Ne İşe Yarar?

Chia tohumunun faydaları arasında, bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlığımızı korumak, metabolizmayı hızlandırarak bizi zayıflatmak, aynı zamanda yapılan diyetler karşısında kaybettiğimiz enerjimizi kazanmamızı sağlamak, kan şekerini düzenleyerek, gereksiz açlık hissi dolayısı ile yemek yiyerek, fazla kalori almamızı önlemek… gibi pek çok unsurdan, öncelikli olarak söz etmemiz gerekiyor.

Gün içerisinde almamız gereken lif oranını sağlayarak, gerekli besin ihtiyacımızı karşılama konusunda, yaptığımız diyetlere yardımcı olan chia tohumunun faydaları arasında, kalp, ve damar sağlığını korumak da yer alıyor; ve, dolayısı ile, sağlıklı insan ömrünü uzatmayı olanaklı hale getiriyor. Gerek içeriğindeki lif oranı, gerek kan şekerini dengelemesi gibi özellikleri dolayısı ile, tokluk hissimizi arttıran chia tohumu, çağın en hızlı gelişen problemi obezite ile savaşa katkıda bulunuyor.

Kas geliştirme konusunda olumlu etkileri bulunmasına karşın, var olan tansiyon, ve kolesterol problemlerinin önüne geçmeyi de amaçlıyor. Sahip olduğu detoks özelliği dolayısı ile bağırsakları temizleyen chia tohumunun faydaları arasında, günümüz uzmanlarının kabul ettiği, bağışıklık sisteminin bağırsaktan geçmesi dolayısı ile, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor; ve eklem ağrılarının ve yorgunluk hissinin giderilmesini olanaklı hale getiriyor.

Kısaca bu mucize yiyeceği her gün düzenli yedikçe hem sağlık kazanıyorsunuz, hem de kolay yoldan zayıflıyorsunuz. Her gün iki kaşık chiayı yarım bardak suyla yutmak yeterli.

Günün Motivasyonu

Hayal Edin!

İdeal kilonuzda ve fit olacağınızdaki günleri gözünüzün önüne getirin. Rahatlıkla hareket ettiğinizi, istediğiniz bedende kıyafetler giyebildiğinizi, uzun mesafeli yolları nefes alma zorluğu yaşamadan yürüdüğünüzü, plajda nasıl havalı duracağınızı, yakışan bir bikini giydiğinizi… Hayalinizi desteklemek için “istediğim kiloya ve fit vücuda ulaşacağım, bunu başarabilirim” diye tekrarlayın.

Görsel Şıklığın Tadına Varın!

Yemeklerinizi şık tabaklarda yemeye özen gösterin. Özellikle düz beyaz renkli tabaklar hem yemeği olduğundan güzel gösterir hem de büyük porsiyonmuş gibi görünmesini sağlar. http://www.p90xtr.com/hic-yapamiyorsaniz-bunu-yapin/

Çiğneyin!

Ağzınıza attığınız her lokmayı iyice çiğneyerek yutun. Bu sayede yemeğin tadını daha iyi hissedebilirsiniz. Yediklerinizin sindiriminin kolay olması için ön hazırlık yapmış olursunuz.

Hafif Müzik Dinleyin!

Yemek yerken hafif müzikler dinleyin. Farkında olmasanız da yemek yerken müziğin temposuna uyum sağlarsınız ve yavaş yemek sindirim sistemine faydalıdır. Aynı şekilde hızlı müzikler dinleyerek yemek yerseniz, lokmalarınızın büyüklüğünü farketmez ve hızlı yersiniz. Bu durumda yemek sonrası karnınızda şişlik oluşabilir ve sizi asitli içeceklere yönlendirebilir.

Plan Yapın!

Amacınızı bir kağıda yazın ve buz dolabının üzerine yapıştırın. Atıştırmalık yiyecekler almak için gittiğiniz buzdolabında listenizle karşılaştığınızda artık sağlıklı beslendiğinizi bir kere daha hatırlayacaksınız.

Kısa Kısa…

– Normalde her insanın midesi yumruğu kadardır. Ve mide duvarına yapılan basınç tokluk hissi verir. Ama psikolojik nedenlerle yemek yiyorsak bu basıncı duymaz, yemeğe devam ederiz. Psikolojik açlığı kazanlar bile doyuramaz!

Çabuk kilo verme hayalinden vazgeçtiğinde kilo verebilirsin. Einstein’a atfedilen bir söz vardır; hep aynı şeyi yapıp bu kez farklı sonuç bekleyemezsin.

– İlk gelen en son gider, en son gelen önce gider. Bu fazla yağlar için böyledir. Ve bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur.

– Bir yiyeceğin raf ömrü ne kadar uzunsa vücuttan atılma süresi o kadar uzun sürer. Paketli gıdalardan uzak durun.

– Sporsuz zayıflama sadece kastan kaybettirir. Egzersizlerinizle sağlıklı beslenmeniz paralel ilerlemeli. Nasıl haftada 6-7 gün egzersiz yapacaksanız, yine 6-7 gün de beslenmenize dikkat etmelisiniz.

– Hayatta 21 gün süreyle üst üste yapılan şey alışkanlık haline gelir. Bu, egzersize başlamak, sağlıklı yemek veya sigarayı bırakmak için de geçerlidir. Doğru tercihleri yapın!

(Alıntıdır)

Yaza 45 gün daha kaldı. Haydi, son parkurda hala bir atak yapabilirsiniz. 45 gün nelere kadir, gösterin.

Günün Motivasyonu

Hayal Edin!

İdeal kilonuzda ve fit olacağınızdaki günleri gözünüzün önüne getirin. Rahatlıkla hareket ettiğinizi, istediğiniz bedende kıyafetler giyebildiğinizi, uzun mesafeli yolları nefes alma zorluğu yaşamadan yürüdüğünüzü, plajda nasıl havalı duracağınızı, yakışan bir bikini giydiğinizi… Hayalinizi desteklemek için “istediğim kiloya ve fit vücuda ulaşacağım, bunu başarabilirim” diye tekrarlayın.

Görsel Şıklığın Tadına Varın!

Yemeklerinizi şık tabaklarda yemeye özen gösterin. Özellikle düz beyaz renkli tabaklar hem yemeği olduğundan güzel gösterir hem de büyük porsiyonmuş gibi görünmesini sağlar.

Çiğneyin!

Ağzınıza attığınız her lokmayı iyice çiğneyerek yutun. Bu sayede yemeğin tadını daha iyi hissedebilirsiniz. Yediklerinizin sindiriminin kolay olması için ön hazırlık yapmış olursunuz.

Hafif Müzik Dinleyin!

Yemek yerken hafif müzikler dinleyin. Farkında olmasanız da yemek yerken müziğin temposuna uyum sağlarsınız ve yavaş yemek sindirim sistemine faydalıdır. Aynı şekilde hızlı müzikler dinleyerek yemek yerseniz, lokmalarınızın büyüklüğünü farketmez ve hızlı yersiniz. Bu durumda yemek sonrası karnınızda şişlik oluşabilir ve sizi asitli içeceklere yönlendirebilir.

Plan Yapın!

Amacınızı bir kağıda yazın ve buz dolabının üzerine yapıştırın. Atıştırmalık yiyecekler almak için gittiğiniz buzdolabında listenizle karşılaştığınızda artık sağlıklı beslendiğinizi bir kere daha hatırlayacaksınız.

Kısa Kısa…

– Normalde her insanın midesi yumruğu kadardır. Ve mide duvarına yapılan basınç tokluk hissi verir. Ama psikolojik nedenlerle yemek yiyorsak bu basıncı duymaz, yemeğe devam ederiz. Psikolojik açlığı kazanlar bile doyuramaz!

Çabuk kilo verme hayalinden vazgeçtiğinde kilo verebilirsin. Einstein’a atfedilen bir söz vardır; hep aynı şeyi yapıp bu kez farklı sonuç bekleyemezsin.

– İlk gelen en son gider, en son gelen önce gider. Bu fazla yağlar için böyledir. Ve bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur.

– Bir yiyeceğin raf ömrü ne kadar uzunsa vücuttan atılma süresi o kadar uzun sürer. Paketli gıdalardan uzak durun.

– Sporsuz zayıflama sadece kastan kaybettirir. Egzersizlerinizle sağlıklı beslenmeniz paralel ilerlemeli. Nasıl haftada 6-7 gün egzersiz yapacaksanız, yine 6-7 gün de beslenmenize dikkat etmelisiniz.

– Hayatta 21 gün süreyle üst üste yapılan şey alışkanlık haline gelir. Bu, egzersize başlamak, sağlıklı yemek veya sigarayı bırakmak için de geçerlidir. Doğru tercihleri yapın!

(Alıntıdır)

Yaza 45 gün daha kaldı. Haydi, son parkurda hala bir atak yapabilirsiniz. 45 gün nelere kadir, gösterin.
Nasıl iyi geliyosun bilemezsin. teşekkürler canım

GÜNÜN MOTİVASYONU

(Muhakkak okuyun, yüksek sesle okuyun. Gerekirse buzdolabınıza asın.)

Evinize geldiniz, yorgunsunuz.
İnanılmaz bir can çekmesi, atıştırma arzusu, neredeyse aşeriyormuşsunuz gibi bir his.
Diyorsunuz ki "Şimdiye dek verdiğim emekleri çöpe atmamalıyım"

Ama bir yandan da bastırdıkça bastırıyor,
Beyninizde bir ses "Bir kereden bir şey olmaz, hem hak ettim bunu." diyor.

Dayanamıyorsunuz.

Yiyorsunuz atıştırmalığı veya o zararlı abur cuburu.
Sonra bir vicdan azabı geliyor çöküyor göğsünüze.
"Neyse, yarından itibaren daha dikkatli olacağım, bu sondu." diyorsunuz kendi kendinize.

Sporu yapmayalı epey gün geçmiş, bugün de yapasınız yok.
Ağırlık çöküyor, kim kalkıp zıplayacak ki şimdi?
Hiç enerjiniz yok.
"Zaten pazartesi başlarım en baştan, hem bu kez hiç kaytarmayacağım, söz." diye düşünüyorsunuz.

Bu kaçıncı söz?
Bu kaçıncı kaytarma?
Bu kaçıncı pes ediş?
Bu kaçıncı kendini sabote ediş?
Bu kaçıncı kaçamak?
Bu kaçıncı "yeniden başlayacağım pazartesi günü" sözleri?

Aynaya bak.
Daha iyisini hak ediyorsun.
Neden almak için savaşmıyorsun o zaman?

Neden bir dakikacık hantallık için sporunu,
Neden bir dakikacık tat için sağlıklı yaşam diyetini feda ediyorsun?

Tek yapman gereken,
Her gün 20 dakika hareket et,
Her gün midene girenlere dikkat et.

Bu kadar kolay!
Kimse sana aç kal demiyor.
Yeter ki o fabrika yağlarıyla yapılan zehirlerdense, midene doğal yiyecekler koy.
O katkı maddeleriyle dolu abur cuburlardansa, temiz beslen.
Midene çöp kutusu muamelesi yapma ve her gün azıcık bedenini hareket ettir.
Bu kadar.

"Dayanamadım" yalanına saklanma artık.

Bahanelerle kandırma kendini.
O pasta, börek yerine sebze yemeği yiyebilirdin.

O hamburger, dondurma yerine elma, havuç yiyebilirdin.
Kola yerine kendini litrelerce suyla ya da ayranla şişirebilirdin.
Karnını temiz yiyeceklerle doldursan, o zehirlere yer kalmayacaktı.

Kendini sabote etme artık, daha fazla baltalama kendini.
Suçlama kendinden başka kimseyi.

Bu sarkık, bıngıldayan sallanan kol yağlarından bıkmadın mı?
"Eyvah, son aldığım kotun bedenine sığamıyorum, kilo almışım" üzüntülerinden bıkmadın mı?

Boyun ve omuzlarının arasında beliren narin köprücük kemiklerinle giydiğin kayık yaka üstlerin daha çok yakışmasını istemez misin?
Ya daracık kotlar? O aşınan bacak arasından bıkmadın mı?
Ayaklarını birleştirdiğinde birbirine değmeyen bacak etleri güzel olmaz mıydı?
Giysen dilediğin gibi taytını, şortunu, eteğini, kotunu?
Zayıf kollar ve bacaklarla salınsan ya dışarıda?
Ya ne kadar bol giyersen giy, yanlardan pırtlayan o yağlı görüntü?
Gittikçe şişen o göbeğe dur demenin vakti gelmedi mi hala?

Hak etmiyor musun bunu?
Neden hayatının bu güzel günlerini aynalara küs geçiresin ki?
Gıdısız bir boyun, düz ve sıkı bir karın, yuvarlak ve selülitsiz bir popo ne güzel durur kıyafetlerde?
Abiyelerde kuğu gibi süzülmek ne hoş olmaz mı?
Bikini giyip havlular ardına saklanmadan kumsalda gezmek güzel olmaz mı?

İyi beslenmenin faydası çok, zararı yok.
Görüntü bir yana, sağlık da yanında hediye.

Ağır ve yağlı bir vücut taşımaktan bıkmayan bacaklar...
Tükenmeyen vücutla hızlı hızlı merdiven çıkabilmek,
Nefes nefese kalmadan, en dik yokuşu bile bir çırpıda çıkabilmek,
Sırt, boyun ya da bel ağrısı çekmemek,
Bir sürü hastalığı savuşturup sağlıklı bir ömür sürebilmek,
Cildin ışıl ışıl parlaması, adeta nurlu gibi aydınlanması
Dizleri kırmadan ayak parmaklarına dokunabilecek kadar esnekleşmek...
Her spor sonrası kaslarınızda tatlı ağrıları hissetmek,
Aynada günden güne incelen vücudunuzu seyretmek...

İster bir ay sürsün, ister bir yıl.

Sağlıklı yaşam için bu mücadele yarım bırakılır mı hiç?

Yapamıyorum deyip vaz geçme!
Hangi abur cubur, bu güzellikleri feda etmeye değer?
Yeter ki pazartesiyi bekleme.
Hemen kalk yerinden, 5 dakikacık bile olsa yap sporunu.
Başlat tuşuna bas, bırak video oynasın ekranda.
İzle sadece, dayanamayıp spor yapmak isteyeceksin, garanti veriyorum.

Abur cubur mu çekti canın?
Litrelerce su iç, kaşık kaşık yoğurt ye, elma ye, şişir mideni.
Aç kalmana gerek yok, sağlıklı yiyeceklerden sınırsızca tüket yeterli.
O abur cubura midende tek noktacık yer bırakma.
Gerekirse çöpe at, o zehri midene sokma.

Şeker ihtiyacın olan bir besin değil.
Onsuz yaşayabilirsin.
Seni kandırmasına izin verme.

Yaza 40 gün kaldı.
Dayan, 40 günde neler olur neler.
Yeter ki %100 performans göster.
Vazgeçme,
vücuduna iyi bak ki o da sana iyi baksın.

Deminden beri çiğ köfte sipariş verip vermemek konusunda kendimle savaşıyorum tam üstüne bu geldi çok iyi oldu cidden :)

GÜNÜN MOTİVASYONU

(Muhakkak okuyun, yüksek sesle okuyun. Gerekirse buzdolabınıza asın.)

Evinize geldiniz, yorgunsunuz.
İnanılmaz bir can çekmesi, atıştırma arzusu, neredeyse aşeriyormuşsunuz gibi bir his.
Diyorsunuz ki "Şimdiye dek verdiğim emekleri çöpe atmamalıyım"

Ama bir yandan da bastırdıkça bastırıyor,
Beyninizde bir ses "Bir kereden bir şey olmaz, hem hak ettim bunu." diyor.

Dayanamıyorsunuz.

Yiyorsunuz atıştırmalığı veya o zararlı abur cuburu.
Sonra bir vicdan azabı geliyor çöküyor göğsünüze.
"Neyse, yarından itibaren daha dikkatli olacağım, bu sondu." diyorsunuz kendi kendinize.

Sporu yapmayalı epey gün geçmiş, bugün de yapasınız yok.
Ağırlık çöküyor, kim kalkıp zıplayacak ki şimdi?
Hiç enerjiniz yok.
"Zaten pazartesi başlarım en baştan, hem bu kez hiç kaytarmayacağım, söz." diye düşünüyorsunuz.

Bu kaçıncı söz?
Bu kaçıncı kaytarma?
Bu kaçıncı pes ediş?
Bu kaçıncı kendini sabote ediş?
Bu kaçıncı kaçamak?
Bu kaçıncı "yeniden başlayacağım pazartesi günü" sözleri?

Aynaya bak.
Daha iyisini hak ediyorsun.
Neden almak için savaşmıyorsun o zaman?

Neden bir dakikacık hantallık için sporunu,
Neden bir dakikacık tat için sağlıklı yaşam diyetini feda ediyorsun?

Tek yapman gereken,
Her gün 20 dakika hareket et,
Her gün midene girenlere dikkat et.

Bu kadar kolay!
Kimse sana aç kal demiyor.
Yeter ki o fabrika yağlarıyla yapılan zehirlerdense, midene doğal yiyecekler koy.
O katkı maddeleriyle dolu abur cuburlardansa, temiz beslen.
Midene çöp kutusu muamelesi yapma ve her gün azıcık bedenini hareket ettir.
Bu kadar.

"Dayanamadım" yalanına saklanma artık.

Bahanelerle kandırma kendini.
O pasta, börek yerine sebze yemeği yiyebilirdin.

O hamburger, dondurma yerine elma, havuç yiyebilirdin.
Kola yerine kendini litrelerce suyla ya da ayranla şişirebilirdin.
Karnını temiz yiyeceklerle doldursan, o zehirlere yer kalmayacaktı.

Kendini sabote etme artık, daha fazla baltalama kendini.
Suçlama kendinden başka kimseyi.

Bu sarkık, bıngıldayan sallanan kol yağlarından bıkmadın mı?
"Eyvah, son aldığım kotun bedenine sığamıyorum, kilo almışım" üzüntülerinden bıkmadın mı?

Boyun ve omuzlarının arasında beliren narin köprücük kemiklerinle giydiğin kayık yaka üstlerin daha çok yakışmasını istemez misin?
Ya daracık kotlar? O aşınan bacak arasından bıkmadın mı?
Ayaklarını birleştirdiğinde birbirine değmeyen bacak etleri güzel olmaz mıydı?
Giysen dilediğin gibi taytını, şortunu, eteğini, kotunu?
Zayıf kollar ve bacaklarla salınsan ya dışarıda?
Ya ne kadar bol giyersen giy, yanlardan pırtlayan o yağlı görüntü?
Gittikçe şişen o göbeğe dur demenin vakti gelmedi mi hala?

Hak etmiyor musun bunu?
Neden hayatının bu güzel günlerini aynalara küs geçiresin ki?
Gıdısız bir boyun, düz ve sıkı bir karın, yuvarlak ve selülitsiz bir popo ne güzel durur kıyafetlerde?
Abiyelerde kuğu gibi süzülmek ne hoş olmaz mı?
Bikini giyip havlular ardına saklanmadan kumsalda gezmek güzel olmaz mı?

İyi beslenmenin faydası çok, zararı yok.
Görüntü bir yana, sağlık da yanında hediye.

Ağır ve yağlı bir vücut taşımaktan bıkmayan bacaklar...

Tükenmeyen vücutla hızlı hızlı merdiven çıkabilmek,
Nefes nefese kalmadan, en dik yokuşu bile bir çırpıda çıkabilmek,
Sırt, boyun ya da bel ağrısı çekmemek,
Bir sürü hastalığı savuşturup sağlıklı bir ömür sürebilmek,
Cildin ışıl ışıl parlaması, adeta nurlu gibi aydınlanması
Dizleri kırmadan ayak parmaklarına dokunabilecek kadar esnekleşmek...
Her spor sonrası kaslarınızda tatlı ağrıları hissetmek,
Aynada günden güne incelen vücudunuzu seyretmek...

İster bir ay sürsün, ister bir yıl.

Sağlıklı yaşam için bu mücadele yarım bırakılır mı hiç?

Yapamıyorum deyip vaz geçme!
Hangi abur cubur, bu güzellikleri feda etmeye değer?
Yeter ki pazartesiyi bekleme.
Hemen kalk yerinden, 5 dakikacık bile olsa yap sporunu.
Başlat tuşuna bas, bırak video oynasın ekranda.
İzle sadece, dayanamayıp spor yapmak isteyeceksin, garanti veriyorum.

Abur cubur mu çekti canın?
Litrelerce su iç, kaşık kaşık yoğurt ye, elma ye, şişir mideni.
Aç kalmana gerek yok, sağlıklı yiyeceklerden sınırsızca tüket yeterli.
O abur cubura midende tek noktacık yer bırakma.
Gerekirse çöpe at, o zehri midene sokma.

Şeker ihtiyacın olan bir besin değil.
Onsuz yaşayabilirsin.
Seni kandırmasına izin verme.

Yaza 40 gün kaldı.
Dayan, 40 günde neler olur neler.
Yeter ki %100 performans göster.
Vazgeçme,
vücuduna iyi bak ki o da sana iyi baksın.
yine harika bir yazı. bana mı dedin sen bunları:KK66:

ZkPY1a.png

X