Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

o3REzm.png

Tembellik, tembelliği arttırır.
Kanepeden şimdi kalkmazsan, gün geçtikçe daha zor kalkarsın.
Günün birinde ise hiç kalkamaz, sporu tamamen bırakırsın.

Hareket, hareketi arttırır.
Ne kadar çok spor yaparsan, spor yapmak için o kadar arzu duyarsın.
Ne kadar hareket edersen, o kadar aktif ve canlı olursun.

Mıymıntı, üşengeç, tembel, hantal, mutsuz, yavaş ve yağlı mı olmak istersin?
Canlı, hareketli, enerjik, sağlıklı, neşeli, hızlı ve fit mi?

Ne kadar ertelerseniz, amacınızdan o kadar uzaklaşırsınız.
Ne kadar erken başlarsanız, amacınıza o kadar yakınlaşırsınız.

Bu hayatta varolup geçip gitmek mi istiyorsun?
Yoksa hayatın tadına varmak, hayatı dibine kadar yaşamak mı?

Yavaş mı ilerliyorsun? Bebek adımlarıyla mı?
Durmaktan iyidir!

Hızlı sonuç alamıyor musun?
Vazgeçmekten iyidir!

Değişimin günler, aylar hatta yıllar mı sürüyor?
Aynı kalmaktan iyidir!

Zayıflamak, sen bunu ne kadar yokuşa sürersen, işi ne kadar zorlaştırırsan, o kadar zordur.
Ne kadar kaytarır, ne kadar kaçamak yaparsan; o kadar zor ulaşırsın hayalindeki fit fiziğe.

Ne ekersen, onu biçersin.
Ne sunarsan, onu alırsın.
Ne kadar ter dökersen, o kadar hızlı sonuç alırsın.

En önemli kural:
SABIR!
Sabret!
Devam et!
Pes edip bırakırsan elbet sonuç alamazsın!
Belki yıllar sürecek ama bunca çaba, o süre sonunda ulaşacağın sağlıklı yaşama değecek.

Geç yanıt yazdığım için üzgünüm, iki gündür koşturmaca bitmedi.
Spor salonu aslında en kötü spor yapma yöntemi bana göre. Zira spor bir hayat boyu devam etmesi gereken bir süreç ve hiçbirimiz spor salonuna bir ömür boyu para ödeyemeyiz. Üstelik yıllık aboneliklerde "para verdim, öyleyse spora gitmeliyim" motivasyonu bir süre sonra zorunluluk yarattığı için isteksizliğe sebep olur, para ödediğiniz halde devam edemeyince bunun üzerinize binen vicdan azabıyla spordan iyice soğursunuz. Spor keyifle yapılması gereken bir alışkanlık olmalı, evimiz de bunu yapabilmek için müsait. Gereken malzemeleri almanız yeterli.

Çocukla spor yapmanın zor olduğunu biliyorum ama içiniz rahat olsun. Burada başka çocuklu üyelerimiz de var ve hayatlarını çocuklarına göre düzenleyerek devam ediyorlar. Uygun koşulları yarattıktan sonra günde 20 dakika bile yeterli. Çocuğun uyuduğu öğle vakitlerinde, gece yatırdıktan sonra, hatta gündüz sanki bir oyunmuş gibi onunla beraber spor yapabilirsiniz. Hatta çocuklu annelerin çocuklarını da spora kattıklarını okudum bazı yerlerde :) onunla koşturmak, beraber zıplamak, sırt üstü uzanıp onu ayaklarınızla yükseltip alçaltmak, squat yaparken kucağınızda bebekle yapmak gibi yaratıcı yöntemler var :) Hatta internette paylaşım yapan bazı güçlü kollara sahip annelerin, çocuklarını kendi sırtlarına oturtup şınav çektiğini görüp şok oldum.

Genelde bir programı takip etmek daha kolaydır ama ufak bile olsa ilerleme sağlayabilmek için, günde 5-10 squat, 5-10 burpee, 1 dakika plank, 5-10 jumping jack ve 5-10 çapraz mekik gibi hareketler ile başlamak günde sadece 5 dakikanızı alacaktır ve gün içerisinde fırsat bulduğunuz her 5 dakikada bu hareketleri yapmanız ciddi fark yaratır.

Aklıma gelmişken ekleyeyim: Tabata kısa sürede kardiyo etkisi yaratıyor, bir araştırın.
Hem evet, hem hayır. Mesela google'a "yetenek sizsiniz türkiye mekik çeken adam" yazarsanız, tek oturuşta 2000 mekik çeken adamın videosuna ulaşırsınız. Ancak bunu başaran adamın karın kasları belli bile değildir.

Tek seferde 500 mekik çekmekle, güne yayılmış toplam 500 mekik çekmek aynı sonucu verir. İkisi de işe yaramaz. Sabah 10 tane mekik çekip, 2 saat sonra 40 tane yapıp, yarım saat sonra 15 tane daha ekleyip gün içerisinde 500'e ulaşabilirsiniz ama güne yaymada kaslar verimli çalışmaz, bedeniniz spora odaklanamaz.

Spor salonunda genelde setlerle çalışılır. Kol çalışan vücut geliştiriciler tek seferde 100 kez dambıl ile çalışabilecek güce sahiptirler ama bunu yapmak yerine 8-10 tane kol çalışır, 1 dakika dinlenir, 8-10 kez daha çalışır, 1 dakika dinlenir ve 8-10 tane daha yapıp bitirirler. Buna set denir. Genelde tek seferde 50 mekik çekmek yerine, 20 tane çekip 1 dakika ara verip dinlenip 1 dakika sonra 20 tane daha çekmek daha iyi sonuç verir.

Gün içerisinde 1 tam saatinizi (ya da yarım saat gündüz yarım saat gece olmak üzere iki yarım saatinizi) tamamen spora odaklı, konsantre olmuş bir şekilde yapmanız kasların çok daha verimli çalışmasını sağlar. Mekiğinizi güne yaymak istiyorsanız sabah 3 set, akşam 3 set olarak yapabilirsiniz.

Bu arada ufak bir not: mekik iyi bir karın egzersizi değildir; etkili olmaması bir yana, boyun ve sırta da zarar verir. Plank hareketi ile çok daha kısa sürede mekikten çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Bayadir giremedim gruba teşekkür ederim cvb için bilgilendirdin beni...bundan sonra oyle yaparım

kızlar büyük bir sorunum varr yardımcı olun lütfennnnnn

önümüzdeki hafta perşembe günü boy kilo ölçümüne gitcem.
infaz koruma memurluğuna başvurdum.
orda da boyla kilo arasında orantı isteniyor.

boyumu 1.70 biliyordum fakat ölçüyoruz 1.67 çıkıyor.

Boyun son iki rakamından en fazla 13 fazla olabilirmişim.
yaniii benim en fazla 80 kilo olmam lazım

kiiii ben şuan en ince elbiselerle 81 kilogeliyorum.

Kızlar burdan elbiselerle 78 kilo olarak gitmem gerekiyorki garanti olsun.

Acil önerilerinizi bekliyorum.

Ben nasıl 3 kilo falan eksik gözükebilirim.
100gr bile fazla gözüksem.Direkt elenicem.

Leithia Leithia yardımmmmm

kızlar büyük bir sorunum varr yardımcı olun lütfennnnnn

önümüzdeki hafta perşembe günü boy kilo ölçümüne gitcem.
infaz koruma memurluğuna başvurdum.
orda da boyla kilo arasında orantı isteniyor.

boyumu 1.70 biliyordum fakat ölçüyoruz 1.67 çıkıyor.

Boyun son iki rakamından en fazla 13 fazla olabilirmişim.
yaniii benim en fazla 80 kilo olmam lazım

kiiii ben şuan en ince elbiselerle 81 kilogeliyorum.

Kızlar burdan elbiselerle 78 kilo olarak gitmem gerekiyorki garanti olsun.

Acil önerilerinizi bekliyorum.

Ben nasıl 3 kilo falan eksik gözükebilirim.
100gr bile fazla gözüksem.Direkt elenicem.

Leithia Leithia yardımmmmm
Normalde onaylamadığım bir yöntem ama acil kilo verimi için şöyle bir yöntem izleyin.

Chia tohumu alın, her gün sabah ve öğlen 1 tatlı kaşığı chia tohumunu büyük bir bardak suyla için, o karnınızda şişip tok tutacaktır. Ayrıca sütlü şekersiz kahve de tok tutar.

10 gün boyunca çorba ağırlıklı beslenin, ne yiyecekseniz püreden geçirerek yiyin. Akşam 8'den sonra yemek yemeyin, karnınız açlıktan kazınırsa kabak, ıspanak gibi sebzelerin suyunu sıkıp için. Victoria's Secret mankenlerinin gösteri öncesi yaptığı taktiktir bu, gösteriye 10 gün kala tüm katı yiyecekleri almayı keserler.

Günde içebildiğiniz kadar su için, özellikle yemek öncesi muhakkak 2 bardak su için.

Canınız tatlı çektikçe elma yiyin, ama bunu akşam değil öğle vakti yapın.

Yoğurt alımını arttırın. Yeşil çay için, ödem atmakta ve zayıflatmakta üstüne yoktur.

Yapabilirseniz her gün 1 saat yürüyün.

Bunlara uyarsanız, bir haftada 3 kilo verdirir ama kaytarma yapmayın, kaytarma yapmak üzere olduğunuzu hissettiğinizde chia tohumu, sebze suyu, limonlu tarçınlı su, sassy su (alkali su: internette hazırlanışı yazıyor), yoğurt, çorba, yeşil çay gibi verdiğim örneklerle şişirin karnınızı. Marul salatalık sınırsız yenilebilir. Pilav makarna kesinlikle yasak. Şeker kesinlikle yasak. Gazlı içecekler soda dahil yasak.

Bu acil durum önerisidir, normalde yapılması kolay değildir, kısa süreli olduğu için tavsiye ediyorum.

Merhaba, düzenli spor yapmama rağmen abur cubur yemekten kendini alıkoyamayan biri olarak yazılarınızı gerçekten motive edici buldum :) Her ne kadar sabırsız biri olsam da yeni bir başlangıç yaparak istikrarlı bir şekilde ilerlemek istiyorum. İlham verdiğiniz için teşekkürler :))

GÜNÜN MOTİVASYONU

Günde 5 saat spor yapıp 2 hafta sonra sıkılanlardan olma.
Günün tamamını aç geçirip sonra kıtlıktan çıkmış gibi yemeğe saldıranlardan olma.
Başarı, kendisini yıpratan ya da dayanılması güç çabalar sarfedenin değildir.

Başarı, damla damla ter dökenindir.
Başarı, sabredip dantel gibi işleyenindir.
Başarı, vazgeçmeyenindir.
Başarı, günde yarım saat sporunu aksatmadan devam edenindir.
Başarı, taşı delen su damlalarının kararlılığındadır.
Başarı, sabredenin ve devam edenindir.

Başarı, direkt alınmaz.
Edinilir.
Kazanılır.

Spor yaptığın günleri düşün;
Vicdanın rahat,
Aklın huzurlu,
İradeli,
Kararlı,
Güçlü,
Mutlu ve dinç hissettiğini hatırla.

Spor yapmadığın günleri düşün;
Mutsuz,
Vicdan azabı,
Depresyon,
Hantal,
Stresli,
Halsiz ve güçsüz,
"Başarısız oldum yine" pişmanlığı...

Hangisini seçiyorsun?

Acı çekmek istiyorsan birini seç;
Tatlı kas ağrılarını mı,
Pişmanlık acısını mı?

Sağlıklı beslenme ve spor yaparak;
2 hafta düzgün bir şekilde devam edersen, değişimi hissedeceksin.
4 hafta hiç bozmadan devam edersen, değişimi aynada göreceksin.
8 hafta hiç fire vermezsen, değiştiğini etrafından duyacaksın.

Başlamak için bir işaret mi bekliyorsun?
İşte işaret bu.
Başla!

Beynimiz motive oldukça spor yapmaz.
Spor yaptıkça motive olur.
Eğer motive olmak istiyorsan, spor yap!

Hedefine ulaşmak isteyen insan fırsat yaratır.
Hedefine ulaşmak istemeyense bahane yaratır.

Olanaklarım yok deme, fırsat yarat!
Hiç vaktim yok deme, zaman yarat!

İmkanım yok deme, kendini ikna et!
Vazgeçme, denemeye devam et!

İmkansız deme, mümkün kıl!

İyi bir egzersiz,
Sırtındaki sırılsıklam olmuş atletten anlaşılır.

"Bugün kötü egzersiz yaptım" diye bir şey yoktur,
En kötü egzersiz, yapılmayan egzersizdir.

Başarısızlık, düşmek değildir.
Başarısızlık, pes etmektir. Kalkıp devam etmemektir.

Eğer kötü bir hafta geçirdiysen, bunu unut.
Bu kötü bir ay geçirdiysen, bunu daha fazla düşünme.
Sadece önündeki 24 saati verimli geçirmeye bak.
1 gün, 1 haftaya dönüşür.
1 hafta, 1 aya...
Aylar, yıla.

Bir bakmışsın ki, verimli geçirdiğin 24 saat, senin zafer yılın olmuş.

Düşün, önündeki 5 seneyi hala kilo sorunlarıyla mı geçirmek istersin?
Yoksa 1 sene, 2 sene, 3 seneni hakkıyla vererek kilondan ve sağlık sorunlarından kurtulmuş olmak mı?
Pes etmek yok.
3 gün diyet yapıp "Niye kilo veremedim" diye düşünme.
Bu iş süreç alıyor.
Yeter ki devam et.

Derin bir nefes al.
Özgüveni içine çek.
Şüpheyi dışarı at.

Hayat engellerle dolu, adeta bir duvar.
Bazıları duvara toslar,
Bazısıysa duvarı yıkar, geçer.

"Keşke şimdiye kadar spor yapsaydım/erken başlasaydım/yememe dikkat etseydim" deme.
Bundan sonraki günleri kurtar.

1 Haziran hedefimiz.
Mezuniyete 6 hafta kaldı.

Bu mezuniyete yetişemediysen dert etme.
Günler göz açıp kapayıncaya dek geçiyor.
Bir bakmışsın ki, gelecek yaz gelmiş.
"Keşke geçen yıldan başlayıp spor yapsaydım" diye pişman olmaktansa,
Şimdi başla!

Burada okuduğum ve dün tecrübe ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. Eve sagliksiz bir şey hiç almamak çok faydalı oluyor. Dün hafif kırıklık vardı üzerimde evde boş boş TV izlerken bir şeyler yemek istedim ama canım abur cubur çekiyor. Evi ara tara bir şey bulamadım. En son havuç yedim mesela. :) evde kesinlikle abur cubur bulundurmayin faydasını göreceksiniz... :KK66: bir de Challenge yapın. İnsan bir kere başladım sonunu getirmek lazım deyip canı bir şey yapmak istemese de o günün hareketini yapıyor..

Günün Motivasyonu

Bugün motivasyon yerine işinize yarayacak bilgiler sunan bir site paylaşacağım:

http://www.sporsalonubursa.com/nabiz.php

Benim nabız ölçümüme göre 160 altında daha fazla yağ yakıyorum, 170'e çıktığında vücudum dayanıklılık çalışmasına geçiyor ancak 180'in üstüne çıktığım anda tehlike bölgesine girmiş oluyorum çünkü kalbim yoruluyor ve yaptığım spordan verim alamıyorum.

İyi bir nabız ölçer saat ile yaptığınız spor esnasında kalp atışınızı takip edebilirsiniz.

Aynı sitenin sol tarafındaki linklerde yer alan ideal kilo, ideal günlük kalori ihtiyacı gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz.

http://www.sporsalonubursa.com/gunlukkalori.php
http://www.sporsalonubursa.com/kilo.php

Günün iki önerisi ise;
ORDU ÇALIŞMASI

KARNI DÜZLEŞTİREN 9 HAREKET

Günün Motivasyonu

Bahar geldi, geçiyor. Hafif kıyafetler, incecik üstler mevsimi geldi. Kendinizi hazirana yetiştiremediyseniz temmuzu, temmuz da yakın geliyorsa ağustosu hedef olarak seçebilir ve spora devam edebilirsiniz.

Fit olmak, kısa sürede gerçekleşebilecek bir durum değil. Sabır, dayanıklılık, kararlılık istiyor.

Vazgeçmediğiniz sürece her attığınız adımda daha sağlıklı bir hayata bir adım daha yaklaşıyorsunuz.

Kendinizi daha fazla zararlı şekerlerle, unlu gıdalarla, çabuk bozulmasın diye koruyucu katkı maddeleriyle doldurulmuş paket ürünlerle, fabrika yağlarıyla zehirlemeyin daha fazla.

Bedeninize yapışıp gitmek bilmeyen doymuş yağ dolu tatlılarla ya da fast food atıştırmalarıyla daha da şişmanlamayın.

Tazeliği, doğayı, zindeliği, temizliği, hafifliği, arınmayı seçin.
Temiz havada koşun, yürüyün, meyve ve sebzelerin sağlık veren dünyasını seçin.

Hevesinizi asla kaybetmeyin.
Spor yapmaktan asla vazgeçmeyin.
Pes etmeyin.
Kendinize inanın, şüpheye düşmeyin.
Karamsarlığı, pişmanlığı, "Olmuyor" düşüncesini bir kenara atın,
İnatla, inadına, sonuna kadar;

Devam edin.
NAQMAY.jpg

Benim vücudum çabuk şişiyor kas degildir ama bir sisme var. Neyse ben esnemetme yapmayı düşünüyorum. Ama bazilari haftada bir ideal diyor. Bunun normali ne her antreman sonrası mi birde suresi nasil olmali

Benim vücudum çabuk şişiyor kas degildir ama bir sisme var. Neyse ben esnemetme yapmayı düşünüyorum. Ama bazilari haftada bir ideal diyor. Bunun normali ne her antreman sonrası mi birde suresi nasil olmali
Esneme haftada bir yapılır ama her spor öncesi ısınma ve her spor sonrası soğuma denen egzersizler de esnemeye girer. Genelde her spor programının başında 5 dakikalık bir süre ısınma yapılır, ısınma yapılmadan spora geçerseniz sakatlanma yaşanabilir. Spor sonrası yapılan soğuma egzersizi de, kasların spor sonrasında ağrımasını azaltır.

Şişme yaşanıyorsa bol su ile bunun üstesinden gelebilirsiniz. Vücudunuzun bir yiyeceğe alerjisi olabilir, ödem gibi bir durum olabilir. Tuz tüketimi şişmeye sebep olur mesela. Eğer anormal bir durum olduğundan şüpheleniyorsanız gerekirse doktora görünün.

o3REzm.png

Tembellik, tembelliği arttırır.
Kanepeden şimdi kalkmazsan, gün geçtikçe daha zor kalkarsın.
Günün birinde ise hiç kalkamaz, sporu tamamen bırakırsın.

Hareket, hareketi arttırır.
Ne kadar çok spor yaparsan, spor yapmak için o kadar arzu duyarsın.
Ne kadar hareket edersen, o kadar aktif ve canlı olursun.

Mıymıntı, üşengeç, tembel, hantal, mutsuz, yavaş ve yağlı mı olmak istersin?
Canlı, hareketli, enerjik, sağlıklı, neşeli, hızlı ve fit mi?

Ne kadar ertelerseniz, amacınızdan o kadar uzaklaşırsınız.
Ne kadar erken başlarsanız, amacınıza o kadar yakınlaşırsınız.

Bu hayatta varolup geçip gitmek mi istiyorsun?
Yoksa hayatın tadına varmak, hayatı dibine kadar yaşamak mı?

Yavaş mı ilerliyorsun? Bebek adımlarıyla mı?
Durmaktan iyidir!

Hızlı sonuç alamıyor musun?
Vazgeçmekten iyidir!

Değişimin günler, aylar hatta yıllar mı sürüyor?
Aynı kalmaktan iyidir!

Zayıflamak, sen bunu ne kadar yokuşa sürersen, işi ne kadar zorlaştırırsan, o kadar zordur.
Ne kadar kaytarır, ne kadar kaçamak yaparsan; o kadar zor ulaşırsın hayalindeki fit fiziğe.

Ne ekersen, onu biçersin.
Ne sunarsan, onu alırsın.
Ne kadar ter dökersen, o kadar hızlı sonuç alırsın.

En önemli kural:
SABIR!
Sabret!
Devam et!
Pes edip bırakırsan elbet sonuç alamazsın!
Belki yıllar sürecek ama bunca çaba, o süre sonunda ulaşacağın sağlıklı yaşama değecek.
şeker orucun nasil gidiyor canim

şeker orucun nasil gidiyor canim
Siz sorunca hatırladım diyeyim :) Ben zaten oruca başlamamdan çok önce kestim şekeri. Sanırım şubat ayından beridir şekerli gıda tüketmiyorum, temmuzdan beridir de paketli şekerli gıda almıyorum. Şeker ihtiyacımda elma, havuç ve muz tüketmekteyim. Şekeri bırakmamdan beri daha rahat uykuya daldığımı, daha enerjik olduğumu ve odaklanmamın arttığını fark ettim. Ayrıca spora devam ederken incelmem de hızlandı. Benimki 21 günlük değil, bir ömürlük bir oruç kısacası. Bu kadar aydır 1 kez doğum gününe katıldım şubat sonunda ve ikram edilenleri yiyemedim, şekerli tatlar çok bayık geldi. Oruca da devam etmeyi düşünüyorum.

Günün motivasyonu, bir musibet bin nasihatten etkili.

https://www.instagram.com/trainandtransform/

Bu linke tıkladığınızda, sadece 1 senede hayatını değiştiren insanlar göreceksiniz. Aşağıya doğru indikçe örnekler artacak.

Bazıları bu fotoğraflara "Ameliyat geçirmişlerdir", "Kelepçe taktırmışlardır" diyerek moral bozmaya, olumsuzluk aşılamaya çalışabilir.

Ama içten içe biliyorsunuz ki, devam ederseniz sonuç alırsınız.
Vücudumuz, ona ne sunarsanız onu yansıtan bir aynadır.

"Olmuyor" diye düşünüp yine yarım bırakarak,
Tekrar tekrar yine baştan başlayarak,
"Yine sporu yarım bıraktım" diye pişmanlık çekerek,
"Keşke o tatlıyı yemeseydim" diye vicdan azabı çekerek,
Dileyerek, dua ederek, isteyerek, bir yandan da yemeye ve tembelliğe devam ederek bu iş olmaz.

Siz de biliyorsunuz ki,

Eve sağlıklı yiyecekler alır, sağlıksızları eve sokmazsanız;
canınız bir şey istediğinde buzdolabında kaçamak yapmak için sadece sağlıklı yiyecekler olur.

Sporunuzu düzenli devam eder, kas kütlenizi arttırırsanız;
Kilolu olsanız bile sıkılaşır, incelir, zamanla hızla kilo vermeye başlarsınız.

Ama bunları yapmazsanız, sonuç alamazsınız.

Vücudunuzu sevin.
Artık onu yormayın.
Dizlerinize taşıyamayacağı kiloları yüklemeyin.
Karaciğerinizi yağlandırmayın.
Kalbinizi zorlamayın.
Sadece iyi görünmek değil, sağlığınız için de devam edin spora.
Yağlardan kurtulun ve rahatlayın.

Gelecek yıl nasıl görünmek istiyorsunuz?
Yaz sonunda nasıl görünmek istiyorsunuz?
Yarın nasıl görünmek istiyorsunuz?

Gelecekteki görüntünüzü bugün yedikleriniz, bugünkü sporunuz belirliyor.

Yukarıda verdiğim fotoğraflara yine bakın.

Onlar başardıysa, siz neden başaramayasınız ki?

Siz sorunca hatırladım diyeyim :) Ben zaten oruca başlamamdan çok önce kestim şekeri. Sanırım şubat ayından beridir şekerli gıda tüketmiyorum, temmuzdan beridir de paketli şekerli gıda almıyorum. Şeker ihtiyacımda elma, havuç ve muz tüketmekteyim. Şekeri bırakmamdan beri daha rahat uykuya daldığımı, daha enerjik olduğumu ve odaklanmamın arttığını fark ettim. Ayrıca spora devam ederken incelmem de hızlandı. Benimki 21 günlük değil, bir ömürlük bir oruç kısacası. Bu kadar aydır 1 kez doğum gününe katıldım şubat sonunda ve ikram edilenleri yiyemedim, şekerli tatlar çok bayık geldi. Oruca da devam etmeyi düşünüyorum.
cok güzel masallah. ben de hatirlarsin belki senden görünce baslamistim bugün 24. gün. daha yemedim tatli .en merak ettigim yedigim zaman cok tatli gelecek bayacak mi öyle olmasini umuyorum :))

cok güzel masallah. ben de hatirlarsin belki senden görünce baslamistim bugün 24. gün. daha yemedim tatli .en merak ettigim yedigim zaman cok tatli gelecek bayacak mi öyle olmasini umuyorum :))
Bu harika! Bunu bir yasak gibi sürdürmeyin, bir hayat tarzı olarak görün. Beyninize "Şeker yasak" kuralını değil, "Tatlı yiyebilirim ama yemek istemiyorum, canım çekmiyor." prensibini yerleştirin. Zaten artık canınız şekerli yiyecekler istemeyecek, eskiden yiyebildiğiniz tatlılar "Nasıl yiyormuşum bunu?" dedirtecek kadar bayıcı gelecek. Çünkü artık ağız tadınız değişti. Bir elma bile yeseniz çok tatlı bulacaksınız. Vücudunuz bu yeni düzene alışınca kilo vermeniz de hızlanacak, çünkü basit şeker de denen yağa dönüşen karbonhidratları tüketmiyorsunuz. Odaklanmanız artacak, kendinizi şaşırtacak kadar enerjik ve zinde hissedeceksiniz.

Meğer şeker denen şey bir uyuşturucu gibi bağımlılıkmış, vücudu kendisine muhtaç kılıyor ve onun enerjisini tüketiyormuş, meğer gıda firmaları sırf daha fazla para kazanmak için en saçma yiyeceğin içine bile bağımlılık yaratsın diye şeker koyuyormuş.

Vücudumuz kendisini koruyan bir makine ve oturup yarım kilo şeker yemeye çalıştığımızda kusarak kendisini bu zararlı zehirden korumaya çalışır. Ancak içtiğimiz kolaların içinde vücudumuzun bu şekeri fark etmesini engelleyen bir içerik var. Normalde bizi kusturacak miktarda zehiri bu içecekler yüzünden fark etmeden bünyemize alıyoruz. Sadece kola değil, faydalı sandığımız paketli meyve suları bile masum değil. Hatta çocuklarımıza içirdiğimiz sütler bile. Şeker tüketiminin çocukları hiperaktif yaptığı da kanıtlanmış bir gerçek.

GRlNEV.jpg

Bu harika! Bunu bir yasak gibi sürdürmeyin, bir hayat tarzı olarak görün. Beyninize "Şeker yasak" kuralını değil, "Tatlı yiyebilirim ama yemek istemiyorum, canım çekmiyor." prensibini yerleştirin. Zaten artık canınız şekerli yiyecekler istemeyecek, eskiden yiyebildiğiniz tatlılar "Nasıl yiyormuşum bunu?" dedirtecek kadar bayıcı gelecek. Çünkü artık ağız tadınız değişti. Bir elma bile yeseniz çok tatlı bulacaksınız. Vücudunuz bu yeni düzene alışınca kilo vermeniz de hızlanacak, çünkü basit şeker de denen yağa dönüşen karbonhidratları tüketmiyorsunuz. Odaklanmanız artacak, kendinizi şaşırtacak kadar enerjik ve zinde hissedeceksiniz.

Meğer şeker denen şey bir uyuşturucu gibi bağımlılıkmış, vücudu kendisine muhtaç kılıyor ve onun enerjisini tüketiyormuş, meğer gıda firmaları sırf daha fazla para kazanmak için en saçma yiyeceğin içine bile bağımlılık yaratsın diye şeker koyuyormuş.

Vücudumuz kendisini koruyan bir makine ve oturup yarım kilo şeker yemeye çalıştığımızda kusarak kendisini bu zararlı zehirden korumaya çalışır. Ancak içtiğimiz kolaların içinde vücudumuzun bu şekeri fark etmesini engelleyen bir içerik var. Normalde bizi kusturacak miktarda zehiri bu içecekler yüzünden fark etmeden bünyemize alıyoruz. Sadece kola değil, faydalı sandığımız paketli meyve suları bile masum değil. Hatta çocuklarımıza içirdiğimiz sütler bile. Şeker tüketiminin çocukları hiperaktif yaptığı da kanıtlanmış bir gerçek.

GRlNEV.jpg
bu çok kötü, karatay boşuna demiyor,şeker en tatlı zehirdir diye
bağımlı, hiperaktif, tuhaf bir gelecek yetişiyor sayelerinde

GRlNEV.jpg
Çok haklısın bağımlılık yapıyor.şok şükür 3 yıldır ağzıma paketli içecekleri koymuyorum Fakat çocuklar kek yada kurabiye tarzı hamur işleri istediğinde malesef 1-2 dilim yiyorum çocuklarıda kıramıyorum nasıl alışacaklar bilmiyorum Gerçi kırk yılda bir derler ya arada yapıyorum 1-2 ayda bir yada misafir gelince

X