Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) Beni çok mutlu ettiniz.

Yazıyı şu yeni sayfaya da kopyalayayım ki, kaçıran olmasın, herkes faydalanabilsin.

Bugünkü motivasyon, biraz eğitim çavuşu gibi.
Acımasız ve sert olacak.

Askerde erlere bağıran zalim çavuş gibi sarsacağım biraz sizi omuzlarınızdan,
ama değişmek istiyorsanız
ve ben de size yardım edeceksem,
elimden geleni yapmalıyım.

Artık bahane yok, mazeret yok, kaytarma yok, lamı cimi yok.

Şok diyetler, sağlıksız ve kısa süreli sonuç almaya çalışmak yok.

Ana hedefimiz “sağlıklı bir birey olmak”.

Yani sadece kilo odaklı değiliz.
Amacımız: Daha dinç, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak,

Bu yüzden sağlıklı beslenme ve spor hayatımızda su içmek kadar önemli olmalı.
Söz konusu olan biziz.

Bu yatırım kendimize.
Ve tüm yaşam tarzımızı da buna uygun şekilde değiştireceğiz.

Spor yapmanıza engel olan her şeyi,
kötü beslenmenize sebep olan her şeyi,
çıkarın artık hayatınızdan.

Unutulmamalı ki kısa süreli diyetler, uzun vadede her daim kilo aldırır.
“Sibel Can son 10 yılda 180 kg verdi” haberini düşünün.

Anlatmak istediklerim bu haberde gizli aslında.
Ne kadar çok diyet yaparsanız o kadar çok kilo alırsınız.

Diyet yok, iyi beslenme var!

Hantallık yok, hareket var!

Kim size kolay yoldan fit olmanın formülünü bulduğunu söylüyorsa
gülüp arkanızı dönün.
Bu iş kolay değil. Henüz sihir icat edilmedi!
Size en büyük sırrı söylüyorum!

70 gün kaldı.

Kolay mı?

Değil.

Değişim kolay değil.

Gününüzün 1 saatini spora ayırmak,
kanepe karşısında yayılıp uyumakla kıyaslandığında
elbette kolay değil.

Rahata alışmış beyniniz sizi kandıracak,
"Ne gerek var, ne işe yarıyor ki zaten? Boşver, dinlen, hem sen her halinle güzelsin." diyecek.

Elbette her halimizle güzeliz ama daha iyi bir fiziği hak etmiyor muyuz?

Daha dinç bir vücudu, daha dayanıklı bir bünyeyi, daha sağlam bir bedeni, daha sağlıklı bir hayatı hak etmiyor muyuz?

Cildinizin ışıltıyla parlamasını; enerji dolu, mutlu ve pozitif bir bakış açısı sahibi olmayı; hastalanmayan ve nefes nefese kalmayan güçlü bir metabolizmayı hak etmiyor muyuz?

Ne giysek yakışan kıyafetleri, değişimle gelen özgüveni, imrenilerek bize doğrulan bakışları, "nasıl bu kadar değiştin" sorularını hak etmiyor muyuz?

Bunlar için mücadele etmeye değmez mi?
Değecek. Her anına, her saniyesine değecek.

Peki bu mücadele kolay olacak mı?
Hayır.

Tabii ki kolay sporları seçerseniz, değişmeniz kolay olmayacak.

"3 dakika spor yaptım, benden bugünlük bu kadar" derseniz, o vücut değişmez!

Saydıklarımı istiyorsanız,

bunu talep edecek kadar güçlü yüreğe de sahip olmalısınız.
Kararlılığa ve vazgeçmeyen bir ruha sahip olmalısınız.
Katır gibi inatçı olmalısınız.

Değişim istiyorsanız, kısa yoldan değil, uzun yoldan gideceksiniz.
Bu tırmanmamız gereken bir dağ ise eğer,

sonuna dek tırmanmayı bırakmayacaksınız.

Rahatlık Bölgeniz'den çıkmanız,

kendinize meydan okumanız gerekiyor.

O kaslar acı çekmeli.
O ter akmalı.
Spor sonrası o vücut ağrımalı.
Spordan sonra yorgun düşmeli, adeta yığılmalısınız koltuğa.

Bir tarla ekmek gibidir bu;
"Bugün yağmur yağıyor", "bugün canım istemiyor", "bugün bitkinim" diye bahanelere sığınıp tarlanıza gitmeyi ertelediniz mi?

Yoksa sağlık tohumlarını çetin şartlarda dahi ekmeye devam ettiniz mi?

"Bir tane eksik oluversin" diye kaytardınız mı?

Yoksa spor programında herkes 20 tekrar yaparken "Ben de 20 tane yapacağım" diye inat ettiniz mi?

Tarlasına kötü bakan bir çiftçi iyi mahsül alabilir mi?
Taşı toprağı tırnağıyla söken ve asla vazgeçmeyen çiftçi, kötü sonuç alır mı?

Yerde kollarınızın tüm gücüyle vücudunuzu kaldırmaya çalışırken,
Gözlerinizin yanından terler damladı mı gözyaşları gibi?

Onlar vücudunuzdaki yağların yok olurken döktüğü gözyaşları.
Sırtınızdan süzülen her damla ter, yağlarınızın cenazesi.

Kendinizi bir yarışma programında hayal edin,
kalan son 70 saniyede en fazla kim puan kazanırsa zafer onun olacak.
Bu yarışmada olsaydınız,
saniyeler kala "Pes ettim, boşver" deyip bırakır mıydınız?
Yoksa tüm gücünüzle daha sıkı sarılır mıydınız mücadeleye?

Ya kolay yolu seçip pes edin;

Ya da

Kırın zincirlerinizi.
Açın kanatlarınızı ve özgürleşin.

70 gün içinde kendinizi ne kadar zorlarsanız,
sonucu o kadar iyi olacak.

Uyarı: Bu metni herkesi biraz daha hararetlendirmek ve ateşlemek için yazdım. Ancak şunun altını çizmeliyim, spor yaparken bedeninizi iyi gözlemleyin. Sakatlığa meydan vermeyin. Kaslarınızı zorlayın ama yıpratmayın. Kopuk tendonlar, zarar görmüş eklemler amacımıza ulaşmamızı erteler. Ayrıca ölümcül açlık diyetlerini değil, sağlıklı beslenmeyi seçin. Sağlıksız kaytarmaları azaltın, hareketi ve suyu arttırın.

Yok Can'ım ya maxı bıraktım, spor yapmak eziyet geliyordu bana ki ben 5 aydır düzenli yapıyorum ve severek yapıyorum, şuanki kiloma fazla geliyordu max bugün de 40 dk Zumba
Bu

Bu
Be bunu

tebrik ederim seni, gerçekten güzel videolarmış, inşallah zumba ve bu videolar, max 30 dan daha faydalı gelir sana
max.30 un zıplama kısımları benide zorluyo göbek ve üst kısım :))
baya zorluyo ama yapcak bişey yok devam

Evet, bir süre sonra tekrar başlıcam kendimi hazır hissettiğmde

leithia ben bu videoyu yapıyorum bir haftadır . sence bunun yanında başka bir şey yapmalı mıyım. Aslında ustune yarım saat tempolu yürüyüş yapıyordum ama bence yuruyus az olur diye düşündüm

Videonun linki kırıldı yine atamadim
İsmi 30 min fat burning workout - Bipasha Basu unleash full rutine
Lütfen bu videoya youtubeta bir göz at yorumunu merak ediyorum

Yağ yağma için kardiyo yapmalisin canım max 30 p90x jillian Micheal senin için uygun olabilir :) ben şuanda max 30 yapıyorum gayet eglenceli

Videonun linki kırıldı yine atamadim
İsmi 30 min fat burning workout - Bipasha Basu unleash full rutine
Lütfen bu videoya youtubeta bir göz at yorumunu merak ediyorum
Gayet güzel bir çalışma, tabata hareketleri de var, terletir.

Ama size şu ipucunu vereyim, hangi video programını yaparsanız yapın, yeter ki yapın. Devam edin. Bipasha size eğlenceli geldiyse ve keyif alarak yapıyorsanız, kesinlikle işe yarar. Bir programın işe yarıp yaramayacağını içeriği kadar onu yapan kişinin devamlılığı etkiler.
Yağ yağma için kardiyo yapmalisin canım max 30 p90x jillian Micheal senin için uygun olabilir :) ben şuanda max 30 yapıyorum gayet eglenceli
P90x uygun olmaz, o biraz daha vücut yapma ve kilo alarak kaslanma programıdır.

leithia size birşey sormak istiyorum?Gün içinde mesala sabah veya öğlen yediğiniz kalorili yiyekler var hamurişi falan kaçırdınız diyelim akşama kadar 5-6 dan sonra çok hafif salata ve yoğurtla geçiştirdiniz ve gece aç yatağa girdiniz diyelim vücut bunuda yağa çeviriyor mu? örneğin 2 lt su ,soda bitki çayı ve kahvede içiliyorsa gün içinde maalef yapıyoruz bunuda gerçi haftada 2 öğün kaçamağım oluyor kilo alacağım diye korkuyorum

Öncelikle aç kalmayın, aç kalmak vücuda "ben kıtlıktayım" mesajı vermektir, bu da yağ depolanmasına sebep olur. Kaçamaklarınızı azaltın; geçiştirme yapmak yerine sebze yemeği, ızgara tavuk gibi protein ağırlıklı yemekler yiyin; akşam 7-8de düzgün yemeğinizi yedikten sonra gece yatmadan bir şeyler yemeyin, çok canınız bir şey çekerse yarım kase yoğurt tüketin. Kaçamaklar az olursa bir şey olmaz ama o kaçamaklar yüzünden kendinizi aç bırakırsanız yağlanma riski daha yüksek olur.

sevgili Leithia özellikle karın bölgesi için ne önerirsin.
İlk sayfadaki 8 dakikalık karın çalışması kadar etkilisini görmedim.

Onun yanında şu da işe yarar: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...asyon-taktikleri.849527/page-39#post-44842491

Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim.Pazar günü doğum günü kutlamasındaydık ne kadar dikkat etsemde 2 adet elmalı kurabiye ve ufak 2 dilim ufak kare ıslak kek yedim sağlıklı olarakta 4 yada 5 adet mercimek köftesi ve mangalda tavuk saat 18:30 du yemek yediğimizde.Evde ise açık limonlu çay sonrasında soda içtim.Gerçi Ertesi günü çok aç bırakarak geçiştirmedim tabi .Sıkı bir kahvaltı yapmıştım omlet,5 zeytin ,kk kadar peynir ve domates salatalık yanıda 2 dilim karışık tahıllıekmek ,daha sonra sade türk kahvesi öğlen meyveli yoğurt 1 adet portakal+1 adet elma+1 tatlı kaşığı keten tohumu ve yayla çorbası(doymamıştım),akşamda 5 yemek kaşığı ıspanak,salata ve yoğurt,1 dilim ekemk sonrasında birşey yemedim
Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama bakalım sonuç hafta sonu tartıda görüceğiz

Sevgili Lethia 'nın hareketlerinin yanında yapabileceğiniz bir video .Severek yaptığım ve beğendiğim bir karın videosu paplaşmak istiyorum yaparken acayip zorlandıran bir video

kızlarr bir yudumm mativasyonnnn
Bugün yazmaya çalışırım ama belli bir noktadan sonra dış motivasyona çok bağımlıysanız, sporunuzu değiştirmeniz gerek bence. Benim yazdığım motivasyon yetersiz kalıyor, benim metinlerim kendi iç motivasyonunuz olmadan bir işe yaramaz.
Sizi içten iten bir ateş olması gerek, gerçekten spor yapmayı istemeniz gerek. Eğer spor yapma arzusu duymuyorsanız sporunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Daha eğlenceli sporlar deneyebilirsiniz; dans, uzak doğu yakın dövüş sanatları, basketbol, yüzme gibi bir sürü farklı dalda spor var, denemenizi tavsiye ederim. Sporda eğlenmeyince, spor yapmak işkence gibi gelince benim yazdığım metinler de çok etki edemez, yeterince gaz veremez.

max 30 yapıyodum ve severek yapıyodum aslında ne den böle oldu anlamadım 5 gündür ayaklarım geri geri gidiyo hep bi bahane buluyorum yapmamak için sporuda seviyorum aslında neden böle oldu yaa

max 30 yapıyodum ve severek yapıyodum aslında ne den böle oldu anlamadım 5 gündür ayaklarım geri geri gidiyo hep bi bahane buluyorum yapmamak için sporuda seviyorum aslında neden böle oldu yaa

Merhaba ben spora basladigim günden beri 2 kilo almışım moralim bozuldu. Kas falan diyorlar ama ben kas kazandigimi nasıl alicam? Bir diyetisyen ya da spor salonuna gitmiyorum. Ama göbeğim incelmis gibi. Ya annemde kilo almissin deyince moralim bozuldu.

Hayır canım spor yapıyorsan kilo değildir o kaslar su topluyor ondan tartı yanıtlıyor sen incelemene bak tartı yi takma pek zaten zamanla anlicaksin aradaki farkı spor kadar güzel bişi yok :) ama spor yapıyordum diyede yememek gerekiyor tabi :) ayrıca vücut analizi ni yaptır anlarsın Kasmidir yağmıdır diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…