Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Bende burdan takip edeyim ozaman detaylı açıklama için teşekkürler

Maintenance
2387CALORIES/DAY
Fat Loss
1910CALORIES/DAY
Extreme Fat Loss
1432 ne demek istiyorki şimdi :)

Maintenance
2387CALORIES/DAY
Fat Loss
1910CALORIES/DAY
Extreme Fat Loss
1432 ne demek istiyorki şimdi :)
Günlük ihtiyaç, yani bedeninizin şu anki hareketinizle günlük kullandığı ve ihtiyaç duyduğu enerji: 2387 kalori.

Yağ yakımı ve kilo kaybı için: günlük 1910 kaloriye düşmelisiniz.

İleri derecede/aşırı kilo kaybı istiyorsanız: 1432 kalori almalısınız.

1432 kalorinin altına düşmek bedeninizi yıpratabilir, hasta edebilir, metabolizma hızınızı yavaşlatabilir. O yüzden "extreme" yani uçlarda kilo veriş diye not düşmüşler. En düşük, minimum almanız gereken miktar 1432 kalori. Bu kaloriyi aldığınızda hızlı kilo kaybı yaşayabilirsiniz, sağlıklı kilo vermenin en sınırda hali bu ama ben bu kadar az kalori almanızı tavsiye etmem.

1910 kalori alarak sa uzun vadede, sağlıklı ve kalıcı zayıflama yaşarsınız. Vücut strese girmez, üstelik enerjiniz düşmez, metabolizma hızınız yavaşlamaz.

Hee bende zaten bazen 800 bazen 1000 çal alıyordum 1500 alıncada kilo alcam zannediyordum iyi demekki yiyebilirim ama az yediğim halde 69 düm bugün 70.3 çıktım durdu kilo vermem veremiyorum yaa sabah tuvalete çıktıktan snra aç karnına tartilmistim üstelik

Doğru yiyecekleri doğru miktarda yemelisiniz. Örnek vereyim;

Bu yukarıda gördüğünüz iki yiyecek de 400 kalori. Birinde brokoli, tavuk ve hindistan cevizi yağı var (doymamış yağ).
Diğeri ise basit karbonhidrat ve doymuş yağ içeren şekerli bir kek var.

Eskiden insanlar günlük ihtiyacın altında yerlerse zayıflayacaklarına inanıyorlardı. Bu düşüncenin ve yöntemin yanlış olduğu bilimsel yollarla ispat edildi. Çünkü bu kalori sayma yöntemi, sağlıksız yiyeceklerle yapıldığında işe yaramıyor.

Günlük 2100 kalori ihtiyacımız olduğunu düşünelim.
Sağdakini 3 öğün yiyip "bugün sadece 3 x 400 = 1200 kalori aldım, zayıflayacağım." diye düşünemezsiniz.

Çünkü sağdakinde basit karbonhidrat var, çabuk çözünecek ve bundan dolayı daha aç hissettirecektir. Üstelik doymuş yağ içerdiğinden, o yağlar vücut tarafından depolanacaktır. Gerekli lif içeriğinin olmaması bağırsaklara uzun vadede zarar verecek, üstelik düşük proteini yüzünden kilo verişi yavaşlatacaktır. Gözü açlıkla körleşen kişinin bir gün dayanamayarak patlayıp tıka basa yemek yemesi de kaçınılmazdır.​

Oysa soldakinden günde 4 kez yesek, günlük 1600 kalori aldığımız halde zayıflarız. Vücut strese girmez, üstelik tüm ihtiyacı olan besinleri almış olur. Metabolizma yavaşlamaz.

Kek olayını örnek olarak verdim, demek istediğim sağlıklı yiyeceklerden doğru miktarda alırsanız 1500 kalori alsanız bile zayıflarsınız. Yanlış yiyecekler yiyip kendinizi aç bırakırsanız, ihtiyacınızdan oldukça az günde 800 kalorilik beslenseniz bile kilo alırsınız.

Haklısın çok doğru dedin ama nerdeyse 1 haftadır hiç abur cuBur tatlı vs sürmedim ağzıma galiba sorun bende :) tavuk yumurta peynir süt yoğurt meyve tarzı şeyler tüketiyor um genelde tatlı islerini hafta sonuna bırakıyorum çok olmamak kaydı ile B3n şok diyet yaptım sanırsam ondan veremiyorum daha sence ne yapsam yoluna girer varmi bir fikrin ?

Yahu kaç gündür yemiyorum kilo veremiyorum dün yedimDee yedim yasaklı yicek ler yedim 2 bira içtim sabah tartıda arti gorcem diye çıktığımda ne goreyim eksi bu nasıl is yemiyorum zayıflamıyrm dün tıka basa yedim zayıfladim

İki yazıya birden yanıt yazayım. Ne yazık ki kilo alıp vermede şöyle bir kanun var:

Geçen haftaki yeme düzeniniz, bu haftaki kilonuzdur.

Geçen ay yaptığınız spor, bu ayki görüntünüzdür.

Yani sizin o son tıka basa yediğinizin kilo karşılığı bir sonraki gün değil, bir sonraki hafta tartıda gözükür.

Bütün bir hafta sıkı diyet sonrası haftasonu uygun miktarda kaytarmanın olumlu etkileri olduğunu biliyorum ama alkol almamaya çalışın, alkol saf şekerdir ve direkt yağ olarak depolanır. Sık bira içenlerde bira göbeği olmasının sebebi budur. Alkol alacaksanız, bira gibi az alkol çok kalorili içecekler yerine; viski gibi içeceklerden içebilirsiniz.

Öte yandan, bu son kaytarmanızın stresinizi azaltmakta da etkisi olmuş olabilir ama bu kaçamakları olabildiğince az yapmaya çalışın.

Beslenme konusundaki önerilerimi oldukça ayrıntılı bir şekilde bu başlığın 20 ile 30. sayfaları arasında bulabilirsiniz. (Tam hatırlamıyorum hangi sayfalardaydı)

Haklısın zaten ayda yilda bir içiyorum genel içici degilimdir ortam oldu uyum sagladim sadece :) önerilerine bakicam :)

Slm canim bende senin paylaştığin linkden kalori hesaplamami yaptım önceden hep 1000 1100 en fazla 1200 kalori alirdim zayıflamak için ama bu link sayesinde daha eğlenceli oldu benim için kalori saymak ideal kiloma geldim ama almamak için kalori sayımına devam ediyorum arada fire versemde bu haftalik zigzag kalori döngüsünü uyguluyorum ben yaş 21 kilo 53 boy 165 egzersiz hiç yada çok az bu bilgilerle aldım kalori miktarımı işin içine düzenli egzersizi de eklesem süper olacak ama mesela haftada 4 gün 20 dk stepper aleti ve mekik bi kaç bacak egzersizi yapsam spor yapma bölümünde neyi işaretlemem gerekecek acaba leithia cim

leithıa mrb senınde konunu arasıra takıp edıyorum motıve olabılmek içiiiiiin :) oluyorum da.. ruhsal olarak.. fiilen bısey yok henuz ama baslıcam. ve sorularıma gecıyorum:)
öncelıkle ben 170 boyundayım kılom 74 15 kılo kadar fazlam ol dugunu duşunuyorum belım cok kalınlastı 84-85 cm falan oldu kalcam en son 106 cmdı bacaklarımda 64 gıbı
tabıkı yedıklerıme dıkkatedıp dıyet yapcam ama kusursuz baslamak ıstıyorum sporla beraber.. dısarda yurume sansım sımdılık yok leslıe yapabılırım ama oda bıkkınlık verıyo yarım saat bıle gecmek bılmıyo. dıyorum kı jıllıan yapsam kılom fazlamı acaba ıncelmek ıstıyorumyada kaç kılo oldugumda jıllıana baslamalıyım sence ? ayrıca ebru sallıyla pilates yapcam ama soyle 5 kılo falan kalınca ona baslayım dıyorum
yanı kardıo yapcam bunun farkındayım leslıe bıktırıyo jıllıanında hem sure kısa hem daha keyıflı gelıyo bana-bı kaç gun denemıştım
yada sen bı soyledıklerımden bana uygun bısıler cıkarabılırsen cok memnun olurum
sımdıden tesekkur ederım

Merhaba Leithia oncelikle paylasimlarim icin cok tesekur ederim. Uzun suredir yogunluk nedeniyle sporu birakmistim. Fakat saglik sorunlari basta olmak uzere aynadaki goruntumdende memnun olmamaya basladim. Su an 165 boy 63kiloyum. Fakat %27 yag oranina sahibim. Nasil bir spor programi takip etmeylim. Simdiden onerilerin icin tesekkur ederim.

3 day/week kısmı uygun olur sanırım. 4 günlük enerji harcamayı 3 günün normal sporu olarak gösterebilirsiniz. Yine de bu sayılar gerçeğe yakın sayılar olduğunu bilmelisiniz. Sonuçlar insandan insana değişir, her bünye farklı sonuçta.

Spor yapmamak için resmen kıvranıyorumm beynim beni kandırıyooo
Sporunuzu değiştirin, eğlenmediğiniz bir sporu yapamazsınız.

Jillian için çok uygun aslında kilonuz, 30 günde en etkili sonuç veren programlardan biri 30 day shred. Onun haricinde mücadeleye varım diyorsanız 60 günde incecik yapan Insanity var ama o da yeni başlayanlar için acımasız derecede zor. Onun daha yapılabilir hali, Insanity Max 30. Bu 3 program da kardiyo ağırlıklı, inceltici programlar. Aynı zamanda sıkılaştırırlar da.

Kilonuz istediğiniz noktaya indikten sonra da p90 ya da p90x gibi programlar öneririm, hafif kas dokusu yapıyorlar, güzel oluyor.

Motivasyona gelince, gün içinde yazmaya çalışacağım ama bugün motivasyn gelmeyebilir de, yarına sarkabilir. Hazirana 70 gün kaldı ama geri sayımla sizi korkutmak istemiyorum daha fazla, stres kilo yakımına olumlu etki etmez. Onun yerine şunu deneyin;

Canınız inanılmaz bir şeyler çekiyor, imkanı yok durduramıyorsanız kendinizi, gidin ve güzel bir çorba yapın kendinize, onu için. 20 dakika sabredin. Tokluk hissedeceksiniz.

Spor yapasınız yoksa, "Sadece 5 dakika yapacağım" deyip programı açın ve videoda spor yapan insanları izleyin. Dayanamayıp katılacaksınız.

Kilonuz pek çok spor programını uygulamaya uygun. Bu noktada pilatesi haftada 1 yapacak şekilde, haftanın geri kalan günlerinde Max 30 gibi kardiyo ağırlıklı bir program size iyi gelebilir. 30 day shred bile olur aslında. Hayatınıza orta seviyede hareket ekleyecek bir programı düzenli takip etseniz bile, kısa sürede sonuç alırsınız. Yeter ki beslenme düzeninize dikkat edin.

Bugünkü motivasyon, biraz eğitim çavuşu gibi.
Acımasız ve sert olacak.

Askerde erlere bağıran zalim çavuş gibi sarsacağım biraz sizi omuzlarınızdan,
ama değişmek istiyorsanız
ve ben de size yardım edeceksem,
elimden geleni yapmalıyım.

Artık bahane yok, mazeret yok, kaytarma yok, lamı cimi yok.

Şok diyetler, sağlıksız ve kısa süreli sonuç almaya çalışmak yok.

Ana hedefimiz “sağlıklı bir birey olmak”.
Yani sadece kilo odaklı değiliz.
Amacımız: Daha dinç, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak,
Bu yüzden sağlıklı beslenme ve spor hayatımızda su içmek kadar önemli olmalı.
Söz konusu olan biziz.
Bu yatırım kendimize.

Ve tüm yaşam tarzımızı da buna uygun şekilde değiştireceğiz.

Spor yapmanıza engel olan her şeyi,
kötü beslenmenize sebep olan her şeyi,
çıkarın artık hayatınızdan.

Unutulmamalı ki kısa süreli diyetler, uzun vadede her daim kilo aldırır.
“Sibel Can son 10 yılda 180 kg verdi” haberini düşünün.
Anlatmak istediklerim bu haberde gizli aslında.
Ne kadar çok diyet yaparsanız o kadar çok kilo alırsınız.

Diyet yok, iyi beslenme var!
Hantallık yok, hareket var!

Kim size kolay yoldan fit olmanın formülünü bulduğunu söylüyorsa
gülüp arkanızı dönün.
Bu iş kolay değil. Henüz sihir icat edilmedi!
Size en büyük sırrı söylüyorum!

70 gün kaldı.

Kolay mı?

Değil.

Değişim kolay değil.

Gününüzün 1 saatini spora ayırmak,
kanepe karşısında yayılıp uyumakla kıyaslandığında
elbette kolay değil.

Rahata alışmış beyniniz sizi kandıracak,
"Ne gerek var, ne işe yarıyor ki zaten? Boşver, dinlen, hem sen her halinle güzelsin." diyecek.

Elbette her halimizle güzeliz ama daha iyi bir fiziği hak etmiyor muyuz?

Daha dinç bir vücudu, daha dayanıklı bir bünyeyi, daha sağlam bir bedeni, daha sağlıklı bir hayatı hak etmiyor muyuz?

Cildinizin ışıltıyla parlamasını; enerji dolu, mutlu ve pozitif bir bakış açısı sahibi olmayı; hastalanmayan ve nefes nefese kalmayan güçlü bir metabolizmayı hak etmiyor muyuz?

Ne giysek yakışan kıyafetleri, değişimle gelen özgüveni, imrenilerek bize doğrulan bakışları, "nasıl bu kadar değiştin" sorularını hak etmiyor muyuz?

Bunlar için mücadele etmeye değmez mi?
Değecek. Her anına, her saniyesine değecek.

Peki bu mücadele kolay olacak mı?
Hayır.

Tabii ki kolay sporları seçerseniz, değişmeniz kolay olmayacak.

"3 dakika spor yaptım, benden bugünlük bu kadar" derseniz, o vücut değişmez!

Saydıklarımı istiyorsanız,

bunu talep edecek kadar güçlü yüreğe de sahip olmalısınız.
Kararlılığa ve vazgeçmeyen bir ruha sahip olmalısınız.
Katır gibi inatçı olmalısınız.

Değişim istiyorsanız, kısa yoldan değil, uzun yoldan gideceksiniz.
Bu tırmanmamız gereken bir dağ ise eğer,

sonuna dek tırmanmayı bırakmayacaksınız.

Rahatlık Bölgeniz'den çıkmanız,

kendinize meydan okumanız gerekiyor.

O kaslar acı çekmeli.
O ter akmalı.
Spor sonrası o vücut ağrımalı.
Spordan sonra yorgun düşmeli, adeta yığılmalısınız koltuğa.

Bir tarla ekmek gibidir bu;
"Bugün yağmur yağıyor", "bugün canım istemiyor", "bugün bitkinim" diye bahanelere sığınıp tarlanıza gitmeyi ertelediniz mi?

Yoksa sağlık tohumlarını çetin şartlarda dahi ekmeye devam ettiniz mi?

"Bir tane eksik oluversin" diye kaytardınız mı?

Yoksa spor programında herkes 20 tekrar yaparken "Ben de 20 tane yapacağım" diye inat ettiniz mi?

Tarlasına kötü bakan bir çiftçi iyi mahsül alabilir mi?
Taşı toprağı tırnağıyla söken ve asla vazgeçmeyen çiftçi, kötü sonuç alır mı?

Yerde kollarınızın tüm gücüyle vücudunuzu kaldırmaya çalışırken,
Gözlerinizin yanından terler damladı mı gözyaşları gibi?

Onlar vücudunuzdaki yağların yok olurken döktüğü gözyaşları.
Sırtınızdan süzülen her damla ter, yağlarınızın cenazesi.

Kendinizi bir yarışma programında hayal edin,
kalan son 70 saniyede en fazla kim puan kazanırsa zafer onun olacak.
Bu yarışmada olsaydınız,
saniyeler kala "Pes ettim, boşver" deyip bırakır mıydınız?
Yoksa tüm gücünüzle daha sıkı sarılır mıydınız mücadeleye?

Ya kolay yolu seçip pes edin;

Ya da

Kırın zincirlerinizi.
Açın kanatlarınızı ve özgürleşin.

70 gün içinde kendinizi ne kadar zorlarsanız,
sonucu o kadar iyi olacak.

Uyarı: Bu metni herkesi biraz daha hararetlendirmek ve ateşlemek için yazdım. Ancak şunun altını çizmeliyim, spor yaparken bedeninizi iyi gözlemleyin. Sakatlığa meydan vermeyin. Kaslarınızı zorlayın ama yıpratmayın. Kopuk tendonlar, zarar görmüş eklemler amacımıza ulaşmamızı erteler. Ayrıca ölümcül açlık diyetlerini değil, sağlıklı beslenmeyi seçin. Sağlıksız kaytarmaları azaltın, hareketi ve suyu arttırın.

çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık,yazınızın her kelimesine cümlesine katılıyorum hele o gözlerimin kenarından dökülen göz yaşı gibi ter kısmı spor yaparkenki o bitik halimi hatırlattı bana, birde yağların cenazesi gerçekten çok süper,doğru bir cümle çok hoşuma gitti

evet sibel can misali ne kadar çok diyet yaparsak o kadar çok kilo alıyoruz, bu son diyetimiz olsun artık, ve 70 gün uzun bir süre gibi görünebilir ama sağlıklı şekilde amaca ulaşmak için o uzun yolu tercih etmeliyiz, o zaman görcezki 70 gün bile yetmeye bilir, o yüzden bugünün işini yarına bırakmadan hemen şimdi bugün spora başlamalı,yapıyorsakta düzenli şekilde yapmaya devam etmeli bıkmamalıyız

Harikasınnn ya okurken ağlıcaktım nerdeyse, duygulandım nedense
Sen bunları sadece kendin içinde yazabilirdin... Günlüğüne, dolabına,duvarına vs ama sen herkes faydalansın seninle birlikte hepimiz motivasyona gelelim istiyorsun...
Seni canı gönülden tebrik ediyorum, burda elindeki Bi vıdeoyu göndermekten aciz insanlar varken sen böyle uzun uzadıya güzel yazılar hazırlıyorsun bize... Kendi adıma çok çookkk teşekkür ediyorum

Ha bir de şu yağların gözyaşları... Bana sporda akan ter damlarımın Nasıl gözlerime girip acıttığını anımsattı:))

Okurken vicdanım rahat okudum 1.30 saatlik sporumun arkasından öğretmeninden 100 alan öğrenci gibi hissettim kendimi

maşallah sana 1,5 saat ne sporu yaptın, max 30 a devam mı? başka neler yapıyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…