Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Hayır canım spor yapıyorsan kilo değildir o kaslar su topluyor ondan tartı yanıtlıyor sen incelemene bak tartı yi takma pek zaten zamanla anlicaksin aradaki farkı spor kadar güzel bişi yok :) ama spor yapıyordum diyede yememek gerekiyor tabi :) ayrıca vücut analizi ni yaptır anlarsın Kasmidir yağmıdır diye
Bende öyle düşündüm. Çünkü göbeği 83ten 75 düştü ölcü olarak. Ayrıca ben evde kendi basima evde spor yapıyorum. Vücut analizini nasil yaptirabilirim? Birde ne kadar sıklıkla yaptırmami önerirsiniz? Cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz.

Bende öyle düşündüm. Çünkü göbeği 83ten 75 düştü ölcü olarak. Ayrıca ben evde kendi basima evde spor yapıyorum. Vücut analizini nasil yaptirabilirim? Birde ne kadar sıklıkla yaptırmami önerirsiniz? Cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz.
Muhtesemsinn 83 den 75 ne demek boşver sen tartı yi bole devam et incelemene bak :) bnimde ufak bir bebegin var bende evde spor yapıyorum :) bir diyetisyene gidip ilk baş vücudunu taniyabilirsin analiz yaptırsin hemde fazla yağ varsa öğrenir onun içinde çalışma yaparsın çok sık gtmene gerek yok bence Analız için . Ama ben diyetisyene gi demem sürekli durumum yok Deesen yag kas oranını ölçen tartılar var ondan alabilirsin :)

Merhabalar
Uzun zamandır takipteyim yazdıklarınızı, neredeyse her sayfayı tek tek okudum hatta birkaç motivasyon yazınızı birden fazla okuyup kendime istek depolamışlığım ve hemen spora koşmuşluğum var. Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim, iyi ki bu başlığı açmış, yazmaya başlamışsınız.:KK51::KK36:
Artık gizli takipçiliği bırakıp aktif bir üye olarak aranıza katıldım, bol bol inanç depolayıp geldim buraya inşallah sonunda hepimiz istediğimiz vücutlara kavuşmuş oluruz. Şimdi size birkaç şey danışmak istiyorum; iki yıl önce dört ay gibi bir sürede düzenli beslenip, haftada dört gün pilates yaparak sekiz kilo kadar verdim. Bir daha da almadım şükür. Öyle çok düzensiz bir yemek alışkanlığım yok, bir tek zaafım var o da çikolata:KK42: her gün muhakkak yiyorum, bazen bir gofret bazen bir dilim bazen koca bir paket... Bir türlü engel olamıyorum, yalnızca Karatay'ın önerdiği beslenme şeklini uygularken(geçen sene bir ay kadar uyguladım) bu isteğim tamamen körelmişti. Şimdi tekrar bu düzenime dönmeyi düşünüyorum. Hem bu beslenme şeklini hem de sporu hayatıma yerleştirmek ve dönemsel bir "aktivite" olmaktan çıkartıp, hayatımın bir parçası haline getirmek istiyorum. Zıplamalı koşmalı sporlar pek tercihim değil, amacım da sıkılaşmak olduğundan pilates şimdilik ilk tercihim belki ek olarak haftada bir yürüyüş... Sizce uygun mu? En fazla iki üç kilo vermek, sıkılaşmak istiyorum daha çok. Ebru Şallı ile yapacağım pilatesi, eğer başka bi öneriniz yoksa? 3K ve karın dvdlerini dönüşümlü yapmayı düşünüyorum, yeterli olur mu? Okulum da olduğu için ancak haftada 4-5 gün yapabilirim, yeterli midir? Bir de var mıdır şu çikolata krizlerime bir çözüm? Karatay da işe yaramazsa ne yaparım...

Çok uzun ve detaylı anlattım inşallah yormamış, sıkmamışımdır sizi. Kusuruma bajmayın ama ilk mesaj olunca biraz heyecanlandım galiba, her şeyi yazasım geldi :KK23:

Sevgili Leithia Leithia uzun suredir spor yaparken rahat edecegim bir spor ayakkabisi ariyorum.ne onerirsin.kusura bakma son zamanlarda en cok takildigim konu.38.5 giyiyorum kaliplar farkli bla bla....

Merhabalar
Uzun zamandır takipteyim yazdıklarınızı, neredeyse her sayfayı tek tek okudum hatta birkaç motivasyon yazınızı birden fazla okuyup kendime istek depolamışlığım ve hemen spora koşmuşluğum var. Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim, iyi ki bu başlığı açmış, yazmaya başlamışsınız.:KK51::KK36:
Artık gizli takipçiliği bırakıp aktif bir üye olarak aranıza katıldım, bol bol inanç depolayıp geldim buraya inşallah sonunda hepimiz istediğimiz vücutlara kavuşmuş oluruz. Şimdi size birkaç şey danışmak istiyorum; iki yıl önce dört ay gibi bir sürede düzenli beslenip, haftada dört gün pilates yaparak sekiz kilo kadar verdim. Bir daha da almadım şükür. Öyle çok düzensiz bir yemek alışkanlığım yok, bir tek zaafım var o da çikolata:KK42: her gün muhakkak yiyorum, bazen bir gofret bazen bir dilim bazen koca bir paket... Bir türlü engel olamıyorum, yalnızca Karatay'ın önerdiği beslenme şeklini uygularken(geçen sene bir ay kadar uyguladım) bu isteğim tamamen körelmişti. Şimdi tekrar bu düzenime dönmeyi düşünüyorum. Hem bu beslenme şeklini hem de sporu hayatıma yerleştirmek ve dönemsel bir "aktivite" olmaktan çıkartıp, hayatımın bir parçası haline getirmek istiyorum. Zıplamalı koşmalı sporlar pek tercihim değil, amacım da sıkılaşmak olduğundan pilates şimdilik ilk tercihim belki ek olarak haftada bir yürüyüş... Sizce uygun mu? En fazla iki üç kilo vermek, sıkılaşmak istiyorum daha çok. Ebru Şallı ile yapacağım pilatesi, eğer başka bi öneriniz yoksa? 3K ve karın dvdlerini dönüşümlü yapmayı düşünüyorum, yeterli olur mu? Okulum da olduğu için ancak haftada 4-5 gün yapabilirim, yeterli midir? Bir de var mıdır şu çikolata krizlerime bir çözüm? Karatay da işe yaramazsa ne yaparım...

Çok uzun ve detaylı anlattım inşallah yormamış, sıkmamışımdır sizi. Kusuruma bajmayın ama ilk mesaj olunca biraz heyecanlandım galiba, her şeyi yazasım geldi :KK23:
Çok teşekkürler öncelikle, yardımcı olabildiğime çok sevindim. Ve lütfen böyle düşünmeyin, ayrıntılı metinler daha iyi oluyor, sorunu çözmemde daha yardımcı oluyor.

Aslında kendi sorularınızın cevabını kendiniz vermişsiniz. Hoplamalı zıplamalı koşmalı sporlar kardiyo çalışmaları için bir şart, kilo verme amacınız varsa mutlaka vücudu terleten ve zorlayan bu egzersizlere yer vermelisiniz. Ama sizin sadece 2-3 kilo fazlanız var o sebeple Ebru Şallı'nın pilates videoları size fazlasıyla iyi gelecektir. Ebru Şallı'yı beğenmeyen bir sürü insan var ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, pilates konusunda en iyi seçenektir bence.

Başka bir öneri isterseniz 30 day shred çok uygundur durumunuza, biraz hoplama zıplama var ama tüm vucudu çalıştırıp sıkılaştırmada oldukça etkili.

Çikolata krizi konusunda tarçınlı tarifleri öneririm, tarçınlı su içmek bende tatlı krizini engelleyen bir şey. Kahve de öyle. Ama bu kişisel bir durum, bünyeden bünyeye değişebilir. Sizde Karatay işe yaradıysa yine yarayacağına eminim. Bir de çikolata krizinin aslında bedendeki başka bir gıda eksikliğinin sonucu olarak vücudun tepkisi olarak okumuştum, bir araştırayım bunu.

Sevgili Leithia Leithia uzun suredir spor yaparken rahat edecegim bir spor ayakkabisi ariyorum.ne onerirsin.kusura bakma son zamanlarda en cok takildigim konu.38.5 giyiyorum kaliplar farkli bla bla....
Ayakkabı konusunda pek bilgim yok ne yazık ki ama uzun bir süre ayakkabı aramış bir arkadaşıma sordum, Skechers giyip memnun kaldığını söyledi, onun yalancısıyım.

Leithia Leithia canım iyimisin nerelerdesinn
Bu hafta ve haftasonu tüm işler üst üste geldi :)

Çok teşekkürler öncelikle, yardımcı olabildiğime çok sevindim. Ve lütfen böyle düşünmeyin, ayrıntılı metinler daha iyi oluyor, sorunu çözmemde daha yardımcı oluyor.

Aslında kendi sorularınızın cevabını kendiniz vermişsiniz. Hoplamalı zıplamalı koşmalı sporlar kardiyo çalışmaları için bir şart, kilo verme amacınız varsa mutlaka vücudu terleten ve zorlayan bu egzersizlere yer vermelisiniz. Ama sizin sadece 2-3 kilo fazlanız var o sebeple Ebru Şallı'nın pilates videoları size fazlasıyla iyi gelecektir. Ebru Şallı'yı beğenmeyen bir sürü insan var ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, pilates konusunda en iyi seçenektir bence.

Başka bir öneri isterseniz 30 day shred çok uygundur durumunuza, biraz hoplama zıplama var ama tüm vucudu çalıştırıp sıkılaştırmada oldukça etkili.

Çikolata krizi konusunda tarçınlı tarifleri öneririm, tarçınlı su içmek bende tatlı krizini engelleyen bir şey. Kahve de öyle. Ama bu kişisel bir durum, bünyeden bünyeye değişebilir. Sizde Karatay işe yaradıysa yine yarayacağına eminim. Bir de çikolata krizinin aslında bedendeki başka bir gıda eksikliğinin sonucu olarak vücudun tepkisi olarak okumuştum, bir araştırayım bunu.
Detaylıca cevaplandırdığınız için ben teşekkür ederim asıl, o halde hemen yarın başlıyorum sıkıca bu çalışmalara. Bahsettiğiniz programa da bakacağım hemen, dönüşümlü, en kötü ihtimalle haftada iki kez de onu uygulayabilirim :KK54:

Tarçını mutlaka deneyeceğim, şimdiden araştıracağınız için de teşekkür ederim. Epey geciktim ama sizin hedef gününüzde belki ben de kendi hedefime ulaşmayı başarmış olurum:KK68: her an takipteyim artıkHoppa

Iyi aksamlar@Leithia ben size bisey sormak istiyorum you tubede Chest workout adinda videolar var ben onlarin goyus ve kol icin olanlarindan yapmak istiyorum ama pek emin diyilim bence o erkekler icin ben yapsam ise yararmi daha oncede soylemisdim kollarimda ve goyuslerimde sarkmalar var ve ben bundan cok utaniyorum rahatsiz oluyorum onceden cok tesekkur ederim

Iyi aksamlar@Leithia ben size bisey sormak istiyorum you tubede Chest workout adinda videolar var ben onlarin goyus ve kol icin olanlarindan yapmak istiyorum ama pek emin diyilim bence o erkekler icin ben yapsam ise yararmi daha oncede soylemisdim kollarimda ve goyuslerimde sarkmalar var ve ben bundan cok utaniyorum rahatsiz oluyorum onceden cok tesekkur ederim

Sporda bence ayrım yok ağırlıkları kendinize göre ayarlayıp deneyebilirsiniz sakatlanmamaya çalışarak

Chest videoları sadece erkekler için değildir, yapan erkeklerde göğüs kaslarını şişirirken kadınlarda da sarkmalara engel olur. Erkeksi kaslara sahip olmanız çok zor çünkü erkeklerde testosteron hormonu vardır ve onların vücudundaki kasların kaba görünmesini sağlayan da bu hormondur, kadınlar ağırlıkla çalıştığında kasları şişmez aksine sıkılaşırlar. Göğüs sarkmasını engellemek için yağlı beslenmeniz gerekiyor. Çünkü meme içinde yağ dokusu bulunur, kilo verdiğimizde de memelerimiz küçülürler. Ama sarkmayı engellemek adına spor yapacaksanız core denen merkez (ya da kök) egzersizleri ile chest yani göğüs egzersizleri gayet işe yarayacaktır. Kol için de yine ağırlıkla çalışmanızı öneririm. Daha etkili olurlar, daha hızlı sıkılaşırlar. En azından lastik bant kullanın.

Günün Motivasyonu:

Artık iş ciddileşti.

Hazirana 60 gün kaldı.

Yüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik.

Aranızda diyetten, spordan bıkanlar olmuştur.
"Off gitmiyor bu göbek" deyip sinirlenenler,
"Ne yapsam işe yaramadı" deyip üzülenler,
Karamsarlık içinde pes etmeye hazırlananlar,
Hatta dellenip diyeti bozanlar, aşırı yiyip dünyaları yutanlar
Sıkılıp bunalanlar, vaz geçenler, umutsuzluğa kapılanlar...

Ama şimdi pes etme vakti değil.

Lise, üniversite ye da KPSS gibi sınavlara hazırlananları düşünün.

Eylülden beri düzgünce çalışanların bazısı,
sınava bir iki ay kala sıkılıp bırakırlar çalışmayı.
Tam da çalışmaya daha çok asılmaları gereken vakitte pes ederler.
Tüm o emek, gözyaşı, çaba, uğraş, zaman, mücadele...
Hepsi çöpe atılır.

Kimisi de eylülden beri kaytarmıştır, sınava 2 ay kala paçası tutuşur.
Normalden daha büyük bir hararetle sarılırlar çalışmaya
ve sınava dek o gazla devam ederler.
Bitip tükenirler; üstelik her şey alelacele, alelade, baştan savma olur.

Bilin bakalım kim daha başarılı olur?

Üçüncü seçenek.

Başından beri çalışmasına rağmen,

Son günlerde bile çalışmayı bırakmayan,
az ama öz devam eden,
hedefini gözünün önünden ayırmayan,
bu yola başkoyan,
bıkmadan usanmadan, karamsarlığa düşmeden,
hayalini gerçekleştirmek için çabalamaya devam eden,
her gününü bir dantel işler gibi ilmek ilmek ören,
gayesine ve kendine inanan,
başaracağını bilen ve bunu herkese kanıtlayacak olan,
sonuçlara iyimser/olumlu/pozitif bakan,

kısaca;

son iki ay kala bile
aynı gayretle ve aynı tutkuyla
sağlıklı beslenmesini ve sporunu sürdüren
başarılı olacak.

Sadece 60 gün kaldı.
60 gün daha dayanamaz mıyız?
Çoğu gitti azı kaldı.
60 günde büyük değişimlere imza atamaz mıyız?

Yeterince güçlü arzularsak,
yeterince güçlü savaşırsak,
60 gün daha dayanırsak,
60 gün daha asılırsak mücadeleye,

Başaramaz mıyız?

Tabii ki başaracağız.
Yeter ki devam edin!
Şimdi pes etme değil,
Daha fazla gayret etme vakti!

Not: 60 günde değişim vadeden en etkili program Insanity.
Altından kalkabilirim diyorsanız, başlamak için tam zamanı.

Son düzenleme:
Leithiacığım hoşgeldin, özlettin kendini tatlım :)
Çok teşekkürler, gerçi programım hala dolu ama vakit buldukça paylaşım yapmaya devam edeceğim :)

Hatta hazır aklıma gelmişken, bir paylaşım daha yapayım.

Bugün 21 günlük bir diyete giriyorum, şekersizlik diyeti.

Şeker bağımlılığı gerçekten de ciddi bir sorun. Sigara, alkol bağımlılığı kadar ciddi üstelik. Kötü yanıysa, bu tehlikenin farkında değiliz. Sinsi bir düşmandır şeker. Üstelik gerçekten de bağımlılığa sebep olur; gıda sektörü bu sebeple gazlı içeceklerden büsküvilere, yemek soslarından fast food ürünlerine katılan kimyasallara, konservelerden salatalara, kısaca markette satılan her şeye şeker eklerler.

Şekersiz beslenmek zorlu bir savaştır, çünkü neredeyse her üründe şeker vardır.

Şeker; obezite, hiper tansiyon, kalp hastalıkları, diyabet, kabızlık, hafıza problemleri, hiperaktivite, panik ataklar ve depresyon gibi sağlık problemlerine sebep olabiliyor.

Şeker tükettiğinizde beyninizin "uyuşturucu kullanıldığında etkilenen bölgeleri"nin etkilendiği ortaya çıkmış, yani beynimiz için şeker ile uyuşturucu neredeyse aynı tepkilere sebep oluyor.

Şeker kullanımı arttıkça, şekeri algılama eşiğimiz düşüyor ve bir gıdanın şekerli olduğunu algılayabilmek için içeriğinde daha fazla şekere ihtiyaç duyuyoruz.

Üstelik şeker psikolojik bağımlılığa da sebep oluyor. Tatlı krizlerinin çoğu duygusal dalgalanmalardan kaynaklıdır. Şeker tüketimi mutsuz hissetmeye ve depresif ruh haline de sebep oluyor, özetle mutsuzsanız çok fazla şeker tüketiyor olabilirsiniz.

Şekeri bıraktığınızda, uyuşturucuyu bırakanlar gibi yoksunluk krizlerine girebilirsiniz ama zamanla vücudunuz bu beyaz zehiri attıkça rahatlayacak ve yiyeceklerin tadını daha düzgün alabileceksiniz. Üstelik kilo vermeniz de hızlanacak.

Peki nasıl savaşacağız?

1) Öncelikle şeker ve şekerli ürünleri evinize almayın, evdekilerden de kurtulun.

2) Açlığınızı bastırmak için yeterli derecede sağlıklı besinler tüketin. Örneğin meyve, havuç, kırmızı biber, salatalık domatesler ve tatlı krizini bastırmak için de kurutulmuş meyveler...

Su ve şekersiz içeceklerden (süt, şekersiz çay kahve, bitki çayları) mümkün olduğunca çok tüketmeye özen gösterin. Donmuş meyveler, dondurmaya çok iyi bir alternatif olabilirler. Şekerleri sisteminizden temizlediğinizde, tat alma duyularınız daha etkin hale gelecek, sağlıklı besinler daha tatlı ve hoş bir hal alacaktır.

3) Kompleks karbonhidratları (sebzeler, tam tahıllılar ve meyveler), yağsız et (kümes hayvanları, balık, et, süt ürünleri, tofu) ve sağlıklı yağlar ile (zeytinyağı, süt, peynir, omega-3ler) birleştiren 3 ana öğün yemeye özen gösterin. Bu sayede kan şekeriniz aynı çizgide seyredecek ve tatlı krizleriniz azalacaktır. Lifli bir beslenme şekli de aynı şekilde şeker ve tatlı aşermeyi minimuma indirebilir.

4) Günlük bir multivitamin ve mineral desteği kullanın. (Doktor kontrolünde) Kromuyum pikolinat ve L glutamin bazıları için aşermeyi hafifletebilir.

5) Dışarı çıkarken aşırı açlık hissinde olmamaya özen gösterin. Alışverişe çıkmadan önce elma yiyin. Bu beyninize "sağlıklı besleniyorum" mesajı verecek ve sizi tatlı içeren sağlıksız ürünler satın almaktan alıkoyacak.

6) Sık sık egzersiz yapın, yeterli derece uyku uyuyun.

7) Stresten ve heyecandan kaynaklanan birşeyler yeme ihtiyacının sizde nasıl geliştiğini takip edin ve bu durumu anlayın. Stresinizi yönetmek için farklı yollar geliştirin, böylece atıştırma ihtiyacı duymazsınız. Örneğin; yürüyüşe çıkın, ip atlayın, temizlik yapın, vb.

8) Sizi rahatsız eden duygular ve düşünceleri belirleyin. Yorgunsanız, dinlenin. Yalnızsanız, arkadaşlarınızı arayın. Sıkıldıysanız, yapabileceğiniz bir hobi geliştirin. Şeker alışkanlığınızı yenebilmek için vücudunuzun ve duygularınızın neden bahsettiklerini çok iyi anlayabilmeniz gerekecektir.

9) Eğer şekeri abarttığınız günler olursa bunu kabullenin, hata yaptığınızı belirtin kendinize ve bir daha yapmamaya özen gösterin. Unutmayın, şekerli yemek günah değil sağlıksızdır. Utanmayın ama yapmamaya özen gösterin.

10) Ürünlerin içeriğini okuyun: Glikoz, dekstroz, fruktoz, sakaroz, inülin, Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu (HFCS, High Fructose Corn Syrup) ya da içeriğinde şurup kelimeleri geçen ürünlerde şeker bulunur. Gıda sektörü, bize şekerli ürünler satabilmek için şekerin adını sık sık değiştiriyor. Kısaca paketli gıdalardan uzak durun, doğal beslenin.

Merhaba ben sekeri azalttim. Ama by seferde canım hep tuzlu şeyler çekiyor. Dün gece lavas vardi dolapta onu yemek istedim. Tursularin falan hepsini bitiriyorum.

Leisia salam.sizi coxdandi izleyirem.sizden cox xahiw edirem mene yardim edin.boyum 158 kilom 78 mene zayiflamaq ucun diet birde idman neyi meslehet gorersiniz?

Merhaba ben sekeri azalttim. Ama by seferde canım hep tuzlu şeyler çekiyor. Dün gece lavas vardi dolapta onu yemek istedim. Tursularin falan hepsini bitiriyorum.

Şöyle bir liste var, canımız bir şey çektiğinde aslında vücudumuzun başka bir maddeye ihtiyacı olduğunu açıklıyor:
OA830z.jpg

Salty foods yani tuzlu yiyecekler aşeriyorsanız, vücudunuzda silicon veya chloride(klorit) eksiği var demekmiş. Bu durumda bu ihtiyacınızı karşılamak için yemeniz gerekenler: domates, marul, kereviz, fındık fıstık ceviz badem kaju gibi kuruyemişler.

Leisia salam.sizi coxdandi izleyirem.sizden cox xahiw edirem mene yardim edin.boyum 158 kilom 78 mene zayiflamaq ucun diet birde idman neyi meslehet gorersiniz?
Merhaba, öncelikle terleten sporları öneririm size. Günde 12000 adım atmak ya da HIIT tarzı sporlar (birazdan örnek vereceğim) yağ eritimine yardımcı olacaktır. Beslenirken de vereceğim taktikler genel olarak işe yarayan taktiklerdir, eğer vücudunuzda bir hastalık ya da sağlık durumu varsa işe yaramayabilir.

YBol protein alın, yumurta, ızgara tavuk ve balık, yoğurt gibi. Doymamış yağı arttırın, kuruyemiş, avokado, zeytinyağı, fındıkyağı gibi. Ayrıca kompleks karbonhidrat alın mesela yeşil sebzeler, bol yeşillik gibi. Ekmeği, tatlıları, makarna pilav gibi basit karbonhidratları tüketmeyin. Bol su için.

Vvy6Jr.jpg

lvz9gb.jpg

Yüksek katabolikler daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar yakmak için, o kısmı düzelteyim. Yani sindirmek için kalori harcarsınız.

Spor olarak da düzenli yapacağınız herhangi terletici spor işe yarar. Mesela Max 30, T focus 25, Jillian Michaels'ın 30 day shred programları gibi. Ayrıca tabata başlığına bakıp oradaki videoları da yapabilirsiniz. 30-40 dakikalık sporlar yapın, haftada en az 4-5 gününüzü sporla geçirin. Ağır spor yaptığınız günlerin sonrasında bir gün ara verin, o günlerde ya dinlenin ya da pilates tarzı kas esneten sporlar yapın. Umarım işe yarar, başka sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

X