Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Hayat devam ediyor.

Dün korktum,
dedim ki "Yarına çıkacağımın garantisi yok, neden devam ediyorum ki?"
Sonra düşündüm,
"yarına çıkacağımızın garantisi yok
ama yaşamaktan vazgeçmemi gerektirir mi bu?"

İster bugün, ister 100 yaşında öleyim; iyi yaşamak istiyorum.
Zinde ve fit bir hayat sürmek, güçlü hissetmek, sağlıklı olmak istiyorum.

Hazirana 77 gün kalmış, aylardır mücadele veriyorum,
Neden şimdi pes edeyim?

Spor yaptıkça öfkemi, hıncımı çıkarıyorum;
Neden bundan vazgeçeyim?

Spor sonrasında terli halime bakıp şükrediyorum, mutlu hissediyorum;
Neden devam etmeyeyim?

Acımı da sporla atıyorum üzerimden, sıkıntımı da.
Üstelik vücudum enerji doluyor, mutluluk hormonu salgılıyor.
Keyfim yerine geliyor, günümü daha verimli geçirdiğimi hissediyorum.

Canım sıkkın, spor yapmak istemiyorum diye düşündüğüm anda;
Sadece spor programımı açıp başlat tuşuna basıyorum.

Her gün okula gider gibi,
Her gün işe gider gibi,
Yoklamada bugün yok yazılmayayım, ortamda bulunayım der gibi,
Spor alanına çıkıp "Geldim, buradayım, karşınızdayım" dercesine,
Başlatıyorum programı.

Ben bunu sürdürdükçe neden değişmesin vücudum,
Neden gelişmesin?
Neden daha iyi bir BENi hak etmeyeyim?

Ya “bu iş bana göre değil” deyip havlu atacağız,
ya da herşeye rağmen devam edeceğiz.

Zaten, bu hayatta sonuç alanlarla, sonuç alamayanlar arasındaki tek fark bu!
Bırakmamak, devam etmek.

Bugüne kadar sağlıklı yaşamı sürdürüp spor yapmayı devam ettirdiği halde "sonuç alamadım" diyen tek bir kişi dahi yok, olması da mümkün değil.

Peki, herşeye rağmen devam etmenin yolu nedir?

“Sadece elinden gelenin en iyisini yap, gerisini boşver!”
Kimse ilk gününüzden süper kahraman olmanızı beklemiyor.
Sadece “play” tuşuna basın ve elinizden geldiği kadarını yapın.
Devam etmeniz için bu yeterli.

Zaten performansınızın her geçen gün ve hafta arttığına şahit olacaksınız.
Bir hafta önce tanıştığınız aynı egzersizde,
bir hafta sonra çok daha iyi olduğunuzu göreceksiniz.
Yeter ki devam edin.

Zorlayın kendinizi.
Mücadeleyi bırakmayın.
Kaslarınızda o acıyı duyuncaya dek egzersizi tekrar edin.
Acıyorsa, işe yarıyor!

İster 77 gün kalsın amacınıza ulaşmanıza, ister 177 gün.
Devam edeceğiz spora.
Kendimize iyi bakacak ve kendimizi seveceğiz.

Vazgeçmek yok.

karın kasları yeterince gelişmediğinden oluyor o. Ve aslında çok güzel bir durum :) çünkü göbek yağları azaldı, artık son aşamaya geldiniz demek. Bundan sonraki her karın egzersizinde karın kaslarınız daha da şişecek ve deri elastikiyetiniz düzelecek; zamanla eğildiğinizde bile karnı düz kalabilenlerden olacaksınız. Bu kadar ilerlemişken, sakın "düzelmiyor bu" deyip pes etmeyin.
aaa gerçekten miii çok tesekkur ederım yaa hıc bılmıyordum bole bısı bende az daha pes edıyordum olmıcak galıba dıye ozaman durmaak yok yola devam =)

Leithia Leithia
Bişey danışabilir miyim ben 30 dklik bi spor yapmak istiyorum suana kadar yürüyüş yaptim ama degistirmek istiyorum sizin bu konuda bilgili oldugunuz icin size sormak istedim normal hafifte 30 dakikalık bi program önerebilirmisiniz:KK36:

Basarilar dilerim:KK15:

Leithia Leithia
Bişey danışabilir miyim ben 30 dklik bi spor yapmak istiyorum suana kadar yürüyüş yaptim ama degistirmek istiyorum sizin bu konuda bilgili oldugunuz icin size sormak istedim normal hafifte 30 dakikalık bi program önerebilirmisiniz:KK36:

Basarilar dilerim:KK15:
P90x3, Insanity max 30, 30 day shred ve focus t25 30 dakikalık programlar. Bazıları yorucu, bazıları zorlayıcı ama ekranda onlar 25 kez yaparken siz aynı hareketleri 5 kere bile yapsanız kesinlikle etki eder. Yorucu programların şu özelliği var, daha çabuk etki ediyorlar. Bunlar zayıflatıcı programlardır bu arada.

Eğer daha az hoplamalı zıplamalı, daha az yoran, yoga pilates gibi bir program arıyorsanız benim sıkılmadan yapıp çok eğlendiğim Ellen Barrett'in yoga-pilates programı var:

Bu tür pilates programları sadece sıkılaştırır, o yüzden hafif program yerine yukarıda saydığım 4 programı öneririm.
Bizi zorlamayan, bizi değiştiremez.

Bugünkü motivasyon yorgunluktan ölenler için, "ay hiç spor yapacak gücüm yok, uğraşamam" diyenler için.

Dün ben bu ruh halindeydim çünkü.
"1 güncük kaçırsam ne olur ki" diye düşündüm.
Aylardır spor yapıyorum, 1 gün kaytarırım.
Hem gücüm de yok. Enerjim yok.
Bahanem çok.

1 güncük kaçırsam ne mi olur?

Hedefime 1 gün daha geç varırım.
Kendime verdiğim sözü tutamam.
Yine başa döner bu maceram.

Oysa, "bu kez sonuna dek bırakmayacağım" demiştim, bırakmam.

Kötü mü beslendim, olsun.
Kaçamak yaptım, aşırı kalori mi aldım, olsun.

Yeter ki devam edeyim spora.
Devam edersem, vücudum fit kalır.
Ne yersem yiyeyim, yağa değil; kas ve enerjiye dönüştürülür.

1 güncük kaçırsam ne mi olur?
Bir sonraki gün, "Zaten dün de yapamamıştım, boşver, bugün de yapma" diye kandırır beni aklım.
O bir güncükler birleşir, ben yine tembelleşirim.
Yine sırtım belim ağrır, yine hantal hissederim,
yine aynaya bakıp kendime küserim.

Bu sefer izin vermeyeceğim buna.

Ne zaman bir dönem spor yapsam, değişen fiziğimi beğensem,
"Tamam oldu bu" deyip gevşiyor, sporu bırakıyorum.
Sanki bir ödeme yaptım, sağlıklı vücudu satın aldım da artık sonsuza dek değişmeyecekmişim gibi.
Sanki artık hep fiziğim iyi kalacakmış gibi sanıyorum.

Vücudum bir çiçek,
"İyi baktım ve iyileşti, artık yeter bu kadar bakım" diye suyunu vermeyi kesersem

solmaz mı?
Ya da "bu çiçek açmayacak" diye düşünüp pes etsem,
boynunu büküp küsmez mi?

Peki ben bu sağlıklı yaşamı sürdürmek için çabalamaya devam etsem,
elinde sonunda açmaz mı?

Sağlık, canlılık, güçlü hissetmek, güzellik;
Bunlar için günde 30 dakika mücadele etmeye değmez mi?

"Tamam, madem yorgunsun,
bugünkü sporunu yapma o zaman" dedim kendime.
"5 dakikacık spor programını başlat ve sadece 5 dakikasını izle"

Onca yorgunluk, onca tembellik,
beni kandırmaya ve aklımı çelmeye çalışan iç sesimin gürültüsü...
Bir anda yok oldu.

Gözlerimi açıp ekrana baktığımda, program bitmişti
ve ben "Daha yok mu?" diye düşünüyordum.

Olacak olacak.
Şimdiye dek pes etmedin.
Allah sabrını verdi, yine verecek.

Gücün, hevesin, kararlılığın devam ettirdikçe;
Mücadelen sürdükçe,

Sonucu da güzel olacak.

Tavşan ile kaplumbağa yarışını düşün.
"Her gün 2 saat spor yapacağım,

kendimi aç bırakacağım,
kısa sürede hedefe ulaşacağım"
diye düşünen tavşanları getir aklına.
İlk haftalarda hızla kilo verdikleri halde,
sonra nasıl aynı kiloda sabitlendiklerini hatırla.

Her gün vücudu yıpratacak kadar spor yaptıkları halde,
nasıl sonra hasta olduklarını veya pes ettiklerini hatırla.

Yarışmayı bırakmayan kaplumbağa gibi;

yavaş, sabırlı, emin ve kararlı ol.
Uzun sürsün, aylar alsın ama vaz geçme!
Devam et, haftada 1 kilo ver, ama pes etme!
Her gün 30 dakika yap, yeter ki her gün sadakatla sporuna bağlı kal!

Yarışmayı kaplumbağa kazanıyordu, unutma.

tam zamanında böyle bi sayfayla karrşılaşmak ne güzel.
yaz gelkiyo ve şu anda karşımda nerden nereye denilecek kadar zayıflamış biriyle oturuyorum. halada spore devam ediyo. öğle utandım kendimden. hadi kızım dedeim içimden daha öncede yaptın yine yaparsın. 7 kilo vermem lazım ama sporla kesinlikle. asıl sıkılaşmak istiyorıum kilo verirken sarkmak değil. yazılarınız öğle güzel nasıl gaza getirdi. şimdi evde olsam kalkar hemen spor yapardım. yarın öğlen başlıyorum. yediklerimede dikkat edip en önemlisi size sık sık dönücem. bende sizleyim hazirana dolabı değiştirmek için

tam zamanında böyle bi sayfayla karrşılaşmak ne güzel.
yaz gelkiyo ve şu anda karşımda nerden nereye denilecek kadar zayıflamış biriyle oturuyorum. halada spore devam ediyo. öğle utandım kendimden. hadi kızım dedeim içimden daha öncede yaptın yine yaparsın. 7 kilo vermem lazım ama sporla kesinlikle. asıl sıkılaşmak istiyorıum kilo verirken sarkmak değil. yazılarınız öğle güzel nasıl gaza getirdi. şimdi evde olsam kalkar hemen spor yapardım. yarın öğlen başlıyorum. yediklerimede dikkat edip en önemlisi size sık sık dönücem. bende sizleyim hazirana dolabı değiştirmek için
7 kilo bişi değil ya verirsin ins

P90x3, Insanity max 30, 30 day shred ve focus t25 30 dakikalık programlar. Bazıları yorucu, bazıları zorlayıcı ama ekranda onlar 25 kez yaparken siz aynı hareketleri 5 kere bile yapsanız kesinlikle etki eder. Yorucu programların şu özelliği var, daha çabuk etki ediyorlar. Bunlar zayıflatıcı programlardır bu arada.

Eğer daha az hoplamalı zıplamalı, daha az yoran, yoga pilates gibi bir program arıyorsanız benim sıkılmadan yapıp çok eğlendiğim Ellen Barrett'in yoga-pilates programı var:

Bu tür pilates programları sadece sıkılaştırır, o yüzden hafif program yerine yukarıda saydığım 4 programı öneririm.
Bizi zorlamayan, bizi değiştiremez.

Cok tesekkur ederim o 4 programdan birini secip baslicam zor olani yapalım faydasini görelim:KK66: hersey icin cok sagolun INŞALLAH hersey gönlünuzce olur

Bugünün motivasyonu Chontel Duncan
takip etmek isteyenler için
https://www.instagram.com/chontelduncan/

Solda kendisi 5 aylık hamile, arkadaşı ise 6 aylık. Bu fotoğrafı üzerine internette büyük bir üne kavuşuyor ve hamilelik yolculuğunu paylaşmaya başlıyor. Kendisi profesyonel sporcu ve hamileliği boyunca uzak doğu sporlarına bile devam ediyor. Normalde hamilelikte çocuğu düşürmemek için dikkatli spor yapılması gerekir ama o buna rağmen spordan ödün vermemiş. Sağdaki fotoğraf ise doğum öncesi çekilmiş.
kBbab7.png

Ayrıca bir motivasyon fotoğrafım daha var. Irina Shayk aşağıdaki fotoğrafta düzenli spor yapmanın güzelliğini sergilemiş bize. Bu noktaya ulaşmamız için gün içerisinde profesyonel modeller kadar spor yapmak ve onlar gibi kalori tüketmek gerekiyor tabii. Ancak kusursuza ulaşmayı hedef olarak seçersek, kusursuza ulaşamasak da kendi mükemmelimize ulaşabiliriz.

Yıldızları hedef alanlar; onlara varamasalar da yükselirler sonuçta.

bDraVd.jpg

leithia bişey sormak istiyorum sana. max 30 başladım max 30 dan sonra karın için 8 dk da karın kasları programı varya sende paylaşmıştın o programı yapıyorum sence max 30dan sonra mı yapayım yoksa başka bi saatte mi bi de hergün mü yapayım yoksa bi gün ars vererek mi hangisi daha hızlı sonuç verir canımm

Merhaba leithia oncelikle size cok tesekkur etmek istiyorum.Hakiketen yazdiginiz sozler beni cok motive ediyorher gun okuyorum.Sizden bisey rica edicem benim kollarimda ve goyusumde sarkma var ben plates yapiyorum ama bi sonuc vermiyor sizin onerebileceyiniz birsey olursa sevinirim.Onceden tesekkurler.

X