Leithia vakit bulursan cevapla lütfen
Şimdi tabata antrenmanini araştırdım ama bir şeyi anlamadım . acaba onu 70 kilo üstü biri yapsa kilo verirmi? Yoksa sadece normal kilodakilar için mi ?
İp atlama düzeniniz interval antrenmana giriyor, ancak bu sayede bedeninizdeki hep aynı kasları kullanmış oluyorsunuz. Tabata'da biraz daha çeşitlilik gerekiyor, ip atlamanın yanı sıra birkaç farklı antrenman daha eklemenizi öneririm ki vücudunuzun farklı bölgeleri de çalışsın. Klasik bir tabata'da 30 saniye burpee (şınav pozisyonundan ayağa kalkış, sonra aniden yine şınav pozisyonuna dönüş), 30 saniye mountain climber (yerde dağa tırmanır gibi bacakları hareket ettirme), 30 saniye dizleri karna çekerek koşu ve 30 saniye squat oluyor, ama araştırırsanız daha farklı birçok tabata egzersizi de bulabilirsiniz.Leithia birde ben günde 2 kez yarım saat orta tempoda yürüyüş yapıyorum ve 20 dakika ( 1000 tane) ip atliyorum. 20 dakika 30 saniye atlayıp 30 saniye dinlenerek ip atliyorum. Bu interval antrenman sayılır mı?
teşekkürler cevap için .Tabata'nın tek sıkıntısı, kalbi çok çalıştırması. Bu sayede çabuk ısınıyor, terlemeye başlıyoruz. Yağ kaybı da tam bu noktada başlıyor. Tabata'yı profesyonel sporcular uyguluyor ve günde yarım saatlik çalışma yapabiliyorlar. Ama bizim gibi aktif spor hayatı olmayanlar için haftada 2-3 kez 4-8 dakika bence yeterli. 70 kilo üstü de yapabilir ama yaparken bir kalp monitörü gibi bir şey takılmasını önerebilirim, vücudunuzu dinleyin ve tehlike sinyalini fark ettiğiniz anda zorlamayın derim.
İp atlama düzeniniz interval antrenmana giriyor, ancak bu sayede bedeninizdeki hep aynı kasları kullanmış oluyorsunuz. Tabata'da biraz daha çeşitlilik gerekiyor, ip atlamanın yanı sıra birkaç farklı antrenman daha eklemenizi öneririm ki vücudunuzun farklı bölgeleri de çalışsın. Klasik bir tabata'da 30 saniye burpee (şınav pozisyonundan ayağa kalkış, sonra aniden yine şınav pozisyonuna dönüş), 30 saniye mountain climber (yerde dağa tırmanır gibi bacakları hareket ettirme), 30 saniye dizleri karna çekerek koşu ve 30 saniye squat oluyor, ama araştırırsanız daha farklı birçok tabata egzersizi de bulabilirsiniz.
İp atlama sayınız çok iyi bu arada. Kardiyonuzu iyi yapıyorsunuz, buna uygun bir beslenme şekliniz de varsa kısa sürede kilo verirsiniz. Bu kardiyoya düzenli takip edebileceğiniz bir spor programı eklemenizi öneririm, sadece bacaklar değil, bedeninizin tamamı aktif çalışsın.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Günün Motivasyonu:
Youtube'da dolaşırken denk geldiğim ve oldukça samimi bulduğum bir genç kızın kilo verme içerikli motivasyonel konuşması benim çok hoşuma gitti, burada herkesle paylaşmak istedim. Verdiği bilgiler de gayet yerinde. Özellikle kilo verdikten sonra hayatındaki değişimleri anlattığı kısım oldukça etkileyici, tabii spor konusunda biraz daha aktif olsaydı aldığı sonuçlar çok daha verimli olabilirdi.
Sağlıklı olduğunuz kiloya inmenin verdiği özgüven paha biçilemez.
inanılmaz içten bir kız. Daha da sağlıklı günlere ulaşır azmi hiç tükenmez inş.Tabata'nın tek sıkıntısı, kalbi çok çalıştırması. Bu sayede çabuk ısınıyor, terlemeye başlıyoruz. Yağ kaybı da tam bu noktada başlıyor. Tabata'yı profesyonel sporcular uyguluyor ve günde yarım saatlik çalışma yapabiliyorlar. Ama bizim gibi aktif spor hayatı olmayanlar için haftada 2-3 kez 4-8 dakika bence yeterli. 70 kilo üstü de yapabilir ama yaparken bir kalp monitörü gibi bir şey takılmasını önerebilirim, vücudunuzu dinleyin ve tehlike sinyalini fark ettiğiniz anda zorlamayın derim.
İp atlama düzeniniz interval antrenmana giriyor, ancak bu sayede bedeninizdeki hep aynı kasları kullanmış oluyorsunuz. Tabata'da biraz daha çeşitlilik gerekiyor, ip atlamanın yanı sıra birkaç farklı antrenman daha eklemenizi öneririm ki vücudunuzun farklı bölgeleri de çalışsın. Klasik bir tabata'da 30 saniye burpee (şınav pozisyonundan ayağa kalkış, sonra aniden yine şınav pozisyonuna dönüş), 30 saniye mountain climber (yerde dağa tırmanır gibi bacakları hareket ettirme), 30 saniye dizleri karna çekerek koşu ve 30 saniye squat oluyor, ama araştırırsanız daha farklı birçok tabata egzersizi de bulabilirsiniz.
İp atlama sayınız çok iyi bu arada. Kardiyonuzu iyi yapıyorsunuz, buna uygun bir beslenme şekliniz de varsa kısa sürede kilo verirsiniz. Bu kardiyoya düzenli takip edebileceğiniz bir spor programı eklemenizi öneririm, sadece bacaklar değil, bedeninizin tamamı aktif çalışsın.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Günün Motivasyonu:
Youtube'da dolaşırken denk geldiğim ve oldukça samimi bulduğum bir genç kızın kilo verme içerikli motivasyonel konuşması benim çok hoşuma gitti, burada herkesle paylaşmak istedim. Verdiği bilgiler de gayet yerinde. Özellikle kilo verdikten sonra hayatındaki değişimleri anlattığı kısım oldukça etkileyici, tabii spor konusunda biraz daha aktif olsaydı aldığı sonuçlar çok daha verimli olabilirdi.
Sağlıklı olduğunuz kiloya inmenin verdiği özgüven paha biçilemez.
harikaaa harikaaaaa :))) ah o sinsi seeees yok mu bir kereden bir sey olmaz diye diye hayatimiz gitti.... yeni yila tatlisiz basliycam dedim 4 gün tatli yemedim sonra onun doğum günü yok ders calisiyorum yok misafir var diye götürdüm.... amaaaa bu sefer oylee olmayacak bu yaz benim olacakkk.. Bütün 5 saniyelerde saglikli kararlar vereceğim inşallahhh :))Bugün yorgun argın eve gelip günlük sporunu yapmamak için bahane arayanlar için bir motivasyon yazmaya karar verdim.
- Eğer üşengeçlik sıkıntınız varsa,
- Düzeni sürdüremiyorsanız,
- Sporu erteleyip gün kaçırıyorsanız,
- Sürekli abur cubur yiyip diyet bozuyorsanız
aşağıdaki yazıyı mutlaka okuyun.
Günün Motivasyonu:
HER ŞEY 5 SANİYEDE GERÇEKLEŞİYOR
Buzdolabını açıp gördüğünüz o keki yemek ile yememek arasında vermeniz gereken süre,
5 saniye.
"Sporumu bugün yapmasam mı" diye düşünmekle, hemen spora başlamaya karar vermek,
5 saniye.
Sabah alarmınızı kapatıp 5 dakika daha uyumakla hemen kalkmak arasındaki süre,
5 saniye.
Bu 5 saniyeye "Kendini sabote etme, düzenini baltalama süreci" diyorum.
Arkadaşım anlattı.
Geçen gün internetten faturalarını ödeyecekmiş. Ödeme süresi, toplamda 2 dakikayı aşmıyor.
O kadar basit bir işlem.
Tek tuşla "ödemeyi yap" demesi gerekiyor.
Ama üşenmiş, sonra öderim deyip kapatmış ekranı.
Sonraki gün, yine ertelemiş.
Taa ki ödeme gününü geçirdiğini fark edip faturayı ödemek için kendisini zorlayana dek.
Peki, bu kadar kısa bir işlemi ertelememizin sebebi ne?
O anda, kısa ve kolay bir işlemi yapmaktan bizi alıkoyan ne?
5 saniye.
Başarı bu kadar kısa bir anda gerçekleşiyor.
5 saniyede doğru ya da yanlış karar verebilirsiniz!
Ve yanlış karar vermemize sebep olan iç ses şunları söylüyor.
"SADECE BİR SEFERCİK"
"YALNIZCA BU KEZ"
"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ"
...ve kendimizi, bu ufacık yanlış hatanın bir fark yaratmayacağına inandırıyoruz.
Ama o ufacık taviz, gerçekten büyük ödün vermelere sebep oluyor.
İşte başarılı insan bu noktada doğuyor.
İki insandan birinin başarılı, diğerini başarısız kılacak olan;
kendilerine verdikleri sözlere o 5 saniyecik sürede ihanet edip etmemeleriyle belirleniyor.
Cafede kendisine "Bir kereden bir şey olmaz" diyerek tatlı söyleyen ile
"Diyetime sadık kalacağım" deyip yeşil çay siparişi verenin arasındaki fark,
5 saniye.
Bu 5 saniyeler, hayat yolunuzu oluşturuyor.
Disiplin ve sağlık, bu 5 saniyelere bağlı.
NE YAPMALIYIZ PEKİ?
2 hamleniz var.
1- Gün içinde "5 saniye" anlarına dikkat edin.
Sizi tuzağa doğru çeken yanlış kararları fısıldayan tarafınızı fark edin.
"Bunu şimdi yapabilirdim AMA meşgul olduğumdan yapamam."
"Spor yapacaktım AMA yorgunum."
"Diyetteydim AMA bugün doğum günüm ve bir dilim pasta hakkım"
"Beslenmeme dikkat etmeliydim AMA akrabam geldi, onlara tatlı yapınca eşlik ettim."
Bu anları fark ettiğiniz anda uygulayacağınız ikinci hamleyse şu:
2- HEMEN, DERHAL, ŞİMDİ
Sonra değil, şimdi yapmalısınız.
Az sonra değil, şimdi.
Ama yok, bahane yok, "Birazdan yaparım" yok.
Odaklandığınız şey neyse hemen kalkıp yapmalısınız.
"Yarın için sağlıklı öğle yemeği pişirmem gerekiyor, HEMEN MUTFAĞA GİDİYORUM"
"Günlük su ihtiyacımı içemedim, HEMEN BİR BARDAK SU İÇİYORUM"
"Yorgundum, koşturdum, sporumu yapamadım, geç oldu, SPORUMU YATMADAN ÖNCE HEMEN YAPIYORUM"
"Off bulaşıklardan nefret ediyorum, mızmızlanarak bundan kurtulamam, DERHAL BULAŞIKLARI HALLEDİYORUM"
Bakış açınızı, irade gücünüzü kontrol altına alın.
Bu yöntemi sürekli deneyin;
bir süre sonra ertelemeleriniz, kendinizi sabote etmeleriniz bitecek.
Stressiz, vicdan azabı olmayan, baskısız bir hayatta,
içsel huzurunuza kavuşmuş olarak, kontrollü, irade sahibi biri olarak hayatınıza devam edeceksiniz.
Dilediğiniz her şeyi, 5 saniyeler içinde elde edebilir ya da kaybedebilirsiniz.
İşte yanıtlaman gereken sorular:
O sağlıksız besini gördüğünde,
Canın spor yapmak istemediğinde,
Diyetini bozmak üzere olduğunda,
Üşenip harekete geçmek istemediğinde
CEVABIN NE OLACAK?
5 saniye süren şu anda başladı.
Harikasın Leithia! Meğer hayatım 5 saniyeler üzerine kuruluymuş :)
Arada kısa bölgesel videolar önerir misin? Kendi kendime egzersiz yapmaya başladım ama videolar vücudu biraz daha zorlamaya ve sistemli olmaya yardımcı oluyor.
Kardiyonun zaman kaybı olduğunu ilk kez duyuyorum. Hangi kaynak bu?İnternette kardiyonun zayıflatma dığını ve zaman kaybı olduğunu okudum . dogrumu? Günde 20 dakika hızlı ip atliyorum . bu işe yaramıyor o zaman ??? Lütfen biri cvb versin
http://www.noluyoz.com/saglik/kardiyo-kilo-vermek-icin-zaman-kaybidir-kosu-bandi-v-b/Kardiyonun zaman kaybı olduğunu ilk kez duyuyorum. Hangi kaynak bu?
Zaman kaybı olması imkansız bir şey, kardiyosuz olmaz ki Eki Görüntüle 1741934
Yazının tamamını okuyunca şimdi tamam. Sadece cardio yerine cardio + ağırlık kas kaybını önlemek için önemli. Hatta spor hocaları hep der cardio yanında ağırlık da yaparsanız sadece cardio yapanlara göre hem daha fazla kalori harcarsınız hatta ertesi gün bile metabolizmanız hızlı çalışmaya devam eder hem de kas kaybınız olmaz.
Verdiğiniz linkteki yazının başlığı değil ama içerdiği bilgiler doğru. Zaten benim bu başlıkta ilk sayfalardan beri yazdığım diğer yazılarıma bakarsanız, aletli ağırlıklı çalışmanın öneminden bahsetmekteyim.İnternette kardiyonun zayıflatma dığını ve zaman kaybı olduğunu okudum . dogrumu? Günde 20 dakika hızlı ip atliyorum . bu işe yaramıyor o zaman ??? Lütfen biri cvb versin
Beğendiğinize sevindim :) Ancak önerim, bu 3 videoyu pazartesi çarşamba ve cuma günleri yapmanızdır; kalan günlere de kardiyo yapabileceğiniz bir program bularak çalışırsanız çok daha verimli ve hızlı sonuç alırsınız. Banish Fat Boost Metabolism, iyi bir kardiyo programı mesela, önerebilirim. Leslie Walk da olur.İlk sayfadaki 3 videoyu yaptım bugün. Uzun zamandır yaptığım en uzun ve etkili çalışma oldu. Karın videosu çok zorlayıcıydı ama elimden geldiğince dayandım. Teşekkürler Leithia
Yeni yazını sabırsızlıkla bekliyorum.
linki okudum ve kafam karıştıı yaaa