Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Leithia Leithia vakit bulursan cevapla lütfen
Şimdi tabata antrenmanini araştırdım ama bir şeyi anlamadım . acaba onu 70 kilo üstü biri yapsa kilo verirmi? Yoksa sadece normal kilodakilar için mi ?

Tabata'nın tek sıkıntısı, kalbi çok çalıştırması. Bu sayede çabuk ısınıyor, terlemeye başlıyoruz. Yağ kaybı da tam bu noktada başlıyor. Tabata'yı profesyonel sporcular uyguluyor ve günde yarım saatlik çalışma yapabiliyorlar. Ama bizim gibi aktif spor hayatı olmayanlar için haftada 2-3 kez 4-8 dakika bence yeterli. 70 kilo üstü de yapabilir ama yaparken bir kalp monitörü gibi bir şey takılmasını önerebilirim, vücudunuzu dinleyin ve tehlike sinyalini fark ettiğiniz anda zorlamayın derim.

Leithia Leithia birde ben günde 2 kez yarım saat orta tempoda yürüyüş yapıyorum ve 20 dakika ( 1000 tane) ip atliyorum. 20 dakika 30 saniye atlayıp 30 saniye dinlenerek ip atliyorum. Bu interval antrenman sayılır mı?
İp atlama düzeniniz interval antrenmana giriyor, ancak bu sayede bedeninizdeki hep aynı kasları kullanmış oluyorsunuz. Tabata'da biraz daha çeşitlilik gerekiyor, ip atlamanın yanı sıra birkaç farklı antrenman daha eklemenizi öneririm ki vücudunuzun farklı bölgeleri de çalışsın. Klasik bir tabata'da 30 saniye burpee (şınav pozisyonundan ayağa kalkış, sonra aniden yine şınav pozisyonuna dönüş), 30 saniye mountain climber (yerde dağa tırmanır gibi bacakları hareket ettirme), 30 saniye dizleri karna çekerek koşu ve 30 saniye squat oluyor, ama araştırırsanız daha farklı birçok tabata egzersizi de bulabilirsiniz.

İp atlama sayınız çok iyi bu arada. Kardiyonuzu iyi yapıyorsunuz, buna uygun bir beslenme şekliniz de varsa kısa sürede kilo verirsiniz. Bu kardiyoya düzenli takip edebileceğiniz bir spor programı eklemenizi öneririm, sadece bacaklar değil, bedeninizin tamamı aktif çalışsın.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Günün Motivasyonu:

Youtube'da dolaşırken denk geldiğim ve oldukça samimi bulduğum bir genç kızın kilo verme içerikli motivasyonel konuşması benim çok hoşuma gitti, burada herkesle paylaşmak istedim. Verdiği bilgiler de gayet yerinde. Özellikle kilo verdikten sonra hayatındaki değişimleri anlattığı kısım oldukça etkileyici, tabii spor konusunda biraz daha aktif olsaydı aldığı sonuçlar çok daha verimli olabilirdi.

Sağlıklı olduğunuz kiloya inmenin verdiği özgüven paha biçilemez.

Tabata'nın tek sıkıntısı, kalbi çok çalıştırması. Bu sayede çabuk ısınıyor, terlemeye başlıyoruz. Yağ kaybı da tam bu noktada başlıyor. Tabata'yı profesyonel sporcular uyguluyor ve günde yarım saatlik çalışma yapabiliyorlar. Ama bizim gibi aktif spor hayatı olmayanlar için haftada 2-3 kez 4-8 dakika bence yeterli. 70 kilo üstü de yapabilir ama yaparken bir kalp monitörü gibi bir şey takılmasını önerebilirim, vücudunuzu dinleyin ve tehlike sinyalini fark ettiğiniz anda zorlamayın derim.

İp atlama düzeniniz interval antrenmana giriyor, ancak bu sayede bedeninizdeki hep aynı kasları kullanmış oluyorsunuz. Tabata'da biraz daha çeşitlilik gerekiyor, ip atlamanın yanı sıra birkaç farklı antrenman daha eklemenizi öneririm ki vücudunuzun farklı bölgeleri de çalışsın. Klasik bir tabata'da 30 saniye burpee (şınav pozisyonundan ayağa kalkış, sonra aniden yine şınav pozisyonuna dönüş), 30 saniye mountain climber (yerde dağa tırmanır gibi bacakları hareket ettirme), 30 saniye dizleri karna çekerek koşu ve 30 saniye squat oluyor, ama araştırırsanız daha farklı birçok tabata egzersizi de bulabilirsiniz.

İp atlama sayınız çok iyi bu arada. Kardiyonuzu iyi yapıyorsunuz, buna uygun bir beslenme şekliniz de varsa kısa sürede kilo verirsiniz. Bu kardiyoya düzenli takip edebileceğiniz bir spor programı eklemenizi öneririm, sadece bacaklar değil, bedeninizin tamamı aktif çalışsın.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Günün Motivasyonu:

Youtube'da dolaşırken denk geldiğim ve oldukça samimi bulduğum bir genç kızın kilo verme içerikli motivasyonel konuşması benim çok hoşuma gitti, burada herkesle paylaşmak istedim. Verdiği bilgiler de gayet yerinde. Özellikle kilo verdikten sonra hayatındaki değişimleri anlattığı kısım oldukça etkileyici, tabii spor konusunda biraz daha aktif olsaydı aldığı sonuçlar çok daha verimli olabilirdi.

teşekkürler cevap için .

Günün Motivasyonu:

inanılmaz içten bir kız. Daha da sağlıklı günlere ulaşır azmi hiç tükenmez inş.

Günün motivasyonu:

Aşağıdaki vücutların hiçbiri doğuştan gelmedi.
Bu kadınların hiçbiri sağlıksız beslenerek ve hareketsiz kalarak bu fiziklerine kavuşmadılar.
Siz de böyle görünebilirsiniz,
kararlı olup devam ederseniz siz de böyle görüneceksiniz.

Nasıl görünmek (zayıf) ve nasıl hissetmek (sağlıklı) istediğinizi SİZ belirlersiniz.

Kendinize bu sene sağlıklı bir beden hediye edin.
Bu yıllar hızla geçecek, istediklerinizi giyebileceğiniz gençliğiniz gidecek.
Fırsatınız varken kaçırmayın bu günleri.
145 günümüz var.
Başarabiliriz.
Başaracağız.

28jyMA.jpg

jVBLEm.jpg

Z7YLNV.jpg

E53b7Z.jpg

D43ELv.jpg

8D8kG7.jpg

Yr4M1Z.jpg

a2Xj4Q.jpg

orEAQ9.jpg

Merhabalar.

Tempolu yürüyüşlerim başladığım yabancı dil kursu sebebi ile aksayacak bir süre. Bu süreci yoga ve pilatesle değerlendireceğim.

Takipteyim sizleri.

Bugün yorgun argın eve gelip günlük sporunu yapmamak için bahane arayanlar için bir motivasyon yazmaya karar verdim.

• Eğer üşengeçlik sıkıntınız varsa,
  • Düzeni sürdüremiyorsanız,
  • Sporu erteleyip gün kaçırıyorsanız,
  • Sürekli abur cubur yiyip diyet bozuyorsanız

aşağıdaki yazıyı mutlaka okuyun.

Günün Motivasyonu:

HER ŞEY 5 SANİYEDE GERÇEKLEŞİYOR

Buzdolabını açıp gördüğünüz o keki yemek ile yememek arasında vermeniz gereken süre,

5 saniye.

"Sporumu bugün yapmasam mı" diye düşünmekle, hemen spora başlamaya karar vermek,

5 saniye.

Sabah alarmınızı kapatıp 5 dakika daha uyumakla hemen kalkmak arasındaki süre,

5 saniye.

Bu 5 saniyeye "Kendini sabote etme, düzenini baltalama süreci" diyorum.

Arkadaşım anlattı.
Geçen gün internetten faturalarını ödeyecekmiş. Ödeme süresi, toplamda 2 dakikayı aşmıyor.
O kadar basit bir işlem.
Tek tuşla "ödemeyi yap" demesi gerekiyor.
Ama üşenmiş, sonra öderim deyip kapatmış ekranı.
Sonraki gün, yine ertelemiş.
Taa ki ödeme gününü geçirdiğini fark edip faturayı ödemek için kendisini zorlayana dek.

Peki, bu kadar kısa bir işlemi ertelememizin sebebi ne?
O anda, kısa ve kolay bir işlemi yapmaktan bizi alıkoyan ne?

5 saniye.

Başarı bu kadar kısa bir anda gerçekleşiyor.
5 saniyede doğru ya da yanlış karar verebilirsiniz!
Ve yanlış karar vermemize sebep olan iç ses şunları söylüyor.

"SADECE BİR SEFERCİK"
"YALNIZCA BU KEZ"
"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ"

...ve kendimizi, bu ufacık yanlış hatanın bir fark yaratmayacağına inandırıyoruz.
Ama o ufacık taviz, gerçekten büyük ödün vermelere sebep oluyor.

İşte başarılı insan bu noktada doğuyor.

İki insandan birinin başarılı, diğerini başarısız kılacak olan;
kendilerine verdikleri sözlere o 5 saniyecik sürede ihanet edip etmemeleriyle belirleniyor.

Cafede kendisine "Bir kereden bir şey olmaz" diyerek tatlı söyleyen ile
"Diyetime sadık kalacağım" deyip yeşil çay siparişi verenin arasındaki fark,

5 saniye.

Bu 5 saniyeler, hayat yolunuzu oluşturuyor.

Disiplin ve sağlık, bu 5 saniyelere bağlı.

NE YAPMALIYIZ PEKİ?

2 hamleniz var.

1- Gün içinde "5 saniye" anlarına dikkat edin.
Sizi tuzağa doğru çeken yanlış kararları fısıldayan tarafınızı fark edin.

"Bunu şimdi yapabilirdim AMA meşgul olduğumdan yapamam."
"Spor yapacaktım AMA yorgunum."
"Diyetteydim AMA bugün doğum günüm ve bir dilim pasta hakkım"
"Beslenmeme dikkat etmeliydim AMA akrabam geldi, onlara tatlı yapınca eşlik ettim."

Bu anları fark ettiğiniz anda uygulayacağınız ikinci hamleyse şu:

2- HEMEN, DERHAL, ŞİMDİ

Sonra değil, şimdi yapmalısınız.
Az sonra değil, şimdi.
Ama yok, bahane yok, "Birazdan yaparım" yok.
Odaklandığınız şey neyse hemen kalkıp yapmalısınız.

"Yarın için sağlıklı öğle yemeği pişirmem gerekiyor, HEMEN MUTFAĞA GİDİYORUM"
"Günlük su ihtiyacımı içemedim, HEMEN BİR BARDAK SU İÇİYORUM"
"Yorgundum, koşturdum, sporumu yapamadım, geç oldu, SPORUMU YATMADAN ÖNCE HEMEN YAPIYORUM"
"Off bulaşıklardan nefret ediyorum, mızmızlanarak bundan kurtulamam, DERHAL BULAŞIKLARI HALLEDİYORUM"

Bakış açınızı, irade gücünüzü kontrol altına alın.
Bu yöntemi sürekli deneyin;
bir süre sonra ertelemeleriniz, kendinizi sabote etmeleriniz bitecek.

Stressiz, vicdan azabı olmayan, baskısız bir hayatta,
içsel huzurunuza kavuşmuş olarak, kontrollü, irade sahibi biri olarak hayatınıza devam edeceksiniz.
Dilediğiniz her şeyi, 5 saniyeler içinde elde edebilir ya da kaybedebilirsiniz.

İşte yanıtlaman gereken sorular:
O sağlıksız besini gördüğünde,
Canın spor yapmak istemediğinde,
Diyetini bozmak üzere olduğunda,
Üşenip harekete geçmek istemediğinde
CEVABIN NE OLACAK?

5 saniye süren şu anda başladı.

Bugün yorgun argın eve gelip günlük sporunu yapmamak için bahane arayanlar için bir motivasyon yazmaya karar verdim.

• Eğer üşengeçlik sıkıntınız varsa,
  • Düzeni sürdüremiyorsanız,
  • Sporu erteleyip gün kaçırıyorsanız,
  • Sürekli abur cubur yiyip diyet bozuyorsanız

aşağıdaki yazıyı mutlaka okuyun.

Günün Motivasyonu:

HER ŞEY 5 SANİYEDE GERÇEKLEŞİYOR

Buzdolabını açıp gördüğünüz o keki yemek ile yememek arasında vermeniz gereken süre,

5 saniye.

"Sporumu bugün yapmasam mı" diye düşünmekle, hemen spora başlamaya karar vermek,

5 saniye.

Sabah alarmınızı kapatıp 5 dakika daha uyumakla hemen kalkmak arasındaki süre,

5 saniye.

Bu 5 saniyeye "Kendini sabote etme, düzenini baltalama süreci" diyorum.

Arkadaşım anlattı.
Geçen gün internetten faturalarını ödeyecekmiş. Ödeme süresi, toplamda 2 dakikayı aşmıyor.
O kadar basit bir işlem.
Tek tuşla "ödemeyi yap" demesi gerekiyor.
Ama üşenmiş, sonra öderim deyip kapatmış ekranı.
Sonraki gün, yine ertelemiş.
Taa ki ödeme gününü geçirdiğini fark edip faturayı ödemek için kendisini zorlayana dek.

Peki, bu kadar kısa bir işlemi ertelememizin sebebi ne?
O anda, kısa ve kolay bir işlemi yapmaktan bizi alıkoyan ne?

5 saniye.

Başarı bu kadar kısa bir anda gerçekleşiyor.
5 saniyede doğru ya da yanlış karar verebilirsiniz!
Ve yanlış karar vermemize sebep olan iç ses şunları söylüyor.

"SADECE BİR SEFERCİK"
"YALNIZCA BU KEZ"
"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ"

...ve kendimizi, bu ufacık yanlış hatanın bir fark yaratmayacağına inandırıyoruz.
Ama o ufacık taviz, gerçekten büyük ödün vermelere sebep oluyor.

İşte başarılı insan bu noktada doğuyor.

İki insandan birinin başarılı, diğerini başarısız kılacak olan;
kendilerine verdikleri sözlere o 5 saniyecik sürede ihanet edip etmemeleriyle belirleniyor.

Cafede kendisine "Bir kereden bir şey olmaz" diyerek tatlı söyleyen ile
"Diyetime sadık kalacağım" deyip yeşil çay siparişi verenin arasındaki fark,

5 saniye.

Bu 5 saniyeler, hayat yolunuzu oluşturuyor.

Disiplin ve sağlık, bu 5 saniyelere bağlı.

NE YAPMALIYIZ PEKİ?

2 hamleniz var.

1- Gün içinde "5 saniye" anlarına dikkat edin.
Sizi tuzağa doğru çeken yanlış kararları fısıldayan tarafınızı fark edin.

"Bunu şimdi yapabilirdim AMA meşgul olduğumdan yapamam."
"Spor yapacaktım AMA yorgunum."
"Diyetteydim AMA bugün doğum günüm ve bir dilim pasta hakkım"
"Beslenmeme dikkat etmeliydim AMA akrabam geldi, onlara tatlı yapınca eşlik ettim."

Bu anları fark ettiğiniz anda uygulayacağınız ikinci hamleyse şu:

2- HEMEN, DERHAL, ŞİMDİ

Sonra değil, şimdi yapmalısınız.
Az sonra değil, şimdi.
Ama yok, bahane yok, "Birazdan yaparım" yok.
Odaklandığınız şey neyse hemen kalkıp yapmalısınız.

"Yarın için sağlıklı öğle yemeği pişirmem gerekiyor, HEMEN MUTFAĞA GİDİYORUM"
"Günlük su ihtiyacımı içemedim, HEMEN BİR BARDAK SU İÇİYORUM"
"Yorgundum, koşturdum, sporumu yapamadım, geç oldu, SPORUMU YATMADAN ÖNCE HEMEN YAPIYORUM"
"Off bulaşıklardan nefret ediyorum, mızmızlanarak bundan kurtulamam, DERHAL BULAŞIKLARI HALLEDİYORUM"

Bakış açınızı, irade gücünüzü kontrol altına alın.
Bu yöntemi sürekli deneyin;
bir süre sonra ertelemeleriniz, kendinizi sabote etmeleriniz bitecek.

Stressiz, vicdan azabı olmayan, baskısız bir hayatta,
içsel huzurunuza kavuşmuş olarak, kontrollü, irade sahibi biri olarak hayatınıza devam edeceksiniz.
Dilediğiniz her şeyi, 5 saniyeler içinde elde edebilir ya da kaybedebilirsiniz.

İşte yanıtlaman gereken sorular:
O sağlıksız besini gördüğünde,
Canın spor yapmak istemediğinde,
Diyetini bozmak üzere olduğunda,
Üşenip harekete geçmek istemediğinde
CEVABIN NE OLACAK?

5 saniye süren şu anda başladı.

harikaaa harikaaaaa :))) ah o sinsi seeees yok mu bir kereden bir sey olmaz diye diye hayatimiz gitti.... yeni yila tatlisiz basliycam dedim 4 gün tatli yemedim sonra onun doğum günü yok ders calisiyorum yok misafir var diye götürdüm.... amaaaa bu sefer oylee olmayacak bu yaz benim olacakkk.. Bütün 5 saniyelerde saglikli kararlar vereceğim inşallahhh :))

Harikasın Leithia! Meğer hayatım 5 saniyeler üzerine kuruluymuş :)
Arada kısa bölgesel videolar önerir misin? Kendi kendime egzersiz yapmaya başladım ama videolar vücudu biraz daha zorlamaya ve sistemli olmaya yardımcı oluyor.

Bugünkü motivasyon p90x sitesinden alıntıdır. Normalde ben yazıyorum ama bugün koşuşturmacalı bir günümdeyim, yeni motivasyonlar da yarın gelecek (nasipse)

GÜNÜN MOTİVASYONU
Ne O?
Devam etmek istemiyor musunuz?

Kimse size istemediğiniz bir şeyi zorla yaptırmıyor.
Bu dünyada kolay elde edilen şeylerin kıymeti yok.
Haber bültenleri, lotodan büyük ikramiye kazananların bir kaç yıl sonra çöpten beslenme hikayeleri ile dolu.

Bir şey kolay olsaydı, herkes yapardı.
Bu, sana “verilen” bir şey değil!
Senin “elde edeceğin” bir şey!
İşte o yüzden çok kıymetli.

Tadını bir aldın mı, vaz geçemeyeceksin.
7/24 onu düşünmekten, onun hakkında konuşmaktan kendini alıkoyamayacaksın.
O yüzden bu sefer buldun mu bırakmayacaksın.
Bu yüzden bu kez kendini sabote etmeyeceksin.

Bu, son model bir cep telefonu, hava atacağın tek taş yüzük ya da pahalı bir araba değil.
Sen de şımarık bir çocuk değilsin artık.
Bu, anadan doğma çırıl çıplakken bile üzerinde taşıyacağın bir şey.
Bu güzel fizik, bu sağlıklı vücut...
Aslında senin sahip olduğun ilk ve de sahip olacağın son şey.

Ama hayatta her zaman her şey sana gümüş tepsi üzerinde sunulmaz.
Bazı şeyleri senin elde etmen lazım.
Böylece emek vererek elde ettiğin bu görüntüyü devam ettirmek için elinden geleni yapacaksın.

Ne o?
Çok mu yoruldun?
Nefesin mi kesildi?
Kasların mı ağrıyor?
Kan ter içinde mi kaldın?
Çok mu zor geldi?

Güzel! Demek ki işe yarıyor!

Bir gün, bir sebepten atlanan egzersiz, ikiye dönerse… İki üçe, üç dörde dönerse…
Ya da beslenme ayağında herşey tıkırında ve dikkatli giderken, ah o bir haftasonu ipin ucu alabildiğine kaçarsa, dibe vurulursa…

"Eee, kaçtı artık" deyip pes mi etmeli? Vaz mı geçmeli?

Eğer GPS Navigasyon sistemi olan bir arabaya bindiyseniz, aletin nasıl çalıştığını bilirsiniz. Gitmek istediğiniz yeri işaretlersiniz ve sistem, mevcut konumunuzu ve ulaşmak istediğiniz yerin konumunu uydu aracığıyla bularak, size ne zaman ne yapmanız gerektiğini söyler.

"100 metre sonra sola dön. 200 metre sonra sağ şeritte kal…"

Ama diyelim ki bir hata yaptınız ve dönüş yerini kaçırdınız ya da yanlış tarafa döndünüz.
Ne olur?

GPS sizi azarlamaz, kaşlarını çatmaz, bir hata yaptınız diye gidip kendinizi uçurumdan atmanızı söylemez, size küsüp tüm geldiğiniz yoldan başladığınız noktaya sizi döndürmez. Bunun yerine son derece kibar bir şekilde şöyle der:

“Uygun bir yerden U dönüşü yap!”
İşte bu!!!

GPS bile hatalara izin verir ve düzeltmeniz için şans tanır. İşte sizin de aynen böyle bir zihin yapısına sahip olmanızı istiyoruz.

Bu yolda yanlış dönüşler mutlaka yapacaksınız. Bir bakmışsınız, dizi izlerken 3 kişilik pizzanın tamamını mideye indirmişsiniz. Bir bakmışsınız, 3 kötü beyazın tamamını bonkörce kendinde barındıran künefeyi tercih edivermişsiniz, hem de kaymaklı! Ya da beklenmedik bir seyahat, beklenmedik bir misafir, egzersizlerinizi yapamayalı 1 hafta olmuş.

Ama bunlar, “bitti-gitti” deyip kendinizi uçurumdan atmanızı gerektirmez. Bir gün parmağınızdaki bir parça kremayı yaladınız diye, bir torba çikolatayı da mideye indirmek zorunda değilsiniz. Kendinize eroin müptelası muamelesi yapmayın!

Yapmanız gereken tek şey ise basit…
“Uygun bir yerden U dönüşü yap!”

Ve devam et.
140 gün ve geri sayıyoruz.

Harikasın Leithia! Meğer hayatım 5 saniyeler üzerine kuruluymuş :)
Arada kısa bölgesel videolar önerir misin? Kendi kendime egzersiz yapmaya başladım ama videolar vücudu biraz daha zorlamaya ve sistemli olmaya yardımcı oluyor.

Bölgesel videoların şe yaradığına inanmıyorum, mesela karın bölgesini eritmek için mekik çekmek yerine kardiyo içerikli videolar ve kol egzersizleri (özellikle plank gibi core denen merkez çekirdeğe yüklenen hareketler) daha etkili.

Ama bölgesel video istiyorsanız yine de, ilk sayfada 8 dakikada kalça/bacak gibi videolarımız mevcut :)
Yine de tavsiyem, bir spor programı seçip ona sadık bir şekilde düzenli olarak tüm vücudu çalıştırmanızdır.

Son düzenleme:
Cevabın için teşekkürler. Sürekli belirli bir program uygulamak bir süreden sonra sıkıcı gelebiliyor o nedenle sormuştum :) Ama tavsiyeni dikkate alacağım . Motivasyon yine çok güzel :)

İnternette kardiyonun zayıflatma dığını ve zaman kaybı olduğunu okudum . dogrumu? Günde 20 dakika hızlı ip atliyorum . bu işe yaramıyor o zaman ??? Lütfen biri cvb versin

İnternette kardiyonun zayıflatma dığını ve zaman kaybı olduğunu okudum . dogrumu? Günde 20 dakika hızlı ip atliyorum . bu işe yaramıyor o zaman ??? Lütfen biri cvb versin
Kardiyonun zaman kaybı olduğunu ilk kez duyuyorum. Hangi kaynak bu?
Zaman kaybı olması imkansız bir şey, kardiyosuz olmaz ki
upload_2016-1-12_12-33-26.png

Yazının tamamını okuyunca şimdi tamam. Sadece cardio yerine cardio + ağırlık kas kaybını önlemek için önemli. Hatta spor hocaları hep der cardio yanında ağırlık da yaparsanız sadece cardio yapanlara göre hem daha fazla kalori harcarsınız hatta ertesi gün bile metabolizmanız hızlı çalışmaya devam eder hem de kas kaybınız olmaz.
Sadece başlığa bakınca Kardiyo Kilo Vermek İçin Zaman Kaybıdır insanda şok etkisi yaratıyor tabi. Ama içeriği de okuyunca aslında başlıkta yazdıklarını demek istemediğini görüyoruz. Tamamen hayatınızdan çıkarmayacaksınız elbette yazıyor zaten. cardio+ağırlık en yararlısı :KK66:

Kardiyo yapan 10 kilogram verirken 5 kilogram yağ, 5 kilogram kas kaybediyor. Eğer bu kilogram çok kısa sürede (örneğin 2 ay) verilirse, kas kaybı daha da büyük olur.

Ağırlık çalışan 10 kilogram verirken 8 kilogram yağ, 2 kilogram kas kaybeder. Çünkü ağırlık çalışırken, aynı zamanda kas kütlesini de muhafaza eder.

Sonuçta ikisi de aynı kiloyu veriyor. Ama fark ağırlık kaldıran 'daha az kas-daha fazla yağ' kaybediyor.

Son düzenleme:
İlk sayfadaki 3 videoyu yaptım bugün. Uzun zamandır yaptığım en uzun ve etkili çalışma oldu. Karın videosu çok zorlayıcıydı ama elimden geldiğince dayandım. Teşekkürler Leithia :KK68:
Yeni yazını sabırsızlıkla bekliyorum.

Verdiğiniz linkteki yazının başlığı değil ama içerdiği bilgiler doğru. Zaten benim bu başlıkta ilk sayfalardan beri yazdığım diğer yazılarıma bakarsanız, aletli ağırlıklı çalışmanın öneminden bahsetmekteyim.

Kadınların büyük kısmı, ağırlıkla çalıştığı anda kaslarının şişeceğine, vücut geliştiriciler gibi kaba ve çirkin bir görüntü elde edeceğine inanıyor ama bu bilgi o kadar yanlış ki... Vücut geliştiren erkekler o görüntüye kendi hormonları sayesinde (testosteron) ve aşırı kalorili (günde 5000den fazla kalori)beslenme ile ulaşıyorlar, üzerine de mutlaka ek protein tozu gibi gıda takviyeleri alıyorlar. Hatta ilaç kullanmak zorunda kalıyorlar. Bir kadının o görüntüye ulaşması çok çok zor.

Aşağıda soldaki kadınlar gibi olmanız için özel ilaç kullanmanız, "aşırı" (günde 5000 kalori) beslenmeniz, protein tozu gibi katkı maddeleri kullanmanız ve 4 saatten fazla spor yapmanız gerek. Oysa haftada 1 gün arayla 3 gün kardiyo, o gün aralarına da 3 gün aletli çalışma olan bir program çalışırsanız ve beslenmenizde protein ağırlıklı 2000 kalorilik bir diyet uygularsanız; sağdaki görüntüye ulaşırsınız.

rZ3OvN.jpg

Ağırlıkla Çalışmak
Soldaki: Böyle olacağını sanırız ___ Sağdaki: Gerçekte nasıl görünürüz

Çoğumuz zayıflamak için hiç durmadan kardiyo yapılması gerektiğine inanıyor. Ya da sadece tek dalda (sadece squat, sadece koşu, sadece ip atlama gibi) spor yaparak zayıflamaya çalışılıyor. Buna gerçekten üzülüyorum, çünkü boşa verilen emek size hayalkırıklığından başka bir şey getirmez.

Araştırdığım, denediğim programların ve takip ettiğim spor koçlarının hiçbirinde "Haydi 30 dakika sadece tek hareket çalışacağız" diye bir durum yok. Yürüyüş temelli Leslie bile arada vücudun çalışmayan diğer kaslarını çalıştırmak için bir sürü hareket deniyor. Jillian Michaels olsun, Shaun olsun, blogilates olsun, fark etmez, herhangi bir spor videosunda sadece tek hareket içeren çalışma egzersizi bulamazsınız. 30 day shred gibi zayıflatmaya yönelik programlarda kardiyo ve ağırlık dengeli bir şekilde bulunur. Eğer sadece kardiyo zayıflatsaydı; tüm zayıflatmayı başaran ve dünya çapında adını duyurmuş başarılı fitness programları kardiyodan ibaret olurdu, biz de sürekli kalbimizi yoran egzersizler içeren sporlara yönelirdik.

Google'a Yetenek Sizsiniz 2000 Mekik yazarsanız, 2000 mekik çeken yarışmacının videosuna ulaşabilirsiniz. O videonun 6. dakikasında adamın karın kaslarının çok kötü göründüğünü göreceksiniz. O yüzden, günde 2000 mekik çekmenin, 5000 squat yapmanın faydası yok. Bir spor koçu size bir hareketi çalıştıracaksa "3 setten 10'ar tane yapacaksın" der, "bir kerede 30 tane yapacaksın" demez. Set aralarında kasların dinlenmesi, onların gelişmesi için şarttır. Yoksa gelişmeye fırsat bulamazlar.

Programı tek bir harekete bağlayarak, vücudunuzun tek bir kas bölümünü çalıştırarak, dengeli beslenmeyerek, sadece kardiyo içerikli çalışarak yapılan zayıflama düzenleri, ne yazık ki işe yaramaz. Bu yüzden bölgesel videolardansa bir programı takip edin diye önermekteyim.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

İlk sayfadaki 3 videoyu yaptım bugün. Uzun zamandır yaptığım en uzun ve etkili çalışma oldu. Karın videosu çok zorlayıcıydı ama elimden geldiğince dayandım. Teşekkürler Leithia :KK68:
Yeni yazını sabırsızlıkla bekliyorum.
Beğendiğinize sevindim :) Ancak önerim, bu 3 videoyu pazartesi çarşamba ve cuma günleri yapmanızdır; kalan günlere de kardiyo yapabileceğiniz bir program bularak çalışırsanız çok daha verimli ve hızlı sonuç alırsınız. Banish Fat Boost Metabolism, iyi bir kardiyo programı mesela, önerebilirim. Leslie Walk da olur.

linki okudum ve kafam karıştıı yaaa

Yukarıda açıkladığım gibi sırf kardiyo işe yaramaz, aletli de çalışınız :)

Son düzenleme:
ben haftanın altı günü 1saat ip atlıyorum yanlış yoldamıyım yani bana ne önerirsiniz ikigündür 8 dk karın videosunu yapıyorum kafam çok karıştıbenim ya lütfen yardım neede yanlış yapıyosam önerilerinizi bekliyorum.

X