- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
Leithia vakit bulursan cevapla lütfen
Şimdi tabata antrenmanini araştırdım ama bir şeyi anlamadım . acaba onu 70 kilo üstü biri yapsa kilo verirmi? Yoksa sadece normal kilodakilar için mi ?
Tabata'nın tek sıkıntısı, kalbi çok çalıştırması. Bu sayede çabuk ısınıyor, terlemeye başlıyoruz. Yağ kaybı da tam bu noktada başlıyor. Tabata'yı profesyonel sporcular uyguluyor ve günde yarım saatlik çalışma yapabiliyorlar. Ama bizim gibi aktif spor hayatı olmayanlar için haftada 2-3 kez 4-8 dakika bence yeterli. 70 kilo üstü de yapabilir ama yaparken bir kalp monitörü gibi bir şey takılmasını önerebilirim, vücudunuzu dinleyin ve tehlike sinyalini fark ettiğiniz anda zorlamayın derim.
İp atlama düzeniniz interval antrenmana giriyor, ancak bu sayede bedeninizdeki hep aynı kasları kullanmış oluyorsunuz. Tabata'da biraz daha çeşitlilik gerekiyor, ip atlamanın yanı sıra birkaç farklı antrenman daha eklemenizi öneririm ki vücudunuzun farklı bölgeleri de çalışsın. Klasik bir tabata'da 30 saniye burpee (şınav pozisyonundan ayağa kalkış, sonra aniden yine şınav pozisyonuna dönüş), 30 saniye mountain climber (yerde dağa tırmanır gibi bacakları hareket ettirme), 30 saniye dizleri karna çekerek koşu ve 30 saniye squat oluyor, ama araştırırsanız daha farklı birçok tabata egzersizi de bulabilirsiniz.Leithia birde ben günde 2 kez yarım saat orta tempoda yürüyüş yapıyorum ve 20 dakika ( 1000 tane) ip atliyorum. 20 dakika 30 saniye atlayıp 30 saniye dinlenerek ip atliyorum. Bu interval antrenman sayılır mı?
İp atlama sayınız çok iyi bu arada. Kardiyonuzu iyi yapıyorsunuz, buna uygun bir beslenme şekliniz de varsa kısa sürede kilo verirsiniz. Bu kardiyoya düzenli takip edebileceğiniz bir spor programı eklemenizi öneririm, sadece bacaklar değil, bedeninizin tamamı aktif çalışsın.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Günün Motivasyonu:
Youtube'da dolaşırken denk geldiğim ve oldukça samimi bulduğum bir genç kızın kilo verme içerikli motivasyonel konuşması benim çok hoşuma gitti, burada herkesle paylaşmak istedim. Verdiği bilgiler de gayet yerinde. Özellikle kilo verdikten sonra hayatındaki değişimleri anlattığı kısım oldukça etkileyici, tabii spor konusunda biraz daha aktif olsaydı aldığı sonuçlar çok daha verimli olabilirdi.
Sağlıklı olduğunuz kiloya inmenin verdiği özgüven paha biçilemez.