Ben sizin yerinizde olsam ip atlamayı 1 saat sürdürmem, yarım saat yaparım. Kalan yarım saatimi farklı tür bir kardiyo ile devam ettiririm. Pazartesi çarşamba cuma gibi aralıklı 3 gün kardiyo, diğer günlere de yapılandırıcı kas çalışması eklerim.ben haftanın altı günü 1saat ip atlıyorum yanlış yoldamıyım yani bana ne önerirsiniz ikigündür 8 dk karın videosunu yapıyorum kafam çok karıştıbenim ya lütfen yardım neede yanlış yapıyosam önerilerinizi bekliyorum.
hemen bakucam dediklerinize çok teşekkür ederim peki ip atlama sporu konusunda ne düşünüyosuzBen sizin yerinizde olsam ip atlamayı 1 saat sürdürmem, yarım saat yaparım. Kalan yarım saatimi farklı tür bir kardiyo ile devam ettiririm. Pazartesi çarşamba cuma gibi aralıklı 3 gün kardiyo, diğer günlere de yapılandırıcı kas çalışması eklerim.
Aslında en favori olarak p90 ya da insanity gibi bir program önerebilirim, işe yarıyor ve p90 -> 90 günde, insanity 60 günde zayıflatma ve vücudu biçimlendirme vaadi veriyor. Jillian'ın 30 day shred'ini tek başına 1 ay yapabilirsiniz ya da yine Jillian'ın 3 gün no more trouble zones (kas çalıştırması), 3 gün banish fat boost metabolism ( (kardiyo) önerebilirim.
Tek tip spor sistemini bu yüzden savunmuyorum. zayıflatan spor programları ile spor salonunda antrenör eşliğinde çalışmaların ortak noktası, vücudu şaşırtmaktır. Antrenörünüz size 1 aylık program verir, o bitince programı değiştirirsiniz. Ve ilginç olan şudur ki 1 aydır çalışmanıza rağmen programınız değiştiği anda vücudunuz hareketlerde yine zorlanır çünkü eski monoton programını aramaktadır. İşte yeni programa alışırken kilo verme gerçekleşir. Sürekli aynı tip hareketi yaparak vücudu şaşırtamazsınız. Bedeniniz o enerji harcamasına alışır, sadece belli bölgeleri sıkılaştırır ama göbek gitmez.
Kas şaşırtması diye arayın, (muscle confusion) dediklerimin doğruluğunu göreceksiniz. Yukarıda önerdiğim p90 ve insanity gibi programlar kendi sistemleri içerisinde belli süre sonra programı değiştirdikleri için başarılılar. Aynı şekilde Jillian'ın programlarında da belli süre ilk bölüm videosu yapılır, 1 ay ya da belli gün sonra ikinci bölüm videolarına geçilir.
peki siz buraya p90x ve önerdiğiniz diğer videolardan atabilirmisiniz buraya yada ben nasıl ulaşabilirim.hemen bakucam dediklerinize çok teşekkür ederim peki ip atlama sporu konusunda ne düşünüyosuz
Öncelikle ip atlamanın müthiş kondisyon arttıran bir spor olduğunu söyleyeyim. Normalde ip atladığını söyleyenlere devam etmelerini öneriyorum ama siz haftada 6 saat atlıyormuşsunuz, sizin vücudunuz yeni bir program isteme aşamasında.peki siz buraya p90x ve önerdiğiniz diğer videolardan atabilirmisiniz buraya yada ben nasıl ulaşabilirim.
Yapıyoruz yapıyoruz da ne oluyor en sonunda ayağımı burktum toplamda verdiğim sadece 4 kg 3 ayda ve haftanın 6 günüGünün Motivasyonu:
Haydi bundan 3 ay sonrayı hayal edelim beraber.
14 Nisan, iyi bir tarih.
Daha çok var demeyin, zaman su gibi akıp geçiyor. Bir bakmışsınız, bu yazı sayfalarca geride kalmış ve 14 Nisan çoktan gelmiş. Peki 14 Nisana dek geçen 90 günlük sürede ne yaptınız?
Kendinize iyi baktınız.
Kötü alışkanlıklarınızı yendiniz.
İyi beslendiniz.
Düzenli spor yaptınız.
Ve 90 gün boyunca pes etmediniz.
2016 için kendinize yeni bir beden sözü vermiştiniz ve tuttunuz.
Bahar gelmiş, hava ısınmaya başlamış.
Belki 23 Nisan'da çocuğunuzun ya da yakınınızın bayram kutlamasına gideceksiniz,
belki de bir bahar düğünü var yakın zamanda.
O beğendiğiniz abiyeyi gidip bir daha denemek gerekecek.
Hatta kışın beğenip de size uygun bedeni kalmadığı için giyemediğiniz diğer abiyeye artık rahatça girebilirsiniz bile.
Ne o, pantolonlarınız mı düşüyor? Çoğunun belini daraltmak gerekecek.
Daha önce giydiğiniz kıyafetler üzerinize emanet, bol bol duruyor.
Aynaya bakıyorsunuz, beliniz incelmiş.
Bariz fark var, Ocak ayındaki görüntünüz ile aranızda.
Alışverişe çıkmak, yeni kıyafetler almak gerekecek.
Uzundur kazaklarla, kat kat atletler ve çoraplarla sakladığınız vücudunuzu ortaya çıkarma zamanı geldi.
Arkadaşlarınız görünce "Ne kadar zayıflamışsın!" diyecekler.
Zaten biraz süzüldüğünüzü de söylüyorlardı ama vücudunuzun bu kadar inceldiğini kalın kıyafetler yüzünden fark etmemişlerdi.
"Yüzüne ne yaptın? Ne kullanıyorsun? Aydınlanmışsın resmen." diyorlar,
"Sadece iyi beslenip çok su içiyorum" yanıtını kabul etmiyorlar.
Değiştiniz, yenilendiniz, bir kuş gibi hafiflediniz.
Eşiniz/sevgiliniz "Sen güzelleştin bu ara" diyor çapkın gözlerle.
İçinizdeki en doğal ışığı yansıtıyorsunuz oysa ki.
Sağlığınız vuruyor dışarı. Vücudunuz mutlu ve size teşekkür ediyor.
Hemen şımarmamak gerek, sonuçlar güzel.
Ama daha çok yol var,
Leithia'nın "Hazirana 50 gün kaldı" yazısını okuyorsunuz forumda.
"Nisanda bile böyle güzel sonuç aldıysam,
bu şekilde devam etsem kimbilir Haziranda daha nasıl değişeceğim"
deyip gülümsüyorsunuz.
Arkadaşlarınız güne çağırıyor, pastanede "bir kerecikten bir şey olmaz" deyip tatlı ısmarlıyorlar.
Kibarca reddediyorsunuz.
Ocak ayında reddettiğiniz gibi, ve şubatta, ve martta...
O geçmiş günlerde kabul etseydiniz "bir kerecikleri", şimdiye dek bir sürü "bir kerecik" olacaktı.
Ödün vermiyorsunuz, güçlü iradeniz ise emeğinizin karşılığını veriyor.
Aynada görüyorsunuz, aylardır süren çalışmanızın sonucunu.
Artık daha diri görünen bedeninizde, sarkmayan kollarınızda, düzleşen karnınızda, hafif beliren kaslarınızda görüyorsunuz.
Kıskançlıkla süzüyorlar sizi,
"Keşke ben de Ocak ayında başlasaydım spora" diyor arkadaşlarınız vücudunuza bakarak.
Gülümsüyorsunuz.
"İyi ki," diyorsunuz, "İyi ki Ocak ayında vazgeçmemişim."
-------------------------------------------------------------------------
İyi beslenmenin ve sporun önemi büyük.
Ben markette-bakkalda öğle atıştırmalığı olarak Topkek + şeftalili Cappy meyve suyu (!) alan genellikle genç öğrencileri görünce de içim sızlıyor. Çünkü başta da söylediğimiz gibi, kesin olan tek bir şey, zamanın hızla geçip gittiği.
Biliyorum, herkesin binbir çeşit sorumluluğu var… İş, okul, aile, çocuk… Ama “ilk” sorumluluk için çok da uzağa değil, “en yakına” bakmalı. Bedenimiz! Sorumluluğu sadece bizde olan belki de ilk şey. İşte nereden başlarsa başlamalı, ona iyi bakmalı. Hem de zamanın bu kadar hızlı aktığı bir hayatta; ahlarla, vahlarla, keşkelerle değil de… hemen şimdi!
"İyi ki" diyeceğiniz bir bahar mevsimi, Ocak ayındaki emeğinize bağlı.
O zaman... HAYDİ!
"İyi ki bugün sporumu yaptım!" diyelim beraber!
Bunun pek çok sebebi olabilir:Yapıyoruz yapıyoruz da ne oluyor en sonunda ayağımı burktum toplamda verdiğim sadece 4 kg 3 ayda ve haftanın 6 günü
Bunun pek çok sebebi olabilir:
* Sporu yanlış yapıyorsunuzdur ya da yanlış sporu yapıyorsunuzdur.
Dediğinize göre sakatlanma gerçekleşmiş; ya kendinize olması gerekenden fazla yüklendiniz ya da hareketleri yanlış yapıyorsunuz. Sporda "quality over quantity (nitelik nicelikten önemlidir)" diye bir laf vardır. Bir mekiği 300 kere yapıp hiç kas sahibi olamayabilirsiniz. Ya da 30 tane yaparsınız ama doğru kasları hedef alarak ve düzgün yaparsınız, 300 taneye göre daha iyi sonuç verir.
Ayrıca belki de yanlış sporu yapıyorsunuz. Mesela sakatlanmış bir bileğe sahip arkadaşım, kardiyo için yüzmeye gidiyor. Bel sakatlığı olan akrabam ise pilates yapıyor. Kilo sorunu olanlara ise genelde doktorlar günde 1 saat yürüyüş öneriyor. Özetle, yaptığınız spor, bünyenize bileğinizi sakatlayacak kadar ağırsa ya da sporunuzu yaparken dikkat edemediyseniz, değiştirmenizi öneririm.
* Beslenmenize dikkat etmiyorsunuz.
Beslenme sorunu iki yönden etkiliyor.
1- "Ne de olsa spor yapıyorum, yağlar eriyordur" diye yediklerine dikkat etmemek.
2- "Spora başladım, yediklerimi de iyice azaltayım ki daha çabuk kilo vereyim" deyip vücudu kıtlığa sokacak diyete girmek.
Vücudu strese sokmamak için 4x4 diyetini öneriyorlar. 4 saatte bir, günde 4 öğün. Sabah 7'de kahvaltı, 11'de öğle yemeği, öğleden sonra 3'te ikindi ve akşam 7'de akşam yemeği. Öğünler az ama sık olmalı.
* Strestesiniz.
Vücudun yağ yakması için kortizol hormonunun salgılanmaması gerekiyor. Kortizol stres hormonudur. Yukarıda "yediklerimi azaltayım" dediğimizde de kortizol salgılanır çünkü vücut "yeterli yiyecek gelmiyor, aç kalacağım" korkusuyla kortizol salgılıyor ve bu da bizi korumak adına yağ depolamasına sebep oluyor.
* Yeterli su içmiyorsunuzdur.
Bu maddeyi açıklamama gerek yok.
* Tek yönlü besleniyorsunuzdur.
Yağ yakımı için yağ almak zorundayız çünkü yağlar yağda çözünür. Ama Doymuş yağ olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Avokado, badem, fındık gibi doğal yağları tüketmek gerekiyor. Dilerseniz doymuş yağlar nelerdir, onlara dair de bir metin yazabilirim.
Aynı şekilde, karbonhidratı az almalıyız ama tamamen kesmemeliyiz. Ekmeği hayatınızdan çıkarmış olabilirsiniz ama kompleks karbonhidratlara yer vermek, vücudun enerji ihtiyacı için yağlara yönlendirecektir.
* Uykunuzu alamıyorsunuzdur.
Uykusuzluk, kortizol hormonunu tetikliyor. Strese girmemek için ve kasların dinlenmesi için uyku şart.
* Aşırı spor yapıyorsunuz ama ona uygun dinlenme aralığı ve beslenme düzeni oluşturmadınız.
Overtraining yani sürantrenman, bizi depresyona sokan bir durum. Hayal kırıklığına, pes etmeye, vazgeçmeye sebep oluyor. Aşırı spor yaptığınızda vücudumuz enerji ihtiyacını yağlara yöneltemiyor, şeker harcamaya başlıyor. Bu da tatlı aşermesine sebep oluyor. Canınız hangi yiyeceği çekiyorsa, vücudunuzda kesinlikle onunla alakalı bir mineral ya da vitamin düşüklüğü vardır. Mesela canınız kola çekiyorsa, vücut enerjisini şeker yakarak sağlıyor demektir. Yağ yakmıyorsanız, kilo veremezsiniz.
* Bir sağlık sorununuz vardır.
Bu maddelere rağmen sorununuz devam ediyorsa, hormonal bir durumunuz veya bir sağlık sorununuz olabilir. Diyetisyenle çalışmanızı öneririm.
* Bünyeniz farklı şeyler istiyordur.
Her bünye farklıdır, ihtiyaçları da farklıdır. Herkes kendi vücudunu iyi tanır. Sizin için işe yarayanlara yönelin. Mesela kahvaltı yaptığı günlerde kilo alan, kahvaltıyı kestikten sonra kilo veren arkadaşım var; sağlıksız olduğunu söylememe rağmen onun için bu yöntem işe yarıyor.
Bende ise protein ağırlıklı beslenme kilo vermemi sağlıyor. Benim "protein ağırlıklı beslenin" dememe rağmen, bir başkası protein sebebiyle kilo alabilir, sebze içerikli beslenme ona iyi gelebilir.
* Sıvı kalori alıyorsunuzdur.
Gizli kaloriler var, mesela meyve suları. Faydalı olmasına rağmen aşırı meyve tüketmek ne yazık ki meyve şekeri almamıza neden oluyor.
* Çabuk pes ediyorsunuzdur.
Kiloları bir günde almadık hiçbirimiz ve ne yazık ki Roma da 1 günde kurulmadı, güzel fizik için de kısa sürede sonuç beklemek mümkün değil. Ama inatla devam edin, bedeniniz bir sebepten kendisini korumaya aldıysa yöntemlerinizi değiştirin, onu şaşırtın. Sporunuzu, beslenme şeklinizi değiştirin.
* Düzen yoktur ya da aşırı düzen vardır.
Spor salonunda 1 aylık düzenli spor yaptırılır, 1 ayın sonunda program değiştirilir. Bu vücudun şaşırmasını vekullanmadığı kasları kullanmasını sağlar. Eğer aynı sporu 3 aydır yapıyorsanız düzeninizi değiştirin.
Ya da 3 aydır spor yapıyorsunuz ama vücudunuza düzenli bir şekilde bunu uygulamadınız. Bir gün yapılan, 4 gün yapılmayan, saatleri farklı sporlar etkili sonuç veremeyebilir.
---
Bunlar benim bulduklarım. Daha farklı sebepler de olabilir. Ancak hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Belki de kas kütlesi kazandınız, yağlardan da verdiniz ama gelen kas kütlesi sebebiyle verdiğiniz kiloyu fark edemiyorsunuz. Aynada gerçekten hiç değişim göremiyorsanız, yöntemlerinizi değiştirmenizi öneririm. Ama o kadar zamandır spor yaptıysanız mutlaka sıkılaşma olmuştur.
rika bi yazı olmuşş motivadyonda bekliyoruzz kısada olsa burayı okumak bende sporu tetikliyoooBunun pek çok sebebi olabilir:
Dediğinize göre sakatlanma gerçekleşmiş; ya kendinize olması gerekenden fazla yüklendiniz ya da hareketleri yanlış yapıyorsunuz. Sporda "quality over quantity (nitelik nicelikten önemlidir)" diye bir laf vardır. Bir mekiği 300 kere yapıp hiç kas sahibi olamayabilirsiniz. Ya da 30 tane yaparsınız ama doğru kasları hedef alarak ve düzgün yaparsınız, 300 taneye göre daha iyi sonuç verir.
Ayrıca belki de yanlış sporu yapıyorsunuz. Mesela sakatlanmış bir bileğe sahip arkadaşım, kardiyo için yüzmeye gidiyor. Bel sakatlığı olan akrabam ise pilates yapıyor. Kilo sorunu olanlara ise genelde doktorlar günde 1 saat yürüyüş öneriyor. Özetle, yaptığınız spor, bünyenize bileğinizi sakatlayacak kadar ağırsa ya da sporunuzu yaparken dikkat edemediyseniz, değiştirmenizi öneririm.
1- "Ne de olsa spor yapıyorum, yağlar eriyordur" diye yediklerine dikkat etmemek.
2- "Spora başladım, yediklerimi de iyice azaltayım ki daha çabuk kilo vereyim" deyip vücudu kıtlığa sokacak diyete girmek.
Vücudu strese sokmamak için 4x4 diyetini öneriyorlar. 4 saatte bir, günde 4 öğün. Sabah 7'de kahvaltı, 11'de öğle yemeği, öğleden sonra 3'te ikindi ve akşam 7'de akşam yemeği. Öğünler az ama sık olmalı.
* Strestesiniz.
Vücudun yağ yakması için kortizol hormonunun salgılanmaması gerekiyor. Kortizol stres hormonudur. Yukarıda "yediklerimi azaltayım" dediğimizde de kortizol salgılanır çünkü vücut "yeterli yiyecek gelmiyor, aç kalacağım" korkusuyla kortizol salgılıyor ve bu da bizi korumak adına yağ depolamasına sebep oluyor.
Yağ yakımı için yağ almak zorundayız çünkü yağlar yağda çözünür. Ama Doymuş yağ olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Avokado, badem, fındık gibi doğal yağları tüketmek gerekiyor. Dilerseniz doymuş yağlar nelerdir, onlara dair de bir metin yazabilirim.
Aynı şekilde, karbonhidratı az almalıyız ama tamamen kesmemeliyiz. Ekmeği hayatınızdan çıkarmış olabilirsiniz ama kompleks karbonhidratlara yer vermek, vücudun enerji ihtiyacı için yağlara yönlendirecektir.
Uykusuzluk, kortizol hormonunu tetikliyor. Strese girmemek için ve kasların dinlenmesi için uyku şart.
* Aşırı spor yapıyorsunuz ama ona uygun dinlenme aralığı ve beslenme düzeni oluşturmadınız.
Overtraining yani sürantrenman, bizi depresyona sokan bir durum. Hayal kırıklığına, pes etmeye, vazgeçmeye sebep oluyor. Aşırı spor yaptığınızda vücudumuz enerji ihtiyacını yağlara yöneltemiyor, şeker harcamaya başlıyor. Bu da tatlı aşermesine sebep oluyor. Canınız hangi yiyeceği çekiyorsa, vücudunuzda kesinlikle onunla alakalı bir mineral ya da vitamin düşüklüğü vardır. Mesela canınız kola çekiyorsa, vücut enerjisini şeker yakarak sağlıyor demektir. Yağ yakmıyorsanız, kilo veremezsiniz.
Bu maddelere rağmen sorununuz devam ediyorsa, hormonal bir durumunuz veya bir sağlık sorununuz olabilir. Diyetisyenle çalışmanızı öneririm.
Her bünye farklıdır, ihtiyaçları da farklıdır. Herkes kendi vücudunu iyi tanır. Sizin için işe yarayanlara yönelin. Mesela kahvaltı yaptığı günlerde kilo alan, kahvaltıyı kestikten sonra kilo veren arkadaşım var; sağlıksız olduğunu söylememe rağmen onun için bu yöntem işe yarıyor.
Bende ise protein ağırlıklı beslenme kilo vermemi sağlıyor. Benim "protein ağırlıklı beslenin" dememe rağmen, bir başkası protein sebebiyle kilo alabilir, sebze içerikli beslenme ona iyi gelebilir.
Gizli kaloriler var, mesela meyve suları. Faydalı olmasına rağmen aşırı meyve tüketmek ne yazık ki meyve şekeri almamıza neden oluyor.
Kiloları bir günde almadık hiçbirimiz ve ne yazık ki Roma da 1 günde kurulmadı, güzel fizik için de kısa sürede sonuç beklemek mümkün değil. Ama inatla devam edin, bedeniniz bir sebepten kendisini korumaya aldıysa yöntemlerinizi değiştirin, onu şaşırtın. Sporunuzu, beslenme şeklinizi değiştirin.
Spor salonunda 1 aylık düzenli spor yaptırılır, 1 ayın sonunda program değiştirilir. Bu vücudun şaşırmasını vekullanmadığı kasları kullanmasını sağlar. Eğer aynı sporu 3 aydır yapıyorsanız düzeninizi değiştirin.
Ya da 3 aydır spor yapıyorsunuz ama vücudunuza düzenli bir şekilde bunu uygulamadınız. Bir gün yapılan, 4 gün yapılmayan, saatleri farklı sporlar etkili sonuç veremeyebilir.
---
Bunlar benim bulduklarım. Daha farklı sebepler de olabilir. Ancak hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Belki de kas kütlesi kazandınız, yağlardan da verdiniz ama gelen kas kütlesi sebebiyle verdiğiniz kiloyu fark edemiyorsunuz. Aynada gerçekten hiç değişim göremiyorsanız, yöntemlerinizi değiştirmenizi öneririm. Ama o kadar zamandır spor yaptıysanız mutlaka sıkılaşma olmuştur.
ha
rika bi yazı olmuşş motivadyonda bekliyoruzz kısada olsa burayı okumak bende sporu tetikliyooo
Yo hayır yaptığım sporun uygun olmadığından ya da sporu yanlış yaptığımdan değil. Step yapıyordum küçük bebeğim var koltuğun üzerine koydum uyanınca bölünmesin sporum diye ona bakayım derken ters hareket yaptım o yüzen oldu. İlk kez başıma böyle bişey geldi, ters yönden oğluma bakmaya çalışınca sonuç bu işte... Ben abartı yemiyorum ama tatlıyı kesemiyorum. Öyle şerbetli tatlıları da sevmem, yediğim kek kurabiye türü şeyler. Emzirdiğim içimde iştahım tavanda, biraz denedim kesmeyi ama vücüt tepki veriyor ellerim titriyor, gözlerim kararıyor... Mens de olmadım hormonlar da batık durumda o da etkiliyor mutlaka... Neyse ben elimden geleni yapayımda, sonra yapmadım tembellik yaptım dememiş olurum en azından.Bunun pek çok sebebi olabilir:
* Strestesiniz.
---
Yeri gelmişken ona da değineyim, bölgesel incelme diye bir durum ne yazık ki yok. Vücudumuz yağları aldığı sıranın tersinde yağlarını kaybeder. Örneğin kilo almaya başladığımızda önce göbek ve basen dolar, ardından kol yağları oluşur, en son yüzümüz yuvarlaklaşır. Kilo verirken de ilk önce yüzden kilo kaybederiz, en son olarak da göbekten veririz.Boe günde basen ve iç bacak hakkında yazi yazar misiniz? Birazcık incelttim ama alt bacaklar incelmiyor mu?
Çok teşekkür ederim. Ben önce beslenmemi düzeltmeye çalışıyorum. Yazın spor yaptım. Ama beslenmeme pek dikkat etmedim. Ara öğün ağırlıkli beslenmeye calisiyorum. Çünkü öğlen yemeğe oturunca birden yiyorsun biraz dengeliyor. Ben inceliyorum ama üst tarafımdan zayifliyorum. Alt tarafım gitmiyor. Simdilik yag oranimi azalticam. Birazcık incelme var. Insallah bacaklarim erir.Yeri gelmişken ona da değineyim, bölgesel incelme diye bir durum ne yazık ki yok. Vücudumuz yağları aldığı sıranın tersinde yağlarını kaybeder. Örneğin kilo almaya başladığımızda önce göbek ve basen dolar, ardından kol yağları oluşur, en son yüzümüz yuvarlaklaşır. Kilo verirken de ilk önce yüzden kilo kaybederiz, en son olarak da göbekten veririz.
Basen ve iç bacağın incelmesi için vücudun genelindeki yağ yüzdesini azaltmanız gerekiyor.
Sağlıklı bir kadında olması gereken yağ yüzdesi 20'dir, bunun altına düşüldüğünde regl olamama gibi problemler başgösteriyor.
Kısaca, eğer iç bacak ve basen sorununuz varsa, tüm vücuttaki yağı eritecek türde beslenme ve spor etkinliği yapmanız gerekiyor. Vücut yağ yaktıkça zamanla basenleriniz küçülecek, iç bacak sıkılaşacaktır. Eğer bölgesel sporlara yönelirseniz, mesela yağ eritecek kardiyo çalışması yapmadan sırf iç bacak çalıştıracak sporlar yaparsanız, tüm vücuttaki yağ azalmadan kaslanacağınız için bacağınız sıkılaşmış ancak kalınlaşmış görünecektir.
Onun yerine koşu, ip atlama, yüzme, bisiklet, merdiven çıkma gibi egzersizler yapabilirsiniz. Bu egzersizlerin yanı sıra sarkmayı önleyici pilates türü egzersizler de eklerseniz, hem zayıflar ve yağlardan kurtulur; hem de sıkılaşırsınız.
Jillian Michaels'in No More Trouble Zones videosu özellikle kalça bacak toparlama konusunda başarılı, ama kilonuz fazlaysa önce 1 ay 30 day shred deneyin derim.