Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Mükemmelllll

ne kadar da 'kuğu gibi bir gelin' dedirtcem kendime

Yeni motivasyon:

Kimse bu vücuda abur cubur yiyerek ulaşmadı.
Kimse karın kaslarına ter dökmeden kavuşmadı.

Ruhen, aklen, kalben, bedenen sağlık için spor!

Huzur da, mutluluk da senin elinde.

Bu yaz, sahilde bedenini havlulara sarıp saklama,
Bu kez utanma, gurur duy emeğinle.

Yazın sahilde bu şekilde dolaşmayı sen de istemiyor musun?
Yoksa bu yaz mevsiminde de gezenlere özenerek bakacak mısın?

Geçici bir hevesse bu, göbeğine bakıp sızlanma.
Gerçekten bu vücudu istiyorsan, mızmızlanma.
Elde etmek için çabala!

Esnek, zarif, estetik...
Sen de bunu elde edebilsin, yeter ki 145 gününü iyi harca.

Bu baharda göbeğini saklamak için bol kıyafetler giymene gerek kalmayacak.

Bedenine nasıl davranırsan, sana onu yansıtacak.
Onu ne ile beslersen, görüntü olarak onu sunacak.

Yazın aynada bu vücudu gördüğünü hayal et.
Kavuşmana az kaldı.

Hayatından sadece 1 kışı istiyoruz,
Kışın ektiğini yazın biçeceksin!

Bu yaz kıskandır herkesi, şaşırt, yapabileceğini kanıtla!

Hızlı koşamıyorum diye üzülme,
dışarı çıkıp koşmaya başladığın anda
koltuğunda tembellik yapan herkesi geçtin bile.

Hayatında en sinir olduğun kişiyi hayrete düşürmek için yap.

Ya da sadece kendin için, sağlığın için, sevdiklerin için.

Ne kadar yolun olduğuna bakma;
ne kadar ilerlediğini gör
ve nereden nereye geldiğine odaklan.
Az kaldı. Başaracaksın.

Şimdi pes edemezsin! Pes edemeyecek kadar çok emek verdin!

Sporunu mükemmel yapamıyor musun?
Hareketleri düzgün yapamıyor musun?
Olsun, yapıyorsun ya!
Devam et, durma. Seni mükemmel yapan bu işte!
İnatçılığın ve kararlılığın!

Bu vücuda birkaç haftacık uzaksın.

Kendine iyi bak, sen bunu hak ediyorsun.

Potansiyeline birkaç hafta uzaksın, ona kavuş!

Belki de an itibariyle, o sinir olduğun kişi seni yazın çatlatmak için spor yapıyordur?
Bu kez sen çatlat onu!

Sağlıklı beslen, hareket et
ve bunu yaşam biçimi haline getir.
İşte bu fiziğe kavuşmak bu kadar kolay.

Kendine güzel bir vücut hediye et 2016'da!
Hiçbir abur cubur,
hiçbir tatlı,
hiçbir yağlı yiyecek;
özgüven ve gururla baktığın
aynalarda gördüğün güzel vücuttan
daha lezzetli olamaz!!!

Bebeğin sana bakıp sağlıklı yaşamayı mı öğrensin,
yoksa vücuduna çöp kutusu gibi davranmayı mı?
Seni örnek alıyor, bunu unutma.

Kimse "eski hantal vücudumu özlüyorum" demez.
İnan, yeni görüntüne bakınca sen de demeyeceksin.

BUGÜN 1 ADIM DAHA FAZLA KOŞ,
BUGÜN 1 DAMLA DAHA FAZLA TERLE,
BUGÜN 1 HAREKET DAHA FAZLA YAP.
BUGÜNÜN EMEĞİNİ YA(R / Z)IN GÖRECEKSİN,

YETER Kİ DURMA, DEVAM ET!

Leithia ben bunu görünce sadece güldüm aaa ne kada mantıklıymış demedim biliyomusun sadece güldüm sadece sadeceee Eki Görüntüle 1737258
Evet, erkekler etine dolgun kadınları da seviyorlar, fit kadınları da.
Aslında erkekler kadınları her türlü seviyorlar :)
Ama ben onların güzellik anlayışına göre gözükmek istemiyorum. Kendimi aynada gördüğümde içimde özsaygı ve özgüven hissetmek için spor yapıyorum :) O açıdan motivasyonumuzu bozmayalım, hazirana incecik olalım derim ben :)

dün birazcık (!) yedim kendimi kaybettim ama sabah kalktım 45dk yürüdüm leslieyle :) akşam da servisten erken inip yürücem ve eve gelip egzersizlerimi yapcam. haziranda da , iyki başlamışım ne de güzel oldum dicem inş

Haftada bir kaçamak olayını destekliyorum. Bu kaçamağı her gün yapmadığınız takdirde bir sorun olmaz. Dünü bu haftanın kaçamak gününüz olarak sayın.
Bunlar nefs doyurması oluyor, hatta vücudu şaşırttığı için kilo kaybına yardımcı oluyor. Ama bir iki derken ipin ucunu kaçırmamak lazım.

Çok güzel anlatmışsınız bende bu aralar spor yapamıyorum o kadar üzgünüm ki bu gün tekrar bir uzman doktora gidicem bakalım İnşallah güzel şeyler söyler de moralim düzelir ve tekrar spor yaparım

motivasyonnnnn... kas dinlendirmesiyle ilgili ne düşünüyosunuz ben hergün spor yapmadan duramıyorum ama kasları bi gün dinlendirmek lazım diye okumuştum .

motivasyonnnnn... kas dinlendirmesiyle ilgili ne düşünüyosunuz ben hergün spor yapmadan duramıyorum ama kasları bi gün dinlendirmek lazım diye okumuştum .
Kesinlikle ŞART!

Spor hareketleri yapmaya çalışırken, kaslarda minik yırtılmalar oluşuyor. Bu kesinlikle sağlıklı bir durum, kasın çalıştığını gösteriyor. Kaslarınızı dinlendirdiğiniz günlerde, bu minik yırtıklar vücudun protein depoları kullanılarak onarılıyor; hatta kaslar daha da yapılanıyor. Sonraki gün çalışma yaptığınızda, yine kaslarınızda minik yırtılmalar oluşuyor, sonraki gün dinlenmede yine bunların üstü örtülüyor protein yapıtaşları sayesinde. Kaslarınız bu sayede gelişiyor, büyüyor.

Büyüyor lafına minik bir açıklık getireyim, vücut geliştiricilerinki gibi büyük ve şişkin kaslara sahip olmanız için günde 4000-5000 kalorilik besin tüketmeniz ve protein tozları gibi ek gıdalar kullanmanız gerekir. Biz kadınların o seviyeye ulaşması çoook zor çünkü bizde erkeklerin kas yapımına yardımcı olan testosteron hormonu çok az seviyede.

Aksine, kas yapılanması için KESİNLİKLE ağırlıklı aletli çalışmanızı öneririm. Dediğim gibi kaslarınız irileşmez, aksine vücudunuza sıkı ve fit bir görünüm kazandırır.

Kısaca, evet dinlenmek şart. Haftada 1 gün dinlenmeniz, vücudunuzun kas inşaatı için gerekli. Üstelik sürantrenman denen aşırı egzersiz sonucu oluşan depresyona girmenizi de engeller dinlenmek. "Kaslar mutfakta ve dinlenirken yapılır, ama spor esnasında şekillendirilir" diye meşhur bir laf da var :)

Motivasyona gelince, bugün instagramda nude_yogagirl diye geçen kişinin sayfasını paylaşacağım, eğer aşağıdaki link çalışmıyorsa google'a nude_yogagirl yazmanız yeterli. Bu kadın kötü fiziğini, özgüvensizliğini yoga ve spor ile yenmiş, instagram çıplaklık kurallarına uyarak da estetik fotoğraflar paylaşıyor.

https://www.instagram.com/nude_yogagirl/
https://www.instagram.com/nude_yogagirl/

Aşağıdaki metin bana ait değildir, Onedio'dan alıntıdır:

---------------------------------------------------------------------------
Kilo vermek için motivasyon cümleleri:

1. Her yeni yılda gelen "bu sene benim senem hacı yepyeni bir insan olcam" gazını bu sefer efektif kullan!
Lazım olan sadece güzel bir başlangıç. Bakın bir kere başladınız mı gerisi gelir, hadi göreyim sizi.

2. Kendine iyi davranmaya karar ver.
Yeter bünyenizi abur cuburla fast food'la yorduğunuz. Yazık değil mi sürekli ya oturuyorsunuz ya yatıyorsunuz. İsraf israf yeminle israf.

3. Ne kadar çok kilo aldığınızı yüzünüze vuran arkadaşların olsun.
Dost acı söyler; normal arkadaşların "iyisin yaa"ları yerine gerçek arkadaşların sana "koca popolu", "şişko patates" diyişi her zaman yeğdir.

4. Bu yıllar bir daha geri gelmeyecek.
Bunun bilincine varıp bu yılları taş gibi geçirmek varken dobiklik niye...

5. İstediğin kıyafeti giyebilmenin keyfine varmak senin de hakkın.
Millet jilet gibi geziniyor ortamlarda, ne giyse yakışıyor, senin neyin eksik?

6. Yav bir kere sağlık be kardeşim!
Kilon mu var derdin var, her türlü sağlık sorunu yüksek kolestrolüydü kalp krizi riskiydi. Hem hasta olunca anlıyor insan sağlığın değerini, bunu biliyon. E o zaman?

7. Durduk yere düşman çatlatma fırsatı!
Bu nasıl bu kadar kilo verdi diye düşünüp çatlayıp dursunlar. Seni çekeeemeyen, bütün düşmanlarını çatlat, oooOOoooOOoo...

8. Bir türlü açılamadığın platonik aşkına karşı şansını arttır!
Tamam tamam biliyoz hiçbiriniz dış görünüşe önem vermiyorsunuz he. Bu cümleyi bir kenara bırakıp hoşlandığınız insanı etkilemeye adım atın, koşun, cardio yapın bişeyler yapın. "Ya beni beğenmezse" demeyin, beğendirin.

9. Evet kimin ne düşündüğü önemli değil senin için, ama beğenilmek güzel şey be.
İnsanların sana bakışı olumlu yönde değişecek. Gelecek yaz sahillerin yıldızı sen olacaksın güven bana.

10. Kilo verdikçe kilo veresin gelecek!
Kilo verdikçe aynada kendine bakıp "ulan oluyor bu iş" diyorsan oluyor bu iş, güven bana yaa kaç kere diycem.

11. Kilo verdikçe artacak özgüven de cabası.

12. Boş yere yük taşıyorsun.
20 kilo fazlan var diyelim. Her merdiven çıkışında boşu boşuna 20 kiloluk koli taşıyorsun, yataktan her kalkışında üstünde gereksiz bir 20 kiloluk yük var, her adımın 20 kilo daha ağır. Bunu neden kendine yapıyorsun?

13. "Ama sana yakışıyor" diyenlere aldırma!
Tamam yakışıyor olabilir, tatlı bir insan olarak duruyorsundur ama bu sağlıklı olmana engel olmamalı. Kaldı ki zayıflık daha çok yakışacak???

14. İşinde, gücünde, hayatın her alanında performansın artacak. Hşş anladın sen
---------------------------------------------------------------------------

Metin bana ait değildir, ama üç aşağı beş yukarı benim dediklerimi dile getirmiş. :)

çok gü
Çok güzel bi yazı olmuş

peki bu dinlenme günlerinde plates yapsak nasıl olur
Pilates iyi olur aslında, en azından stretch yani esneme temelli bir pilates egzersizi bulabilirseniz iyi olur. Pilatesin çoğu egzersizi esneme üzerinedir ama power pilates ya da kardiyo pilates gibi kasları zorlayan versiyonlarını değil, gerinme içerikli olanlara odaklanınız ve normalde yaptığınız sürenin daha kısa olmasına dikkat ediniz :)

Mesela şu video dinlenme günü için uygun bir egzersiz.

Leithia vakit bulursan cevapla lütfen
Şimdi tabata antrenmanini araştırdım ama bir şeyi anlamadım . acaba onu 70 kilo üstü biri yapsa kilo verirmi? Yoksa sadece normal kilodakilar için mi ?

Leithia birde ben günde 2 kez yarım saat orta tempoda yürüyüş yapıyorum ve 20 dakika ( 1000 tane) ip atliyorum. 20 dakika 30 saniye atlayıp 30 saniye dinlenerek ip atliyorum. Bu interval antrenman sayılır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…