Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bende çok istiyorum bundan önce bir düşüğüm oldu bundan dolayı aynı şeyleri yaşamak istemiyorum... Ama eşim bu konuda hiç Konuşmak bile istemiyor ((. 2 ay daha deneyim aşılamada şansımı denemek isticem bakalım hayırlısı artık :)

2 aylık kür vs ardından sperm sayısı 4 mil yükseldi.. umudumuz doğal yolla inşallah..

KIZLAR ŞUNA Bİ GÖZ ATAR MISINIZ
2 DR BAKTI İKİSİ DE BAMBAŞKA ŞEYLER SÖYLEDİ
Canım anladığım kadarıyla sperm sayısı çok güzel ama hareketlilik biraz düşük gibi. Testte 4 diye nitelendirilen ileri hareket orani yüzde sıfır. Morfoloji de sınır değerde ama sayınız çok iyi olduğu için sorun teşkil etmez.

canım çok sağol cevap için.
soldaki sütun eski değerler. ağustos ayında vermiştik. ilaç verdiler değerler düşük diye. morfoloji de sıfırdı. ilaçtan sonra sayı arttı morfoloji de böyle oldu. dr devam etmene gerek yok dedi ama sipariş ettim yine. bi doktor normal yolla bile olur dedi. bi doktor da mikroenjeksiyon gerekiyo dedi. anlamadım hangisine uyalım

Canım bence normal yolla olur bu değerlerle. Ben olsam beklerim doğal olsun diye. Sayı da morfoloji de gayet iyi. Hareketlilik için İbrahim Saraçoğlu taze sıkılmış havuç suyu öneriyor. Akşamları uyumadan hemen önce bir bardak içilmesi iyi geliyormuş. Ben içine 1-2 damla da zeytinyağı ilave ediyorum havuçtaki vitaminlerin daha iyi emilimi için.
Bizde hem sayı hem hareket sorunu var. Kullanmaya başladıktan sonra test yaptirmadık daha, faydası oldu mu bilmiyorum. İnşallah sizde işe yarar.

Hangi ilaçları ne kadar süre kullandınız canım yazabilir misin? Sayınız çok güzel artmış.

doğal yolla olur da biz genç değiliz. normalde 36 yım ama hastaneye göre 37. bekleyene kadar rezerv azalacak iyice.
bize emodex isminde bitkisel destek yazdı dr. kim kullanmışsa faydasını görmüş. herhangi bi yan etkisi olmadı. sabah akşam 1 adet kullandı. aç tok fark etmiyor 2 ay kullandık.

Merhabalar pko hastasiyim. Klomen kullandim yumurtalar 20 mm oldu, 2 hafta sonra hcg yaptir dedi. Ama sonuc negatif. Doktorum hamile kalman gerekiodu aslinda dedi. Sonra, spermiogram yapalim esine belki senle zaman kaybediyoruz dedi. Neyse test yaptirdik. Top sperm sayisi 400 mio,sperm sayisi 117 milyon, ileri hareketli sperm %72, lokosit agn vs yok. Amaaaaa morfoloji %1
Hayirli ugurlu olsun..
Esim urologa gittiginde dr u, sperm sayi ve kalitesi cok iyi sorun teskil etmez morfolojinin 1 olmasi demis.
Benim dr umda ,soyledigi pek mantikli degil dedi. Neyse once seni duzene koyalim snra ona doneriz gerekirse dedi ve konu kapandi.
Insallah karsimiza cikmaz bir daha

Teşekkür ederim bu ilacı duymamıştım bi araştırayım. Tez vakitte bebişinize kavuşursunuz inşallah. Rabbim dualarımızı kabul etsin.

Morfoloji ne oluyorr ya of kafam çok karışık
Morfoloji spermin sekli ve yapisiyla ilgili. Dr um basitce soyle anlatmisti, buyuk bi magazaya tezgahtar alacaksin. Mulakata cagiriyorsun ama boyu uzun olsun,gozu renkli olsun derken bir bakmissin elinde aradigin ozellikte aday kalmamis... esimin sayisi 117 milyon, hareketlilik %72. Ama morfoloji 1 cikti. Bende de yumurta tembelligi var. Doktorum esimin sonuclarini gorunce bu sartlar altinda zor dedi ,asilama yapariz demisti. Isin garibi,benim dr umun onerdigi urolog esime gayet sagliklisin sayi ve hareketlilik cok iyi cunku demis. Ben de birsey anlamadim bu isten ;(

Anladım dölleyebilecek sperm bir anlamda kaliteli sperm şimdi bakındım da yüzde 4 ün altında olması tüp bebek diyor bizim testte bakılmamış bile... Yani her kritere neden bakılmıyor da tekrar tekrar zaman kaybettiriliyor zaten artık yoruluyorsun etraftan duydukların vs vs işi sarpa sarıyorlar

DOgru soyluyorsun. Amac kruger testiydi zaten, dr um kruger yontemiyle yaptirin mutlaka diye not dusmustu. Hatta heryerde yaptirmayin guvenilir bi kac labr var oraya gidin demisti. Ama urolog bu sonuclara cok iyisin demis esime, benim dr da morfoloji 1 se tup bebek veya asilama diyor. Anlamadim bu isten birsey ;(

Teşekkür ederim bu ilacı duymamıştım bi araştırayım. Tez vakitte bebişinize kavuşursunuz inşallah. Rabbim dualarımızı kabul etsin.

AMİN CANIM. BENİM GİBİ İSTEYEN HERKESİN KUCAĞI DOLSUN İNŞALLAH

Morfoloji ne oluyorr ya of kafam çok karışık

CANIM MOFOLOJİ SPERM YAPISINDAKİ BOZUKLUKTUR. BAK FOTO YÜKLÜYORUM

SPERM YAPISI BAŞ, BOYUN GÖVDE VE KUYRUKTAN OLUŞUYOR. EĞER BUNLARIN YAPISINA MORFOLOJİ DENİYOR. EĞER BUNLARDAN BİRİNDE ANORMALLİK VARSA FOTOĞRAFTA OLDUĞU GİBİ MORFOLOJİK BOZUKLUK DENİYOR.

KRUGER KRİTERLERİ

%14 ve üzerinde normal morfolojiye sahip sperm örneklerinin fertilizasyon başarısı %88,3
%4-14 arasında %49,4
%4’ten küçük olduğu durumlarda ise %7,6’dır.

Canım merhaba seninle durumlarımız benziyor biz dede sayı 119 bin hareketlilik 72 ama morfoloji 1 urolog normal bu değerler demiş benim doktorum da ne dedegı belli değil ben klonmen ve çatlama tedavisi görüyorum bi bu ay geçsin tedavinde ne oluyor gebe kalmazsan birdaha ki ay konuşuruz dedi senin kadın doğum uzmanın ne dedi eşinin sonuçları için ne yapmayı düşünüyorsunuz

Merhaba canim. Esimin gittigi ve ustelik benim dr umun onerdigi urolog esime sayi ve hareketlilik iyi oldugu icin morf.1 olmasi hamile kalmak adina sorun teskil etmez,gayet iyisin demis muayene ile de. Yorumunu dr uma soyledigimde de cok sasirdi nasil sorun yaratmiomus diye. Sonrasinda neyse once senin yumurtlama olayini cozumleyelim de sonra olmazsa esine doneriz dedi. ama bu sartlar altinda zor dedi.
Nette arastirdigim kadariyla %99 anormal spermin dollemeyi gerceklestirmesi mumkun degilmis,hal boyle olunca da aralarindan sagliklisini secip asilama veya tup bebek yapiyorlarmis.
Bende ilk ay sadece klomen kullandim, 2.ayda klomen ve catlatma ignesi kullandim. Gunumu Bekliyorum simdi.
Esim icin de birsey yapmiyoruz suan. Ama sigarayi birakmasi ve keciboynuzu gibi dogal seyler yemeye baslamasi gerekiyor sanirim.
Sonuclarindan beni de haberdar et,insallah hayirli haberler alirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…