Valla ben denemediğim şeyi asla önermiyorum ama sen bilirsin yine de. İstersen googledan bir arat hikayeleri ve bilimsel makaleleri oku ona göre karar ver. Bunlar ilaç veya hormon değil sadece vitamin ve amino asit dolayısıyla vitamini ve amino asit sağlamsa bile ihtiyacı olmayan vücuttan atılacak. Yani zarar elde etmezsin ama kar elde etmen ihtimali var.
Spermlerdeki temel sorunlar şudur:
Az üretim, yeterli protein yoksa üretimde sıkıntı olabilir. Bunu arginin ile aşacaz.
Hız, spermin katetmesi gereken uzun bir yol var enerji lazım bunu varnitin ile aşacaz zaten prof. sporcular günlük 3000 mg civarı carnitin kullanırlar.
Morfoloji, DNA, Dayanıklılık yani hücresel özellikler bunu da conezyme q10 ile aşacaz.
Multivitamin içindeki diğer unsurlar ise antioksidan özelliği sağlıyor. Özellikle çinko. Yani sperm vücutta ölmüyor canlılık artıyor.
Bilimsel araştırmalar ve bazı haberler istersen bir göz at
Q10
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9266524
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19447425
http://www.endokrin.org/Tr/content3.asp?m1=1&m2=12&m3=227
ARGININ CARNITIN
http://eyeportal.blogspot.com.tr/2012/03/l-arginine-nedir-l-argininenin.html
http://menfertility.org/improve-sperm-quality-with-arginine/
http://pazarvatan.gazetevatan.com/haberdetay.asp?hkat=1&hid=20917
Eki Görüntüle 1281757 kizlar bu sonucu yorumlayabilirmisiniz lutfen
Sagolsasin cevap verdigin icin bundan 20 gun once tahlil yapildi sperm sayisi sifir cikmisti 1-2 hareketsiz sperm hucresi gorulmustir yaziyordu bizde urologa gozuktuk fsh lh testesteron ve seker nirmal varikarasol de yok her sey normal tekrar bugun yaptirdik ben yukaridaki bilgileri internetten aldim sonra tahlil sonucunu aldim toplam sperm sayisi 2 yaziyordu ikiside hareketsizdi sonra enj. 0.40 milyon yaziyordu orada sperm tahlili yapan arkadasa sorduk sadece 2 rane sperm var denildi madem 2 niye internette toplam sperm sayisi 400 bin ve siz demissiniz normal yolla sperm uretme yetenegi yol diye o zaman o spermler niye var kusura bakmayin tup bbek sansimiz nasil esimin ameliyat mi olmasi gerekiyor cevap verirseniz cok tskkr ederimMerhaba moralinizi bozmak istemem ama sanırım sperm sayısı az olduğu için konsantrasyon yazma gereği duymamışlar. Verdiğiniz sonuçlara göre toplam 400 bin sperminiz var ve bunun hepsi hareketsiz (yani normal yolla dölleme yeteneği yok). Eğer sonuçlar doğruysa aşılama da önermeyeceklerdir. Tüp bebek tedavisi olmanız gerekebilir.
Ama testi ilk defa yaptırdıysanız ve daha önce böyle bir sonuç almadıysanız bence yeni bir test daha yaptırın, varikosel var mı yok mu bunu da tetkik ettirin.
Ama bu sonuçlar doğruysa bir an önce tüp bebeğe başlamanız gerekebilir eşinizde azospermi (yani hiç sperm üretememe) başlama riski olabilir.
Moralinizi bozduysam hakkınızı helal edin ama veriler doğruysa durum pek iç açıcı değil ve elinizi çabuk tutmanız gerekebilir diye bu kadar açık açık yazdım.
mutlu ve sağlıklı günler dileklerimle
tesekkur ederim cvpladgnz icin. 15 aydir evliyiz bende pko rahatsizligi var esimde de boyle sonuc ckinca tup bebek dedi doktorSonucunun konsantrasyon, hız ve morfoloji kategorilerinin tümünde kabul edilen sınırların altında kalmış. Ayrıca spermde iltihap hücrelerine rastlanmış.
Konsantrasyon siz de 4 milyon bunun en az 20 olması lazım
Hareketlilik sizde (a+b) %20 bunun en az %50 olması lazım ama bunun da en az %25'inin a tipi olması lazım
Morfoloji ise sizde %3 bununsa en az %4 olması lazım krugere göre.
Morfoloji sınıra yakın ama en büyük sıkıntınız konsantrasyonun az olması a tipi yani asıl işe yarayan yumurtayı dölleyecek olan hızdaki spermlerin bulunmaması.
Moral bozmayın, hatalı test olabilir, eşiniz stresli olabilir 1 spermiogram ile sonuca gidilmez zaten.
Siz kaç aydır deniyorsunuz? veya spermiogram gerekçeniz nedir?
eşinizin yaşı alkol sigara durumu bunların detaylandırısanız yardımcı olmaya çalışalım.
Sonucunun konsantrasyon, hız ve morfoloji kategorilerinin tümünde kabul edilen sınırların altında kalmış. Ayrıca spermde iltihap hücrelerine rastlanmış.
Konsantrasyon siz de 4 milyon bunun en az 20 olması lazım
Hareketlilik sizde (a+b) %20 bunun en az %50 olması lazım ama bunun da en az %25'inin a tipi olması lazım
Morfoloji ise sizde %3 bununsa en az %4 olması lazım krugere göre.
Morfoloji sınıra yakın ama en büyük sıkıntınız konsantrasyonun az olması a tipi yani asıl işe yarayan yumurtayı dölleyecek olan hızdaki spermlerin bulunmaması.
Moral bozmayın, hatalı test olabilir, eşiniz stresli olabilir 1 spermiogram ile sonuca gidilmez zaten.
Siz kaç aydır deniyorsunuz? veya spermiogram gerekçeniz nedir?
eşinizin yaşı alkol sigara durumu bunların detaylandırısanız yardımcı olmaya çalışalım.
Valla 15 aydir deniyoruz gecen ay esim sperm tahlili yaptirdi hareketsiz 1-2 sperm hucresi gorulmustur taziyordu bugun tekrar denedi sonuc bu test 20 gun arayla yapildi biliyorumki spermler 70 gunde bir yenileniyor ne yaoacagimi sasirdimArkadaşım öncelikle canını sıkma. Durumun bilincinde olacaksın ama ümitsizliğe yer yok. Şimdi 1 sperm ile bile mikroenjeksiyon yoluyla hamile kalınıyor. Sadece 1 sağlıklı sperm. Ama bunun için sperm dna hasar tespiti de yaptırın çünkü dna da sıkıntı varsa bebek tutmayabilir veya allah korusun tutsa bile düşebilir ya da sakat doğabilir.
Bir de bu testler ne kadar ara ile yapıldı?
Kaç aydır deniyorsunuz olmuyor?
Bunları neden soruyorum çünkü bazen erkekte strese bağlı, ilaç kullanımına bağlı sperm üretim, bozulabilir. Doğal takviyeler ve vitaminlerle bu iş belli bir oranda düzeltilebilir. Bu anlamda hikayeni biraz daha ayrıntılı yazarsan daha sağlıklı tespitler yapabiliriz.
Haklisin ama ne yapacagimi sasirdim yarin urologa gozukecegiz. Esim kucukken atesli hastalik gecirmis galiba 9 yasinda kabakulak gecirmis atesli hastaliktan olma ihtimalini soyledi esim yarin duruma gore size yazarim yine bu durumda neler yapilabilir su anda benim kafamin karistigi nokta toplam sperm sayisi 2 mi yoksa 400 binmi yarin netlesir heraldeBi de birçok yere aynı konuyu açmışsın hemen böyle panik yapma 10 yere konu açınca veya mesaj yazınca işler kolaylaşmayacak zaten bilgisi olan yardım etmek isteyen buradan da yapar. Dediğim gibi panik yok inşallah üstesinden geleceksiniz. Önce teşhisi doğru yapmak gerek.
tabiki de öyle çok teşkkür edrm cvplarınız için, çok mutlu oldum potiveniz içinde :) neler kullanmasını öneririsinz , çünkü kullandığı vitamin ve bitkisel çay bal polen de varAnlıyorum çift taraflı sorun var sanırım aslında sorun demeyeyim de sıkıntı var diyelim. Bunlar aşılmayacak sıkıntılar değil onu söyleleyim yaşınız da çok genç ama tabi karar sizin. İnşallah sağlıklı bir evladınız olur. Ama her türlü eşinin sperm değerlerini artırmada fayda var. Daha önce birçok konuda yazdım kullanılabilecek ürünleri maddi durumunuz varsa bunları bir 3 ay kullanmanızı öneririm. Sonuçta tüp bebek için de ne kadar iyi sperm varsa o kadar başarı oranı fazla
tabiki de öyle çok teşkkür edrm cvplarınız için, çok mutlu oldum potiveniz içinde :) neler kullanmasını öneririsinz , çünkü kullandığı vitamin ve bitkisel çay bal polen de var
Arkadaşım sen spermiogram sonuçlarını ayrıntılı yazsana bi sorduğun soruyu anlamadım neyi merak ediyorsun?kızlar bizim sonucta morfoloji başlığının altında
normal %89 baş anomalisi, kuyruk anomalisi ve diğer die yazıyo hangisi acaba