Haklisin ama ne yapacagimi sasirdim yarin urologa gozukecegiz. Esim kucukken atesli hastalik gecirmis galiba 9 yasinda kabakulak gecirmis atesli hastaliktan olma ihtimalini soyledi esim yarin duruma gore size yazarim yine bu durumda neler yapilabilir su anda benim kafamin karistigi nokta toplam sperm sayisi 2 mi yoksa 400 binmi yarin netlesir heralde
Arkadaşım tahlil kağıdında yazana göre sonuç 0,4 milyon yani 400 Bin ama laborant yanlış yazmış olabilir. Konsantrasyonda sayı yazmıyor çünkü. Dolayısıyla bu tahlil kağıdına bakarak yorum yapmak sağlıklı değil. Sen doktora sor eğer sadece 2 sperm varsa laborant kesin hatırlayacaktır sonucu. İnşallah 400 bindir.
Kabakulak azospermiye yol açabiliyor bu arada aşağıya internetten bulduğum bir alıntı yazdım:
Kabakulak geçirmiş ve azospermi olan erkeklerde testis de mikro tese yöntemiyle sperm araştırma işlemi yapılarak sperm bulunabilir.
Son yıllarda yapılan çalışmalar oldukça yüksek oranda kabakulak hastalığı geçiren erkeklerde sperm bulma ihtimalinin yüksek olduğunu göstermektedir. Ayrıca bu erkeklerde testosteron seviyelerinde düşüklükte olabileceği için böyle bir araştırma yapmadan önce erkeklerin testosteron seviyelerini yükseltmek için üretimi arttıracak ilaçlar kullanmakta gerekebilir.